torsdag 22. november 2012

Bønnas mobilbruk

Ikke for å være skadefro, Else-Beth, men jeg måtte le høyt da jeg fikk høre at lærere nå ikke lenger kan nekte barn å ha med seg mobil på skolen. Ha!! Hva sier du nå!? Fjorten ganger har du sendt med Bønna melding hjem om uønsket mobilbruk! Fjorten!! Er du klar over hvor belastende det har vært for oss å få disse beskjedene??! Akkurat som om Bønna skulle ha vært et slags problembarn!

Han har med seg mobilen på skolen sånn at vi skal kunne få tak i ham hvis det skulle være noe viktig. Hva hvis vi plutselig står overfor en ny svineinfluensaepidemi? Eller hva hvis en av oss plutselig skulle omkomme i en fæl flyulykke? Skal vi da ikke få gitt ham beskjed?!

At han innimellom spiller litt på mobilen, er vel bare et tegn på at han kjeder seg i timene. Han er jo en meget smart gutt som ligger langt over gjennomsnittet. Du har selv sagt at han er en helt utrolig gutt.

Du påstår at han daglig er inne på mobilen for å spille eller å sjekke facebook, men det er kun en påstand, Else-Beth! En ytterst grov en, vil jeg si! Du har vel ingen rett til å sjekke andres mobiler? Ja, Bønna har innrømmet at han en gang var inne på facebook, men det var kun for å ønske meg gratulerer med dagen. Er det forbudt nå, da, at en sønn bryr seg om sin mor?

At han skal ha fotografert assistentlærer Bodil mens hun var på toalettet og deretter lagt ut bildet på facebook, tror jeg heller ikke så mye på. Og skulle det være tilfelle, burde kanskje Bodil begynne å låse døren etter seg?

Fotografering i jentegarderoben var bare en liten guttestrek - du husker vel selv hvordan man var i den alderen? At bildene raskt ble spredt på nettet er jo sånt som dessverre kan skje i vår tidsalder, men om noen år vil nok Hermine og Martine bare le av det. Dessuten forandrer jo jenter seg raskt i den alderen, og etter hvert vil ingen kunne kjenne dem igjen på de bildene. Moren til Hermine ringte meg og var helt i harnisk her om dagen på grunn av de bildene, og ba meg fjerne dem. Men jeg har da ikke noe med bildene å gjøre?! Og siden dette er noe som ble gjort i skoletida er det vel skolens ansvar å ordne opp?

Det hadde vært kjekt med en beklagelse fra deg denne gangen, Else-Beth. Det er faktisk grenser for hva man skal finne seg i!

Pia

P.S: Vi ber om at han kan få ta de nasjonale prøvene på nytt. Også denne gangen fikk Bønna tildelt en datamaskin som stadig koblet seg inn på facebook, og stakkars Bønna ble veldig frustrert og fikk ikke vist hvor flink han egentlig er. Dere kan ikke legge så mye vekt på akkurat de resultatene.

31 kommentarer:

 1. Hehe - du e så go :) Koser meg med Bønna-historiene hver gang!
  :)

  SvarSlett
 2. Stakkars Bønna...

  Og veldig treffene å lese når vår gutt på 14 kom hjem med anmerkning etter at han surfet i timene på sin nye Galaxy S3... Fordi det var kjedelig.. Vel, denne gangen kontakter jeg ikke læreren, men neste gang kanskje? :-) (og neste gang inndras en viss telefon også)

  SvarSlett
 3. Haha, jeg ler så jeg griner. Du er fantastisk Pia :)

  SvarSlett
 4. Hahaha, elsker Bønna og hans lett naive mor! :-)

  SvarSlett
 5. Du skriver bare så fantastisk bra og jeg fikk meg en god latter nå. Måtte rett og slett legge en link på FB statusen min til bloggen din ;)

  SvarSlett
 6. Hahaha!
  Else-Beth har sikkert full forståelse for Bønnas mobilbehov :)

  SvarSlett
 7. Hihi, stakkars Bønna! Og stakkars foreldrene!!
  Vi er på Royal Albartos Moderna :)

  SvarSlett
 8. He, he... Jeg ser for meg at foreldrene ringer for å gi beskjed om at de har omkommet...
  Nok en gang, morsomt ;)

  SvarSlett
 9. Hehehe, jaggu ikke greit å være Bønna :)

  SvarSlett
 10. Jeg storkoser meg med disse innleggene Pia,
  knallbra:)

  SvarSlett
 11. Veldig urettferdig for Bønna det der - skikkelig, veldig urettferdig!

  SvarSlett
 12. Fantastisk :-) igjen!

  SvarSlett
 13. hmmm.... minner meg om min fjortis ;)

  smil - monika

  SvarSlett
 14. Fantastisk..... Vi var nett på personaltur og då vart nokre av Bønnahistoriane lese høgt...og vi lo så vi grein....

  Gler meg til fleire historiar om Bønna og mor :-)
  Anne Sol :-)

  Ps: sa eg at vi var eit lærarkollegium på tur?! ;-)

  SvarSlett
 15. Dagens første latter! Takk!
  Skulle ønske jeg klarte å være så naiv som moren til Bønna, - i alle fall sånn av og til! :)

  SvarSlett
 16. Utrolig morsomt, ler så jeg griner!! Kjempebra skrevet:)

  SvarSlett
 17. HAHAH, helt konge! En av mine favoritter!

  SvarSlett
 18. Hahaha :D Du vet å få sagt det!! Helt genialt skrevet!! Ha en strålende helg :)

  SvarSlett
 19. Tror min yndlingssetning er: "Akkurat som om Bønna skulle ha vært et slags problembarn!"

  SvarSlett
 20. Ja den bønnemammaen den bønnemammaen. :-D

  SvarSlett
 21. He he, kom akkurat fra mobildiskusjon og vedtaak på jobben. Der blir det ikke noe slækk!

  SvarSlett
 22. Hohoho, jeg ler meg skakk!
  Som om Bønna skulle ha vært et slags problembarn ja....;D

  SvarSlett
 23. Elsker, elsker disse bønne-berettningene dine! Du har skapt et utrolig morsomt univers der, du! Samtidig kan vi vel kanskje kjenne noen (ikke oss selv eller våre barn da) litt, bare litt igjen! Takk for at du gidder!

  Eva
  eva.eins@online.no

  SvarSlett
 24. Jeg mener seriøst at brevene fra Bønnas mor fortjener å komme i bokform. Neste års julegavehit?

  SvarSlett
 25. Ironiens mor :-) takk for herlige synsvinkler!

  SvarSlett
 26. Eg bruker Bønnahistoriene til høgtlesing på vår lystige lærerklubb....Vi har alle opplevd ein Bønna eller to i løpet av karrieren, for ikkje å snakke om mødrene!!! mitt ønske er no at vi får lese ein av Bønnas julestilar!!! (Godt hjelpen av Mamma)!Har Bønna forresten begynt med nynorsk? Kan tenke meg for brudulje det ville skape i heimen!!! ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails