torsdag 11. april 2013

Baby Bønna. Og sovemedisin


Hei Else-Beth!

Vi trenger litt hjelp. Vi skal jo snart tre uker til Syden, og tok dermed kontakt med fastlegen for å få skrevet ut resept på sovemidler for Bønna. Men legen nekter! Vi har da fått det tidligere?! Hvordan skal vi klare den lange flyreisa med et barn hvis han ikke får noe beroligende? Vi er avhengige av å få litt søvn når vi er ute og flyr, og noe av sjarmen med å reise er jo at man kan kose seg med litt rødt i glasset og komme i snakk med andre som også skal til samme hotell. Dette blir det liten mulighet til hvis Bønna skal være våken under hele flytiden. Vi skal fly i nesten seks timer, Else-Beth! Med et barn som ikke klarer å sitte i ro! Vet du hvor slitsomt det kan bli for oss?

Ja, da, jeg vet at du er skeptisk til at vi gir Bønna litt beroligende i ny og ne, men det skjer ikke ofte, Else-Beth. Han trenger noe for å få sovne om kveldene, og i helgene har vi behov for litt fred og ro. Du aner ikke hvor slitsomt det kan være med barn, Else-Beth! (Greit at du har tre barn hjemme, men det er jo sånne du har tatt til deg, så du har jo ingen erfaring med ekte barn. Det er noe helt annet, kan jeg fortelle deg!)

Bønna har alltid hatt et søvnproblem. Jeg husker da jeg kom hjem fra fødeklinikken - Bønna skrek og skrek de første dagene. Han hadde en flott lekegrind, fylt med flotte bamser. (Vi snakker kvalitetsbamser, Else-Beth, ikke sånn drit du sender med elevene dine hjem for at de skal skrive om det - husker du at du drev med det i første klasse? Totalt latterlig!)

Baby Bønna lå der i lekegrinda, ikledd en lekker Guccibody, med egen mobil og helt ny flatskjerm - ja, jeg vil påstå han hadde alt et barn kan ønske seg. Men han fortsatte å skrike! De eneste gangene han roet seg, var da vi tok ham opp! Så allerede da viste han fram en sterk personlighet. Dette gikk jo ikke i lengden, etter to uker var jeg totalt nedkjørt. Bønna hadde ennå ikke sovet mer enn fem - seks timer i strekk! Vi oppsøkte lege, men der var det lite hjelp å få. Så allerede da begynte vi å se et skremmende mønster, Else-Beth. Hvor er det offentlige når man virkelig trenger dem? Hva med å støtte og hjelpe familier som virkelig trenger hjelp? Nei, vi måtte klare oss på egen hånd! Hadde vi vært illegale asylsøkere fra Uruguay eller Afrika hadde vi hatt krav på både gratis husmorvikar, Sydenferier og ny bil, men vi ble avspist med et par brosjyrer om spedbarnsstell. Uhørt!

Via et internettbyrå fikk vi tak i en praktikant fra Litauen, og Roar og jeg dro på en måneds etterlengtet ferie til Thailand. Det gjorde godt etter et langt svangerskap og noen tøffe barselsuker! Da vi kom hjem, hadde Bønna begynt å sove natta rundt. Han var heller ikke så urolig på dagtid, og han lå helt musestille og koste seg i timevis i lekegrinda mens jeg fikk tatt situps og stelt negler.

Uansett - vi trenger resept på sovemedisin. Regner med at vi får kjøpt noe på et lokalt apotek på Tenerife, men vi skulle gjerne hatt noe før vi dro. Kunne du ha skrevet et skriv til Bønnas fastlege der du forklarer situasjonen? Eller har du kanskje noe beroligende liggende på skolen? Takknemlig for rask hjelp!

Mvh Pia

33 kommentarer:

 1. Nok et suverent innlegg fra Bønnas mor.

  SvarSlett
 2. Det verste er jo at dette ikke er langt fra virkligheten... jeg kjenner jo til foreldre som gir barna sine sovemidler på lange bilturer... Men.. ideen om å ha noe " beroligende" liggende i lærerskuffen er ikke dum... he he.. hva med et balltre?? he he..

  SvarSlett
 3. Jeg må bare le- selv om det er et skremmende alvor som ligger på lur hele tiden. Men herlighet, dette er bra skrevet :D

  SvarSlett
  Svar
  1. henger meg på den ja... bra skrevet men skremmende alvor!!!

   Slett
 4. Tragikomisk hele kjærringa! (Bønnas mor altså! :))

  SvarSlett
 5. Jeg må le, helt og holdent. Fordi det opplevese som et skråblikk på verden, men alikevel så spinnvilt.

  SvarSlett
 6. Wow, det er alltid kult å komme innom her. Bloggen din rocker!

  SvarSlett
 7. Ja, du. Tenk det.

  Hørt om noen som tok pappapermen i Thailand. Uten babyen. For å redde forholdet... Ikke rart noen barn får tilknytningsvansker, nei.

  SvarSlett
 8. He-he, den moren til Bønna hun er ikke sann! Stakkars Bønna, jeg lurer på om Else-Beth snart får finger´n ut og kontakter barnevernet? Tross alt? Ellers sitter hun og knasker "beroligende" for nedrullet gardiner nå?? Eva Einshøj

  SvarSlett
 9. Når man er desperate prøver man hva som helst.

  Cecilie

  SvarSlett
 10. Stakkars Bønna! Og Else-Beth. He he :)

  SvarSlett
 11. Huff, huff, huff! Stakkars Bønna! Hjertet mitt blør - huff! Eg er sikker på at det finnes slike mennesker også. HUFF!!!!!

  :(

  SvarSlett
 12. Kan'kke mora til Bønna bare gi'n en pjolter da?

  SvarSlett
 13. Å, hjelpes!!
  Må nå le av disse foreldrene, når man vet at dette er bare ironi. Men skummelt å tenke på at det garantert finnes foreldre med disse tendensene.

  Irene

  SvarSlett
 14. Stakkar, stakkar bønna. Mor hans skulle hatt en kugle for pannen.

  SvarSlett
 15. Hehe, navnet til Bønnas far passet perfekt inn !

  SvarSlett
 16. Synes dette Bønna-innlegget ble mer sårt enn humoristisk fordi det er noen bønnaer der ute i virkeligheten, og det er noen else-bether som tilsynelatende lukker øynene for det som skjer. (Det vet jeg egentlig ikke, da, så her trengs det en oppfølging....) Jeg undres på de som kjenner til sammenlignbare tilfeller i virkeligheten: Sendte dere inn en bekymringsmelding til barnevernet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Selvfølgelig kontaktes barnevernet!

   Slett
  2. Jepp, dette innlegget er "sårere" enn de andre. Men måtte komme med litt om Bønnas bakgrunn. Og det kommer vel ikke som noen overraskelse at alt ikke var topp fra starten av...

   Slett
 17. Jeg ler høyt! Og jeg føler meg alltid som en litt bedre mor hver gang jeg leser brev fra Bønnas mor. Tusen takk for det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, ja, det er ikke lett å matche henne;)

   Slett
 18. Fordommer om folk med mye penger du eller? Synes disse brevene her egentlig er litt latterlige jeg, skjønner at alt er satt veldig på spissen, men det kommer jo også ganske tydelig frem at du, som lærer, har en "ovenfra og ned" holdning til endel foreldre.

  Det er faktisk ikke slik at man trenger å være dårlig foreldre fordi om man er bedre økonomisk stilt enn andre,eller om man er finere kledd og tar bedre vare på egen kropp og utseende enn andre.

  Har fulgt med bloggen din sann litt på sidelinjen og har bitt meg merke i at du ved flere anledninger fremhever ditt eget rotete hus, barn som går feil kledd etter været, hage og uteområder som ikke ser ut og likestiller det med at du er en god mor fordi du prioriterer det slik. I andre innlegg kommer det ganske så klart frem at du misliker at folk blogger om "perfekte innredede hjem"og at du ikke vil prioritere tiden på slikt.

  Vel, det går faktisk ann å ha det både ryddig og koselig rundt seg, ha fine og trygge uteområder, kle og stelle seg pent og alikevel være en god foreldre. Tror til og med det er mulig selv om man har vaskehjelp og kontoen full av penger:)

  Jeg er verken stinn i gryn, har vaskehjelp eller går rundt som en vandrende barbiedukke eller travel karrierekvinne, men jeg har da vel ingen rett til å kritisere hvordan andre lever sine liv eller dra konklusjon av at siden de har valgt annerledes enn meg så er de dårligere?

  Jeg hadde seriøst fått fnatt av å leve slik du gjør, jeg hadde ikke holdt ut å bo i ditt rot og hatt det slik utenfor husveggene! Men jeg har lykkelige,trygge og glade barn til tross for dette. Men jeg holder meg virkelig for god til å kritisere at andre tar andre valg, det som er rett for oss er ikke nødvendigvis det rette for andre.

  For ordensskyld, jeg har ingen fellestrekk med Bønnas mor, det er ikke det som trigget meg til å skrive dette, men jeg blir oppgitt og faktisk litt sint at du som lærer viser slike fordommer mot folk. Men slik er det dessverre mange lærere som er- har ofte inntrykk av at lærere sitter tror de sitter med fasiten på hvordan folk må leve livene sine og det er ganske provoserende faktisk. Jeg har heldigvis vært heldig med lærerne til barna mine og sluppet denne "ovenfra og ned" holdningen jeg synes du stadig viser.

  Og yrket mitt, hva er det? Vel jeg kan si så mye at jeg har hørt lignende diskusjoner mange ganger i matpausen og jeg blir like trist av det hver gang!

  Dette

  SvarSlett

 19. Ha ha, har ingen fordommer mot folk med mye penger;) Og brevene er ment å være latterlige....

  Man er absolutt ikke en dårlig forelder hvis man er bedre økonomisk stilt enn andre, ei heller hvis du er finere kledd eller tar bedre vare på egen kropp og utseende.

  Dette med "å fremheve mitt eget rotete hus, barn som går feil kledd etter været, hage og uteområder som ikke ser ut" - vel, det er nå sånn denne bloggen ble. En liten motvekt til alt det som tilsynelatende ser så perfekt ut.

  At jeg misliker det at folk blogger om "perfekte innredede hjem" er absolutt ikke riktig. Jeg leser flere blogger som viser fram det ene strålende interiørbildet etter det andre, og flere av disse damene er folk jeg har stor respekt for. Noen av dem har jeg faktisk blitt venn med.

  "Jeg hadde seriøst fått fnatt av å leve slik du gjør, jeg hadde ikke holdt ut å bo i ditt rot og hatt det slik utenfor husveggene! Men jeg har lykkelige,trygge og glade barn til tross for dette. Men jeg holder meg virkelig for god til å kritisere at andre tar andre valg." - Flott at du holder deg for god til å kritisere at andre tar andre valg!

  SvarSlett
 20. Ja, det holder jeg meg virkelig for god til. At jeg her skrev om deg og ditt var ment som å vise at jeg, og sikkert flere med meg, ikke hadde trivdes med å leve slik du gjør. Jeg kritiserer ikke ditt valg, men konstaterer at jeg ikke har valgt det slik. Det mener jeg du også bør tåle å høre, slik du til stadig slenger ut et spark til andre som velger annerledes enn nettopp deg. Men aldri i livet om jeg er så plaget av og har så lite respekt for folk som velger annerledes enn meg at jeg skriver sarkastiske innlegg om dette, det er vel den store forskjellen.

  Jeg ser jo at du har en stor fanskare der ute, og ser at du er vant til å få, for det meste, oppmuntrende kommentarer og da er det vel også slik at mange ikke våger å si imot/komme med motargumenter, slikt skremmer vannet av meg. Det var også litt av det som trigget meg til å kommentere her.Når jeg leser innlegg som er ment for å provosere, få folk til å tenke seg om ol. og det kun er støttende jubelrop og ingen kritiske røster blant kommentarene blir jeg nesten skremt, men også fasinert av at det også o bloggverden gjelder å følge den sterkestes rett:)

  Ha en fin kveld videre, hvordan du enn velger å tilbringe den. Selv skal jeg på trening og prøve å finne frem bikiniformen som er ca 1o kg. unna:)
  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tåler å høre at folk ikke er enige med med. Og til mitt og mine leseres forsvar, har jeg få innlegg der folk kun føler de er forplikta til å skrive kommentarer som "Du er en fantastisk mor!" eller "Du er en super person!". Jeg legger ikke opp til det. Jeg får ofte kommentarer der folk viser at de har andre holdninger og meninger enn meg sjøl. Det setter jeg pris på.
   Jeg er innom noen blogger der jeg blir provosert, men velger bare å gå videre. Man finner sine blogger der man føler seg hjemme. Jeg kommer nok til å fortsette å skrive sarkastisk...
   Helt greit om du stikker innom her igjen - kommenter gjerne under et navn;)
   Ha en fin kveld du og, jeg ser OPP til folk som gidder å dra ut for å trene. (Der er jeg ikke sarkastisk. Hilsen kvinne som er litt lenger unna bikiniformen enn det du er..;)

   Slett
 21. Hadde jeg vært komiker, hadde jeg sannelig fått ideen til en fin parodi her nå... Hilsen sjel med rot inne og ute og som ikke ser ned på folk som har det ryddig rundt seg.

  SvarSlett
 22. You go Pia!!:-))
  Anonym: If you can't stand the heat - stay out of the kitchen.

  SvarSlett
 23. Er ikke så bekymret for lærerne mine barn kommer til å få - desto mer bekymret for om klassekameratene har fornuftige foreldre eller ikke!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails