torsdag 20. desember 2012

Bønna. Og avslutning i kirka.

Heisan Else-Beth!

Jeg forsto at det hadde oppstått litt tumulter i kirken i dag. La meg bare få forklare hvorfor. Bønna er ikke alltid helt kristen, og liker derfor ikke å være i kirken. Derfor kan han få behov for å utagere. Dette er helt normalt. Jeg stiller meg undrende til hvorfor dere ikke kunne tilby et annet og morsommere opplegg for ham akkurat denne dagen?

Bønna skulle jo styre CD-spilleren sammen med assistentlærer Bodil og den multihandicappede Morten fra femte. Men som du sikkert vet, er ikke akkurat Bodil så veldig egnet til å ta seg av Bønna og hans behov.

Fordi Bønna ikke fikk god nok oppfølging, klarte han dessverre å bytte ut julesang-CDen med den nyeste "Bloody metalmotherfuckers"-CDen. Han ble nok helt fra seg, stakkars, da han hørte de gutturale strupelydene ljome mot sakristiet.

At han hadde lurt med seg en pakke fyrverkeri og også klart å fyre opp et par raketter, synes jeg også er hårreisende. Følger dere overhodet ikke med? Hva med brannsikkerhet? Ikke en gang vernebriller klarte dere å utstyre ham med! Vi får være glade for at det gikk så bra som det tross alt gikk. En altertavle kan vel kjapt restaureres, og den eldgamle prekestolen var vel klar for utskifting uansett.  At Morten skulle begynne å hyle såpass mye kun fordi han ble truffet av en liten rakett i bakhodet, er jo merkelig. Er han ikke lam? Litt spesielt at dere velger å drasse med dere såpass spesielle elever på hyggelige arrangementer når dere vet at de fort lager de merkeligste lyder? Bønna holdt jo på å le seg i hjel av Mortens morsomme skrik, og det er jo ikke så rart. Så ble Bodil sur på Bønna fordi han lo?!! Er det ikke lov å vise glede i et kirkebygg, nå da? Jeg gir meg over når jeg hører om sånne som vil forby alt mulig!

At Bønna måtte gå tilbake til skolen etter kirkebesøket synes vi heller ikke noe om. Det var bitende kaldt, Bønna hadde gnagsår og tynne hansker på seg. Lar dere elever gå så tynnkledd ute? Han burde vel blitt kjørt? Tenk så opprivende det var for Bønna å se at både Bodil og Morten suste forbi i en varm Toyota mens han måtte gå. Greit nok at Morten ikke kan gå, men noen kunne vel ha dyttet rullestolen tilbake til skolen? Du skulle sett den store vannblemma Bønna hadde på venstre hæl da han kom hjem!

Jeg håper virkelig dere skjerper rutinene til neste kirkebesøk, og sørger for at Bønna får en koselig høytidsstund sammen med klassekameratene sine.

Mvh Pia

P.S: Jeg la ut noen bilder av Bønnas vannblemme på facebook nå - du kan jo stikke inn og se selv. Du må forresten først akseptere venneforespørselen min - det tror jeg du har glemt å gjøre - sendte den med en gang jeg så du var på fb, men du har ennå ikke svart?

14 kommentarer:

 1. Fantastisk morsomt!!

  SvarSlett
 2. Ah! Ser frem til spaserturen til kirken i morgen... hoho!!

  SvarSlett
 3. Ha ha ha, ikke alltid helt kristen, nei. Fantastisk artig.

  SvarSlett
 4. HA HA HA HA, HERLIG!! Her er det kortslutninger så det ryker i sikringsskapet! Neste nå er vel at skolen leverer en bekymringsmelding til barnevernet grunnet alt Bønna tar med seg hjemmefra, og ikke minst hjemmets manglende kontroll på Bønna! Jeg ser for meg Bønnas mor dra advokatvennen sin, som jo har møterett i høyesterett, til å kjøre denne saken som en prinsippsak. Tross alt, hva har man venner til? Jeg kommer til å le godt lenge inn i julen av denne højdaren Pia! TAKK, og GOD JUL!

  SvarSlett
 5. Hei Pia! Vil benytte anledninga til å ønskje deg ei god jul. Du er ei av to bloggarar eg føl med på, så det kan du ta som ein komplement.
  God jul til alle lærarar som no skal ha juleferie, det er vel fortent !
  Beste helsing lærar frå Sunnmøre.
  P.S. Måtte Bønna bli fornøgd med jula og gåvene, men det skal vel noko til!!!;)

  SvarSlett
 6. Hysterisk! Pia, du ruler! Bønnas mamma for president! :-)

  SvarSlett
 7. Ha ha. Kan da skjønne det!
  :-)

  SvarSlett
 8. Det skal lang lærererfaring til for å treffe så godt hver gang.

  SvarSlett
 9. Hehehe. Herlig ogvirkelig tatt kornet.
  God jul ønskes til deg og familien din :-)

  SvarSlett
 10. haha, jeg råflirer her jeg sitter. Ingvar lurer på hva jeg ler av. :D
  Bra innlegg under her. Det verste jeg vet er når folk klager over å betale skatt. Folk flest får nytte av de skattepengene gjennom hele livet.
  Ellen :)

  SvarSlett
 11. He-he, Pia ftw! Disse Bønna øyeblikksbildene dine, de er bare så utrolig bra! Elsker dem! Du må aldri slutte med dem!
  Du og dine ønskes en riktig god jul og godt nytt år!

  Eva Einshøj

  SvarSlett
 12. Elsker Bønna-brevene dine, Pia! SPOT ON!

  Selv satt jeg nestsiste skoledag med en elev i kirken, som truet med å spise programmet sitt hvis han ikke fikk velge plass. Gjerne for meg, da det IKKE var noe alternativ å bytte til noe annen plass enn den han (ikke tilfeldig) hadde fått tildelt! Etter halve programmet var han "mett" og fornøyd med plassen sin allikevel... Mor var ikke like fornøyd!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails