søndag 12. mai 2013

Konfirmasjon

Jeg er litt ambivalent i forhold til konfirmasjoner. Hva er poenget, lissom?
Og her kunne jeg ha skrevet masse, men velger å vente til jeg en gang skal oppleve å ha min egen konfirmant.
I helga var vi i en konfirmasjon som var hyggelig. Det var lite fokus på store pengegaver. Det var kloke og fine ord både til og fra konfirmanten. Det var en fin fest.
Og det slo meg at en konfirmasjon er en gyllen anledning til å samle slekta. Jepp, det kan man være flink til å gjøre ellers. Men det gjør vi jo ikke.
Min flotte kusine. Konfirmanten.
Mine kids
Min spreke farmor
Mine foreldre
Meg. Og min vesle røver.
 
Har du vært i konfirmasjon i år?
 
Ha en høytidelig kveld med eller uten familiebilder!

25 kommentarer:

 1. I min familie er konfirmasjoner viktige fordi de handler om å ta et selvstendig kristent valg. I tillegg er det den ene gangen i året vi samler familien fra Norges krinkler og kroker. Og så er det kake-argumentet, da.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kake er alltid et godt argument:)

   Slett
 2. Ingen konfirmasjoner. Men, det bildet av kidsa dine var skikkelig, skikkelig fint altså! Morsomt bilde!

  SvarSlett
 3. Konfirmasjon er gøy , kjempe trivelig å møtes slekt og venner i godt lag!! Til oss blir det 3 dagers tjo og hei pga mange tilreisende, Mye skravling, mimring for oss eldre og mye leik , artighet for ungdom og de yngste.Om det ikke er konfirmasjon for ungdomen i heimen så FORTJENER ALLE UNGDOMMER en SKIKKELIG FAMILIEFEST. Og vi har faktisk klart å feire med x-er og (n)y er uten at det har blir kleint:) UNGDOMMEN I FOKUS!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ungdommen i fokus, ja:) Vel blåst!

   Slett
 4. var i fjor. men det var veldig hyggelig å se disse bildene, takk for at du delte dem! Du er heldig som har besteforeldre ennå!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, det er stas å fortsatt ha ei farmor:)

   Slett
 5. Ingen konfirmasjon i år, men det gjekk nettopp opp for meg at eg at konfirmant til neste år. 14. År vert ho visst i år…
  Veldig fine bilder. Ser at de er i slekt :-)

  SvarSlett
 6. Har selv arrangert konfirmasjon for nr 2 i rekka i år, så nå er vi halvveis! ;) Begge dagene har vært veldig fine for vår del!

  SvarSlett
 7. Ingen konfirmasjoner i år nei... men mine 3 valgte alle i sin tid å konfirmere seg, og det var en minnerik dag og som du sier, kjekk måte å samle slekta på :)
  Herlig bilde av ungene dine og familien og flotte bunader :) Drar kjensel på Løkendrakta!

  SvarSlett
 8. Så mange fine bilder!

  Ja vi var i konfirmasjon på lørdag. Enig med deg, ser ikke helt vitsen og gudstjenesten er jo bare skrekkelig kjedelig. Men som du sier, kjekt å samle slekten, det er også veldig sosialt for ungdommene den konfirmasjonsopplæringen kirken har.

  SvarSlett
 9. Puster ut etter å ha feiret yngstemann i hele går. Det er en flott anledning til å samle familien og gi de håpefulle noen gode ord på veien inn i voksenlivet.

  SvarSlett
 10. Valgte selv borgerlig konfirmasjon. Men poenget med det hele ? Hm, janei. Fine bilder av oppstasa slekt ?

  SvarSlett
 11. Bra innspill som vanlig.

  Vi kom akkurat inn døra etter hjemturen fra vest. Konfirmasjon for oss også. Det viktigste for meg er forventningene til dagen og feststemningen fordi familien staser seg opp og samles. Så får de velge de unge - kirke eller festsal, selv om jeg holder en knapp på det siste. Det finnes ikke noe vakrere enn allsangen Din tanke er fri.

  SvarSlett
 12. Konfirmasjon er et dilemma, et tvilsområde og det første viktige valget ungdommen skal ta. Neste år har jeg konfirmant igjen, ni år etter den første. Størsten valgte kirkelig konfirmasjon av hensyn til, eller respekt for, ønskene fra eldre slektninger. Fin fest, koselig og maaange kaker, selvfølgelig! Tror nummer to nå velger borgerlig konfirmasjon. Så får vi se hvordan det er også. Jeg gleder meg til å arrangere, organisere og sette alt i stand. Det blir en storslagen fest for å feire at han ganske straks er "voksen".
  Selv er jeg ikke konfirmert. Jeg ville ikke, jeg. (sta...) Det ble kake da likevel. :)

  SvarSlett
 13. Nei, jeg skal ikke i noen komfirmasjoner i år. Selv er jeg komfirmert i kirken.

  Cecilie

  SvarSlett
 14. Ingen konfirmasjon i år - men har lånt ut servise til konfirmasjon hos nabo. Alltid en nabo som skal konfirmeres :-). Tror det var to konfirmasjoner i fjor. Fortsatt noen år fram til vi er i den alderen her i huset..

  Vi gir bort en traust og gammeldags fremmedordbok til alle konfirmantene - og satser på at det blir de veldig veldig glad for :-) Vi får i hvertfall takkekort....

  SvarSlett
 15. Fine bilder, Pia! Og du og Henny er kliss like. Fortsatt. Og siden Henny er kliss lik min yngste datter, er sikkert du og jeg like også. Sånn må det jo bare være!

  SvarSlett
 16. Så mange flotte bilder Pia. Du er flott i bunad!

  Vi feiret konfirmasjonsdagen til den mellomste i går. Vi har ikke lagt mye vekt på pengegaver eller det storslåtte. Konfirmanten ble satt i fokus, ble hentet i en stilig Jaguar fra rådhuset og til selskapslokale og vi koste oss.

  Baksiden av medaljen er at vi fikk med kake hjem, bunaden strammer allerede og det er snart 17 mai!!

  Så du etterlyste penklær/klær til gutt for kort stund siden. Ser også på bilder at det antagelig er i boks. Men min mellomste gutt på 15 år, han kjøpte en hvit penskjorte på HM, en mørk blå Lewis bukse på halv pris, satt på et brunt belte og brune sko - han ble en enkelt, men fint pyntet kjekkas :-)

  SvarSlett
 17. Fint med alle anledninger til å samle familie. Og fint med en anledning for den unge voksne til å ta et valg. Jeg tror jeg kommer til å synes det er viktig at mine tre tar valget for sin egen del (og er bevisst det) fremfor å gjøre det de tror at vi (eller noen andre) vil:-) Jeg har forressten sendt deg en blog award (sikkert ikke den første du får, men siden jeg stadig er innom her syntes jeg den måtte på listen) ;-)

  SvarSlett
 18. Så fine barn du har, de er skikkelig flotte! :-) Og du er jo kul da Pia!
  Har ikke vært i konfirmasjon i år, og lurer på om neste konfirmasjon i vår familie faktisk er min datter:-o SHIT!

  SvarSlett
 19. Føler fokuset blir helt feil når de bare tenker på hvor mye penger de fikk. Var det 40 000 en konfirmant fikk i gjennomsnitt, fikk helt sjokk...Hehe tidlig påan med konebelte på konfirmanten. I min slekt er det hvertfall ikke i bruk før en er gift:) Ble gift i sommer, så på fredag skal det endelig innvies etter å ha ligget klart i 2 år!
  Elisabeth H

  SvarSlett
 20. To uker før yngste jenta skulle ha komf gikk jeg på trynet og brakk høyre armen. Utrolig kjedelig - måtte få venner til å hjelpe til med alt - men har utrolig gode venner som stilte opp og alt gikk som pla<nlagt - kanskje bedre:))

  SvarSlett
 21. Så jeg en Lofotbunad på deg?? Hurra, det er den fineste som fins! :D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails