søndag 13. januar 2013

Litt mer om Indiaturen

Jeg reiser altså til India sammen med en representant eller to fra FORUT. Og sammen med en av dere. Vi drar i uke 21. Da har vi fri på mandag på grunn av pinse, og det blir en dag mindre å søke fri fra jobb;) Du får dekket reisen, oppholdet og rimelige måltider, men må sjøl fikse visum og nødvendige vaksiner.

Vi reiser til en by som heter Bangalore, som ligger sørvest i India, i delstaten Karnataka.

I Bangalore samarbeider FORUT med to indiske organisasjoner, APSA (Association for Promoting Social Action) og CWC (The Concerned for Working Children). Den ene ble faktisk nominert til Nobels Fredspris i fjor! Men hvem kan danke ut EU, liksom...

Vi skal besøke de to indiske organisasjonene, som blant annet driver krisehjem for barn i akutt nød, de har utdanningsprogram som hjelper barnearbeidere tilbake til skolebenken og de driver prosjekter for hjemløse.

Vi skal også på feltbesøk i et av slumområdene, og vi skal besøke et jenteinternat der en gjeng unge jenter lærer overgangen fra en beskyttet prosjekttilværelse til å stå på egne bein og klare seg sjøl.

I Bangalore bor en del mennesker slik:

Og en del bor slik:


Vi skal verken bo i slummen eller på luksushotell, men vi kommer til å få se den enorme forskjellen det er på folk som bor i en og samme by. Jeg vet at det blir en tur som vil gi deg inntrykk. Mange inntrykk.

I midten av februar bestemmer jeg meg for hvem som blir reisefølget mitt, og selv om jeg allerede har noen favoritter, er det ikke for seint å melde sin interesse. Er du nysgjerrig på hva dette går ut på, kan du lese innlegget mitt her.

Ha en spennende kveld med eller uten reiselyst!
 Bildene lånt fra International Arts Movement, thehindu.com og allvoices.com
 

18 kommentarer:

 1. Hm..jeg vil fremdeles være med.
  :-)

  SvarSlett
 2. Må bare innrømme, enda mer lyst:)For en spennende sjansen.Alle hadde vi hatt godt av å se litt mer UTOVER en selv. Lykke til videre i din utvelgelseprosess og åkke som jeg ser fram til å lese din og gjesten sine reportasjer:)

  SvarSlett
 3. Det er da det er godt å holde noen litt hardt i hånda underveis. Så mange inntrykk og nye bilder man skal ta med på denne reisen, ikke minst alle historiene til barna man møter på veien. Fint innlegg om den store reisen Pia! Hilsen Wilhelmine

  SvarSlett
 4. Fælkt som du driver og frister folk :) :) Jeg kunne virkelig tenke meg å være med. Tror ejg ville kunne tilføre noe nyttig til turen også i og med at jeg er lege og i den anledning ganske som poteten. Ikke er det noe problem å ta fri heller... MEN nå har jeg ovet meg sel å si nei til alt som dukker opp dette året som ikke angår familien eller ungene på et vis. Skal heller prøve å komme meg bort fra en og to og tre verv. Uasett hvordan jeg vrir og vender på det så blir ikke dette noe som har noe med hverken familien eller ungene å gjøre, så desverre Pia, du må finne noen andre å dra sammen med..
  Håper dere får en fantastisk tur som både dere og Forut får utbytte av!

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt kjapp på tastaturet her ser jeg. Sorry tusen skrivefeil...

   Slett
 5. ... "Å gi arbeidende barn en mulighet til å kreve realisering av alle sine rettigheter uten betingelser" - For noen fantastiske organisasjoner og mennesker det finnes der ute, mennesker som vier hele seg selv for å gi andre medmennesker muligheter, fantastisk.. Vil fremdelse være med, om enda mer etter å ha lest linkene...

  SvarSlett
 6. Sitter akkurat å ser på program fra India på TV ....Kashmir. Ingen tvil om at reisen til India vil romme sterke inntrykk, alvor, store kontraster og mye lærdom på mange plan. Alle hadde nok hatt godt av en slik reise, ja.... Man kan se på bilder, lese, se på tv - men å oppleve - det vil være noe helt annet, når alle sansene er med... Du er heldig, Pia, og det er de som får hjelp gjennom FORUT også - og selvfølgelig den som får være med deg på reisen. Det er så bra at du kan bruke bloggen din til å skape oppmerksomhet rundt viktige hjelpeprosjekter! Ønsker deg ei god uke, med ny "Bønna" inspirasjon...:)

  SvarSlett
 7. For en mulighet, for en opplevelse det vil bli for deg og resten av reisefølget. Vi var må indisk restaurant i kveld og meska oss og jeg fikk også med meg deler av Kashmir-programmet på tv2.

  SvarSlett
 8. Det er ingen tvil om at engasjemente og lysten til å være med på Indiaturen øker etter å ha lest innlegget ditt. Det kribler i kroppen av sommerfugler med mange forskjellige tanker og følelser. Gleder meg til å følge deg i bloggen din videre :-).

  SvarSlett
 9. Kjenner jeg blir litt stum.... For deg og reisefølget ditt vil det helt sikkert bli en følelsesmessig reise også, det er jo umulig å ikke ta innover seg hvordan tilstanden er i slummen. Men det er så flott at vi har organisasjoner som jobber for å hele tiden bedre forholdene! Spennende! Jeg gleder meg til å følge prosessen videre, og avstår lett fra Pink konserten jeg egentlig skal på den uka! ;)

  SvarSlett
 10. Du er så heldig som får denne sjansen, det vert nok ei oppleving for livet. Og vi har så godt av slike turar, vi treng å sjå kor godt vi har det. Gleder meg til å følge reisa di.

  SvarSlett
 11. Hadde tre venninner fra Bangalore da jeg studerte i Melbourne. Skikkelig trivelige folk :-) Og etter studiet reiste jeg innom India (innom, hehe, i to uker bare), med to Norske venninner. Vi dro til Mumbai, Dehli, Agra og Jaipur. Opplevelse for livet, og så mye fint å se! Ikke glem modium til når dere blir dårlige i magen! (Ikke hvis. Når.) Misunner deg! Har ikke reist noe siste 5 årene!

  SvarSlett
 12. Jeg må innrømme at lysten ikke blir mindre av å lese det du skriver. Det blir en spennende tur for deg og reisefølget ditt. Gubben fikk bli med inn i Favelan da han var i Brasil med en kompis for ca 7 år siden, han snakker om det enda. Det besøke satte dype spor, både i positiv og negativ forstand. Det han snakker mest om er hvor lykkelige alle virket, tiltross for hvordan de bodde og hvor lite de eide. De hadde helt andre verdier enn oss, verdier vi rike nordmenn nok har godt av å bli minnet på innimellom.
  Barna i Favelan drev å trykka på den solbrente huden deres. hver gang den hvite prikken kom lo de så tårene trilla, det var vistnok noe av det merkeligste de hadde sett ;)

  Dette blir et minne for livet, tenk alt dere skal få oppleve. Selv krysser jeg fingrene for at jeg skal slippe å lese om turen din ;)

  SvarSlett
 13. wow for noen kontraster.. og når man kombinerer disse med lukt, lyd og varme, så blir det nok et virrvarr av inntrykk. Spennende inntrykk! Som stiller seg i rekken over inntrykk for livet !

  Sitrende spenning med tanke på den som trekker det lengste strået :)

  Klem

  SvarSlett
 14. Må bare si det:
  Ha'kke noe mindre lyst til å være med ;-)

  Lykke til med utvelgelsen!

  Beste hilsen,
  Hilde H.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails