tirsdag 1. januar 2013

Bønnas jul

Heisan Else-Beth!

Regner med at du har hatt noen herlige fridager i jula! (Dere lærere blir vel etter hvert mettet på all denne ferien?;)

Vi har hatt en herlig jul! Dessverre hadde vi misforstått litt og kjøpt en svart PC i stedet for en grå. Butikkene var jo stengt, og Bønna ble lei seg og skuffet og kom til å knuse både PCen og den nye iPaden. Han angret jo etterpå, stakkars, men vi måtte vente helt til 3.juledag før vi fikk handlet inn nytt utstyr. Det ble lange dager for ham!

Han har fått spille så mye han har ønsket i jula, og han har ikke villet legge seg før i tre - firetiden om natta. Men det er jo jul kun en gang i året, og man kan jo ikke akkurat tvinge barn i seng!

Den eneste gangen vi fikk lokket Bønna ut, var da han gikk julebukk. Han ville bare gå opp til deg, Else-Beth, han er jo så glad i deg! Vi reagerer litt på hvordan du tok ham i mot - den tredje kvelden han var oppe hos deg, hadde du sendt mannen din ut, og i løpet av tre julebukkturer hos dere satt Bønna kun igjen med noen krumkaker, en melkerull og en håndfull twist. Litt gnient, kanskje? At han så seg nødt til å gjøre sitt fornødne på trappa deres - vel, det har jeg faktisk full forståelse for! Dere kunne jo ha invitert ham inn, eller i det minste spurt ham om han trengte å bruke toalettet? Men gjorde dere det? Neida! Jula betyr jo raushet og omtanke, Else-Beth, husk det!

Bønna kom forresten så vidt borti postkassa deres da han gikk hjem, og vips var den klemt flat - dere burde kanskje investere i bedre kvalitet neste gang?

Vel, grunnen til at jeg skriver til deg nå, er oppstarten nå på nyåret. Jeg oppdaget at dere lærere starter opp med en såkalt "planleggingsdag". Hva så mange lærere skal gjøre på skolen uten en eneste elev, lurer nå jeg litt på? Jeg mistenker vel litt at dere sniker til dere nok en fridag... Hva med å ta alle disse planleggingsdagene i helger? I sommerferien?

Uansett: Vi har ikke anledning til å holde Bønna hjemme lenger, og sender ham på skolen i morgen. Jeg tror han har godt av et miljøskifte nå. Eller synes du at et barn har godt av å sitte hjemme døgnet rundt og spille voldsspill? Det er nemlig det som blir alternativet, Else-Beth! Jeg forventer at dere tar ham vel i mot i morgen og stiller med et godt undervisningsopplegg. Vi betaler tross alt høye skatter og avgifter i dette landet, og noe bør vi faktisk få tilbake.

Mvh Pia

22 kommentarer:

 1. Ha ha ha... Ler like godt hver gang!

  SvarSlett
 2. Ha-ha, for et syn jeg får når jeg leser dette! Mer, mer - vil ha mer!

  Eva Einshøj

  SvarSlett
 3. Hehe så bra.

  Godt nyttår til deg og Bønna.. og ikke minst til Else-Beth!! ;-)

  SvarSlett
 4. Som alltid fantastisk morsomt😄

  SvarSlett
 5. Håper Else-Beth får omgangsyken slik at hun slipepr unna skola fem dager til. Må være en drøm å ligge hjemme å spy i stedet for å treffe Bønna igjen...

  SvarSlett
 6. Du kan jo ikke sende Bønna på skolen i morra, Pia, alle lærerne har jo fri! Kanskje du kan be Else-Beth komme hjem til dere og passe ham. Og siden han bare spiller voldsspill, blir jo det litt for enkelt, så du bør be henne rydde og vaske litt mens hun likevel er der. Kanskje begynne å pakke ned julepynten.

  SvarSlett
 7. He he, kommer nok brått på mange den planleggingsdagen.

  SvarSlett
 8. Du burde skrive en bok med Bønnahistorier. Det hadde gjort neste julekveld ekstra festlig, med høytlesning etter gaveåpningen. Du har et talent for skriving du. Godt nytt år!

  SvarSlett
 9. Haha, har skjønt at tross humor og ironi er det dessverre en del sannhet i Bønna-innleggene. Er jo ikke lærer, men koser meg med dem allikevel!

  Godt nytt år, Pia:)

  SvarSlett
 10. Fryktelig slitsomt, disse planleggingsdagene! Siden både skole og barnehage er stengt i morgen, og mannen er bortreist, må jeg ta ungene med på jobb - på MIN planleggingsdag. Lurer litt på om jeg skal be noen av mine kollegaer skippe planleggingen og passe ungene mine isteden... De trenger sikkert ikke planleggingsdagen like mye som meg. Forslaget over her om å passe hjemme og samtidig rydde var ganske godt egentlig...
  ;o)

  SvarSlett
 11. :o)
  Du e god du :o)
  Hæppi nju jeeeeer!!!!

  SvarSlett
 12. Enig med at du burde skrive en bok. Håndbok for lærerne...

  SvarSlett
 13. hehe, dessverre ikke så langt unna virkeligheten for noens barn...og noen lærere

  SvarSlett
 14. Ha ha! Må tipse kollegaene om bloggen din..fortellingene om Bønna er herlige! Nær sannheten er de også... Heldigvis er det få av de hos oss! Godt nytt år:) LK

  SvarSlett
 15. Har faktisk fått spørsmål om planleggingsdagen kan avviklast i romjula...

  SvarSlett
 16. Reger med at Else-Beth tar seg en tredagers raskere enn svint :)

  SvarSlett
 17. Flaks for Bønna at avisa Vårt Land i dag slår det stort opp: "Voldsspill bra for evnen til å lære"! (Sjekk vl.no hvis du vil lese mer.)

  Vi har IKKE hatt planleggingsdag i dag, uvisst hvilken skrivebordsbyråkrat som kom på det. En som mislikte elevenes lange ferie?? Vel, det gikk bedre enn forventa, selv om nok noen elever hadde trengt en ekstra dag på å snu døgnet. For ikke å snakke om oss lærerne ... ;-)

  SvarSlett
 18. Haha, jeg syns alle innleggene dine om Bønna er vannvittig morsomme, men denne tok kaka! Knuste både pc og ipad, men på grunn av at han angret, skulle han få nytt?? WoW, jeg har ikke ord! Det samme gjelder å sende han tilbake på skolen på planleggingsdagen til lærerene. Som lærer hadde jeg blitt passe sjokkert hvis noen foreldre hadde skrevet dette til meg. Ta planleggingsdagen i ferien, nei fy! Denne var virkelig drøy. ;-)

  SvarSlett
 19. My goodness! Jeg merker at jeg får sånn skikkelig kribling i magen når jeg ser at Bønna er på ferde!

  SvarSlett
 20. Dette var veldig morsom lesning! Bønna hadde gjort seg i bokformat, dette må jo flere lese! God helg:)

  SvarSlett
 21. Eg holdt på å dø på meg ,,, Well Cooked Pia! :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails