lørdag 9. februar 2013

Lyst på studietur med FORUT?

"Åh Pia, jeg har veldig lyst til å bli med på den turen sammen med deg og FORUT!"
Mange av dere tenker sånn. Da har jeg et lite tips:

For å skaffe penger til prosjektene sine, har FORUT noe som kalles FORUT-partner. Blir du FORUT-partner betaler du inn 150 kroner i måneden som brukes til å støtte FORUTs prosjekter. Som FORUT-partner får du tilsendt nyhetsbrev fire ganger i året. Og hvert år trekkes det ut en FORUT-partner som får reise på studietur til et av FORUTs sammarbeidsland!

"Eh, javel, å bli trukket ut der er vel enda mindre sannsynlig enn å bli plukket ut på din tur, Pia?"

Okei, kanskje det. Men da har jeg enda et tips: Verver du ti FORUT-partnere (for eksempel deg sjøl, mora di, søstera di og sju kollegaer) FÅR du faktisk bli med på tur! Tuller ikke! Bruker du sosiale medier kan du jo nå ut til veldig mange, og å få huka inn ni andre FORUT-partnere burde vel ikke være umulig?


Det har vært flere som har spurt meg om FORUT. Hva de driver med og sånn.

FORUT betyr egentlig FOR UTvikling. Jeg er enig med FORUT at det er bedre å ha respekt for folk enn hele tiden å synes synd på folk. FORUTs bistand er ikke en bistand som går ut på å utsette problemene ved å gi almisser og gaver. FORUT ønsker å stå sammen med fattige og undertrykte i deres kamp for bedre levekår. Utdanning og opplysning er viktig. Bærekraftig utvikling. FORUT er aktive i arbeidet mot barnearbeid og for styrking av barns rettigheter. FORUT støtter transitthjem for kriseramma jenter, de støtter arbeidstreningssenter for ungdom, de bygger barneskoler og de støtter prosjekt som skaper bevissthet rundt rusmiddelbruk og hvordan dette øker faren for å bli HIV-smittet. Blant annet.

Jeg er ingen FORUT-ekspert. Vil du vite mer, henviser jeg til FORUTs nettsider.
Jeg vet at noen av dere kjenner FORUT via deres barneaksjoner, som mange barnehager og skoler er med på hvert år. Noen av dere har kanskje hørt om Skoleløpet.

Har du noen erfaring med FORUT?

Ha en støttende dag med eller uten verving!

.

7 kommentarer:

 1. Kjenner til FORUTS arbeid gjennom barnehagen. Hvert år arrangerer de FORUT-kafé og følger opplegget tilrettelagt for barnehager. Vi har med andre ord blitt godt kjent med både Yebo, Vasana og flere andre de siste årene. Men vet du, det er mulig jeg har sovet i timen, for jeg visste faktisk ikke at man kan være FORUT-partner. I vurderingen av hvilken organisasjon vi ønsket å støtte økonomisk på fast basis valgte vi SOS Barnebyer. Visste ikke at FORUT hadde tilsvarende opplegg. Takk for tips!

  SvarSlett
 2. Har ikke hørt om Forut før? Men sos barnebyer har jeg hørt om. Jeg får meg bare ikke til å støtte slike opplegg. Det er noe som gir meg en ikke helt god magefølelse ang disse organisasjonene.

  Over til noe annet...
  Du skriver jo veldig bra historier. Har du, og andre lesere, lyst til å bli med på dette?
  http://www.egedenne.com/2013/02/skriveutfordring-med-premier.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Hva er det som gjør at du ikke har en god magefølelse?

   Slett
  2. Jeg er ikke helt sikker på hva det er. Bare at det ikke er noe for meg.

   Slett
 3. Hehe - det står jo på den linken at neste mulighet for å være med på tur blir i 2012? :) En oppdatering hadde nok gjort seg der - men ja - jeg skal melde meg på dette, vet ikke om jeg får engasjert flere, men får prøve.

  Jeg må jo si for egen regning, at jeg aldri hadde hørt om Forut (Nokas, hahaha) før du blogga om den Indiaturen - så uansett hvem som får bli med deg, så har de i alle fall nådd ut til meg og sikkert også en hel rekke nye mennesker, og kanskje også sponsorer :) I alle fall meg, for nå vet jeg mer om hva de driver med. Sosiale medier <3

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, jeg så det med 2012. Før jeg skreiv innlegget, tok jeg kontakt med Forut for å høre om dette med verving fortsatt gjaldt, og det gjorde det.

   Slett
 4. Jeg hadde ikke hørt om FORUT før du nevnte det. Er PLAN-fadder, og støtter PLAY, noe som sikkert ikke mange har hørt om. Det skal jeg jamen reklamere litt for i et blogginlegg. Det finnes mange flotte organisasjoner og all ære til de som brenner for å hjelpe mange som virkelig trenger det :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails