torsdag 8. november 2012

Lisboa!

Lisboa i begynnelsen av november kunne by på opp mot tjue grader, litt regn og litt sol. Helt flott. Mens portugisere gikk rundt med vinterjakker og tjukke skjerf, gikk vi rundt med bare armer. Vi var jo ikke helt gærne da, og holdt oss til langbukser. Men vi så faktisk noen turister med shorts! Hæ!? Hva gir du meg?!
Jeg er ingen Davy Crockett og kan dermed ikke gjøre rede for hvor disse to bildene er tatt. (Det er jo Lisboa, da, men vet ikke helt presis hvor jeg egentlig var).
 
Jeg hadde trådd til og booka rom på et eksklusivt hotell (FØR bilen havarerte). Hotellet var så eksklusivt at det var veldig vanskelig å finne. Til slutt så vi det lille, eksklusive skiltet til Chiado 16. Og vi gikk inn i den lille, eksklusive lobbyen. Og ble ført til et av de tre eksklusive rommene. Jepp, for det var faktisk et bittelite og eksklusivt hotell. I nabobygningen var det fire suiter, som var større enn de tre rommene, men sikkert enda mer eksklusive.
Her har jeg klart å sette sammen et par collager fra hotellet.
.
Vil jeg anbefale hotellet? Jo da. Det var flott, reint, privat (og nevnte jeg eksklusivt?). De som jobbet der var særs hjelpsomme - de tegnet og forklarte og anbefalte. Til de grader. Hotellet lå i en veldig stille og rolig gate. Men gikk du ut av døra, noen meter mot høyre, og rundet et hushjørne, var du plutselig midt i smørøyet. Butikker, restauranter, liv og røre. Gangavstand til veldig mye.
Denne heisen var en stor severdighet og turistene sto i kø. Vi tusla forbi. Gikk sikkert glipp av en gledens heistur. Men men.
Her er noen pittoreske bilder. Fra et eller annet område i Lisboa.
 
Den gule, sjarmerende trikken stoppet rett ved hotellet. Trikken var ofte veldig full, og da var det ikke fullt så sjarmerende å ta den. Så vi benyttet oss av t-banen i stedet. Metroen består av kun fire linjer, og det var veldig enkelt og greit å finne fram.
Jeg kjøpte makroner sånn at jeg kunne ta bilder av dem. Greit å ha som illustrasjonsbilde i bloggen en dag det skulle knipe.
 
Vi (les jeg) har kost oss med shopping (julegaver!) på to enorme kjøpesentre - Vasco da Gama og Colombo. Mannen koste seg ikke fullt så mye i butikkjungelen. Men han ble nå med.

Har du vært i Lisboa?
Ha en opplevelsesrik kveld med eller uten bilder!

15 kommentarer:

 1. Ser veldig bra ut det der (makronene gror fast på netthinna mi, slemming!)!

  Jeg har ikke vært i Lisboa, nei, men kanskje en dag?

  God kveld i din egen stue, Pia!

  SvarSlett
 2. Hihi herlig innlegg:-)
  Jeg har ikke vært i Lisboa, men har vært i London da. Det begynner i det minste på samme bokstav - og har like mange bokstaver. Ikke verst bare det!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke verst, nei:) Lisboa og London er nok to veldig ulike byer, selv om de begge begynner på L..

   Slett
 3. Ser heilt supert ut! Flotte bilder var det også. Og egg og bacon tok seg godt ut i bildecollage ;)
  Har ikkje vore i Lisboa, men har vore på Mallorca...

  SvarSlett
  Svar
  1. Mallorca blir heller ikke helt det samme...

   Slett
 4. hehe, likte bacon-bildet ditt :)

  SvarSlett
 5. Dette så deilig ut gitt! Eneste tur jeg har vært på siste uka var ut med legeskyssbåten i dag. Det var ikke like trivelig! Mulig enkelte vil synes det er like eksotisk, men jeg foretrekker Lisboa anytime! Heldige du og mannen!

  SvarSlett
 6. Ja har vært der! For en del år siden, og kjente igjen den gata altså. Og mosaikken. Og de lekre kakene, som var lekrere å se på enn å smake.. Husker vi spiste en grusom bacalao også... Men ellers, sjarmerende by!

  SvarSlett
 7. Aldri vært i Lisboa, men det så jo fint ut da. Om jeg reiser skal jeg jammen være en av turistene som står i kø for å ta en skikkelig heis(a)tur :) God helg :)

  SvarSlett
 8. her såg det utrulig kjekt ut :) takk for godt tips.

  Henriette

  SvarSlett
 9. Fine bilder! Godt å få seg ein tur innimellom. :) Har vore i Lisboa ja, men av ein eller annan grunn så likte eg meg ikkje der....kan ikkje forklara kvifor, men eg er sikkert unormal? Fin helg til deg og dine!

  SvarSlett
 10. Jeg har aldri vært i Lisboa. Jeg liker bacalao, hvis den ikke er for sterk. Spiste dere bacalao?

  Cecilie

  SvarSlett
 11. Har vært der en gang på interrail da jeg var 20. Portogiserne var glade folk!
  Enig når det gjelder de makronene. Like greit å bare ta bilde!

  God søndag!

  SvarSlett
 12. Har vært i Lisboa, da minstemann var 8 måneder( nå 10 år), ei helg med mannen liksom. Vi startet med å sove et døgn. Så husker jeg at neste dag, den store shoppingdagen( er glad i shopping), så var det allehelgensdag, og det aller meste var stengt! Mannen synes det var toppers :-) Hadde likevel ei fin helg, med gd mat og vin, det ble shopping likevel, og vi har planer om ny tur til våren

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails