fredag 30. november 2012

Kjøkkengleder

Selv om jeg ikke akkurat er kjøkkenets herskerinne, så synes jeg det er koselig at ungene får oppleve kjøkkengleder.
 
Treåringen og jeg ble invitert hjem til Åshild, og det er ei dame som har ting på stell. Jeg vil tippe at hun kan alt om mat.
Treåringen fikk bake og styre og jeg sto og observerte og tenkte at "dette her kommer til å bli noen harde, uspiselige melklumper". Men så ble baksten helt normal! Utsøkte boller og utsøkte rundstykker!
Oppskrifter finner du sikkert i Mat i bestemors hage.

Bedriver du mye bakst før jul?

Ha en bakeglad dag med eller uten boller!

10 kommentarer:

 1. Koselig å bake med ungene da :) Vi skal bake pepperkaker når ungene er friske igjen :)

  SvarSlett
 2. Så koselig :-) Jeg har også sansen for å ta med ungene med på kjøkkenet :-D

  God helg - klem Siv

  SvarSlett
 3. Ser ut som ho har det kjekt! Og Åshild kan nok det som er verdt å kunne om mat og juletradisjonar.
  Så lenge jenta likar å hjelpe til, og familien vil ha, så bakar vi faktisk småkaker. Fyrste ladning av sjakkruter er allereie oppspist. Skal lage meir til helga.

  SvarSlett
 4. Det var veldig hyggelig å ha dere på besøk. Jeg kan nok på langt nær alt om mat, men gjennom mine år som lærer fant jeg ut hva som fungerte for barn, også de veldig små.

  En lang etterheving kan redde godt meljobba boller.

  SvarSlett
 5. Jeg skulle ønske jeg var en sånn tålmodig mor som bakte og lagde mat sammen med ungene store deler av dagen. Men jeg er ikke det. Jeg innrømmer det glatt. Jeg trives best når ungene holder fingrene av fatet! For de roter det jo bare til. Og alt tar lang tid. Men altså, jeg lager jo mat sammen med dem. Innimellom. Vet jo at det er viktig for matgledens skyld!

  Men for å svare på det du spør om: nei, baker ikke mye før jul. Vi spiser jo nesten ikke småkjeks og sånt. Da kan jeg heller kline til med boller og rundstykker eller noe sånt.

  Søndag skal vi faktisk bake da. Jeg og en venninne og ungene. Og med bake mener jeg at hun kjøper inn ferdig pepperkakedeig, jeg kjøper ferdig kakemanndeig, og så stikker vi ut og baker kakene sammen! For det er jo det ungene liker. Å stikke ut kakene. Å smelle sammen den deigen gir dem ingenting!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mye lettere å være tålmodig i tre timer med en treåring på besøk enn da jeg hadde treåringer selv.

   Slett
 6. Baking kan være koselig det. Her baker vi ikke så mye gjærbakst. Har liksom aldri fått helt dreisen på det, men det blir noen kaker. Og så er ungene med å lage middag rett som det er.. Men nå fremover blir det jo litt kaker da. Litt kakeavhenging mann ser du, og snill som jeg er så baker jeg..

  SvarSlett
 7. Artig å se hvor konsentrert hun er :)
  Vi baker ikke spesielt mye før jul. Pepperkaker og hvite kakemenn. Litt brødbakst til lange julefrokoster. Og det vi ellers måtte få lyst på.
  Denne helga skal vi lage pepperkaker.
  Ellen :)

  SvarSlett
 8. Så fin liten bakskjerring du har der!
  Må innrømme jeg slet litt da vi skulle spise lussekatter i barnehagen til ungene, etter at de ansatt stolt fortalte at ungene hadde laget de helt selv. Det var ikke en eneste nese, blandt de små søte, som ikke rant over a grønt snørr... ;)

  SvarSlett
 9. Hei. Det er koselig å bake med barna. Et tips jeg synes gjør bakingen kjekkere er å bruke smør, ikke margarin i deigen. Kulisser myyye mindre, ergo kjekkere å gjøre oftere.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails