søndag 14. oktober 2012

Juleklar! Bare sånn for å gni det inn...

Jeg ser at noen så vidt begynner å legge ut noen spinkle juleinnlegg på bloggene sine. Da vil jeg gjerne få brøle ut at JEG ER FERDIG!! MED ALT!!

Jeg er ferdig med samtlige julegaver. Og alle kalendergaver er pakket inn - hele 96 små pakker med variert, spennende og fornuftig innhold henger nå pent og prydelig på den broderte kalenderen vår. For å gjøre det litt mer spennende, har jeg scrappet 96 kort og skrevet gåter til hver pakke, sånn at det blir litt ekstra morsomt å pakke opp.

Jeg har en morsom vri på årets julekort også - i løpet av året har jeg tatt flotte bilder av ungene hver dag, og så har jeg laget ulike collager med en personlig tekst, slik at alle våre 482 nærmeste venner får en unik hilsen.

Samtlige julekaker har jeg bakt - i glede - sammen med ungene. Gjorde det enkelt i år og holdt oss til de mest vanlige - droppet både kransekakestubber og julemumser - det får holde fint med 28 slag. Julekakene ligger nå pent sortert og dekorert i kakebokser, som jeg har fargesortert. Jeg har også laget en del chutneys, marmelader, lutefisk og krydderblandinger som skal få godgjøre seg fram mot desember.

Jeg har funnet på en herlig og sunn lavkarbooppskrift på julemakroner som jeg kan dele med dere litt senere.
Slang sammen ei simpel julemarsipankake i dag tidlig, før jeg begynte å pusse sølvtøy.
 
Jeg har munnblåst årets juleglass, jeg har porselenmalt juleserviset (med føttene, faktisk, i sympati med alle munn- og fotmalende kunstnere der ute) og jeg har strikket Skappel-gensere til alle i familien.

Årets julevimpler er ferdigsydd, jeg har spraymalt stua i friske julefarger, og jeg har tapetsert garasjen. Vi har kjøpt inn massevis av julemarsipan, ribba står allerede i ovnen, og det harmonisk pyntede juletreet injiseres med silikon, sånn at det skal holde seg friskt og fyldig de neste par månedene.

Og du, har du alt i boks? (Det har du neppe. Det KAN du ikke ha! Jeg var først! FØRST!)

Ha en drømmende dag med eller uten alt på stell!

Har alltid drømt om å få være en sånn som har absolutt alt på stell. I god tid. Men jeg klarer det aldri. Ikke at jeg prøver så hardt, heller. Men vi har faktisk surkål liggende klart! Kjøpte en hel masse i fjor på tikroners marked.

45 kommentarer:

 1. Hihi - gleder meg til det personlige julekortet som dumper ned i postkassa til 1. desember ;)

  Nyt høsten...

  SvarSlett
 2. Har du KJØPT julemarsipan?! Hadde virkelig forventet hjemmelaget marsipan av egendyrkede, økologiske mandler. Skuffet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Husk at vi kvinner kan ikke rekke over alt! Vi må ta noen snarveier.

   Slett
 3. Nix. Men jeg har begynt! Med julegavene altså. Jeg har også hvert år en fantasi om å være ferdig med det meste i god tid, for å slippe stress og overfylte butikker 2 dager før julaften. Det har vel enda til gode å slå til... MEN i år har jeg trua! Vi skal ikke feire hjemme engang, så arbeidsmengden minker jo betraktelig bare der! :)

  Stressfri hilsen Tone

  SvarSlett
 4. Hah! Jeg var ferdig på denne tiden i FJOR, jeg. Nå skal jeg straks gi meg i kast med neste års jul!

  SvarSlett
 5. Liker din ironiske, sarkastiske vri! Alle som kjenner noen som har et snev av dette julehysteri, må syns dette er morsomt!
  Eva Einshøj
  eva.eins@online.no

  SvarSlett
 6. Hehe.. Speilbildet mitt er alltid ute i god tid, men selv pleier jeg ikke å være helt klar før andre juledag!

  SvarSlett
 7. OMG, trodde du var seriøs til å begynne med, jeg!! Pjuhu, nå puster jeg lettet ut!! Jeg er ikke i nærheten av å være ferdig, men er like blid og avslappet.........he, he, eh......

  SvarSlett
 8. Heldige, heldige du! Kjenner stresset komme krypende her nå.... Men neglene har startet julepyntproduksjonen da så vi er i rute....

  SvarSlett
 9. Håper inderlig jeg er en av de 482...
  Betryggende å høre at noen endelig er ferdig med juleforberedelsene. Trodde jeg var eneste som var ferdig 24. september.
  God jul :)

  SvarSlett
 10. Du er helten min Pia! Eg har berre handla eit par skarve presangar på sal... Men neste år, kan eg nok leggja ut eit tilsvarande innlegg reknar eg med;) Klem!

  SvarSlett
 11. Hahaha! Du prøver å gje oss andre dårleg samvittighet no? Det er vel like før VG står på døra di!
  Men, okei, kanskje skulle eg begynnt å tenke litt på jul....eller det har eg forresten gjort. Eg har bestemt at eg ikkje gidd å sy nye julegardiner i år heller!

  SvarSlett
 12. he, he selvfølgelig var du først :)

  Jeg henger nok noen uker etter deg ( les : måneder )
  Alle planer om å strikke et par votter og et par sokker hver måned i 2012, de ble lagt under noe i papirinnsamlinga. .. og vipps var de vekk

  Heier på deg og dine morsomme blogginnlegg, og ikke minst effektiviteten din <3
  ;) Mer humor i hverdagen !!!!

  SvarSlett
 13. Dette var fornøyelig. Her er tingene langt fra i mål.

  Klem

  SvarSlett
 14. Jadda Jule-Pia.. Du skal få for forsøket :-)

  SvarSlett
 15. Haha... Supert! Ja, da er vi to!
  ferdig for lenge siden - selvsagt =]

  SvarSlett
 16. Et lite øyeblikk der trodde jeg nesten på deg, gitt! Kjenner nemlig ei frue som faktisk klarer å fordele julegavekjøp og forberedelser utover hele året! Hun er travel før jul, så da har hun ikke tid til juleforberedelser nemlig!
  Men - jeg er en Mandagsmor, vet du. Her er ingenting klart og alt på halv tolv helt fram til julaften. :) Det blir jul lell! Hvert år, tenk!

  SvarSlett
 17. Jepp, jeg har alt i boks!
  Eller i eske rettere sagt. Utsetter jula til neste år ;)

  SvarSlett
 18. Har ikke en gang tenkt på å begynne enda... Begynner sjeldent før desember. Og i desember er det eksamen (studentliv her). Så i realiteten får jeg bakt pepperkaker og laget gaver til ca. halvparten av de på lista mi. -Dvs. fire søsken, forhåpentligvis en kjæreste og en venn eller to. Resten kan bare glemme å få noe med mindre de ønsker seg noe, og det er det jo ingen som gjør lenger.

  Jeg elsker jul. Husk St. Lucia den 13. desember og den internasjonale teddybjørndagen den 27. oktober (fødselsdagen til Theodore Roosevelt, som teddybjørnen er oppkalt etter).

  SvarSlett
 19. Du gikk for den enkle løsningen og valgte Skappelgenser i stedet for Setesdalskofter til hele familien, ja....

  SvarSlett
 20. Du har virkelig skjøvet alle andre langt ut over sidelinja.

  SvarSlett
 21. He he :) Det er nå i det minste bra du har surkålen klar :) Jeg er sånn sett fornøyd med at et par stykker forstår at julen faktisk IKKE starter i oktober jeg ;) Selv om jeg er en av de (tullingene?) som gleder meg til julemåneden - selv om jeg aldri rekker alt jeg helst ville ;)

  SvarSlett
 22. Smiler fra øre til øre :D

  SvarSlett
 23. Jeg føler at denne gangen er det mulig, denne gangen kan det gå; Jeg kan være en slik gjennomtenkt og velorganisert person som jeg drømmer om¨å være. Jeg har faktisk alt kjøpt tre julegaver. Men husker dessverre ikke hvor jeg har lagt dem...?

  SvarSlett
 24. JEg er naiv, for jeg trodde deg de første tre setningene. Så skurret det.

  SvarSlett
 25. Baaaah, ikke si det en gang. I år SKAL jeg være ute i god tid med de hersens kalendergavene. Et mareritt hvert eneste år. Og hvert år tenker jeg "til neste år, da...!. Ja, da blir det akkurat like mye stress, tydeligvis.

  Takk for spark bak, Pia! Skal skjerpe meg her. Bare å komme i gang. :-)

  SvarSlett
 26. Hahah, fantastisk - du erså flink assa! Ikke til å juge, men til å få meg til å le. Takk! :)

  Og god søndag videre - her skal det ikke pyntes til jul før 1 desember. Uansett hva butikkstanden og reklamene vil få meg til å tro. Ikke skal jeg bruke nevneverdig energi på det heller. Det blir jul uansett, blir det ikke? ;)

  Klem!

  SvarSlett
 27. Ha, ha, ja, det må jeg si:-)
  Så langt har ikke jeg kommet, men jeg lager nå i det minste HJEMMELAGET marsipan...

  SvarSlett
 28. Fantastisk :)
  Kan ikkje seie ej gleda mej over å lese slike innlegg til vanlig. Men det her va fantastisk :)

  SvarSlett
 29. Sjølvsagt er eg i rute! Alt er ferdig. Sitt berre å ventar på jul og har ingenting og finne på... (er det lov å skrive NOT i 2012 eller er den lagt igjen i forrige årtusen?)

  SvarSlett
 30. Jeg er også der........inni hodet mitt ;)

  Du rocker!!

  SvarSlett
 31. Jeg trodde jeg hadde absolutt alt klart inntil jeg leste dette.
  Seriøst Pia, må man lage chutneys til jul? Er det julemat??? Det visste jeg ikke. Jeg som trodde jeg hadde gjort alt og hadde full kontroll. Faen også!
  Ellen

  SvarSlett
 32. Hahaha. Jeg har alltid store planer om å ha kontroll på jula tidlig, så langt har det ikke gått så bra. Jeg drømmer om en gang å oppleve å være ferdig i god tid, hadde sikkert vært deilig! (Men det skjer nok ikke...)

  SvarSlett
 33. Jeg visste det , skjønte med en gang du bare tulla - jeg SKAL bli først -hehehe :)

  SvarSlett
 34. Haha så fantastisk! Høres ut som om dere går en fin jul i møte :)

  SvarSlett
 35. Hah, er ferdig jeg også. Nå er jeg omtrent ferdig med konfirmasjonen vi skal ha i september 2013. Her gjelder det å være ute i god tid. Jeg er imidlertid litt amper når folk ikke kan svare på invitasjonene - jeg mener ; herregud, folk vet vel hva de skal neste høst? Og om de ikke har kontroll så får de kjøpe seg en kalender og booke en søndag.

  SvarSlett
 36. I fjor hadde jeg masse besøk av en ung venn i adventen. En gammel speider som studerer på en annen kant av landet og var hjemme på juleferie. Han liker å spille spille spill med meg og "forstyrret" meg stadig vekk akkurat når jeg så vidt hadde kommet i gang med et vaske- eller rydde- eller bakeprosjekt. Og så var det at det merkelige skjedde: Jo mindre jeg innså at jeg ville få gjort, jo mere avslappet ble jeg. Det er veldig mye viktigere å spille TP med hyggelige folk enn å stryke duker.

  Og det ble jul! Alle fikk gavene sine,huset ble akkurat rent nok, treet ble pyntet og gode kaker var til salgs på vårt lokale bygdebakeri.

  Jeg har aldri hatt en så hyggelig advent og aldri vært så avslappet og opplagt i jula.

  SvarSlett
 37. Jeg hater at juleting kommer før desember... Men jammen kjøpte jeg jule KK i dag..

  SvarSlett
 38. HAHAHAAA! Den tok du på kornet :) Om ikke jula er ferdig bakt og innpakket, så har du hvertfall kvesset blyanten!

  SvarSlett
 39. Tihi, jeg har også surkål fra i fjor B)
  Det er lenge til jul, og jeg akter ikke å starte stresset før november ankommer. Da skal jeg i det minste vurdere å kjøpe en gave eller to :)

  SvarSlett
 40. Bare å sette igang feiringa, så blir du ferdig med den også ;) Husk å være blid og lykkelig hele tiden da!!!!

  SvarSlett
 41. Kjempe artig. Lykke til og ønsker deg en fin adventstid når den kommer bankene på :)

  SvarSlett
 42. ååå, ler så jeg griner, tårene triller nedover kinnene, jeg fikk nesten ikke puste og mannen ser rart på meg... I tillegg er jeg lærer, så Bønnas mamma-innleggene dine er ultramorsomme!! Takk!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails