onsdag 13. mars 2013

Pyrolysert!

Siden vi kjøpte oss nytt hus, ble det jo også nytt kjøkken. Og med nytt kjøkken, ble det ny ovn. Med pyrolyse. For det er skikkelig bra. Du kjøper deg ikke ny ovn nå til dags UTEN pyrolyse, lissom!

Nå har ovnen vært i bruk mer enn et år (ikke sammenhengende, da). Men jeg har aldri brukt den pyrolysefunksjonen. For jeg skjønner ikke helt hva det egentlig er! Men sånt kan man jo nesten ikke si når man er ute blant folk. Vil ikke bli sett på som en slags degenerert kjøkkenweirdo, lissom. Men åssen skal jeg snakke om pyrolyse sånn at det skal virke naturlig? Den mest lettvinte varianten er jo å si "Jeg er skikkelig fornøyd med pyrolysefunksjonen!" Den bør være bænkers. Da er det ingen som vil avsløre at du ikke aner noen ting om pyrolysering.

Men sånn ellers? Hva sier man? Hvis jeg skal sitte blant kloke kollegaer og snakke løst og naturlig om pyrolyse - hva bør jeg si for at det skal virke troverdig?
"I går kveld skal jeg si deg det var pyrolyse i heimen!"?
"Herregud, jeg blir syyykt sliten av all den pyrolysen!"?
"Etter middag i dag blir det pyrolyse for alle penga!"?
"Vi bruker pyrolysa rimelig hyppig, for å si det sånn!" ?
"Hadde ikke klart meg uten den pyrolysinga, jeg altså!"?

Hjelp meg! Hva lyder best? Hva er mest naturlig? Og hva gjør man egentlig med pyrolyse, sånn språklig sett? Kjører man pyrolyse? Skrur man den på? Tar pyrolyse? Eller kan det brukes som et verb? Å pyrolysere - pyrolyserer- pyrolyserte - har pyrolysert?

Har du mye pyrolyseerfaring?
Absolutt ikke bilde fra i kveld, ei heller fra den siste uka. Hvis nå noen lurte.
Ha en idiotisk kveld med eller uten pyrolyse!

24 kommentarer:

 1. Men pyrolytisk selvrens er jo helt fantastisk!!! ;-) Og dere kan umulig ha brukt ovnen nok om den ikke har sagt ifra, for det skal den gjøre. Når den altså trenger til en pyrolytisk selvrens

  (Jeg har ikke peiling, ass, jeg har googlet...)

  SvarSlett
  Svar
  1. ha, så ovnen skal si fra? Med en stemme? Eller et pip?

   Slett
 2. Jeg har erfaring med pyrolyse og det er virkelig genialt!!!!!!!! Det er et rensesystem for stekeovnen. Når du setter pyrolysefunksjonen i gang så blir det så varmt inni ovnen at alt fett, matrester og skitt som setter seg i ovnen ved steking og bruk, blir "kremert". Når pyrolysen er ferdig er det bare støv igjen som tørkes eller støvsuges ut og ovnen er så ren som den var som ny.

  Nå kan du uttale deg om pyrolyse og også Google emnet.

  Lykke til med kremeringen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan også sette skittent stekebrett i ovnen under behandlingen så blir det også gullende rent!

   Slett
  2. TAkk:) Men må finne ut åssen jeg skrur på pyrolysen...

   Slett
 3. Her i heimen KJØRER vi pyrolyse, med ujevne og lange mellomrom, men hvorfor det ikke gjøres oftere er jo et godt spørsmål (ingen beskjed fra ovnen om at det er på tide her i gården...). Det er jo rett og slett genialt at gammal, innbrent skitt blir til støv bare ved å KJØRE en pyrolyse. Det er garantert ekstremt enkelt, Pia. Bare du finner bruksanvisningen er jobben gjort. Lykke til!

  SvarSlett
 4. Ovn med pyrolyse ønsker eg meg. Tenk å slippe å rense steikeovnen. Dette må du finne ut av!!

  SvarSlett
 5. Har aldri pyrolisert jeg.... ante ikke hva det var, men ser jo over her nå at det burde jeg ha gjort!!! Eller burde vel hatt en pyroliserbar ovn... sukk.

  SvarSlett
 6. Du finn sikkert bruksrettleiinga på nettet, søk på modellen.

  SvarSlett
 7. jeg ønsket meg plutselig ny ovn...
  HATER å skrubbe stekeovn.. det er på "hat-toppen" av kjedelige ting som må gjøres haha!

  SvarSlett
 8. Hahahahahahahaahahahaha jeg tror jeg besvimer her! Min kjære sitter og ser dumt på meg og lurer på hva i alle dager det er som gjør at jeg holder på å falle av stolen:-p
  Vi har forøvrig også pyrolyse på vår ovn, og jeg aner heller ikke hvordan man bruker/gjør/kjører/tar det:-p

  SvarSlett
 9. Det skulle vi hatt også. Isteden fikk vi en vaskehjelp som brukte en hel flaske Mr Muscle stekeovn og etterhvert førte det til at varmluftselementet virkelig så kremert ut. For det liker ikke kjemiske midler for å si det slik.

  Kjenner jeg fikk lyst til i pyrolisere litt.

  SvarSlett
 10. Alle stekeovner jeg har eid har hatt selvrensende funksjon. Akkurat da vi kjøpte 2 stekeovner på gården var det helt umoderne. Så jeg er misunnelig.

  SvarSlett
 11. Veldig lærerikt innlegg- og mye ny kunnskap å hente i kommentarfeltet. Nå har jeg fått et nytt behov som må dekkes, merker jeg.... ;)

  SvarSlett
 12. Jeg må innrømme at jeg er så kjip, at selv om vi også har rimelig ny ovn,så er den uten pyrolyse... Så mitt spørsmål til dere pyrolyserere er egentlig: Er det verdt penga? (Hvis man ikke stiker ribbe ukentlig, liksom...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi kjøpte ovn med pyrolyse. For det mente selgeren at vi MÅTTE ha. Og så fikk vi så innmari god pris om vi valgte akkurat den ovnen, sparte myye mer enn vi hadde spart ved å kjøpe en billigere ovn;p

   Og om det er verdt det? Vet ikke. Har i alle fall ikke prøvd enda. Men ovnen funker da. Pizzaen blir stekt og jeg er fornøyd;)

   Slett
 13. Jeg har pyrolose, og jeg har brukt den, og ovnen så ny ut etterpå. Kjempefornøyd. Alt jeg trengte var å dra over med en klut før og etter. først for å fjerne løse ting som kan brenne og etterpå for å fjerne asken. Og bruksanvisningen står i skapet over ovnen, så jeg finner ut hvordan jeg skrur den på.

  SvarSlett
 14. Vi har pyrolyseovn...siden påska 2012:) Har vi kjørt pyrolyse? Nei!
  Men det trengs absolutt. Hadde servicetekniker fra Whirlpool i forhold til et hengsel på¨ovnsdøra...han sa. Jeg siterer: "Ikke lurt å bruke pyrolysefunksjonen, kan bli noe feil med termostaten etterpå." Så da så.. Ja, ja, vi får se...
  Jeg går for: Vi bruker pyrolysa rimelig hyppig, for å si det sånn.
  Ha en pyrolysende aften:)

  Trine:)

  SvarSlett
 15. ma innromme at jeg hadde aldri hort om dette for... for jeg leste om dette hos deg! Sa du driver jo nesten med folkeopplysning (jepp, jeg googlet det selvsagt). Men, jeg lurer pa - det ma da ta mye energi (kostnad) ved a bruke pyrolysefunkskjon hvis ovnen skal opp i 500 grader i 1,5 time...? Ja, ja, hva vet vel jeg. Annet enn at min egen stakkar stekovn kunne ha glede av en slik funksjon...

  SvarSlett
 16. Pyrolyse er helt fantastisk!!! På min ovn er det bare å skru bryteren et hakk moe venstre - altså et hakk forbi av funksjon. Har hatt stekeovnen i 7 år nå og ville aldri ha kjøpt meg stekeovn uten denne funksjonen. Jeg HATER å vaske stekeovn.. masse kjemikalier som stinker for å få løsnet på skitten, møkkete vann som renner nedover gulvet, skap mm. Pyrolyse er jo bare at en brenner bort skiten - bokstavelig talt. Vel verdt å prøve:) Lykke til med pyrolyse-testing.

  Hilsen Pyrolyse tilhenger

  SvarSlett
 17. Jeg har aldri hørt at det heter pyrolyse!? Men selvrens, det har min ovn, og det er helt fantastisk! Spesielt om du har erfaring med å håndskrubbe ovnen.... Du finner nok all info. i bruksanvisningen. For den sparte du vel på?:-)

  SvarSlett
 18. Jeg ser jeg har akkurat samme ovn som deg. Fikk med meg at det var veldig flott og kult med pyrolyse da vi kjøpte den. Men, har enda ikke pyrolisert, og vet ikke hva det er egentlig. Innbiller meg at det er noe med å varme opp ovnen til ekstremt høy temperatur slik at alt fettet og smusset blir brent opp? Setter det herved på todolisten min. Laaaaaangt nede på listen, vel å merke..

  SvarSlett
 19. heh - har selvfølgelig skaffet oss ovn med pyrolyse vi også
  klart det!
  men nå var jeg klar for at du skulle fortelle meg hvordan den funker!
  skuff! ;)

  fin helg til deg
  klem fra
  Åpent^hus

  SvarSlett
 20. Jeg mener at verbet her er kjøre. Man kjører en pyrolyse, At det er genialt sier jeg meg fullstendig enig i.
  Vær klar over at det tar lang tid, på vår ovn 2,5 timer, og at det bråker en del, så ikke sett i gang pyrolyse rett før middagen settes på bordet hvis dere spiser på kjøkkenet. Ovnen varmes opp til 400 grader, så det blir i tillegg varmt i rommet.
  Innmaten bør også tas ut for å ikke bli skadet.
  I det offentlige rom snakker man om pyrolyse med selvfølgelighet og litt for høy stemme, og kanskje som et innlegg for alternativ oppvarming? "I går benka hele familien seg foran ovnen heller enn peisen da vi kjørte pyrolyse"
  God pyrolysekjøring!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails