lørdag 6. april 2013

Katteavl? Og Maine Coon

Nå skal jeg skrive litt om katteavl. Og da tror vel noen av dere at jeg har blitt gal. (Og det har du SIKKERT IKKE tenkt tidligere....) Men ingenting bør overraske deg i denne bloggen.

Vår katt er en Maine Coon. Og jeg gidder ikke å skrive så mye om disse store, vennlige kattene med fantastisk lynne og så videre, det kan du google deg til sjøl. (Er du oppriktig interessert, kan du gå inn her og lese/lære mer)

Da vi bestemte oss for å få katt, så vi etter en sånn vanlig en. En sånn gratis, normal en. Men så så jeg dette vidunderlige vakre dyret på finn. Herregud, vi skal ikke ha noen sær rasekatt! sa mannen. Og etter ei uke var hun vår.

Eller, ikke helt vår. Vi er forverter. Det betyr at hun på en måte eies av en annen, men hun bor hos oss. Vi fikk henne til en billigere penge mot at oppdretter skal ha tre kattunger fra hennes første kull. Og nå har vi gjort det meste for å fikse det kullet. Og det er ikke sånn av katten sleppes ut for å ha seg et par netter og så kommer det noen kattunger om et par måneder. Nei, her har det vært helsesjekker, tester, hoftedysplasi-røntgen og greier. Alt er tipp topp. Ikke noe innavl eller tull.

Jeg syntes jo i utgangspunktet at dette med avl på katter var litt spesielt, og så for meg sånne gredde og parfymerte katter på utstilling i en eller annen hall. Men det her er ikke den slags avl. Det er mer å videreføre friske linjer og gode gener.

Nå i påska har vi hatt besøk av en diger hannkatt som oppdretter da har håndplukka for vår katt. Vi var jo litt skeptiske til å få en vilter hannkatt i hus, men han viste seg å være den snilleste og mest kjælne katt jeg noen sinne har møtt. Kombinasjonen av en vakker mor og en snill far må jo bli helt super.

De to har hatt seg, for å si det sånn. Til våre barns vemmelse og fascinasjon. Så får vi se da. Om jeg om ei stund kan legge ut innlegg med mammabloggtitler som "Gravid!",  "Snart fødsel!" og "Seks velskapte barn!". Og da håper jeg at dere skjønner at det ikke er meg det gjelder.

Og siden dette med de kattene er litt sånn seriøst, har jeg opprettet den gørrkjedelige bloggen Lily, der katteinteresserte kan følge med i månedene som kommer.

Ha en dyrekjær dag med eller uten graviditet!

10 kommentarer:

 1. Å herregud for en nydelig frøken da, sukk! Jeg elsker katter og ønsker meg en Bengalkatt, men mannen min er no-no til katter, det er ikke aktuelt en plass liksom. (Dust.)
  Lykke til med kommende svangerskap og fødsel:-D

  SvarSlett
 2. Hah! Om noen hadde sagt til deg på forhånd at du ville starte en katteblogg med tid og stunder... Hihi :)

  Men jeg ser at det er lurt og jeg ser at katten er særdeles nydelig! Lyst på en slik selv jeg, men mannen har tinget dyrevalg og det går mot hund.

  SvarSlett
 3. Nå blir det spennende tider hos dere. Selvsagt vil jeg følge med på familieforøkelsen.

  SvarSlett
 4. Herlige pusekatten!
  Vi har også en Maine Coon jente her, så jeg vet akuratt hva du mener når du skriver store vennlige katter med fantastisk lynne. Det er faktisk å underdrive litt, for selv JEG -som alltid har vært skeptisk til katter elsker denne katteflussa!
  Kommer selvsagt til å følge med på katte-bloggen din, og er spent på hvordan det går :)
  Lykke til Pia!

  SvarSlett
 5. Oj! Seriøse greier med katteavl og katteblogg.
  Og så fekk eg lære noko nytt i dag, aldri høyrt om Maine Coon…

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, så veldig mye katteblogging blir det vel ikke. Og jeg har ikke kasta meg på katteavling. Men katten vår skal ha et kull, har oppdretter bestemt. Når vi er ferdige med det, går katten over til å bli en vanlig katt...

   Slett
 6. Fin pusekatt, selv om jeg ikke hadde skjønt at den var noe annet enn en helt vanlig norsk huskatt..... Det er dessuten gøy å møte mennesker som er så dedikerte til interesser man selv ikke har snøring på. Da kan man bli fascinert selv.
  Men må bare påpeke: Dyr blir ikke gravide, de blir drektige.

  SvarSlett
 7. Nydelig pusekatt :) Er forvêrt selv til Norsk Skogkatt og er utrolig positivt overrasket over oppdretter, avl og ikke minst til konseptet innekatt etter å ha vokst opp på gård med fjøskatt som drev egenproduksjon.

  Lykke til med et mulig kull :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails