fredag 17. mai 2013

17.mai

Ikke har jeg noen lekre bilder av hjemmebakt Pavlova eller mangoterter.
Ikke har jeg koselige familiebilder der vi alle stråler mot kameraet, og ikke har jeg flotte bilder fra vennefrokost, champagnelunsj eller grillaften.

Jeg kunne ha tatt bilder av gnagsår, wienerpølser fra Finsbråten, slitne unger og to voksne som ligger som slakt i sofaen. Men jeg gadd ikke å dra fram kameraet i dag.

Jeg er glad for at jeg klarte å få på treåringen 17.maiaktige klær, at vi fikk kjørt og henta gutta til riktige tider og at det ikke kom så innmari mye regn.

Og til alle dere som synes korps er dølt og nerdete: Nasjonaldagen hadde ikke blitt helt det samme uten korpsmusikk, eller?Jeg rakk et par bilder med mobilen i dag tidlig. For å få på treåringen klær, benyttet jeg meg av teknikker jeg vet veldig mye om, men som jeg ikke alltid klarer å holde meg til: Du som voksen bestemmer, vær trygg og rolig, forklar hva du skal gjøre og hvorfor, ikke gi deg, ikke la barnet snakke seg unna, ikke la barnet manipulere deg med sutring og unnagjemming, godsnakk og hold humøret oppe, men ikke dill for mye. Og det funka faktisk!
 
Har du hatt en heidundranes feiring og lagt ut bilder og statuser slik at alle rundt deg sukker av misunnelse og beundring, eller har du hatt en ganske ordinær 17.mai?

13 kommentarer:

 1. Du kom med dine gode råd litt for seint...som du kanskje såg vart det ein utvokst bonkarakka-kjole med disneymotiv, og tøysko med hellokitty på mi 3-åring... Men som ei god nabo så hyggelig kommenterte: det er jo barnas dag- så da var det vel greit at ho fekk bestemme sjøl.

  SvarSlett
 2. Det er første gang jeg har fått på henne festdrakta, bortsett fra at hun hadde den på karneval i barnehagen. Forrige helg i konfirmasjon nektet hun. I dag hadde jeg bestemt meg- drakta skulle på. Og det gikk ganske greit:) Pia

  SvarSlett
 3. Lagt ut bilder ja... men sukking og misunnelse er jeg mer usikker på..
  Misunner deg carpe diem-bildet ditt i bakgrunnen :)
  Korpsmusikk må vi ha! Hurra for dem som vil spille i korps!!!

  SvarSlett
 4. Korpsmusikk er veldig viktig.

  SvarSlett
 5. Lagt ut et par bilder ja, men har hatt en helt ordinær 17 mai :) Stryke bunadskjorter og bake kake gjorde jeg i formiddag mens ungene så på tog på tv, ikke så mye forberendt på forhånd med andre ord ;) I ettermiddag var vi i besøk, gikk i tog og var med på leker på den lokale skolen.

  SvarSlett
 6. Korps er fine greier og nasjonaldagen hadde virkelig ikke blitt det samme uten nei. Jeg er av de som kjemper med en klump i halsen når korpsene går forbi 17. mai jeg blir rett og slett rørt. Og A stiller i en liga for seg selv, han har en interesse som slår de fleste og sammen er vi et herlig syn;D

  Ha ei god pinsehelg
  klem:)

  SvarSlett
 7. Haha, kjenner meg igjen!! Min taktikk var tidlig å gi opp og følge opp barna med is og drit og lort mens jeg talte ned.. kun 6 timer igjen.. dette kan gå bra..

  En heidundrande ordinær 17 mai! Hipp hipp!

  http://vidunderpappa.no/vidunderlig-17-mai/

  SvarSlett
 8. Hehe...! Det ble vel et par insta-bilder og et lite blogginnlegg med veldig 17.mai-prega bilder i går. Men vi også lå som slakt på sofaen i går. Beina høyt og kramper i føttene ;)
  Treåringen din er skjønn da:)
  God pinse!!

  SvarSlett
 9. Vi har faktisk hatt en fantastisk 17. mai. Sjeldent bra vær.
  Vi har ingen korpsbarn, så vi droppa toget som går i sentrum for heller å kose oss hjemme i hagen på formiddagen. Utrolig deilig.
  Ellen :)

  SvarSlett
 10. Jeg hadde en helt ordinær 17. mai, med alle klisjeene som jeg egentlig liker ganske godt, og så har jeg tegnet og skrevet og lagt ut bilder sånn at alle skal sukke og bli stumme av beundring.
  Eller noe ;-)
  Sol i hodet!
  Og du, jeg er helt enig, korps ække særlig døllt nei, heia korps!

  SvarSlett
 11. Helt ordinær 17. mai! Pavlova: Yes (men bakte den ikke selv). Bilder der alle stråler mot kameraet: Ikke et eneste, men mange koselige bilder likevel. Gnagsår og verking i alle ledd: Jepp. Glade barn: Ja. Og litt magesjau på de to minste. Alt i alt en fin feiring altså:-)

  SvarSlett
 12. Begge deler ;-) Her i huset endte det opp med "sjokoladeteknikken" for å få på finstasen..

  SvarSlett
 13. Jeg har hatt en svart 17 mai.. Hehe :) Jeg liker ikke lenger å feire 17 mai, så..

  Over til noe annet: Hvorfor boikotter vi ikke kvinne-blader her i Norge for å oppnå forandringer vi ønsker?

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails