torsdag 16. mai 2013

Forventningspress

Da jeg dreiv og leita etter et bilde som kunne brukes i mitt forrige FORUT-innlegg, var det Indrani som hele tida dukket opp. Pluss ei dame. La oss kalle henne Maj Britt. Eller Pulverheksa. Maj Britt er ei dame som digger FORUT, og hun har vært med dem på tur. Flere ganger.

I anledning FORUTs barneaksjon var hun nylig i Malawi, og de laget blant annet en musikkvideo til gladlåta "Skoleklokka ringer" - ei irriterende enkel låt som du altfor lett får på hjernen. Altså ei låt som passer glimrende å øve inn hvis du er lærer i småskolen.

Maj Britt har også vært i India. Der hun ble inspirert av lukter, lyder og liv og skrev masse musikk. Som hun senere ble spellemannsnominert for. Nå har FORUT med seg meg. Og en lokal lærer fra Kongsberg som heter Monica.

Og det er her jeg begynner å få prestasjonsangst - hvordan i all verden skal vi klare å toppe Maj Britt? Ikke for å si noe vondt om Monica, men etter å ha sett henne på et par skoleavslutninger, skjønner jeg at hun ikke er det helt store sangtalentet. Så alt faller på meg. Må jeg synge "Skoleklokka ringer" mens Monica klapper rytmen i bakgrunnen? Forventer de noen kule moves - en Bangalore Shake, kanskje? Eller skal jeg dele noe fra bloggen? Det slår neppe an hvis jeg skal stå på en liten krakk ute i slummen og fortelle "I have written about a boy called the Bean. And sometimes I write about breastfeeding and clothes and children and my garden. But we don`t have a garden right now. Only stones! Said the bride!" og så ler jeg høyt og klasker meg på låra og så skal en eller annen sarikledd dame oversette alt dette til hindi. Eller kannada, som jeg har skjønt er et mye brukt språk i Bangalore.

Nei, det får gå som det går. Jeg har øvd inn "Hode, skulder, kne og tå" hvis det kommer krav om sanginnslag. Så kan jeg jo eventuelt trå til med "Per Sjuspring" hvis det skulle knipe.
Maj Britt ruler.

(Vil du også få "Skoleklokka ringer" på hjernen, er det bare å høre på den en gang eller to)Kjenner du (eller barna dine) til noen av Maj Britts sanger?
Ha en stressfri kveld med eller uten musikk!

9 kommentarer:

 1. Her er det Malawi-pop og landsbyfest dagen lang. Bare avbrutt av litt Rice and Curry innimellom. Jeg foretrekker definivt Indrani og Lines framfor Kaptein Sabeltann. May Britt hadde Forut-konsert i barnehagen vår for et par år siden og siden jeg var hjemme i permisjon da snek jeg meg inn. Har jo tross alt vært trofast fan de siste 30 åra! Det var veldig bra og utrolig morsomt å få med seg.

  SvarSlett
 2. Gleder meg til å sjå det neste pedagogiske matriellet frå Forut: Pia med låten Per Sjuspring :-)
  Tenker at du greier deg fint i India.
  Ha ein fin 17. Mai!

  SvarSlett
 3. Akk, Maj Britt var mitt store idol da jeg var liten! Synes å huske at jeg ordnet samme hårsveis, og håpet på at noen skulle tro at jeg var søsteren hennes! Haha! :D
  Men helt seriøst; god tur! Jeg tror dere kommer til å gjøre det bra - med eller uten synging! :)

  SvarSlett
 4. Var på konsert med ho for et par uker siden, så fikk med oss noen sanger da. "Malawipop" er hvertfall snuppa mi sin favoritt (og den som satte seg mest fast i hjernen min) :-D

  SvarSlett
 5. Da Anna og Svein Arne var små, hørte vi veldig mye på Rippel rappel. May Britt Andersen er en superflott dame.
  Men det er du også. Og helt sikkert Monica. Dere kommer til å klare dere helt fint. Gleder meg til å høre etter hvert.
  Ellen :)

  SvarSlett
 6. Indrani må være mangemillionær nå? Alle samler jo inne til henne hver høst, alle barnehager i hvert fall. OK, det var flåsete.
  Jeg tror du kommer til å gjøre en kjempejobb, med eller uten bangalore shake.

  Ha en fin 17. mai :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, ja, hadde alle pengene bare gått til henne;) Men hun får nå gå på skole, og lever et bra liv, sammen med veldig mange andre barn i Bangalore.
   I år tror jeg det er Lines i Malawi penga går til;)

   Slett
 7. Ønsker dere begge en god tur.Jeg er 100 % sikker du kommer til å formidle og dele i vilden sky med hva du kan av gode kunstner:)

  SvarSlett
 8. Å ja - Tamme erter og villbringebær har jeg hørt mye! Herlig!

  Gleder meg til dine rapporter fra India, jeg! :o)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails