tirsdag 20. november 2012

Dugnadstrøbbel.

En av svøpene ved å ha aktive barn, er disse dugnadene. Rydding og loppemarked og sånt er greit. Men så har du alt som selges. Kalendere og skrapelodd. Kort og kaker. Og nå er det batterier.

Med tre fotballgutter mottar vi trippelt opp med batterier, og det er bare å gyve løs med dørsalg.
Etter å ha fått solgt to pakker i nabolaget og prakka på besteforeldre en god del, sitter vi nå igjen med noen og tjue batteripakker. Med fire batterier i hver. Altså nærmere hundre batterier. Hadde det enda vært Duracell eller noe annet kjent. Men nei da, vi snakker dugnadsbatterier. Til 35 kroner pakka.

Til slutt mannet jeg meg opp og tok med noen batteriesker på jobben. Jeg er dårlig på promotering. Jeg skjulte batteriene i sekken min. Så kom jeg inn på lærernes arbeidsrom. Og der satt hun. Min blide, strålende og utadvente kollega. Som avlastet sine barn ved å ta med dugnadsproduktene på jobb. Mine andre kollegaer svermet rundt henne, der hun satt med karamellesker og kvalitetstoalettpapir. Kollegaene skrøyt av varene. Karamellene var utsøkte, og de kjøpte flere esker. Greit å ha hjemme! Dorullene var laget av det tykkeste, mykeste dopapir et menneske kan tenke seg, og folk skreiv seg opp på lister for å få sikret seg en sekk.

Og der satt jeg. Mutt og stille ved min halvannen kvadratmeters pult og knuget på esken med dugnadsbatterier. Hva kunne jeg stille opp med, lissom?

Nå sitter vi med noenogtjue firpakninger med batterier, og jeg vurderer å bruke dem som kalendergaver. Et batteri til hvert av kidsa hver jæskla dag i hele desember. Bortsett fra julaften. Da får de hver sin batteridrevne drill. Eventuelt keyboard. Må tenke litt på det.

Ha en batteridreven kveld med eller uten salgssuksess!

25 kommentarer:

 1. Auda.. Flaks at ikke den unge piken også spiller fotball da, sånn for å se det fra den lyse siden. :-p

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, ingen fritidsaktiviteter på henne de nærmeste årene.

   Slett
 2. Trodde batterier var en av de tingen som gikk hos dere med 3 gutter også, er er det storforbruk av dem til alle elektroniske duppeditter...
  Dugnader er vi flinke på - doroller hentes på torsdag her..

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, da, batterier får vi jo brukt, så det er nå greit.

   Slett
 3. ... for ikke å snakke om de 16 julekalenderne kom kom inn døra her idag :(

  SvarSlett
 4. Vi selger julekalendere som er så kjedelige at jeg kjøpte alle og la i skapet...hehe:D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, vi kjøper veldig mye sjøl, vi også...

   Slett
  2. Akkurat dette er jo ikke bestemor mat heller;-)

   Slett
 5. Hvis du har et restopplag på fredag - så kan jeg forbarme meg. Ser ut til å være en kurant størrelse.

  Jeg husker når vi hadde både fra fotball og håndball. (Ja, det var mest lodd i den tiden)

  SvarSlett
 6. Åååå, for en kjip ting å måtte dugnadsselge!!! Lykke til!

  SvarSlett
 7. Hehe.. det er iallfall ikke noe å si på oppfinnsomheten din!

  Salgsting er ikke mye moro, så jeg skjønner deg der og særlig ikke dersom en føler seg presset til å selge noe en ikke ville kjøpt selv.

  SvarSlett
 8. Hehehehe, batteri i kalendergave!!!!!!!!! Gliser lenge av den!!!!!!

  SvarSlett
 9. Kan tenke meg det er stress :) I gode gamle dager blei bare vi ungan sendt ut for å vandre rundt i boligområdene for å selge lodd i loddbok. Da var det ikke snakk om at foreldrene mine (eller andres foreldre for den saks skyld) løfta en finger for å hjelpe... De kjøpte nok noen lodd, men ikke heile boka... Kan enda huske hvem som alltid kjøpte lodd de forskjellige stedene vi gikk, og hvem som aldri kjøpte - og det er nå mer enn 25 år siden..... :) :)

  SvarSlett
 10. Vi har enjoy-kort, dopapir, småkaker, julekalendre, julegavepapir, ordinære loddbøker og faen og hans oldemor!!!!På fredag mannet jeg meg opp og leverte tilbake to enjoy-kort "sorry, vi klarte ikke dette, kan jeg heller sette inn penger på klubbens konto istedenfor å kjøpe kortene selv og delfinansiere mellom-mann Johnny Pumas porsche?"
  Lenge siden jeg har fått en god gammeldags skjennepreken. Og det foran min sønn og hans venner, jubaluuu, småbarnforeldrelivet kan være friskt!

  SvarSlett
 11. Eg er så glad vi er ferdig med slikt!
  Du får gje batteri i julegåver...

  SvarSlett
 12. Ja det er søren ikke lett!! Vi bor i en gate med ca 50 skoleunger - og ALLE selget et eller annet, enten det er kaker, lodd, stearinlys - you name it!! og vi MÅ jo liksom kjøpe av alle - så da blir det faktisk j.... dyrt i lengden (men det må vi ikke en gang begynne å vurdere og regne på..), vi får bare tenke at om noen år er det våre unger spm går rundt og selger overpriset stasj, og være glade for at vi sitter innendørs ;) Fått bok i posten nå?

  SvarSlett
 13. Usj-da! Dugnadsbatterier... Det var nytt. Har ikke vært boti det før. Men nok av andre ting. Vi har solgt store mengder lodd og adventskallendere for både turn- og ishockeylaget nå - vi tyner naboene. Disse boksene med kaker og karameller er lettsolgte, så med dem er det lite problemer. Men både bonuskort og dopapirsalg har vi kjøpt oss ut fra. Vi gidder ikke styret med dem. Og heldigvis er det mulig å reservere seg fra det mot å betale ;)
  Naboen selger kransekaker, og det er jo også noe. Godt, men kjipt om man blir sittende igjen med en drøss til 250,- per stykk...

  SvarSlett
 14. Batterier er jo en nyttig ting, men det finnes jo en grense for hvor mye man har bruk for det også. Dessuten tror jeg de mister effekten hvis de blir lagret for lenge.

  Cecilie

  SvarSlett
 15. ups... var ikkje meningen å le - men det gjor i ;)

  vi har vel noe her og - ei heil kasse med småkaker og karameller
  og ja da mamma - vi skal ut å selge - snart ...


  morgensmil fra monika

  SvarSlett
 16. He he må bare le! ;)
  Jeg er ikke selv i den situasjonen med å selge noe for idrettslag enda(små barn;)) Men mine foreldre kan sikkert sette seg i den situasjonen. Jeg... eller de har måtte selge MYE rart. Å jeg har en mistanke på at de GLEDER seg til jeg må igjennom det;)

  SvarSlett
 17. He he, for et styr..! Har foreløpig små barn, men gruer meg til det der. Er jo fint å lære barn at man må jobbe litt for å få penger i kassa, men er nok stygt redd for at jeg kommer til å be om å få betale et par ekstra hundringser i året for å få slippe...:/

  SvarSlett
 18. Bloggen din er så bra, du treffer på spikeren gang på gang. Ler meg skakk. Bønna er bare helt max, gleder meg alltid til neste Bønnainnlegg :-)

  SvarSlett
 19. Jeg kjøper aldri av dugnadsforeldre på jobb, så kjip er jeg! Noen av disse barna må nemlig aldri gjøre en innsats selv. De kunne i det minste blitt med foreldrene på jobb og spurt selv!

  Derfor er jeg surekjerringa som hevder at jeg skal følge barnet mitt på enhver runde for å selge, for jobbe skal han selv. Sier jeg og satser på at kamelene som må svelges ikke er mothårs...

  Dugnad hos oss er forøvrig vakt på skihytta. Og betale en formue for en gjennomsponset skidress. Så det får heller være...

  SvarSlett
 20. Ha Ha, her er kjelleren full av dopapir og jeg har 20 kalendere fra 2009, vi kan bytte så blir det litt variasjon i kalendergavene!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails