torsdag 14. februar 2013

Skolens manglende valentinsentusiasme

Else-Beth!

Nå må jeg si jeg er skuffet. Meget skuffet. Jeg hadde virkelig trodd at dere skulle sørge for at Bønna fikk med seg et kjærlig morsdagskort hjem før helgen. Men det skjedde altså ikke. Er det for mye forlangt? At et barn lærer seg å sette pris på sin mor? Sin egen mor?

Da jeg gikk på skolen, lærte vi å hedre vår mor og vår far. Vi skrev de nydeligste morsdagskort med sirlig løkkeskrift. Bønna lærer om islam! Og han kommer hjem med et strikket blokkfløyteetui! Hva skal vi med det, spør nå jeg?!?

Forstår du hvor vond morsdagen ble for meg? Jeg ble faktisk nødt til å skrive et morsdagskort til meg selv, slik at også jeg hadde noe å legge fram på facebook.


Jeg husker så godt da han gikk i barnehagen. Der var de voksne kjempeflinke til å lage små, herlige oppmerksomheter som barna kunne ta med seg hjem til foreldrene. Hvorfor slutter dere med dette når barna begynner på skolen? Vet dere ikke hvor viktig foreldrenes rolle er? Hvis en mor ikke føler seg elsket, hvordan tror du en sønn vil føle seg da? Jeg bare spør, Else-Beth. Og jeg gir deg forhåpentligvis noe å tenke på.

Jeg følte meg ikke særlig elsket i helga da Bønna kun satt innelåst på rommet og ropte ut aggressive krigssuttrykk hver gang jeg banket på døra hans. (Og det er ikke oss han har disse forferdelige uttrykkene fra, det kan jeg love deg! Det er vel litt påfallende at han sitter alene med assistentlærer Bodil de siste timene hver eneste fredag, og så drar han rett hjem og setter seg ved datamaskinen og roper? Ser du en sammenheng, Else-Beth? Det gjør nemlig vi! Bodil i siste time på fredag er lik aggressivitet og banning hele helga.)

Som du sikkert forstår, ble morsdagen en gedigen skuffelse. Så hadde jeg håpet i det lengste at dere skulle gjøre opp for dere i dag, på selveste Valentinsdagen. Men nei da, ikke så mye som en kopp med påmalte hjerter lå i sekken til Bønna.  Kun en mildt sagt kryptisk melding fra assistentlærer Bodil der hun minner om mat og helse neste uke. Hun må jo ha tørnet helt.

Else-Beth, hvorfor kunne ikke du ha skrevet et morsdagskort eller en valentinshilsen? Bønna kunne jo bare ha signert?

Jeg er trist, Else-Beth. Ufattelig skuffet. Jeg håper du leser deg litt opp på dette med samarbeid mellom hjem og skole, og at du tar innover deg hvor viktig det er at foreldre også blir ivaretatt og sett.

Pia

26 kommentarer:

 1. Hehe, glad jeg ikke er lærer som har deg som mor til elev.. ;)

  SvarSlett
 2. Æ flire mæ ijæl!!

  SvarSlett
 3. Fantastisk! Skulle likt å sett et brev i retur fra Bodil og Else-Beth :))
  U made my day! <3 <3 <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Mannen min begynner å synes synd på Bodil...

   Slett
 4. haha - strikka blokkfløyteetui!!! Fantastisk!

  SvarSlett
 5. HAH, ja det hadde vært noe ;)

  SvarSlett
 6. Hva er Bønnas planer for vinterferien da:-)

  SvarSlett
 7. er dette virkelig morsomt?? jaja tydeligvis ikke min humor, men for all del:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ironi?

   Herregud Pia, I just love it! Delt på Facebook!

   Slett
  2. Jepp, det skal jeg love deg, det er helt utrolig morsomt! Hvorfor er det det? Jo, fordi oppi all ironien og sarkasmen og overdrivelsene, så er det er snev av sannhet! Her servert på en særdeles morsom måte. (Vi som jobber med foreldre KAN av og til kjenne igjen noen trekk....) Eva Einshøj

   Slett
  3. Ja, det er det. Faktisk det morsomste jeg leser!

   Slett
 8. Nok en gang, jeg gleder meg til fortsettelsen :)

  SvarSlett
 9. Jeg ønsker meg Bønna i bokform! You made my day!

  SvarSlett
 10. Fantastisk! Og særlig at "du" måtte lage kort til deg selv for å legge på Fb :)))))

  SvarSlett
 11. Hoho:))..ja skolen svikter på det groveste:))

  SvarSlett
 12. Hihi, men et lite poeng er det jo. De må lære i skole og barnehage hva mor og fars dag er:)

  SvarSlett
 13. Ja, fader, det skulle berre mangle. Skulen får sørge for at vi ikkje gløymer slike dager.....

  SvarSlett
 14. Nå gruer jeg meg vertfall til jentungen starter på skolen i august, jeg vil ha morsdagskort resten av livet!!:p

  SvarSlett
 15. You made my day, again! Jeg elsker historiene om Bønna, moren og Elsebeth. Og min kjære kollega og jeg har nok også forsømt oss med dette , så sorry ale mødre der ute som ikke føler seg ivaretatt av oss lærerne ;-) Syns det er så synd at ikke alle ser den fantastiske humoren i disse historiene.

  SvarSlett
 16. Jeg kan anbefale Bønnas mamma å sende kiden på søndagsskole. I hvert fall vår søndagsskole; den varer to timer og sender med barna hjem rare ting de har laget med uendelig kjærlighet.

  SvarSlett
 17. Bare elsker Bønna! Har selv samme rolle som Bodil men har heldigvis hverken Bønna eller mora;) nok engang skal Bønna få henge på tavla hos oss og ja takk; Bønna i bokform! Flott helg til dere alle;) Lk

  SvarSlett
 18. Morsomt skrevet. Selv er jeg lærer i barneskolen og kan forklare at må tenker skolen VELDIG på alle og alt. Morsdag/farsdag kort har gått ut for det er så mange mine/dine/våre-foreldre situasjoner.... har en 2 åring i barnehage. Endte opp uten morsdagskort jeg også, hvis det er trøst;-)

  SvarSlett
 19. Herregud, hvor tar du det fra, Pia!? Herlig herlig!:o)

  SvarSlett
 20. Åh, stakkars assistent Bodil, tror ikke hennes fredags ettermiddag er mye bedre dersom hun tilbringer mange timer alene med Bønna!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails