fredag 15. mars 2013

Framtidstanker. Og yrker.

Noen ganger snakker vi om framtidsplaner. Alle gutta har høye tanker om seg sjøl, og litt mindre tanker om sine søsken. En er sikker på at han blir tunnelingeniør, mens han tror søsknene vil ende opp som uteliggere.
"Tror du alle søsknene dine blir uteliggere?!", sier jeg bestyrtet.
"Neeei....En av dem blir nok mannlig prostituert. I Nederland."

Både jeg og mannen min tenker på hvordan ungene blir når de blir voksne. Vi ser jo karaktertrekkene nå. Men hva blir de? Hvilken vei går de? Hvilket yrke ender de opp med? Det finnes jo utallige retninger og muligheter.

Jeg drømte om å bli dyrlege. Og bibliotekar. Jeg ble lærer, men tenker vel fortsatt på hva jeg skal bli når jeg blir voksen.


Tenker du på hva barna dine kommer til å ende opp som?
Og du som har store/voksne barn - gikk det som du hadde trodd?
Ha en grublende dag med eller uten spor!

19 kommentarer:

 1. Jeg vet ikke helt. Men vi tror eldstemann blir akademiker av noe slag. Ikke stor sannsynlighet for at han kommer til å jobbe med noe praktisk ihvertfall. Slik det ser ut nå da, man kan jo aldri vite. Egentlig skulle jeg bare inn her for å si at bildet var veldig stilig ! God helg :)

  SvarSlett
 2. Jeg ble også lærer, og lurer også på hva jeg skal bli når jeg blir stor :-) Eldstetøtta ble frisør som hun ville, men kan dessverre ikke jobbe som det. Hun virrer litt rundt, og jeg er vel like spent som henne hva det ender opp med til slutt - pr dags dato er hun nettopp flytta til Irland for å jobbe litt der. Litjtupp begynner på videregående til høsten. Hun har lyst til å bli kriminaltekniker eller fotograf, og jeg er sikker på at hun blir akkurat det hun bestemmer seg for.

  Utrolig kult bilde - ser ut som om de er på loffen hele gjengen din ;-)

  God helg!

  SvarSlett
 3. Begge mine døtre er skoleflinke, og har alltid fått høre av sine lærere at de kan "bli akkurat hva de vil". De er musikalske og går begge to på musikklinje på videregående. De har skjønt at det å leve av musikk er omtrent umulig, så den drømmen har de slått fra seg. Og jeg må jo si at jeg har vært litt spent på hvor de vil ende opp; lege, tannlege, veterinær, fysioterapeut, psykolog, jurist...?? Nå er det dags for at storungen skal ut og studere. Ho har bestemt seg for å forlate redet, og flytte 180 mil (nordover), for å bli nettopp LÆRER/lektor! Så ja, ho kommer nok til å bli noe stort, eller hva, Pia? Og morsomt er det også at minstemor har planer om akkurat det samme når det blir hennes tur om to år ;-)

  SvarSlett
 4. Hahaha, så herlig sagt da:-)
  Jeg har tenkt på det mange ganger, mine er ikke større enn 9 og 6 år da, men jeg er sikker på at eldste blir akademiker. Hun har alltid vært ekstremt smart, litt nerd og suger til seg kunnskap. Elsker å lese om vitenskap, verdensrommet, elektronikk osv. Men hun sier selv at hun skal bli taekwondotrener og OL-mester:-)
  Minste tror jeg blir noe kreativt, men litt usikker på hva. Selv veksler han mellom å skulle bli jobbemann (haha:-p), frisør og dyrlege! :-)

  SvarSlett
 5. Her skal mellomste bli superhelt! Eldste svinger mellom doktor og brannmann :)
  Jeg håper de ender opp med å bli noe de liker! :)
  Pappa'n håper en av de blir hærfører -der er vi ikke enige må jeg si ;)

  SvarSlett
 6. Haha, uteliggere...!
  Mine to eldste sine valg av yrker, kom ikkje som nokon overraskelse. Ein er elektriker, han har alltid likt å undersøke korleis ting heng i hop. Ein jobbar med 3D data, og har alltid vore eit naturtalent med å forstå korleis data heng i hop. Jenta her trur eg må bli noko med språk, gjerne engelsk. Ho er veldig god på det. Men når det gjeld vår tredje sønn, så veit eg neimen ikkje. Han er skikkeleg skulelei, og vil helst ikkje ha utdanning, men bare jobbe på Rema eller noko. Men han er ein slagferdig og morsom type, som eg trur kunne blitt skuespiller.....

  SvarSlett
 7. Haha, her er der ikke mye håp. Med to foreldre og fire av fem besteforeldre som er lærere, er de greit miljøskadde. Snartsjuåringen har allerede proklamert at hun skal bli lærer, og starter karrieren med å belære lillebror med en sjelden detaljstyring. Den lille sprettballen av en snartfireåring er en litt annen type, men taim will sjåo. Foreløpig skal han bli brannmann.

  SvarSlett
 8. Jeg lurer i hvert fall på hva jeg skal bli når jeg blir stor. - Eller håper vel på at jeg ikke blir så vedlig mye større - for anser det som for seint å begynne å vokse i høyden. Og disse ungene aner jeg ikke hva kommer til å ende opp som. Ikke pipling. Kanskje noe med mennesker? Som i barnehagelærer eller vernepleier. For lærere som oss skal de IKKE bli.

  Synes den verbale slagkraften hos ungene dine er herlig ;).

  SvarSlett
 9. Dette er et veldig aktuelt tema hos oss for tiden. Den eldste skal på ungdomsskolen til høsten og det er tid for å velge valgfag og språklig fordypning. "Forskning i praksis" hørtes faktisk spennende ut (hun liker jo krim, kanskje derfor?), men først på valgfaglista blir nok "Design og redesign". Jeg tror ikke hun blir noe innen det, men hvem vet ... Selv lurer hun på lærer.

  Minstemann på drøyt ni skal bli fotballproff .... :-S

  SvarSlett
 10. Jeg er nok mer på stadtiet "hva skal det bli av disse gale ungene som farer rundt omkring?"
  Man kan gjøre seg mange tanker om emnet, men man blir jo like klok..... Kun framtiden vil vise ;)

  SvarSlett
 11. Gjett om. Og det blir enten truckfører eller noe innenfor diplomatiet tor jeg, jeeezzzes!

  SvarSlett
 12. Jeg tenker på det, ja. Faktisk snakket vi om det rundt middagsbordet i dag. Du vet, "Hva skal du bli stor?", spørsmålet gikk igjen. Men jeg tenker litt at hvordan i all verden skal de ha forutsetning for å vite det? Hvem vet hvilke yrker som finnes når de skal ut i arbeidslivet? Jeg mener, jeg har jobbet aktivt med sosiale medier de siste årene. Hvem hadde forutsetninger for å vite det for 20-25 år siden? Og ikke minst, hvem vet hva jeg skal bli når jeg blir stor?

  SvarSlett
 13. Jeg veit fortsatt ikke hva jeg skal bli når jeg blir stor, ha ha. Og jeg har ikke våget å spørre moder'n om hvilke håp og forventninger hun hadde til meg....Vel, verken hun eller jeg trodde vel at jeg skulle bli markedsfører på et kontor sånn for 20 år sida.

  Niåringen veksler mellom jordmor og dyrlege. Spennende å se hva det blir.

  SvarSlett
 14. Ja, jeg har allerede bestemt hva barna mine skal bli. Eldstemann skal bli fotballspiller og lillesøster ballettdanser.
  Sånn er det med den saken...

  SvarSlett
 15. Bare de får seg en jobb de vil trives i er det samme for meg. Planen deres for tida er å ha firma sammen. Med gravmaskin ig lastebil... men time will show! De er 5&7 og har noen år på seg.

  SvarSlett
 16. Herlig bilde:))
  Her tror jeg eldstemann blir mekaniker av noe slag. De hadde prøvedager på videregående her og da var TIP foretrukket, media og kommunikasjon stod ikke til forventningene:))
  Minstemor har vært innom mange yrker - godt hun har flere år på å bestemme seg på:))
  It's all in the future;))
  Go' kveld.

  SvarSlett
 17. Det er mange forskjellige jobb barnet vårt vil ha :). Vi får se hva hun til slutt blir :)

  SvarSlett
 18. Da jeg gikk på barneskolen ble jeg en gang intervjuet av en lokalavis. Da jeg ble sput om hva jeg ville bli når jeg ble stor, svarte jeg at jeg skulle bli bilmekaniker. Heldigvis ble jeg ikke det. :-) Jeg har ikke blitt noe som helst, men det er en annen sak.

  Cecilie

  SvarSlett
 19. Jeg er stolt av mine tre, som alle jobber med noe de har lyst til og trives med. Tre forskjellige barn, tre forskjellige yrker: Optiker, kostymesyer, brannkonstabel. Jeg tror ikke jeg tenkte på noen av disse yrkene da de var små, ikke de heller :) Veien blir til mens man går, og det viktigste er at de får en jobb de passer til og trives med :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails