onsdag 13. februar 2013

Reisefølget til India blir....

Nå har jeg bestemt meg. Som jeg har ymta frampå tidligere, har det ikke vært så lett. Mannen min kom med en konklavetrussel - jeg skulle stenges inne på et rom, og han ville ikke slippe meg ut før det kom hvit røyk ut av pipa. Men nå har jeg klart å ta et valg.

Det har vært så mange bra folk som har tatt kontakt. Og når jeg har satt opp en topp 5-liste, har det dukket opp en kandidat til som har gått inn på lista. Og så videre.

En av mine beste venninner søkte. "Ta Linda!", sa mora mi da. Så har ei som jeg tidligere har vært i India sammen med, meldt sin interesse. "Ta Inger Reidun!", sa mora mi da. "Eller ta Gro!"

Jeg har lest mailer fra damer som sikkert ville blitt et strålende reisefølge. "Kanskje jeg skal ta Liss?" har jeg tenkt. "Eller Anette? Hva med Lene?"

"Ta Elisabeth!", sa søstera mi og jeg har lest lange flotte brev fra Hilder og Liller og Camillaer. "Ta Liv-Inger!" sa mannen min, og jeg har tenkt på Ann Sissel og Gunn Beate og alle damene fra Frøya.

Yndlingsindiabok og yndlingsindiaplagg herved funnet fram.

Så kom det en melding. Fra ei jeg godt visste hvem var. Ikke akkurat ei venninne, men via ungene mine kjenner jeg henne godt som lærer. Jeg ble litt overrasket over at akkurat hun meldte sin interesse, for jeg ante ikke at hun var en sånn som drømte om å reise til India. Hver gang jeg har sett henne, har hun hatt på seg flotte kjoler, og så har hun veldig fine negler. (Og ut fra det klarer jo jeg å kategorisere henne som "Sikkert-ikke-India-interessert") Men så var hun India-interessert. Hun har aldri vært der før. Men hun er nysgjerrig. Hun er blid og positiv og sympatisk og engasjert og en godt likt lærer. Hun er bloggløs, men flink til å skrive og å ta bilder. Derfor spør jeg deg (og nå føler jeg det nesten som jeg går ned på kne og trekker fram en ring) Monica, lærer i 4. klasse: Vil du bli med meg og FORUT til India?

Ha en lettet kveld med eller uten beslutninger!
Igjen: Tusen takk til alle som har vist sin interesse. Det var mange av dere som var aktuelle, men jeg måtte jo bare ta et valg. Dere får se litt fra turen etter hvert i bloggen min. En mager trøst kanskje, men det er bedre enn ingenting. Drømmer du om å få dra på en lignende reise, har du fortsatt sjansen - les mer her

28 kommentarer:

 1. Gratulerer til reisefølget, og gratulerer med godt valg Pia!
  Og balensekunst, jeg bare liker den boken så godt

  God tur til dere når tiden kommer, jeg gleder meg til å følge dere. FOr det er vel ikke fritt for at det kommer noen innlegg her i din verden ?

  Ha en god fortsettelse på uken
  Nann Karin

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skulle gjerne hatt med deg og, Nann Karin!

   Slett
  2. He, he, neste gang, kanskje :)
   Kos dere masse !

   Slett
 2. Lurt valg å ta ei du kjenner litt, tenker jeg ;-)
  Masse lykke til, Pia! Jeg gleder meg til å følge dere!

  Beste hilsen
  Hilde H.

  SvarSlett
 3. Det var valget sitt, det, tenker jeg! Gratulerer til Pia og Monica som skal på tur!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sitter bare og venter på at hun skal lese dette, jeg har ikke varslet henne på noen måte....Får håpe hun kan bli med...

   Slett
 4. Åå, gratulerer så masse til Monica!! Det blir en utrolig opplevelse, det er jeg helt sikker på!! :)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med valg.Jeg gleder meg til å lese og se bilder fra turen deres.
  Jeg bærer å ikke bli valgt med sindig ro. Og tenker at det sikkert er for mye folk og fe i India til at det er noe spennende ;-)
  God tur.

  SvarSlett
 6. Heldige Monica. God tur etter hvert, gleder meg til bilder og tekst.

  SvarSlett
 7. Gratulerer med å ha tatt valget, og gratulerer til medpassasjeren :) Håper dere får en strålende flott, spennende og interessant tur. Jeg gleder meg til å se bilder og lese om turen :)

  SvarSlett
 8. Så fint førr både dæ og mannen at du har tatt et valg! Håpe Monica les det hær, ellers så må du no kontakte ho?? Hihi... Glede mæ tell å lese om turen dåkkers, har jobba med forut-aksjon mange år i barnehagen,men vi har dessverre ikkje vært flink å bruke det ellers i året.

  Hilsen Randi

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå så jeg at hun hadde oppdaget det inne på facebook;)

   Slett
  2. Så bra! ;)) regna no egentlig m d og ;)

   Slett
 9. Noen som trenger en india-kjole/tunika da? Jeg har en ;) Som jeg skal gi bort..

  Hvordan blir det å reise med en lærer som du vet hvem er fra før? Du får be henne opprette en reisedagbok-blogg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir bra å reise med noen jeg kjenner litt til fra før. Jeg gleder meg!

   Slett
 10. Så bra valg, fint å reise sammen med noen man kjenner litt;) Gleder meg masse til å lese om turen, ha en fin reise, klemmer fra Wilhelmine

  SvarSlett
 11. Men Pia da, du må høre på mannen din! Han er opplagt en veldig fornuftig fyr! ;-)

  Gratulerer med å ha tatt et valg. Forstår godt at det har vært vanskelig. Og jeg tror du gjorde lurt i å velge noen du kjenner litt fra før. Dere skal tross alt tilbringe en hel uke sammen. Nå må dere kose dere maks, både med planlegging og gjennomføring av reisen! Gleder meg til å følge opplevelsen her på bloggen! :-)

  SvarSlett
 12. Spennende! Jeg gleder meg til å følge turen deres på bloggen! :))

  SvarSlett
 13. Heldige dere, heldige Monica og heldige FORUT!! Ønsker dere en fantastisk reise, gleder meg til å se hva dere opplever. Hilsen fra Lill

  SvarSlett
 14. Gratulerer til Monica! Det var nok et klokt og riktig valg, Pia, selv om jeg ikke tviler på at det var mange gode kandidater å velge blant. Jeg gleder meg til å lese referat fra turen. God natt!

  Cecilie

  SvarSlett
 15. Til alle dere flotte folka som leser og kommenterer på Pias Verden: -takk for at dere skriver så mye fint om FORUT og temaer vi arbeider med! Takk for alt det sunne konkurranseinstinktet som ligger i alle søknader om plass på Pias tur til India og takk for det dere skriver om valget Pia har gjort! Til Pia og Monica: Jeg gleder meg til reisen sammen med dere og ser fram til at dere skal bli kjent med Sheila, Sumitra, Durga og mange andre flotte menneskene i noen av våre prosjekter i verdens største demokrati. Dere skal få se at Drømmeskolen er en ekte skole, at SOS-telefonen hjelper barn i krise hver dag og at livet kan skifte retning for barn og unge når gode krefter samarbeider. Velkommen til magiske India! Hilsen Ingvar Midthun, Pia's reiseassistent og kampanje- og markedssjef i FORUT.

  SvarSlett
 16. Så spennende og moro!! Gleder meg til å lese og se bilder fra turen. Anbefaler å gå innom helsekosten og kjøpe Biotura, den har vi benyttet i India med godt hell (ikke blitt magedårlige, vi synes den er bedre enn Idoform). Anbefaler også å lese Thorbjørn Færøviks India.

  SvarSlett
 17. God tur til dere begge! Tenker det skal bli godt med en husmorferie:-)

  SvarSlett
 18. God tur til dere :o) Ser frem til rapporten!

  SvarSlett
 19. Det hørtes ut som et godt valg! Gleder meg til å følge dere i tekst og bilder!

  SvarSlett
 20. Hipp Hurra og gratulerer til den heldige - gleder meg til å følge dere på reisen i kommende reiseinnlegg :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails