torsdag 30. mai 2013

Dødstanker. Og flott bildeserie

I bloggen kan man skrive blogginnlegg, lagre dem, og publisere dem seinere. Det gjør jeg ofte. Man kan også skrive innlegg som man bestemmer skal automatisk publiseres på en bestemt dag og tidspunkt seinere. Dette gjorde jeg en del tidligere. Da virker det som om du sitter og blogger mens du i virkeligheten er langt unna både dataer og nett. Forrige gang jeg gjorde dette, var da vi var på ferie for et par år siden. Da klarte jeg å legge ut et småartig innlegg samtidig som en viss Anders gikk amok på Utøya. Ikke helt heldig. Etter det har jeg unngått sånne innlegg som blir publisert mens jeg er langt unna muligheter til å få redigert eller endret.

Da jeg var i India, hadde jeg fiksa det sånn at et uskyldig giveawayinnlegg skulle publiseres. Det burde jo være greit, tenkte jeg. Men så begynte jeg å tenke mer. Hva hvis noe ville skje med meg mens jeg var på reise? Tenk om jeg vandra heden, gikk til de endelige jaktmarker, eller - for å si det rett ut - daua? Altså, jeg er helt frisk, og det er ikke noe som skulle tilsi en snarlig bortgang, men you never know. Jeg har jo en livlig fantasi, og ei natt med hjemlengsel så jeg for meg det ene scenarioet etter det andre. Det var ikke måte på hva som kunne skje med meg mens jeg befant meg langt hjemmefra. Og da jeg hadde gått gjennom det ene dramatiske hendelsesforløpet etter det andre, begynte jeg å tenke på bloggen. Skulle DET bli mitt ettermæle, lissom? En skarve, kjedelig giveaway? Mine siste ord burde jo vært et gripende farvel, et gråtkvalt kjærlighetsinnlegg til ganske mange, en unnskyldning for ditt og en forklaring for datt.

Men jeg kom meg velberget hjem. Og jeg har hatt en helt strålende tur. Giveawayinnlegg ble ikke mitt aller siste (selv om den siste linja der jeg skriver at jeg befinner meg på et varmt sted uten nettilgang, sikkert kunne være ganske så passende om jeg ikke lenger var i live)

Okei, nok om tragisk filosofering om døden - la oss gå løs på lystigere materie, nemlig mine besøk i slummen i India! Det kan ikke annet enn å bli løsslupne og småfrekke innlegg når man skal skildre slikt. Coming up.
 Den flotte bildeserien "Pia i slummen med hellige kuer i bakgrunnen" som jeg tok av meg selv med mobilen, ble ikke de blinkskuddene jeg hadde sett for meg.
 
Ha en lystig kveld med eller uten reiseskildringer!

9 kommentarer:

 1. Haha.... du er jo bare rå til å skildre det meste! For noen fantastiske innlegg du skriver! :)

  SvarSlett
 2. Fantasien kan ta oss med på nokre sideveier av og til, og eg må sei eg kjenner meg godt igjen i "tenk-om-atte-dersom-som" tankane. Så bra at det gjekk bra, og at du kom deg helskinnet heim frå den varme plassen utan nettdekning (hihi, good one!). Nydelige bileter av nydelige born du viser nedanfor, og jada, den hellige kua var jo berre lekker den også... Me har godt av å få satt ting litt i perspektiv og me har mykje å vera takknemlig for me heldiggrisane som bur her i Noreg.

  Eli :-)

  SvarSlett
 3. Velkommen tilbake! Godt å høre at du har kommet deg helskinnet hjem:-)

  SvarSlett
 4. Veldig fine bilder. Tross alt. Hellig ku er nå en gang hellig ku, selv om bare beina synes.

  Man har av og til avsporende tanker. Jeg tror det er litt sunt jeg, så lenge man holder det på et nivå så man kan hente seg inn igjen, om du skjønner.

  SvarSlett
 5. ha ha ha ha - på den lidt melodramatiske måde, man nok godt kender fra sig selv! ;-)

  SvarSlett
 6. Hehe, jeg måtte le litt høyt!

  Jeg fantaserte også om katastrofe for en ukes tid siden; jeg kjørte hjem fra Oslo, etter en fantastisk Bon Jovi konsert, og kjørte i tunnelen under Oslo. Jeg fabulerte da om hva som hadde skjedd dersom tunnelen ble fylt med vann, og alle vi i bilene døde av drukning. Trafikken sto stille nemlig, og for første gang var jeg på grensen til å få et panikk- anfall, tror jeg.. Hadde problemer med å puste med nesen, og fikk litt tunnel-syn (i tunnelen), skikkelig ubehagelig lenge. Måtte jobbe skikkelig med meg selv, men kom meg etter hvert ut av tunnelen og inn på Ikea!

  Ikke bra å fantasere!

  Du skriver festlig, gleder meg til flere reisebrev.

  mvh Hilde

  SvarSlett
 7. Hahaha! Fantastisk bildeserie.
  Er det ein kvinnegreie å tenke slike katastrofetanker? Eg kjenner meg godt igjen i det. Mannen berre fnys når eg begynner med slike tanker.

  SvarSlett
 8. Fantasti er flott å ha mye av, men når den løper løps kan den være litt slitsom ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails