søndag 9. juni 2013

Bilpakking. Og Norsk Luftambulanse

Jeg er noen ganger litt slumsete. "Det ordner seg!" og "Det æ`kke så farlig!" tenker jeg ofte. Så for meg er det godt å få litt saklig informasjon i fleisen. Som gjør at jeg skjerper meg og tenker meg litt om. Som fører til at jeg gjør noen små grep. Som kan utgjøre forskjell på liv og død.

Nå er det straks sommerferie, og mange av oss pakker bilen full av sekker, poser, bagger, leker, bøker, vannflasker og kjekspakker. Et par unger stapper vi også inn. Visste du at usikret bagasje og løse gjenstander er årsak til noen av de alvorligste skadene i trafikken?  Et kosedyr, leke eller vannflaske kan få så stor kraft når bilen bråstopper eller kolliderer at det forårsaker alvorlige personskader. Tilsynelatende små trafikkuhell kan få tragiske følger dersom bilen er pakket feil. I verste fall kan et leketøy bli et drapsvåpen.

Før du og familien din legger ut på en biltur, kort eller lang, ber jeg deg om å tenke gjennom hvordan dere pakker inn i bilen.  Norsk Luftambulanse har laget en lettfattelig informasjonsfilm som viser hvordan bilen skal pakkes riktig. Filmen er verdt å få med seg, den varer bare et minutt og du kan se den ved å klikke her.


Stiftelsen Norsk Luftambulanse bruker årlig over 80 millioner kroner på å utvikle og bedre luftambulanse- og det akuttmedisinske tilbudet i Norge. Målet er å styrke redningskjeden – slik at flere alvorlig syke og skadde pasienter overlever. Og takket være støtten fra sine medlemmer, kan Stiftelsen Norsk Luftambulanse bidra til at akutt syke og skadde stadig får raskere og bedre hjelp.

Jeg er medlem i Stiftelsen Norsk Luftambulanse - er du? Hvis ikke, er det en god anledning å melde seg inn nå. Melder du deg inn før 30. juni, er du med i trekningen av en Toyota Auris Hybrid (treårig leasingavtale). Du kan melde deg inn ved å klikke her.

Tenker du mye på trafikksikkerhet?

Dette innlegget er sponset.

Ha en trygg kveld med eller uten pakking!

6 kommentarer:

 1. Jeg er kjempesløv når jeg pakker. Spesielt når jeg har handlet, særlig på IKEA. Når jeg lukker dørene håper jeg intenst at det ikke skal skje noe på turen hjem.

  SvarSlett
 2. Ja, stort sett så prøver jeg å feste og tjore fast så godt det lar seg gjøre :)

  SvarSlett
 3. Luftambulansen var med på og redde min manns liv for noen år sia etter en ulykke på travbanen.

  Støtter dem.

  SvarSlett
 4. Jeg er medlem og, ja, jeg er opptatt av bilsikring. Kanskje ingen overraskelse når jeg sier at jeg driver siden Sikring av barn i bil ;)

  Supert at du setter fokus på dette, Pia!

  SvarSlett
 5. Jeg er ekstremt opptatt bortimot HYSTERISK på bilsikkerhet for barn - her er det bilstoler i alle himmelretninger og for alle penga. Men å sikre løse gjenstander? Ikke like flink... Vi har heldigvis fått oss sikkerhetsnett mellom bagasjerom og baksete, og det hjelper jo litt, da...

  SvarSlett
 6. Tusen takk for påminnelsen. Man VEt det jo, men så glemmer man det igjen.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails