mandag 7. januar 2013

Lilleba! Og mykhet

Ta det med ro - jeg skal ikke bare blogge om India i tida framover.
Jeg må jo spe på med noen outfits. Eller rettere sagt barneklær. Det er jo tross alt en blogg, dette her.
Ser jeg på klær, er det i nettbutikker. Men her en ettermiddag, mens jeg gikk litt sånn junkieknekk-aktig på det glatte føret mens jeg ventet på å plukke opp en kontrabass med tilhørende sønn, stakk jeg innom en butikk. Bare fordi den hadde åpent. I butikken solgte de bandasjer og tena-bleier og helsesko. Not my kind of outfit. (yet...) Så falt øynene og fingrene mine på det mykeste barneundertøy et menneske kan tenke seg. Det var mykt! Og faktisk veldig søtt!

 
Merket var Lilleba, og det er et merke jeg har lagt merke til (bra setning!) på nettet tidligere. Men når jeg har sett bilder, har jeg liksom ikke sett mykheten. Jeg har bare sett noen sarte engleklær, og har klikka meg videre. Ikke noe for meg, har jeg tenkt.
Å se disse klærne i virkeligheten, var noe helt annet. De var faktisk søte og bittelitt kule. Lav englefaktor. Og de var helt fantastisk myke. Laget av bambus og ikke produsert av barnearbeidere. Jeg fikk nesten lyst til å kjøpe et plagg eller to, helt til jeg så prisen. 160 kroner for ei truse til en treåring kan vel vanskelig forsvares.
Men da jeg benka meg foran PCen om kvelden, begynte jeg å google Lilleba. Jeg hadde grådig lyst til å klikke hjem både nattkjoler og innedresser. Både til meg sjøl og til ungene. Men klarte å styre meg. Nå er det faktisk bare drøye elleve og en halv måned til bursdagen min, så jeg kan jo føre dette opp på ønskelista mi.

Har du erfaring med klær fra Lilleba?

Ha en myk kveld med eller uten bambus!
Alle bilder lånt fra Lilleba

15 kommentarer:

 1. Lilleba er bare helt fantastisk!
  Jeg synes klærne var veldig dyre, så kjøpte ingenting da hun var nyfødt/baby. Men så dumpet jeg borti et salg, og da måtte jeg bare prøve. Deilige, fine og veldig bra kvalitet. Nattkjolene kan hun ha lenge, så jeg kommer til å kjøpe flere. Ja, de koster litt, men de er verdt det. Anbefales på det varmeste! :-)

  Mvh
  Bente
  bentegravem(at)hotmail.com

  SvarSlett
 2. Eg fekk ein lilleba heilpysj til jenta mi i barselgåve. Den er str 86 og ligg berre og venter på å bli (nesten) passelig! Eg gleder meg sånn til å ta den i bruk for den kjennes bare heeeeilt fantastisk ut. Og så er det ekstra koselig at det står eit vers av «den fyrste song» frampå pysjen!!

  SvarSlett
 3. jeg unnet meg faktisk en pysjamas til meg selv til jul... Den er faktisk meget god, og det er trist når den er til vask!
  nå er jp pysjamas ganske digg i seg selv, men denne slår nok de andre ut av skuffen. lett.
  Anbefaler ja!
  klem ellemell

  SvarSlett
 4. Jeg fikk en Lillebapysj av min gamle far til jul, og den er god. Den er behagelig mot huden, og den har raskt blitt en favoritt :)
  Jeg tror at minstemann kan ønske seg en etter hvert. Liker den med kartene på.. men så har jeg vært fortapt i kart siden jeg var liten.

  SvarSlett
 5. Har ingen erfaring Pia, men jeg skal liste meg inn dit, for en mormorunge har snart bursdag... og takker samtidig for tips til monsterullundertøy som ble en suksess som julegave :)

  SvarSlett
 6. Den eneste erfaringen jeg har med Lilleba er at det er så jæskla dyrt, og derfor har jeg ingen erfaring. Jepp! Men har hørt andre være veldig fornøyd!

  SvarSlett
 7. Hvis du vil ha myke og deilige bambusklær uten englefaktor kan du sjekke ut Tilja Mid. Fine farger, fine mønstere og mykt som en barnerumpe! :)
  Kom over bloggen din for en tid tilbake og har kost meg med å lese alt fra start til nå! Tipp topp!!

  SvarSlett
 8. Jepp, vi har sånne kart-pysjer til begge gutta. Og jeg ønsker en til meg selv. Nå er det jo faktisk bare et halvt år til jeg blir stortogrundt tall, så kanskje jeg skal føre opp det på ønskelista. For noen storogrundbursdags-india-tur med deg blir det vel ikke på meg... ;-)

  SvarSlett
 9. Har lagt merke til Lilleba ja, og lurer på om jeg kan forsvare den der med sjøkartet til en jente...hm. Prisene ER stive, men man skal aldri si aldri.

  SvarSlett
 10. Jepp!
  Og Lilleba er bare fantastiske saker!
  Har arvet pysj til gutten min, og kjøpte endelig til meg selv på tilbud i en nettbutikk (helt lik den midterste du viser her)i høst...etter å ha ønsket meg den lenge. Verdt pengene. Synes nå jeg... Det eneste minuset er at hvis du blir lett varm om natta, så kan plaggene bli en smule varme.

  SvarSlett
 11. (ja, det var visst ikke den midterste likevel, men nr3 -- som jeg har... Tenkte det var veldig viktig for deg å vite, slik at du kan lage deg fantastiske pysjbilder av meg inne i hodet ditt:)

  SvarSlett
 12. Jeg synes de er verd prisen, for de gjør samme jobben som ull i forhold til å regulere varmen, men tåler mye mer enn ull. Synes det går så fort hull på ullklær, men det gjør det ikke på disse. Og så er det jo litt stas å legge pengene igjen i en liten, lokal bedrift.

  SvarSlett
 13. elsker lilleba! det er gode str som kan brukes lenge, samme egenskaper som ull også er det så utrolig mykt. hær har begge barna lilleba pysjer, måtte tillogmed kjøpe til meg selv.. kom heldigvis over på salg, så da måtte jeg ha selv å :)

  SvarSlett
 14. Jeg var så heldig å få en pysj/kosedress til meg selv til jul for et år siden, den er flittig brukt, vasket masse og kjennes like myk og god og varm. Helt superduper kvalitet! Jeg skulle gjerne kjøpt en pysj hver til barna, gjør det kaaaanskje hvis jeg ser det på salg nå. Men, det er faktisk verdt pengene. Bambus har mange av de samme egenskapene som ull, det er derfor helt supert å bruke for de som har eksemhud. I tillegg til at det varmer og isolerer. Flotte klær! Du må ønske deg en pysj, altså en lang tunika og tights, digg!

  SvarSlett
 15. Jeg har noen plagg til minstegutten min fra Lilleba, et par bodyer og en pysj. Utrolig fine og gode plagg, desverre litt for dyre ja. Det ble tidlig et lite hull rundt en knapp på ene bodyen, så jeg tenkte at disse klærne kanskje ikke tåler vanvittig mye. Ellers så ser jeg at jeg har litt problemer med å holde på "hvitheten", de vaskes jo på ullprogram med Milo, så over tid blir det hvite litt "skittenhvitt"..

  Ellers kan det jo også nevnes at plaggene er sydd slik at det ikke skal være noen sømmer som kan klø mot huden, og de er uten merkelapper som kan klø også. Kjekt for barnehuden :-)

  Synes pysjene de selger til voksne er kjempekule også, har veldig lyst på en slik selv, men lommeboken tillater ikke slike utskeielser for tiden...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails