lørdag 13. april 2013

Løp, lek, balanse. Og mye mer.

For et par år siden var vi på et eller annet arrangement. På et eller annet torg. Jeg husker ikke hva arrangementet var, men jeg husker en liten krabat. En tøff liten fyr som føyk rundt på en sykkel. Og jeg husker at jeg ble veldig imponert for han hadde så kontroll på den sykkelen. Det var ikke en sånn vanlig sykkel med pedaler, men en liten balansesykkel. Som småtasser kan løpesykle rundt med. Øve opp balansen og koordinasjonen. En super forberedelse før man prøver seg på en skikkelig sykkel. Selv små toåringer kan fyke rundt med disse.

Når jeg nå fikk en forespørsel fra Jollyroom om vi ville teste ut en løpesykkel fra Kettler, ble jeg ganske ekstatisk. Men jeg måtte først sjekke ut både hva Jollyroom og Kettler var for noe. Og da googler man.

Jollyroom er en nettbutikk som jeg tror må selge det meste innen barneutstyr - de har et enormt utvalg å vise til. Du finner klær, vogner, smekker, sko, bilseter, bæreseler, leker. Og løpesykler. Et søk på Kettler viste at dette er kvalitet og helt toppers, så da takket jeg ja. Og jeg gleder meg til å se vårt yngste familiemedlem fyke rundt på et torg på sin løpesykkel.

Så trodde jeg egentlig at jeg var ferdig med dette innlegget, men jeg ble nå sittende og titte på en del av det Jollyroom hadde å tilby. Og da oppdaga jeg mange favoritter som jeg for noen år siden drev og lette etter rundt omkring i diverse nettbutikker! Her er alt samlet på et og samme sted! Jeg fant Sabeltannsverd og Sophiegiraffen, jeg fant de søteste sokkene fra Trumpette som jeg bestilte fra Sverige da vesla ble født, og jeg oppdaga tapet og sengetøy med Fem myror-mønster!
Nostalgi! Husker du disse?
Og mens jeg satt og sukket over en del ting som jeg ønsket meg for noen år siden, fant jeg også en god del som må på treåringens ønskeliste nå.
 
 Har du noen erfaring med Jollyroom? Eller med løpesykler?

Ha en springende dag med eller uten balanse!

18 kommentarer:

 1. 3-åringen fikk løpesykkel til bursdagen sin i mars. Nå venter vi på at snøen skal forsvinne så vi kan ta den ut. I mellomtiden krangler 3-åringen og 6-åringen om hvem som skal bruke sykkelen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Søsken har alltid noe å krangle om...

   Slett
 2. Ja, løpesykkel! Det har min snartfireåring hatt i snart to år. Han hadde en sinnssyk fart og balanse på den, særlig før han fikk sine minus fem-briller. Etter det har han vært litt mer forsiktig (haha) og har kanskje bedre kontroll nå. Nå ser han jo f. eks. svære høl i den gruslagte veien ned til garasjeplassen, som han tidligere kjørte rett ned i og noen ganger kom opp igjen fremdeles sittende på sykkelen. Nå har han tråsykkel også, men foretrekker som oftest løpesykkelen.

  SvarSlett
 3. Ungene her har hatt løpesykler siden de var 2. Liten først, så litt større. Eldste fikk ordentlig sykkel i fjor (da var hun 4), og sykla av gårde på første forsøk! Uten støttehjul! Har absolutt hatt noe for seg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, for dette virker jo kjekkere enn å begynne med sykkel med støttehjul - du får liksom ikke den samme riktige balansen med støttehjul. Gleder meg til vår treåring får denne sykkelen! (Du tror ikke hun er for stor?)

   Slett
  2. Huk er ikke for stor. 5-åringen liker fortsatt å leke med sin innimellom! Lykke til!

   Slett
 4. Har sånne sykler i barnehagen der jeg jobber, og de er meget populære! Flotte sykler som små barn ned i 2 1/2-årsalder kjapt behersker-bra balansetrening;) Fin trening før de skal sykle med pedaler! :)

  SvarSlett
 5. Seksåringen som "aldri" lærte seg å sykle + treåringen fikk låne en sånn løpesykkel en uke i fjor sommer. Begge lærte seg å sykle i løpet av den uken. Veldig morsomt.
  Lill

  SvarSlett
 6. Vår treåring har også balansesykkel. Den fikk han da vi bodde i USA i fjor. Den er suveren!

  SvarSlett
 7. Jeg skulle ofte ønske at jeg var liten nå i stedet for på 1970-tallet. Det er så mye bredere utvalg av leker og annet for småbarn nå enn det var den gang. Balansesykkel høres fint ut.

  Cecilie

  SvarSlett
 8. Her i huset har løpesykkelen vært en del av stueinventaret siden jul. Minsten har vært på to hjul i svingene, noe han i den siste uken var ute også. Vi er fornøyd med "løpesykkelen" , både foreldrene og to-åringen

  SvarSlett
 9. Lillemor fikk til toårsdagen nå i mars. Hun er bittelitt for kort til å bruke den (liten for aldreren, tror den hadde vært helt grei for en gjennomsnittlig toåring..), men det gjør ikke noe for vi har en meter med snø utenfor vinduet, såååå...

  SvarSlett
 10. Min erfaring med Jollyroom er at de har satt meg på sin mail-liste uten å spørre om det er greit, noe det ikke er. Synes det er en plagsom bedrift som legger igjen reklame overalt.

  SvarSlett
 11. Løpesykkel, eller balansenykkel, er helt topp! Kjøpte det til eldste mann da han var tre (er nå åtte). Da var det ingen som hadde det, sportsbutikkene bare så rart på meg ;) Da han fikk vanlig sykkel, sykla han ut av butikken uten noen form for hjelp. Ble helt sjokka! Trodde at det var tilfeldig. Men mellomste gjorde akkurat det samme. Nå skal minstemann få, han blir 2 til sommeren. Og det som er så gøy er at man kan kjøre overalt med den! Det kan man ikke med trehjulssykkel eller sykkel med støttehjul...

  Førstegang jeg kommenterer her, og må bare si at du har en fin blogg :)

  SvarSlett
 12. Løpesykkel/Balansesykkel kjøpte vi da han var 1,5 på Biltema. Men nå som han er 3 har han knekt koden.

  Ny hjelm ble det igår. Han er gatas skrekk :P

  SvarSlett
 13. Jeg handler stadig på Jollyroom! Alt fra tapet til bilseter.. Kjempefornøyd, veldig rask levering. De uglebildene på instagram er også fra Jollyroom! Og balansesykkel har vi god erfaring med. Husets pode havnet ved en tilfeldighet i en sykkelbarnehage, og der ble nevnte sykkel anbefalt. Han er nå snart tre og et halvt og bør kanskje få en "ordentlig" sykkel snart, men han elsker den han har nå!

  SvarSlett
 14. Balansesykkel er helt topp! Tror det er den beste "halvgamle" oppfinnelsen jeg vet! Vår 3 åring fikk det i fjor (det var altså da han var 3). Han er en veldig forsiktig fyr, så den var dum i ca en uke. Så skjønte han poenget, og fyker rundt! Den er enda veldig poppis.
  En annen ting som er en god rundt3-4 års leke, synes jeg, er mini-micro sparkesykkel - fordi du ikke kan "vrenge" forhjulet og tryne over, slik du kan på tradisjonelle sparesykler. De to forhjulene er vinklet litt, slik at den ikke velter sidelengs. Du svinger med å lene deg, slik unger gjør, så denne mestrer de også kjapt. Også har den god fotbrems bak. Helt genial! Klein forklaring, men verdt å ta en titt på!
  Den ser slik ut: http://www.xxl.no/Root/Sykkel/Sykler/Sparkesykkel/Micro-Mini-Pink-sparkesykkel/p/1037814_1_Style

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails