torsdag 6. desember 2012

Reise sydover i jula?

For to år siden tilbragte vi jula i Egypt. Noe som var helt fint.

Jeg er enig i at akkurat desember kan være småmagisk her i Norge, med hvit snø, julestemning og ribbe. Ungenes glede og forventninger.

Men for mange forventninger, både fra unger og omverdenen, kan oppleves som kvelende. Jul kan også bety stress, mas, kav og ikke minst mørke og kulde.

Jeg liker sol. Og lys.

Skulle jeg dratt til et annet land i jula, måtte det være for å få sol, varme og å få slappa av. Jeg hadde ikke drassa med meg krumkaker, adventsstake og en liten ribbebit til Thailand, for å si det sånn.
Jeg har feira flere juler rett ved ekvator, og det har vært bra, men den store julestemninga har ikke vært der.
 Bilder fra de gode, gamle dager. Juletrepynting i Tanzania. Pia med søsken. Litt julestemning fikk vi jo.
 
Jeg er litt ambivalent i forhold til julefeiring utenlands. Jeg tror jeg lander på at jul i Norge er toppers. Men ei jul i ny og ne utenlands hadde heller ikke blitt foraktet.

Det beste alternativet er kanskje som jeg ser mange gjør nå - de reiser bort ei uke eller to på denne tida her, og så kommer man hjem til desembers høydepunkt.
Kapp Verde ser jo ikke så ille ut. Bilde lånt fra Star Tour.
 
Kunne du tenkt deg å reise bort i jula?

Ha en mørk kveld med eller uten kulde!

22 kommentarer:

 1. Akkurat i jula er jeg veldig hjemmekjær :-) Jeg kan nok strekke meg til å feire jul på landstedet, men det er jo hjem nr 2 ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 2. Kunne overhodet ikke reist til syden.

  SvarSlett
 3. NEI! Jeg er veldig glad i jula, jeg! Har alltid vært det. Å dra på "sydentur" kan man vel gjøre resten av året. Rent bortsett fra at noen er ensomme, eller det er andre ting som kan gjøre jula stusslig, tror jeg heller det er forventningene det kan være noe i veien med, og ikke jula. Jeg hører stadig folk sier : jeg liker ikke jula jeg, det er så høye forventninger. Men hvem sine er det da? Skru dem ned... Feire Jesu fødsel eller solsnu, eller jula, rett og slett. Kos deg

  SvarSlett
 4. Eg er jo frykteleg heimekjær året rundt eigentleg. Men hadde ikkje hatt noko imot å hatt litt meir varme, sjølv om datoen var 24. Desember.

  SvarSlett
 5. Vi drar ut i februar en gang, og i begynnelsen av mars til Roma med brudeparet. I jula blir vi hjemme.

  SvarSlett
 6. For et nydelig søskenbilde. Er det på bursdagen din?

  SvarSlett
 7. Ja! Feirer gjerne jul utenlands, og da i sol og varme. Har barn på 9 og 11, vi har vært i Thailand i jula et par ganger før, og det gjør vi gjerne igjen. Men i år blir det hjemmejul

  SvarSlett
 8. Nei, ikke julaften, første og annen dag i alle fall.... jeg er mega glad i å reise, fylle på med opplevelser, men i jula så blir jeg styrt av følelser og tradisjoner. Og de vil jeg forsøke å formidle videre .

  Glad helg til deg !

  Nann karin

  SvarSlett
 9. Eg har ei svigermor som alltid reiser til Tenerife dei to siste vekene i november. Akkurat det kunne eg og tenkt meg. Men desember er heilag, då må eg vere heime. Førjulstida er den beste synest eg. Når 2.juledag har passert er eg lei. No er eg ferdig med julegåvene og eg er for tida heimeverande så eg stressar ikkje. Ikkje legg eg lista høgt heller. Ingen julekalender med pakkar, ikkje nedvaska og strigla hus, ingen store høgtidelege festar og heller ikkje sju sortar i boksa. Peiskos, god mat og stearinlys og litt pynt. Då er alt bra.

  SvarSlett
 10. Ja, det kune jeg tenkt meg. Mann og barn il ha julaften i Norge. Fleipet idag med at jeg skulle være slibrig mot to unge vikarer på jobben, så jeg kunne blitt sykmeldt og sendt til utlandet...)

  SvarSlett
 11. Jeg skjønner hva du mener med tanke på alt stresset som julen medfører, men det er jo litt opp til hva man gjør det til selv. Her kan jeg ikke si at vi stresser så veldig, har ikke tenkt å bake 7 sorter eller vaske huset ned fra loft til kjeller...

  Men jeg er alt for glad i julen til å rømme landet, det kan jeg jo gjøre resten av året. Men en uke eller to i varmere strøk i løpet av vinter hadde ikke vært å forakte..

  Ha en fin og stressfri førjulstid, Pia!

  SvarSlett
 12. Ja, det kunne jeg tenkt meg.

  SvarSlett
 13. Hallo, tar du ikke med en ribbebit og adventsstaka på tur?? Jaja.... Jeg kan jo forsåvidt si meg enig i at det er meget fristende å slenge meg på et fly til varmere strøk akkurat nå. - 20 grader her nå! (fortvilt sunnmøring)

  SvarSlett
 14. Jeg feirer helst jul hjemme, men jeg er ikke helt fremmed for å prøve ei utenlandsjul. Mann og barn kunne ikke tenke seg det i det hele tatt.
  Jeg synes november er årets tyngste måned, så det er vel mer ei tid det kunne vært godt å reise til syden på. Vi har nettopp bestilt oss ferie til sommeren, og jeg kjenner at bare det å glede seg til reise og alle forventningene til det gjør vinteren lysere :) Da blir det Egypt på oss også :)

  SvarSlett
 15. Har vært i syndens lande en gang jeg.. I Portugal.. Er liksom ingen strandløve. Får krampe etter to timer på stranda.. Men har lyst å se Australia, Thailand og sånn. Men ikke akkurat i jula. Da bør det være snø, men det er det jo ikke heller..

  SvarSlett
 16. Jeg har reist mye i julen, men ikke til "syden". Jeg har valgt å reise til byer. Morsomt å se hvordan de ulike byene blir pyntet til jul og se julemesser. Feks var det en opplevelse å se Eiffeltårnet blinke skikkelig bling bling.

  SvarSlett
 17. Jeg har aldri feiret jul noen annen sted enn gamlelandet, så man skal selvfølgelig aldri si aldri....men akkurat juledagene synes jeg har så mye tradisjon over seg som jeg liker å leve ut her hjemme.
  Når det er sagt så elsker jeg sol og varme, og er stor tilhenger av det på vinterstid, det gjør virkelig godt for kropp og sjel, men jeg hadde nok ikke klart å slappe av om turen hadde funnet sted i desember. Da hadde stressnivået blitt for høyt med tanke på alt jeg uansett skulle ha rukket over. Romjulen og januar derimot - det hadde vært den perfekte avkobling :-)

  SvarSlett
 18. Gjett om jeg hadde villet! Hadde gladelig vinka farvel til norsk jul og vinter for å bytta den bort med sol og varme. Her er det kulderekord og greier. Fy så kaldt det er!
  Ellen :)

  SvarSlett
 19. Nei, tror ikke jeg hadde villet gå glipp av Oh Den Store Norske Jula her hjemme, men jeg ville definitivt sagt ja takk til en soltur i januar!

  SvarSlett
 20. Akkurat julaften syns jeg er kos å være hjemme, men ukene før reiser jeg gjerne til syden. For noen år siden dro vi to uker til "syden" og kom hjem lille julaften, det var helt topp! Var ferdig med alt av julegaver osv. før vi dro så kom rett hjem til kosen og slapp alt stresset. Nå skal det sies at jeg gikk på en smell i julen året før så trengte å kjenne at julen kan være noe annet enn stress :) Senere har vi dratt i slutten av november og begynnelsen av desember. Med fem barn så skjer det jo litt i desember så kan ikke ta fra dem det hvert år :)

  SvarSlett
 21. Selveste julaften er fint å feire hjemme på tradisjonell måte. Reiser gjerne til varme strøk ellers :-) Egypt er vakkert. Dit vil vi tilbake - mange ganger. Eneste negative med å være i Egypt, er om man er blond..

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails