fredag 1. februar 2013

Parkering?

Blant alt det jeg ikke akkurat er så flink til, vil jeg trekke fram bilkjøring. Særlig rygging og parkering og sånn. De fleste på jobben har vel fått med seg hvordan jeg for eksempel kjapt og freidig sneia borti vår nye rektors bil. Vår nye rektors nye bil. Helt nye bil. Helt ny rektor. Men det var jo lenge siden, og rektor passer på å ikke parkere i nærheten av meg, og jeg føler at vi har en god tone.

Parkeringsplasser pleier å gå greit. Jeg klarer å parkere innenfor de hvite linjene. Jeg må alltid kjøre litt fram og tilbake, sånn for å rette opp, men det lærte jeg av kjørelæreren min at var helt ålreit å gjøre.

Parkeringshus sliter jeg med. Jeg blir stressa.

Her om dagen måtte jeg inn i et parkeringshus. Jeg kjørte rolig og behersket mens jeg speidet etter en ledig, romslig plass. De romslige plassene er ikke så lette å finne. Jeg var midt i en sving i pinnedyrfart da jeg oppdaget tre biler bak meg. De var sikkert utålmodige, og av erfaring vet jeg at sånne utålmodige sjåfører veldig lett kan tilte. Derfor handlet jeg på rein impuls (som jeg veldig ofte gjør), vrengte på rattet, og rygget kjapt inn mot en krok. Så kunne jeg stå der, la de utålmodige få sleppe forbi, og så kunne jeg kjøre fram og videre på min søken etter passende parkeringsplass.

Men før jeg kjørte, åpnet jeg døra av rein nysgjerrighet - artig å se hvor jeg egentlig sto, lissom - sto jeg på tvers, sto jeg på handicapparkering, hadde jeg skrapa bilen inn mot en vegg, hadde jeg kjørt over ei due eller hva? Og så ser jeg at jeg har utført den PERFEKTE parkering! Jeg (eller bilen da) sto glimrende parkert på et litt sånt kinkig, skrått og lite parkeringsfelt! Helt parallelt med de hvite linjene! Midt på! Jeg ble ekstatisk av min perfekte prestasjon. Jeg var på nippet til å gå ut og fotografere prestasjonen med mobilen min. Men da ville sikkert noen tro at jeg var en parkeringsvakt fra for eksempel Q-park, og det ville jeg ikke utsette meg sjøl for. Så jeg gikk med meget lette skritt fra parkeringsplassen og inn i butikken. Tror faktisk jeg plystra litt også.
Jeg har faktisk ennå ikke fått slike kort klistret til frontruta.

Har du gjort noe ekstraordinært i det siste?

Ha en fantastisk dag med eller uten parkering!
Jeg får gjøre dagen ekstra bra for Barbarella og heidi.prytz - dere får hvert deres dørskilt:)

33 kommentarer:

 1. Så er det ikke bare meg...haha godt at vi er flere!
  God helg!
  Med eller uten bil:)

  SvarSlett
 2. Hi hi, for en DEILIG følelse det må ha vært. Hadde det vært meg, ville jeg tatt bilde og gitt blaffen i hvor andre mente jeg kom fra ;)
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Parkeringsvakter fra Q-park er ikke høyt verdsatt ved den parkeringa - frykta at noen kunne gå til angrep på meg..

   Slett
 3. Det er så bra i de nye (eller gamle oppgraderte) parkeringshusene med sånne ledig/opptatt-lys i taket. Det letter enormt!

  Ellers er jeg faktisk dritgod til å parkere; både i parkeringshus, lukeparkere og annet. Til min manns irritasjon. Han kjefter alltid når han sitter på og det er kjipt når jeg får det til når han har sagt det ikke går.

  SvarSlett
  Svar
  1. Men det hender jeg bulker og kræsjer litt. Men bare Mercedeser. Og som regel bare når det er kun og den og meg på en stor plass.

   Slett
 4. Hahahahahah, herregud så fantastisk! Jeg tror jeg hadde dødd av stolthet!
  Ellers må jeg innrømme at jeg har blitt ganske så god på vår egen parkeringsplass i trang fellesgarasje, men det er fordi jeg ikke har noe valg, og har øvd meg i sånn ca. litt over et år, hehe. Men nå får vi snart ny (og større) bil, gruer meg til parkeringen da;-)

  SvarSlett
 5. Godt å høre at vi er flere som ikke akkurat ruler bak rattet. Og den parkeringa? Blæææh! Lukeparkerer du forresten, Pia? Det gjør jeg aldri!

  SvarSlett
  Svar
  1. Lukeparkerer og lukeparkerer...jeg mener jeg har lukeparkert et par ganger, mens andre mener nok at det bare er at jeg har rygga inn til veikanten, og så har det stått et par biler noen meter unna.

   Slett
 6. haha....kjenner at dette området ikke er helt min sterke side nei..men, vi (eller det heter kanskje jeg..) har ikke hatt de HELT store utgiftene, det KUNNE vært MYE verre... bare litt småbøter (f eks 700 kr for å glemme å trekke "gratislapp"), rygga inn i et par sykkelstativ, osv...kunne helt klart vært verre vil jeg si. Jeg styrer ihvertfall unna fartsbøtene (nesten). God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nettopp! Vi unngår fartsbøter! Aldri så galt at det ikke er godt for noe:)

   Slett
 7. Jepp, omlag slik er eg også. Får fullstendig fnatt i parkeringshus. Lukepakerer aldri. Men rygging går greit!

  SvarSlett
 8. Ha-ha. Der kjente jeg meg selv igjen gitt. Nå har jeg tenkt å ta hengerlappen. Snakk om å utfordre seg selv. :-P
  Elin.

  SvarSlett
 9. Jeg venta meg en annen slutt på historien, at du kom ut igjen og oppdaga at du hadde fått bot fordi du i ekstase over den perfekte parkeringsmanøvren hadde glemt å trekke lapp "3 timers gratis parkering". Et irriterende fenomen, forresten. Men det var altså en lykkelig slutt på denne historien....!?

  God helg.

  SvarSlett
 10. Haha, jeg ventet også på at du hadde fått bot!! Ho ho!! Du altså!

  SvarSlett
 11. Åh!Finfin lesing på en fredag ettermiddag! Takk for latteren!

  SvarSlett
 12. Herlig! Og helt fortjent :-) Jeg er ikke så god på lukeparkering jeg, og prøver så godt jeg kan å unngå det.... Men av og til må man bare - jeg var i byen for litt siden, og måtte faktisk ta ei lukeparkering (har stasjonsvogn). Lukeparkeringa mi var perfekt....og så var det ikke en sjel i nærheten som så det en gang :-D He he

  God helg - klem Siv

  SvarSlett
 13. JEG hadde tatt bilde! Helt klart. :-) Så fikk jeg heller ha løpt etterpå. :-D

  Ha en fin fredag

  SvarSlett
 14. Høres ut som meg. Jeg parkerer ALDRI i parkeringshus, luker etc. Da går jeg heller litt lenger;) god helg!

  SvarSlett
 15. Haha - onceinalifetime-parkering! Fantastisk!

  SvarSlett
 16. Æææ, dørskilt! Meg! Så gøy! Dette får uante ringvirkninger. Slutt på vår anonyme tilværelse; gamlekjærester kan spore meg opp, julenissen finner frem ( der røk den unnskyldningen..) og vi må begynne å betale tv-lisens. *danser seiersdans* Tusen takk!

  SvarSlett
 17. En gang jeg fortvilt prøvde å komme meg UT an en parkeringsplass, kjørte over et par fortauskanter osv kom det fra baksetet: det er nok ikke du som er den flinkeste i familien til dette mamma!

  SvarSlett
 18. Dette kunne vært meg. Jeg har tusen bilfadeser. For eksempel da jeg ikke visste at jeg hadde henger på bilen. Så jeg vræka et søppelstativ.

  SvarSlett
 19. Alle som kjenner meg vet at jeg er knallgod til å kjøre bil, men det er fremover. I det øyeblikket jeg må bakke, får jeg helt panikk og av den grunn gjør jeg det så godt som aldri. Jeg hadde garantert stått slik som Fleksnes i denne her http://www.youtube.com/watch?v=8gb1N1jtEQc
  Go helg :)

  SvarSlett
 20. Du får leve lenge på den - ufrivillig ekspertparkering:-)
  Jeg venta på en bot på slutten, reservert parkering for parkeringsvakta.... Men her var det jo bare pur lykke!

  Stort sett greit å parkere de fleste steder, trur nesten jeg er bedre på luker enn gubben. Begynner å bli litt gammel for jeg liker ikke så godt å kjøre når det er mørkt og regnvær.

  SvarSlett
 21. Hehehe, litt som meg du da forstår jeg. Jeg kan finne på å si at gubben må kjøre hit eller dit fordi det er så vanskelig å snu der f.eks. Da kan du tro han blir imponert. Hvor mange ganger han har mumlet "det skulle vært forbude å utstede førerkort til folk som ikke kan rygge og parkere" *knegg*
  Men jeg gjør det jo. Jeg både rygger og parkerer, når jeg må...
  Ha en fin lørdag :)

  SvarSlett
 22. Jeg kommer deg i forkjøpet: Så flott intervju med deg i Laagendalsposten i dag. Jeg har kjøpt nettavisen og det kan flere gjøre her:
  http://laagendalsposten.newspaperdirect.com/epaper/viewer.aspx
  Ved å trykke på neste side kommer betalingsvinduet opp.

  SvarSlett
 23. Den parkeringa på jobben har jeg ikke fått med meg! Men jeg har fått med meg portrettet i Laagendalsposten i dag! Kjempebra intervju!

  SvarSlett
 24. Vant jeg virkelig?! Jeg som aldri vinner noe som helst! Nå ble jeg overrasket og veldig glad :-) Hipp hurra og god helg! Heidi

  SvarSlett
 25. Kjekt med litt flaks i hverdagen! Sånne små hendelser kan man leve lenge på :)

  SvarSlett
 26. Haha, fantastisk...!:) Jeg har kjennt MYE på akkurat det samme.... Har lært meg noen nye triks:
  1.Planlegg. (Der har jeg spart litt på nervene som kommer ved å kjøre ut av vanskelige plasser. Altså, planlegg når du står utenfor bilen, med god oversikt.)
  2.Tid. Gooood tid. (Jeg stressa fæææælt med de parkeringshusa før, helt til jeg lærte meg at det er bedre å ta seg god tid, og heller kjøre noen runder rundt, for å få den perfekte parkeringsplassen. Er det fullt, er det alltid noen som er på tur vekk også:) Da eliminerer man de sure bak seg også. Også gir jeg F. i de som syns jeg er treig innimellom. Heller det enn å rygge på en unge... :)
  3. Jeg velger meg max 2 faste steder å parkere ved store kjøpesentre o.l. Finner alltid igjenn bilen nå;)

  Måtte bare komme med noen tips, hehe. Klem fra Marit. ( Exkjøreangstmarit)

  SvarSlett
 27. Godt å høre at andre enn meg strever med parkering. Det er en dame i nabolaget som jeg ser på som litt Fru Perfekt, og jammen så jeg henne foreta en helt perfekt lukeparkering her en dag. Men hun har sikkert sine feil hun også :-) God søndag.
  elisabethkras.blogspot.com

  SvarSlett
 28. Stiilig! :) Jeg føler jeg fortsatt er ganske fersk sjåfør, siden jeg kjørte opp i juni, men jeg har altså tatt bilde av en perfekt ryggeparkering (de hvite stripene lyser opp rundt bilen!), og første gang jeg rygga inn i garasjen. Jeg syns det er helt på sin plass og sende skrytebilder på mms til kjæresten, foreldre og/eller venner når man har gjort slike prestasjoner. Ser ingen grunn til å slutte med det heller :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails