fredag 9. november 2012

Bursdagsaktivitet. Et lite tips.

Hva skal man egentlig finne på i en barnebursdag med skolebarn? Ja, si det. Etter stram struktur de første skoleårene, får de gå mer og mer på selvstyr etter hvert som de blir eldre. De fikser bursdagene selv uten en entusiastisk mor som forteller sjørøverhistorier eller en far som spiller gitar.

Da yngstemann hadde bursdag, hadde vi rimelig stram regi. Pakkeåpning, pølser, leker, kaker og så quiz. Lag en quiz med faktaspørsmål, gåtespørsmål og spørsmål om bursdagsgjestene og bursdagsbarnet. Lette spørsmål og vanskelige spørsmål.


Ved å variere spørsmålene, klarer du å fenge alle på gruppa.


Ha lagene klare på forhånd! Ikke la ungene velge gruppe sjøl - dere voksne setter sammen grupper som kan funke.

Lykke til!

Har du noen tips til foreldre som skal arrangere bursdagsfest for skolebarnet sitt?

Ha en kreativ dag med eller uten spørsmål!

23 kommentarer:

 1. Det var lurt! Må prøves neste år. Da skal vi iallefall begrense antall inviterte. halen på grisen er forøvrig forbløffende interessant for 6 åringer..

  SvarSlett
 2. Vi har hatt med en hel klasse i gruvene. Bergverksmuseet stilte med guide, lykter og hjelmer ved Sakkerhusene.

  SvarSlett
 3. Jeg har brukt en leik som var veldig populær da jeg var lita. Det glade 70-tallet :)
  Vi fylte en stor pose med kle-ut-klær, vi stod i ring og sendte posen rundt i ringen mens vi hørte på musikk, når musikken stopper må den som har posen ta opp et plagg uten å se i posen og ta på seg plagget. Gamle underkjoler og BH'er er en sikker vinner. Og parykker. Jeg kikker alltid etter sånt når jeg er på loppis, så vi har en bra kle-ut-haug.
  Vi prøvde denne på Ingvar sin 6-årsdag og det ble veldig populært.
  Ellen :)

  SvarSlett
 4. Så smart! Ideen adopteres umiddelbart.

  SvarSlett
 5. Ja, det var smart! Mimekonkurranse er også veldig gøy, med inndeling av lag på samme måte :)

  Fin Fredag til deg!
  Heidi

  SvarSlett
 6. Vi har hatt stort hell med å arrangere bursdager ute, med pil og bueskyting på ballonger osv.
  Inne har vi brukt en del spill- Klossmajor, Alias og andre familiespill har slått an. Da har vi også delt inn i lag på forhånd, og det engasjerer .

  Fine fredagen til deg og dine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har vinterbarn, og da har det vært greiest å være inne. Men en gang hadde vi faktisk utebursdag, i januar...

   Slett
 7. Adjektivfortellinger er noe av det morsomste jeg husker fra 1980-tallets barnegebursdager. Vi lo oss nesten skakke.

  Cecilie

  SvarSlett
 8. Det beste tipset jeg kan komme på er å redusere barnas valg til et minimum. Legg opp et løp på forhånd og følg det (frilek kan være et valg, men da innenfor begrenset geografi og tid). Spørsmål som "hvilket kakestykke vil du ha" (altid det midt på) eller "hva vil du ha på pølsen din, ketchup, sennep, rå løk, stekt løk, pølse eller lompe" gjør alt mye vanskeligere for de voksne og trekker ut måltidet i det uendelige (i mellomtiden har de øvrige bursdagsgjestene gjemt seg under bordet, hoppet opp på stolene sine eller oppdaget at bordpynten kan stappes i nesen).

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig, jo færre valg, jo bedre.

   Slett
 9. Denne type triks er ofte stor suksess: http://www.metacafe.com/watch/2619768/amazing_trick/ I samme aldersgruppe er flaskeraketter veldig populært. Og la deg ikke lure til å tro at det er en "guttegreie" - jenter synes også det er veldig morsomt.

  Andre forslag:
  Små barn: Papirduk med tegnestifter, fiske godteposer (og da få noen "tulleting" på kroken innimellom også)/gjemme godteposer i stua på forhånd og la alle lete samtidig, fine barneleker som fisken i det røde havet, slå på ringen (ute, ledet av en voksen) eller ringleker med regler inne (sola skinner på/fruktcoctail, blunkeleken, sheriffen). Veldig populært når foreldre blir med og leker.

  For jenter - spabursdag, eller hva som helst hvis de kan få lov til å være "hjemme alene". Filmkveld med popkorn, utebursdag med grillpølser og sjokoladefondue, temabursdager - for eksempel "indianer", "sjørøver" eller hva som helst smårollingen har dilla på for tiden. Her kan en også lage Justin Bieber-bursdag for fjortisjenter....

  Uendelige muligheter. Det er omtrent bare fantasien som setter grenser. Nå kommer jeg fra en familie som er ganske drevne på barnebursdager, og er selv veldig glad i å være med på barneleirer (holder selvfølgelig også på med lærerutdanning). Men det å opparbeide seg en viss mengde med ringleker for forskjellige aldersgrupper er generelt ingen dum idé. Når ungene er så store at det å leke den type leker er "teit", er de uansett så store at de helst ikke vil ha noe av at foreldrene blander seg i bursdagsfeiringen likevel...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er kjekt å ha noen leiker innabords, ja, greit å ha noe å ty til:) Etter hvert vil de holde på for seg sjøl og styre sjøl. Men de første åra på skolen er det greit å ha styringa og kontrollen, særlig hvis man ber hele klassen.

   Slett
 10. Quiz er alltid gøy! Er det en aktiv guttegjeng, har jeg god erfaring med å ha lek og konkurranser ute og spising i garasjen. Å ha det i skolens gymsal har også fungert bra for en guttegjeng på ca. 17 stk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har også hatt det i skolens gymsal noen ganger - veldig kjekt:)

   Slett
 11. Quiz? Så lurt! Takk for tips. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, så veldig orginalt er det vel ikke. Men det tar litt tid, så derfor er det et lurt tips:)

   Slett
 12. Genialt å få inne mange forslag slik - Quiz er gøy og elsker ideen om en kle-ut-sekk :) Vi har blant annet alltid halen på grisen (eller Pokemon) . Sist gang hadde vi konkurranse i å spise flest popcorn med spisepinner. Det likte de godt. (Bør taes før de har spist :) og bomullsblåserace - også en hit :)

  SvarSlett
 13. He he he, jeg satt og grunna litt på spørsmål 25 så nå humrer jeg av meg selv.

  Vi kjører også quiz når anledningen byr seg. Gjerne voksen-quiz også.

  Og så kjører vi 50-leken: http://innerstiveien.blogspot.no/2010/09/bursdagslek.html

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails