mandag 13. mai 2013

Husmortriks?

"Moahaha!" roper jeg og går løs på et stakkars glass med tomatpurè fra Eldorado. Ved å knivstikke lokket, er det lett å åpne.
Jeg deler gjerne dette husmortipset med dere. Og pliis: ikke kom med "Daah! Dette lærte vi jo på ungdomsskolen! Eldgammelt husmortriks, det der!" For meg var dette en ny og banebrytende oppdagelse.

Kan du noen triks som du selv synes er fantastiske?

Ha en stakkarslig kveld med eller uten triks!

39 kommentarer:

 1. Har et bra tips for å få ut frøene av paprikaen. Skjær av en del av spissen på paprikaen. Når du har gjort det, kan du trykke den grønne stilken gjennom paprikaen og sånn får du ut frøene. Det kan hende det blir et par små frø igjen, men de er lette å bare plukke ut.

  SvarSlett
 2. Mitt beste tips: Lag så avsindig mislykket mat i starten av forholdet at den forhåpentligvis mer kokkekyndige overtar ansvaret for kjøkkenet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, den var ikke dum!

   Slett
  2. Ha ha ha, suverent tips, men funker kun om partneren ikke er ENDA dårligere på kjøkkenet.

   Slett
  3. Ha, ha, jeg prøvde det trikset der og fikk servert hjemmelaga pizza med sennep i stedet for ketchup på bunnen!!! Æææææasj!!!!

   Slett
 3. Hvis du ikke vil ødelegge lokket på glasset(Fin å ha blåbærsyltetøy i)så kan du bruke enden av skaftet på ei teskje og stikke under kanten og vri. Da kommer du lite popp, og vakuum har bort. Da åpne du lett som bare det!
  Randi

  SvarSlett
  Svar
  1. Aha? Er det lettvint, altså? Skal prøve neste gang!

   Slett
  2. Jepp! Cluet e å få bøyd ut lokket litt så lufta slippes inn, så skjeen må ha litt tynt skaft.

   Slett
  3. Bruker smørkniven vi, under lokket. ;)

   Slett
 4. 1 ts kaldt bringebærsyltetøy stopper hikke - kanskje ikke så mye et triks men veldig kjekt å vite;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette visste jeg heller ikke! Takk for tips!

   Slett
 5. Enkleste måten å åpne et glass som ikke vil, er å snu det opp ned og smelle det hardt i benken. Da kan du åpne hva som helst, og du ødelegger ikke lokket :)

  SvarSlett
 6. Og hvis du virkelig ønsker å stikke hull på lokket, så anbefales hammer og spiker. Så ødelegger du ikke kniven eller risikerer å skjære deg.

  Mitt beste husmortriks er å vaske innsiden av kaffekanna med bakepulver. Det bruser i vann, og da løser kaffeflekkene seg opp.

  SvarSlett
 7. haha - herlig knivstikkingstips! Jeg slår på lokket rundt kanten, eller ruller det på benken, eller som oftest: gir det til mannen i hus....

  SvarSlett
 8. Poenget er vakumslipp. Jeg fikk en dings av min mor for noen år siden, fra Enklere liv, intet mindre, det var en dings som man stikker litt under lokket og vipper og dermed er det bare å åpne. Seøv om jeg føler jeg ikke er helt i kundegruppen, må jeg innrømme jeg bruker den.
  http://www.enklereliv.no/jarkey-lokkapner.html

  Andre husmortips?
  Strø litt plumbo i fastbrent gryte, la det stå og frese og putre og vips har du ren gryte.

  Skrubb trefjøa med grovsalt og sitron. Mmmm

  Eddik. Eddik i skyllevann i vaskemaskinen, fjerner lukt.
  Svett treningstøy som aldri blir rent, legg i eddik over natten - ta i skikkelige mengder - og vask vanlig.

  SvarSlett
 9. Jeg har en sånn kjekk liten sak til å vippe opp lokket med, mulig en skje også funker.

  Beste husmortips er å koke opp vann med en tablett oppvaspulver i kjeler med brente rester i bunnen.

  SvarSlett
 10. Jeg tar kniven under kanten på lokken som en annen her tipser om, syns det er enda lettere egentlig ;)

  Han en fin uke :)

  SvarSlett
 11. jeg har også en dings som jeg bruker til dette. Da jeg fikk den trodde jeg det var en brusopptrekker, og var lykkelrig da bruksanvisninge kom per telefon. Før det brukte jeg spiker og hammer. Hadde det alltid i skuffen, da jeg har elendig kraft i klypa

  Husmortips, nei! Men jeg bruker zalo på vanskelige flekker....

  SvarSlett
 12. Dingsen alle bruker til dette står på kassebenken hos Liane, når jeg var gravid med nr 2 og gråt mine såre tårer pga et glass med et eller annet som ikke ville opp og jeg ville ha. Ja da reiste min mamma inn til Hilde og kjøpte en slik "åpnedings". Hehe! Greit å ha husmødrene på besøk når tårene triller og de kan triksa!
  Anbefales virkelig, krever ingen roping, banning eller utagering med verken kniv, skje eller annet!

  Mitt beste husmortrisk:
  "Det er nok der i morgen også." Det funker på mye.. noe blir verre dagen etter, men mye går det meget bra på! ;)

  SvarSlett
 13. Verdens beste saus? Lagd på en to tre? Toro viltsaus, fløtesaus og peppersaus i samme kasserolle, ha i så mye kraft du får fra kjøttet og spe med melk eller fløte. Genialt enkelt og det smaker faktisk bedre enn saus lagd på bruning og sånt. (Bare pass på saltsmaken, blir det for masse eller for salt kraft blir sausen alt for salt!)Selv ikke svigermor kommer til å forstå at hun spiser posesaus!

  SvarSlett
  Svar
  1. og blir den alt for salt kan du ha oppi en "klonk" med litt mørkt øl ;)

   Slett
 14. Vi har en verktøyskuffe på kjøkkenet, så jeg pleier å bruke hammer og spiker:-)

  SvarSlett
 15. Mitt husmortips: Vask glasset i vedovnen med avispapir og aske.

  SvarSlett
 16. Ha! Godt tips! For meg var det helt nytt, absolutt ikke noe jeg lærte på skolekjøkkenet! Men trikset med skje/kniv oppunder lokket har jeg lært, men ikke brukt. Og sånn lokkåpner(som enklereliv.no også selger bl.a via Rafens https://rafens.no/produkter/oglaend/lokkapner_jarkey) måtte jeg gi til svigermor på sist bursdag. Bare hør her: Min svigermor på 80 er egentlig sterk i klypa, men sleit med å få opp rødbetglasset før jul. Hun ville så gjerne ha rødbeter, og løsningen ble å dra på butikken, kjøpe nytt glass og be mannen i kassen åpne det for henne. Men han skrudde det nok litt hardt på igjen, for da hun kom hjem, var det like umulig å få av lokket!! Snakk om å være uheldig!

  SvarSlett
 17. Nesten like før jeg begynner å nynne på Jannikes "slappe mennesker" her.. ;) hehe neida :)

  Jeg tar bare ett kjøkkenhåndle og holder rundt glass og lokk og vrir til. Alt åpner så enkelt da.. ;)


  SvarSlett
 18. bakepulver og eddik + varmt vann løsner opp tette kjøkkenvasker. mye bedre for rørene enn plumbo. Har ikke eksakte mål, for jeg bare heller på en skvulp eddik og en dose bakepulver, litt varmt vann og vips fem min etterpå er sluket åpnet. vet ikke om det funker dersom det er skikkelig tett.

  Pasta (ikke italiensk mat, men som i ordet "paste") laget av natron og vann fjerner selv de vanskeligste flekkene på komfyrdøra (glass) la det virke ei stund og tørk av!
  ellers bruker vi en skje eller hard kniv og stikker den mellom lokket og glasset, sånn at syltetøyet kan fortsette å bo i glasset sitt uten lekk tak!

  SvarSlett
 19. Herlig mange tips her :)

  SvarSlett
 20. Må bare dele disse:
  http://shialabeowulf.tumblr.com/post/33670447154/99-life-hacks-to-make-your-life-easier

  http://twistedsifter.com/2013/01/50-life-hacks-to-simplify-your-world/

  Mange flotte tips der!

  SvarSlett
 21. Oppvaskmaskinpulver funker knallbra til å rense glassbolla til kaffetrakteren og gjør kjøkkenvasken skinnende blank uten masse gnikking og gnuing..

  SvarSlett
 22. får opp alle slike lokk ved å sette dem et kort øyeblikk på plate på komfyren :-) Men det funker ikke på induksjon.. Så på med gummihansker og skru :-) Bestemortriks ;-)

  SvarSlett
 23. Har du gipsvegger uten tapet (nymotens greie), har du antakelig svarte striper og merker også. De får du bort med gammeldags Jif skurekrem. En liten dæsj på kluten, gni - og vips! Dessverre tar den ikke hakkene...

  SvarSlett
 24. Fantastisk mengde tips. Du burde gi ut en bok, Pia - Mine bloggvenners beste husmortips.
  Jeg kan også en del ting med eddik og sånn. Eddik kan brukes til alt. Og hvitløk mot småfluer i blomsterpotter. Og jeg kan lage middag til tjue av hva som helst som slenger rundt. Masse tips for den enkelte improviserte anledning...
  Men vinduene får jeg aldri helt fine.... Der tar jeg gjerne noen tips

  SvarSlett
 25. Beste er å kakke litt rundt lokket til det sier "plopp", da er det enkelt å åpne. Trenger hverken knivstikke det eller "smelle" det noe sted :P

  SvarSlett
 26. Stygge riper i hvite tallerkner? Mine blir gjerne litt småstygge etter mye bruk og kjøring i oppvaskmaskin. Poler tallerknene med Jif Skurekrem eller keramikkrens ved hjelp av litt tørkerull (keramikkrens beregnet til koketoppen) - de blir som nye igjen!

  SvarSlett
 27. Hold lokket under springen med varmt vatn, då er det lett å opne. Metall utvider seg når det vert varmt:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør jeg og:)

   Mitt beste tips: blåbærflekker på klær fjernes enkelt med kokvarmt vann du lar renne over stoffet. Må være kokende varmt altså. Selv ulltøy fra nøstebarn tåler denne behandlingen, det har jeg gjort mange ganger. Har nemlig tre små ramper som elsker blåbær og søler litt for mye.

   Slett
 28. Istede for risikosport. Ta kniven, bank hardt midt på lokket et par ganger, trykket utlingnes, og det er lett å åpne lokket :-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails