tirsdag 23. april 2013

Skuffet!

Man må jo til stadighet stille med bakverk i diverse sammenhenger. Det hører liksom med til det å være voksen. Men her forleden gjorde jeg meg en erfaring som skuffet meg.

Her har jeg i flere år slitt over bakebollen.
Jeg har gått løs på bokser med bakepulver og vaniljesukker med kniv for å klare å åpne dem, jeg har brukt masse tid på å finne ut av hvor mange desiliter 300 gram mel er, jeg har smelta smør litt for lenge og vel.
Jeg har mistet egg i gulvet, unger har mistet egg i gulvet og egg har rast ut fra kjøleskapet. Og ned i gulvet.
Jeg har pisket, vispet, skilt og blandet.
Jeg har slengt oppi sånne krm med salt, og jeg har råkjørt ned i butikken for å finne riktig kakao.
Jeg har svetta over vannbad, og jeg har hatt et lett melisdryss i ansiktet.
Noen ganger har jeg brukt natron, og til og med hakkede nøtter for å imponere litt ekstra. (Altså, ikke i ansiktet. Men i kaka)

Så, en ettermiddag, har jeg dårlig tid og tenker at jeg får bare gi blaffen og jeg blander en sånn kakemiks med olje og vann og fikser noe glasur. Og rekker så vidt å levere kaka nydelig dandert på et rødt plastbrett fra IKEA. Hva skjer? Jo, for første gang i mitt liv overhørte jeg skryt om baksten! Tre personer, uavhengig av hverandre, kommenterte av den kaka på det røde brettet var innmari god!

Hva gir du meg?! Her blir det posemiks framover! Eller vil kanskje ei tørr marmorkake fra billigdisken på JOKER slå enda bedre an? Boller som har gått ut på dato?

Hilsen snurt kvinne.

Hvordan takler du krav om å stille med kake? Fancy og flott? Enkelt og halvfabrikata? Eller boikotter du hele greia?

Ha en indignert kveld med eller uten kakemiks!

32 kommentarer:

 1. Jeg slet i mange år med langpannekaker som enten ble rå i midten eller hard i kantene. Eller begge deler, så når jeg skal bake langpannekake, blir det stort sett denne fra TORO (TOROs gulrotkake for liten form er også VELDIG god!). Ellers velger jeg andre alternativ, som for eksempel gjærbakst. Det takler jeg bedre. Men jeg bidrar når jeg blir bedt om det!

  Men den beste historien er fra ei nabodame som hadde levert ei ikke helt vellykka kake på et skolearrangement. Hun bare lo da hun fortalte om den, for hun hadde aldri blitt spurt om å bake på ny ;-)

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Ha ha ha. Jeg ble skikkelig sur da en sånn (kjedelig) langpannekake fra Toro ble kommentert til å se bedre ut en min spesialsjokoladekake! Snøft! Kaka mi har tross alt kefir i deigen og er dermed riktig så saftig og god og dessuten er det en kaffeskvett i glasuren. Smaker helt himmelsk, gjør den....

  SvarSlett
 4. Toro langpannekake er helt super til slike arrangement!

  I tillegg er den glutenfri, og kan spises også av de som ikke tåler gluten. Hurra!

  SvarSlett
 5. Her i huset er det mannen som slår til med posebakst.

  SvarSlett
 6. Ahaha... her kjører vi full pakke med 3D - kaker og hele hopprennet! :D Jeg syns det er gøy å bake, og ville nok ikke blitt observert med en sånn pakke i handlekurven, hehe!

  (Når det er sagt, har jeg smakt dem, og de er faktisk veldig gode! :)

  SvarSlett
 7. Vi er de teite som synes det er gøy å levere kake til alt mulig rart og litt skuffa over å ikke bli spurt...

  Folk skryter helt sikkert bare av det fordi det er det de kjenne, og skjønner ikke hvor gode de kakene som ikke kommer av pose egentlig er vettu!
  (vi leverer da ikke posekaker, med mindre kjærringa ikke gidder høre på meg...)

  SvarSlett
 8. Den fra Møllerens er enda bedre, syntes nå jeg... :)

  SvarSlett
 9. Hehe. Jeg har barn på Steinerskolen, og første julefrokosten vi skulle ha der, klasket jeg til med rundstykker tett-i-tett, med forskjellige frø på toppen, i nøye beregnet mønster. Så kom den tyske pappaen bort til meg og mente dette var de beste rundstykkene i verden (tyskere er over gjennomsnittet interessert i brød og rundstykker) - kunne han få oppskriften? Jeg måtte da innrømme at det var Møllerens grov eller hva den heter, ferdig på pose. Da var ikke rundstykkene gode lenger, gitt :-D

  SvarSlett
 10. Det snakkes enda på jobben til Alex om den fantastisk gode kaka jeg bakte og han hadde med på bursdagen sin. TORO <3

  SvarSlett
 11. Jepp, tyr til enkle løsninger. Toro langpannekake er god, og da er jo alt greit. Hvorfor gjøre det vanskelig når det enkle funker? I hvert fall når baking ikke er favorittsysselen. Det er mange andre kaker jeg lager fra bunnen av, men når det er sjokoladekake det spørres etter, kommer posen frem :)

  SvarSlett
 12. Sånn er livet :) :)

  Hilsen Hanne på Madla

  SvarSlett
 13. Hehe! Nei, kvifor slite seg ut.
  Heia Toro!

  SvarSlett
 14. Hahaha, ja sånn kan det gå!
  Jeg husker første gang jeg skulle bake, så syns jeg det var utrolig stas. Da var jeg liksom ORDENTLIG mamma. Minns til og med at begivenheten ble bloggifisert... Nå er det ikke like stas, men jeg er ikke lei ennå. Har imidlertid per dags ikke gått for poseblandingene. Jeg safer med en kvikklunsjkake i langpanne hver eneste gang, og det går egentlig lett som en plett. Men jeg er likevel enig i at posekakene er innmari gode ;-)

  SvarSlett
 15. Hoho, forstår skuffelsen :)

  SvarSlett
 16. Knis ;) Jeg elsker å bake, men på hytta er Toro god å ha :D

  SvarSlett
 17. Just my kind of cake... ;) Toro og eg er bestevener...

  e

  SvarSlett
 18. Jeg bruker poser rett som det er. Men jeg prøver å personifisere den litt sånn at ikke posen blir like lett gjennomskuet :-) Det er spesielt enkelt å gjøre med sjokoladekaker. Jeg hakker opp et par never valnøtter og slenger i røra, og da blir det jo noe helt annet. Et annet triks er å ha i en pose med Dajm-kuler. Funker utmerket!

  SvarSlett
 19. Hi,hi...jeg vet akkurat hvordan det derre er asså. Men den er jo god for svarte...så da er det bare å kjøre på posekaker...ha en god kveld videre, klem W

  SvarSlett
 20. Hehe- den kaka har jeg nå begynt å ha i bursdagene her...må også innrømme at guttan spiser opp disse stykkene i motsetning til tidliger da jeg bakte sjæl. Jeg var også en smule snurt!
  :)

  SvarSlett
 21. Jeg synes langpanna til Toro er megagod :) Og brownien :) Gulrotkake sier jeg heller ikke nei takk til.

  SvarSlett
 22. Toro langpannesjokoladekake er et must i alle hjem med barn. Med to pakker er det nok til en stor langpanne, og den følelsen når man heller 1/2 liter smør i røra- kan ikke beskrives!

  SvarSlett
 23. Den kaka e jo god da! He sjølv spurt etter oppskrifta en gong nåken baka den :-) Men irriterande likevel.

  SvarSlett
 24. Jeg er skeptisk til posekaker pga inneholder av palmeolje. palmeolje finnes i alt for mange produkter vi spiser. skjult i innholdsdeklarasjonen som vegetabilsk fett. det er dokumentert helseskadelig og produksjonen er uetisk av mange årsaker. vi kutter alt vivet inneholderpalmeolje og får likevel i oss alt før mye rett og slett pga for stor bruk av halvfabrikata. her går det i sjokoladekake eller krydderkake med kefir. veldig enkelt, like raskt som toro og helt fri for palmeolje! Dvs kos med litt bedre samvittighet. å steke en kake er like lett eller vanskelig om den kommer fra pose eller mikset av ingredienser fra kjøkkenbenken.

  SvarSlett
 25. Feiret barnebursdag i helga, og brownies var den ønskede kaka. Jeg lagde av oppskrift, men forventet nesten kommentarer om at den ikke smakte som den skulle (altså som Toro sin), for det er de fleste vant til. :-)

  SvarSlett
 26. Det er IKKE palmeolje i Langpannekaken til Toro, ei heller i andre Toroprodukter, såvidt jeg vet.

  Står klart og tydelig at det er rapsolje i.

  Jeg pleier vanligvis å bake med vanlige ingredienser og ikke fra pose, men i nøden spiser fanden fluer..osv.. ;-) Ingen regel uten unntak.

  SvarSlett
 27. Tips: glasur til langpannekake på pose gir altfor lite glasur. Kjøp to poser! Likevel ble det min mest vellykkede kake

  SvarSlett
 28. Nå er jo du en god del ELDRE enn meg (kremt), og jeg er jo i min ungdoms uskyldsrenhet altfor UERFAREN til å tørre stille med noe annet enn Toro-kake på disse arrangementene. Da er jeg jo garantert at den smaker sånn cirka sånn den skal. Den kan fortsatt være rå eller brent, men VISSE sjanser må man bare ta her i livet.. Dessuten kan jeg bare lage ostekake, og det blir fryktelig upraktisk. La denne uerfarene uskylden vare.

  SvarSlett
 29. Jeg elsker å bake, men ettersom jeg ikke har skaffet meg barn (eller mann) enda må jeg stadig skape bakemuligheter sjøl. Kanskje du kan begynne å sette ut bakinga til kakenerdene i bloggverden? :P

  SvarSlett
 30. Jeg leverer alltid. Men noe enkelt. På sjokoladekakefronten leverer jeg alltid en kake bakt fra bunnen av. Men det er vel stort sett den eneste jeg kan. God er den også! Har avansert de siste gangene og slengt på litt pynt. Mannen påpekte nemlig at kaka, som er rååågod, så så trasig ut der den sto uten stjerner eller hjerter eller annet dill. Så nå blir det dill herfra til evigheten!

  Men du, lenge leve halvfabrikata og pulver!

  SvarSlett
 31. sier bare: thank you ohlordallmighty GOD for posekaker!

  SvarSlett
 32. Denne er supergod! Og glutenfri.....? :D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails