mandag 10. desember 2012

So you think you can pack?

Jeg var smart og startet tidlig med julegaver. Nå vet jeg ikke hvor smart det egentlig var. For starter du tidlig med julegaver, glemmer du etter hvert hva du har handla. Til hvem. Og så kjøper jeg en gave til, og da må jeg kompensere og kjøpe en til han også, og så finner jeg ut at til han var jeg faktisk ferdig, og sånn går nu desemberdagan.

Andre ulemper ved å starte tidlig, er at du kan banne på at akkurat det du har kjøpt til full pris i november, dukker opp som knalljuletilbud uka før jul.

Og så er det innpakninga, da. Kjøper du julegaver tidlig, har butikkene ingen ekstrahjelp i form av en stakkars student som står og pakker julegaver så blodet spruter utover nissepapiret. Ergo - jeg har en haug av gaver. Som jeg må pakke inn sjøl. Dette må gjøres når jeg er aleine i huset (og det er jo kjempeofte! Not.) Og klarer jeg å dra fram gaver, papir, teip, sakser, penner og bånd, så ser katten sitt snitt til å gå bananas. Innpakningspapir fra IKEA er ikke verdens mest solide papir, og etter en runde med katteangrep, er hele rullen ubrukelig.

Men så til poenget: Jeg innser at jeg har litt sånn mora-til-Bønna-tendenser - jeg liker å skylde på alt annet enn meg sjøl. Særlig teipen er jeg frustrert over. Jeg har veldig lyst til å legge skylda på akkurat den. Den vrenger og vrir seg og kleber seg til fingrene mine og er særdeles lite samarbeidsvillig. Men det er mest meg som er problemet. Jeg er ikke flink til å pakke inn. Jeg klipper litt sånn røft og kjapt, og så klarer jeg ikke helt å tilpasse gavepapiret til selve gaven, og så bretter jeg litt på måfå og teiper heftig. Resultatet blir ikke særlig pent. Og jeg veit det. Og når det er ting man ikke akkurat fikser så bra, blir det automatisk kjedelig, og ihverfall ikke noe jeg koser meg med.
Men jeg gir ikke opp! Dette skal nok bli bra til slutt! Og jeg er sjeleglad for at jeg starta såpass tidlig med julegaver, for da rekker jeg akkurat å bli ferdig med innpakninga før julaften.

Koser du deg glugg i hjel med innpakking? Får du til sånne fine gaver? Du er kanskje en sånn en som liker å pakke inn gaver?

Ha en pakkende kveld med eller uten gavepapir!

Og apropos gaver - smisk pleier ikke å hjelpe, men siden du påstår du har bursdag i dag, Gina, så får du få en gave:) Dere som ikke vant en personlig almanakk hos meg, kan jo titte litt rundt - det er mange som har kjører det samme blogglotteriet. Sjekk for eksempel Elisabeth, Innerst i veien:)

21 kommentarer:

 1. Jeg er knallflink til å pakke inn gaver og trives ganske godt med det. Jeg har til og med fått opplæring i ulike innpakkningsmetoder, tenke seg til!

  Kjenner meg ellers igjen i det med for mange gaver og surr i systemet, så det er godt at jeg slipper å ordne med alt selv - så er det i det minste ikke bare jeg som surrer.

  SvarSlett
 2. "Det er så koselig når ungene dine har pakket inn gaver" får jeg høre. Hver jul. Uten at de pakker inn noe særlig. Innser at enten må jeg lære meg det skikkelig, få mange flere unger å skylde på eller slutte å gi gaver. Eller innrømme at jeg er som en femåring med saks, tape og papir. Min dypeste medfølelse, og det er mange som oss!!:-)

  SvarSlett
 3. Kort og godt; HURRA!!! :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Og ja, jeg elsker å pakke inn gaver! :-D

   Gina

   Slett
 4. Jeg koser meg med å pakke inn gaver, men det må ikke være mange i slengen nei....Går fort lei og vil ha nye prosjekter:) Tips: Pakk inn gavene etter hvert og sett merkelapper på, legg dem i digre poser og merk posene med mottakerfamilie:) Genialt? Yes:)
  Papiret fra IKEA er helt ubrukelig, det tåler jo ikke at du ser på det en gang;) Jeg bruker litt stivt gråpapir kjøpt på rull hos Maske :)
  Du må høre intervjuet, Pia, det var så bra:) Da vil du oppdage hvor flott stemme du har:)
  Trine:)

  SvarSlett
 5. Å pakke inn julegaver sånn sirlig og vakkert er ikke min greie dessverre... hihi!

  klem

  SvarSlett
 6. Hos oss kan du se at det er jeg som har pakket inn. Og tydeligvis i stummende mørke, og med stor forkjærlighet for teip.

  SvarSlett
 7. Haha! Innpakking går fort å gale her. Ingen pynting utover papir og merkelapp. Men såg at Åshild hadde ein god ide med resirkulert gråpapir, og fine og fargerike band. Det såg enkelt og flott ut. Får prøve å hugse det til neste år.

  SvarSlett
 8. Er jeg flink til å pakke inn gaver? Nei. Liker jeg det? Nei. Hele idéen med det er jo å pakke de OPP - da spiller det liten rolle hvor fine de er på utsiden. Det er ikke akkurat gavepapiret jeg skal gi bort.

  SvarSlett
 9. Stakkars deg - jeg merker godt frustrasjonen din her jeg sitter og leser. jeg syns det er helt greit å pakke inn, men det er ikke akkurat sånn at jeg legger sjela mi i det - finner et papir jeg liker, og pakker inn så de blir fine nok ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 10. Nei, pakke inn gaver er og blir kjedelig syns jeg. Elsker innpakningspapiret fra søstrene grene og bånd fra Tiger, både solid og fint:)

  SvarSlett
 11. Jeg tenker alltid at det er koselig, FØR jeg begynner!! Etter 2-3 gaver husker jeg at det var jaggu ikke BARE kos ;)

  SvarSlett
 12. Etter opptil flere år som den slitne studenten i pakkedisken har jeg "bachelor" i gaveinnpakking. Det koser jeg meg masse med. Som "gult hus i svingen" bruker jeg også gråpapir og poser til respektive mottaker familie - genialt.
  Dessuten slipper jeg gavelapper som bare faller av, skriver rett på papiret :)

  SvarSlett
 13. Jeg er ikke flink til å pakke inn gaver. Er ikke en sånn som tryller med papir, bånd og stesj. Får jeg pakka inn gaver i butikk, gjør jeg det.
  Ellen :)

  SvarSlett
 14. Etter å ha sett ungar rive opp gåvene gidd eg ikkje bruke så mykje omtanke på innpakking. Ikkje har eg band på heller. Eg brukar omtanke på det eg kjøper. Eg har vore tidleg i år, ja så tidleg som august. Ulempa med det er at eg finn så mykje fint eg kunne ha kjøpt seinare på hausten.

  SvarSlett
 15. haha kjenner meg igjen i strevet du beskriver over.Særlig det om ting som selvfølgelig kommer på salg etter å ha kjøpt det til fullpris.. Samtidig syntes jeg det er hyggelig når gavene ikke er for mange og man har god tid. Og en GOD teipdispender. ;D

  SvarSlett
 16. Haha - jeg er både flink å pakke inn og kreativ om jeg vil (eller kan). Problemet mitt, er som alltid ellers - at jeg begynner for sent og får for dårlig tid! :/ Og da er det jo ingenting som er gøy!

  SvarSlett
 17. Jeg pakker fint i gråpapir med fine bånd og klipper ut pakkelapper og annen pynt i forskjellig "pyntepapir". Det blir ganske miljøvennlig og litt personlig. Og jeg liker å gjøre det litt fint - men ikke så dillete.
  Det er mye jeg koser meg med før jul - men når det blir for mange "koselige ting" så blir det jo for mye - selv om hver og en ting er koselig. Så det er en kombinasjon - tvang (jeg er nødt til å pakke inn) og kos (jeg liker å lage fine pakker)....

  SvarSlett
 18. Godt tips, ruk litt penger på en ordentlig tapeholder! En litt tung en som står igjen på bordet når du river av tapen. Sparer deg for mye frustrasjon. :)

  SvarSlett
 19. Ja.
  Jeg er en sånn en...
  Å pakke inn er en fryd og halve moroa med å gi bort noe ;) Julegavene skal ikke være like fra år til år, noe som tilsvarer et enormt innpakningspapirlager!
  Tid til å pakke inn kan jeg beregne, hvor mange ruller papir jeg trenger hvert år - not so much...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails