onsdag 14. november 2012

Bønna. Og vikar...

Heisan Else-Beth!

Jeg hørte at du var på kurs i går. Dette var meget uheldig for Bønna - du vet at han ikke takler vikarer. (Vi husker vel alle hva som skjedde da du var syk to dager i fjor?)

Rektor ringte og fortalte at Bønna hadde stengt den unge vikaren inne på grupperommet, og deretter "truet" med å sette fyr på klærne ute i garderoben, men det var jo kun ment som en spøk! Vi vet jo begge at Bønna er en skøyer, men det er jo ikke noe vondt i ham! Rektor påsto at Bønna hadde trykket på brannalarmen med vilje, men Bønna sier at han bare skulle hjelpe en god venn og dermed kom han helt tilfeldig borti alarmen. Sånn går det når dere plasserer brannalarmen rett ute i gangen!

Det at Bønna kastet vått dopapir rundt i klasserommet var kun en reaksjon på sin usikkerhet fordi du ikke var tilstede. Når Bønna blir trist hjemme, får han roe seg foran Xboxen med litt vingummi og cheese doodles. Å nærmest kommandere ham til å plukke opp vått toalettpapir oppleves som krenkende! På grunn av vannintoleransen kan Bønna lett reagere med kløe og aggresjon. Dette burde vikaren vært informert om!

At toalettet utenfor klasserommet var fullt av melkekartong og doruller, kan vel ikke Bønna lastes for?  Du burde først ta en prat med hun som vasker før du begynner å beskylde Bønna, for å si det sånn! Våre nye "kjære" landsmenn har jo så mye rart for seg....

Vikaren hadde påstått at Bønna hadde risset ukvemsord inn i de nye pultene, men vi har aldri utsatt Bønna  for stygge ord! Skulle han ha skrevet slike ord, må det være fra skolen han har lært det. Og lar dere virkelig en tiåring sitte med kniv i klasserommet? Det er jo uhørt!

Kanskje like greit at den unge jenta fant ut at hun burde velge et annet yrke enn lærer - når du får SÅ dårlig kontakt med elevene, har du vel ikke noe på skolen å gjøre!

At Bønna skulle ha puttet en banan inn i eksosrøret til rektors bil, faller vel på sin egen urimelighet. Vi vet jo begge at Bønna er allergisk mot både bananer og eksos, så kombinasjonen banan og eksos ville blitt fatal for Bønna. Jeg tror nok rektor må lete etter en annen syndebukk der!

Jeg håper at det ikke blir noe mer kurs for deg dette skoleåret - kunne du ikke bruke noen av feriemånedene dine på den slags?

Mvh Pia

P.S: Vi har hverken tid eller anledning til å sette bind på Bønnas nye engelskbøker, vi reiser mye i jobben begge to, og det er snart julebordsesong. Jeg ser på timeplanen at klassen slutter klokka halv ett på onsdager - jeg antar at du har mer enn nok tid da til å sette bind på et par bøker? Sender med Liverpool-bokbind som han skal ha på tekstboka og Angry Birds-bokbind til arbeidsbok.

31 kommentarer:

 1. Jepp.
  Sånn er det.
  Hilsen meg som er vikar i skolen..
  ;-)

  SvarSlett
 2. Skjønner godt Else-Beth, jeg. At hun har behov for et par "kurs-dager" i ny og ne.

  SvarSlett
 3. Tragikomisk - for du treffer jo spikeren på hodet :)

  SvarSlett
 4. Du må skrive mer!! "Bønnas liv og levnet." Hvordan er han hjemme?

  SvarSlett
 5. En god latter forlenger livet. Så lenge du fortsetter å skrive om Bønna så brde vil leve lenge og godt alle mann.

  SvarSlett
 6. He he dette er så bra:):) Gleder meg til å lese mer;);)
  Ha en fin kveld videre.
  Anine:)

  SvarSlett
 7. Ha ha ha - er ikke sikker på om jeg hadde blitt så veldig fornøyd om jeg skulle satt trekk på bøkene til elevene :-P

  Klem Siv

  SvarSlett
 8. Yupp! Er helt enig med dere før meg, dette er SÅ bra! Bønna, den lille skøyeren! Med de foreldrene som har det så travelt med reiser og slikt, kunne jeg også godt tenke meg å høre mer om hvordan det går når Bønna er hjemme? Hvordan er det å være naboene hans? Eller foreldrenes naboer?
  Tragikomisk og veldig bra skrevet ennå engang!

  Eva Einshøj
  eva.eins@online.no

  SvarSlett
 9. Å plassere brannalarmen i gangen var uhørt ja. Ungene kan jo komme bort i den! Håper virkelig det ordner seg med boktrekk. Kos dere med mange julebord - for dere skal vel på mer enn ett??

  SvarSlett
 10. Ah! Kjør på, Pia! Det er viktig å stå på for ungene. Helt enig med deg i at kursvirksomhet bør legges til feriemånedene. Og lærerne kan faktisk ikke kreve bokbind på bøkene, skolen skal jo være gratis! (Den fikk jeg faktisk servert for noen år sida...)

  SvarSlett
 11. Godt du forsvarar han...
  Kven ellers stiller opp?
  Ikkje skulen i allefall..
  Ein gong syndebukk alltid syndebukk..
  Akk ja ;-)

  SvarSlett
 12. Selvsagt kan ikke læreren gå på kurs - eller være syk! Kjære vene, det får for store følger! Stakkars, stakkars Bønna... Og mora...
  ;)

  SvarSlett
 13. Stakkars Bønna som møter så liten forståelse....

  SvarSlett
 14. Bønnamå jo få lov til å teste ut vikarene sine. ;-) Atter et nytt morsomt Bønna-brev fra deg. Jeg har delt det på Facebook.

  Cecilie

  SvarSlett
 15. Godt du får strekt opp den læreren til Bønna litt.. ;-)

  SvarSlett
 16. Takk. For at du lar meg få ut litt frustrasjon bedåre lese om bønnas mor!

  SvarSlett
 17. Skulle være bare, det mystiskebordet på - b!

  SvarSlett
 18. Bønnebreva dine er fantastiske. Du kunne jo vore sant.

  SvarSlett
 19. Hvordan klarer du å ta disse folka så til de grader på kornet? :D
  Veldig gjenkjennelig bilde av sorte sokker under her.
  Ellen :)

  SvarSlett
 20. Haha..utrolig morsomt brev. Jeg er lærer selv, og humret godt da jeg leste det og fikk artige bilder i hodet,fra egne erfaringer(dog ikke så ille,men..)

  Morsom blogg du har!
  Linn M.

  SvarSlett
 21. Oi.. Temmelig gjenkjennelig fra min spede tid i barneskolen..

  Jupp, jeg bruker finn (ref. innlegg over) til både timsvis tidtrøyte, kjøp, gis bort, ta imot og salg. Titter på vakre bosteder, og biler og båter jeg aldri skal ha. Finn er en gromplass :)

  SvarSlett
 22. Det kan vel ikke være Bønna som tilstadighet tisser på gulvet på doene på vår skole?? Mulig du som mor vil oppleve dette som en grusom beskyldning, men det må jo være lov å stille spørsmål?

  Gro-oskar

  SvarSlett
 23. Håper virkelig dette bare var tull..?
  Om ikkje det var tull;
  Snakk om umodent å skrive slikt om folk, ihvertfall på internett!
  Om ikkje foreldra vil gje ungane sine bokbind, så får dei gråpapir av skulen.
  Glad eg ikkje har hatt ei så gniten mor, og dårlig tid til sin eigen unge.

  Håper så inderlig at du har litt meir innsikt enn dette her..

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du har lært noko om ironi...

   Slett
 24. Jeg er sikker på at Bønna kommer til å bli en god leder og bedårende ektemann/partner i fremtiden. For ikke å snakke om dyktig og omgjengelig i arbeidslivet.
  Det jeg lurer på er, gjør Bønna lekser? Eller fikk de ikke tid fordi familien var ute å handlet?
  Takk for gode gullkorn :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails