onsdag 3. oktober 2012

Galskap?

Når jeg sitter og ser Fantorangen stampe sine lett deformerte føtter i bakken mens han "spiller" fele og "synger"  Per Spelman OG jeg faktisk synes det er fengende, blir jeg litt skremt. Og jeg innser at man blir smågal av å ha små barn.

Men når skjer det? Sniker galskapen seg innpå litt i det skjulte? For min del frykter jeg at det var utallige år med Teletubbiene på video, avløst av Drømmehagen på DVD som fikk det til å tilte. Postman Pat-sangen gjorde ikke ting noe bedre. Tror jeg hadde den sangen konstant på replay inne i hodet mitt i fire år.

Jeg har lest verdens kjedeligste pekebøker sikkert tusen ganger mens jeg henrykt har ropt "Dææææær er bøtta!" og "Dæææær er grisen!". Jeg har oppført meg som om jeg har vunnet i Lotto når jeg har åpna en klaff og funnet ballen til Tassen. Og den ballen er jo ikke akkurat vanskelig å finne. Selv Tassen blir man glad i. (Tassen er en usjarmerende gul hund)

Noen ganger begynner jeg spontant å synge "Tinga tinga tinga tingaaa" mens jeg klapper i hendene.
Og min favorittlek sammen med treåringen er at jeg ligger i en saccosekk og sier gægæ, mens hun er mammaen min og forer meg med brokkoli, burgere og hel fisk. I plast.

Har du noen ganger i løpet av din foreldretid tenkt "Hva i all verden er det jeg driver med nå?" ?

Ha en gal dag med eller uten lek!

47 kommentarer:

 1. Det tenker jeg hver eneste dag. HVA i alle dager er det jeg driver med??

  ..likevel tok jeg meg selv i å bli såå skuffa da den "nye" blekkulf kom på barnetv for litt siden, og han var digitalisert!! hva skjedde med det fantastiske blekkulf kostymet??

  jaja..hårda bud :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har faktisk unngått Blekkulf! Men har har sykt mye Sabeltann...

   Slett
 2. Hei
  Det er helt utrolig hva man må gjennom.. Jeg hadde dessverre sett for mye på Disney channel før jeg skulle på sykehuset og få 3 barnet.. Det eneste som jeg hørte var jungelhjul sangen, gasse på gasse på... Hold på å bli gal.. Å ligge på
  Sykehuset og høre den hele tiden..

  SvarSlett
  Svar
  1. "Gasse på, gasse på, vi må gasse pååå" synger jeg og lager noen sånne blblbl-lyder med tunga..

   Slett
 3. Been there :P done that ;) men det er jo så gøy da ;)

  SvarSlett
 4. haha... oh yes! akkurat nå tok jeg meg selv i å skulle synge «Tinga tinga tinga tingaaaaa» høyt når jeg leste det ;) Jeg tar meg dessuten i å utbryte «gasse på, gasse på, vi må gasse på» når jeg vil ha ungene til å forte seg.... o.O

  SvarSlett
 5. Er det nokon som ikkje har tenkt den tanken?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, nei, håper dette gjelder de fleste av oss. Men noen virker så normale. Men det er kanskje mest utad...

   Slett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Åh, jeg har tenkt på AKKURAT det samme! Jeezeez hva er det som skjer?
  En positiv ting er at når jeg på jobb i barnehage og i parnepark blir den mest populære voksne fordi jeg kan sangene barna kan, og tydeligvis er opptatt av det samme som dem!
  I går da vi så på "Fride på Skipet" kom jeg på at vi har en afrikatromme stående i kjelleren! Gjett om den også ble brukt i dag da vi danset vilt i stua til tingatingatingaaaa?!

  SvarSlett
 8. Jepp. Vi blir litt gale. Gladgale, kaller jeg det. Vi digger barne-tv og synger med på de fleste åpningssangene. Tinga tinga er jeg helt med på.

  SvarSlett
 9. Hahaha, ja, eg føler at eg er ein gal reklameansatt som heile tida jubler "ÅJ!" "SJÅ!" "KLOSSAR" eller "MASSEEEE" - medan mannen tørt kommenterer "det var masse energi inni eit ord". sukk, ja. Er det rart eg ligger som ei sjøbanan (!) i sofaen om kvelden?

  SvarSlett
 10. Jeg for min del har listet meg rundt og røvet i gatene på Kampen i flere uker nå...

  SvarSlett
 11. Her i heimen e det ingenting som kan åpnes for tida uten de magiske orda; kri-kra-kro-åpne-kassa-no...Ja man blir litt gal. Vi har heldigvis sagt opp disney channel. Der kjente jeg nesten hjernen bli til grøt samtidig som sangene ble "finere" og finere etterhvert som hjernevaskinga skred fremover. Men må være uenig med deg på noe. Man blir ikke glad i Tassen..har prøvd i 3 år nå å i det minste fake litt entusiasme. Men det går bare ikke....
  Gal hilsen Tone

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg klarer heller ikke å like Tassen. Altså, jeg misliker ham ikke. Men han er liksom...kjedelig?

   Slett
 12. Det der skjer ikke bare mens du har småbarn. Det fortsetter å utvikle seg. Jeg har nynnet på alle mulige melodier alt fra Postmann Pat til Jul i Skomakergata/Blåfjell. Skjemte meg ut på jobb med høylytt nynning av Bamsefars Fødseldag.
  Senere ble det mer sitater fra Toy Story, Istid og Nemo. De siste årene har vi fått roller fra Star Wars, Harry Potter og Ringenes Herre... Joda, galskapen vedvarer, men utvikler seg.
  MandagsMor: "Minsten, I am your moootheeer!"
  Minsten: "Nooooooo!"
  Artig når ungene spiller med - til og med i kassakøen...

  SvarSlett
 13. Det der skjer ikke bare mens du har småbarn. Det fortsetter å utvikle seg. Jeg har nynnet på alle mulige melodier alt fra Postmann Pat til Jul i Skomakergata/Blåfjell. Skjemte meg ut på jobb med høylytt nynning av Bamsefars Fødseldag.
  Senere ble det mer sitater fra Toy Story, Istid og Nemo. De siste årene har vi fått roller fra Star Wars, Harry Potter og Ringenes Herre... Joda, galskapen vedvarer, men utvikler seg.
  MandagsMor: "Minsten, I am your moootheeer!"
  Minsten: "Nooooooo!"
  Artig når ungene spiller med - til og med i kassakøen...

  SvarSlett
 14. Å ja det har jeg! Det "verste" var nok når jeg gikk på jobb og nynna på en sang hele vakten og fant ikke ut hvilken sang det var. Ingen av mine kolleger (alle uten barn den vakta!!) viste heller. Jeg var overbevist om det var en sang fra en "fest" vi hadde vært på lørdagen før eller på radioen på vei til jobb... MEN da nattevakten kom på jobb (som hadde barn!!!) fant hun det ut!!!! Det var bursdags sangen fra Kaptein Sabeltann!!!!! :-S ja da en blir små gal hehe;);)

  SvarSlett
 15. Her har det i en hel uke gått rundt i hodet mitt... "god morgen, Martin... lalalalalaa" og kiden er på høstferie.

  Sånn, da kom den enten tilbake eller jeg ble kvitt den.

  SvarSlett
 16. Hehe! Eg savnar den der gode galskapen :)

  SvarSlett
 17. Åja, kan det meste av sanger og figurer og sitater... Og siden vi har Get-boks med opptaksfunksjon og dermed tar opp endel av det minstemor liker, så får jeg hørt og sett det meste gjentatte ganger. Nå går det i Ra-Ra. Sukk...
  Og bøker ja... Det er fryktelig spennende å lete etter pusekatten for hundreogtrettesjuende gang! DEEER er pusen!!!!

  SvarSlett
 18. Åh, jeg kjenner jeg er glad for å være ferdig med den fasen der. Jeg har ikke tålmodighet nok til pekebøker og puslespill med fire brikker. Og det skal man jo ha! Nå går jeg og nynner på "To dråper vann" fra MGP Junior, vet ikke om det er noe bedre enn Teletubbie-sangen som jeg levde med noen år..

  SvarSlett
 19. Heheh... Dem e no skjønn de små :) syns d e litt synd at dem blir stor.. Selv om man blir lei av pekebøker og postmann pat..

  SvarSlett
 20. Oh yes. Men det er jo greit at man liker barnekultur som forelder også. Jeg for min del elsker Fantorangen (og er litt trist for at vi ikke får sett det i det store Utlandet her vi bor), og en av favorittsangene mine om dagen er "Stå opp" :)
  Også er jeg flink til å hjernevaske meg selv - vesletrollet elsker Dora the explorer (og fetteren til Dora: Diego), og jeg kunne ikke fordra henne i begynnelsen. Men etterhvert har jeg begynt å like henne, og i helgen dro vi på teater og så en Dora-forestilling live og jeg var like mye med som lillemor (og hennes lille fetter og dessuten pappaen).
  Heldigvis går ikke Teletubbies lenger - jeg ser ikke for meg at jeg noensinne kunne klare å lide meg gjennom en hel episode (eller en hel introsang). Der tror jeg grensen min går.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dora har ikke fenga så veldig. Men Fantorangen har det gått mye i. Og veldig mye Sabeltann.

   Slett
 21. HAHA... Ja, hver dag, mange ganger om dagen! Ting tinga tingaaa er på hjernen og det er generelt mye merkelig som skjer her i huset som skulle være filmet - eller ikke!:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tenker også sånn mange ganger - "tenk om dette hadde blitt filma!"...

   Slett
 22. Eg og mannen tek oss sjølv i å sjå barne-tv lenge etter at ungane har funne seg noko anna å gjere....

  SvarSlett
 23. Stod på jobb i dag og sang "oggabogga boooogga boooogga bogga - vil du være venn med meg?" Og jeg danset. Jadda. Håper noen så meg :-p Fantorangen ruler i heimen vår, sammen med Kråkeklubben.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oggabogga synger jeg og! Men har ikke noe forhold til Kråkeklubben...

   Slett
 24. HAr faktisk av prinsipp unngått både teletubbies og drømmehagen. Jeg synes man skal snakke til ungene sine med ordentlige ord, og i mitt hode gjør hverken teletubbies eller drømmehagens innbyggere det.. Men vi har vært innom det meste annet da. FOr tiden og det siste året har vi levd i en barbie-verden som den stakkars lillebroren nok må kjempe hardt for å komme seg ut av. Vi har kaptein Sabeltann som motgift og ser på det innimellom. Men når det gjelder fantorangen så er jeg litt skeptisk for: "vil du være vennen min, så kom og hold i snablen min....." Hallo???? Er det bare jeg som stusser??

  SvarSlett
 25. Å herregud, Teletubbiene. Vet du, på et tidspunkt var jeg nær ved å sette en pistol til tinningen hver gang de blubbete jævlene viste seg på skjermen! Men ungen elsket dem jo! Særlig Lala, den gule. Hadde kostyme og greier. Også Drømmehagen har vi fått i store doser. Men nå, nå er det Dora som er favoritten! Og det kjenner jeg er litt greit altså. For Dora snakker jo engelsk og er ordentlig global, vettu! Hadde jeg ikke likt Dora hadde jeg jo ikke kjøpt en 30-35 cm høy Dora-dukka til 3-åringen nettopp (bursdagsgave)! Dora-dukka rister på hendene og synger i kjent stil: "Vi klarte, vi klarte det, dutt-dutt-dutt-dutt-dutt-dutt-dutt-dutt". Ja ja, det kommer vel en dag da selv Dora gir meg lyst til å bare gjøre slutt på alt.

  I dag gjorde jeg noe ordentlig rart. Jeg og 3-åringen lekte med Duplo-prins og -prinsesse mens 7-åringen var på svømming. Hva må de andre foreldrene ha tenkt om meg der jeg gestikulerte med Duplo-Askepott på en rosa My Little Pony?! Ja ja, alt for å glede de små! :-)

  SvarSlett
 26. Åååå... De gærne har det godt!! Gudskjelov! :D

  SvarSlett
 27. Artig å lese at det er så mange andre "hjernevaskede" der ute, her trodde jeg nesten jeg var alene om å gå rundt og synge/nynne på "Oooga boooga booga boooga", "Ha det bra, vi sees i morgen, ha det bra til deg, ha det bra til meg.." etc. etc.
  Men Disney Junior tar virkelig kaken på hjernevask. Når jeg ser samme episode av Mouk for 20.gang, må jeg nesten forflytte meg til et annet sted i huset for at ikke hodet skal eksplodere ;-)

  SvarSlett
 28. Det verste er når man oppdager at man selv (og ungene) synger på de ufyselige reklamesangene fra Disney Tsjænnel: "Men vet du hva det beste er, leketøy fra Bea"... Da er forsøplinga lizzom total.

  SvarSlett
 29. Helt enig med Tone som skrev kommentar lenger opp; Man blir ikke glad i Tassen. Eller i Fantorangen for den saks skyld (http://www.monstermamma.com/#post96). Men gal, ja, det blir man.

  SvarSlett
 30. HA HA!!! ja jeg tenker det hver dag opptil flere ganger om dagen, men så syns jeg det er så herlig deilig å få lov til å delta i denne barneverden også. Jeg hadde i en periode fått store barn før det på nytt ble små barn i huset og den perioden var stille...,nesten litt kjedelig, og jeg savnet faktisk både mummitrollet og tassen! ja takk til fantorangen og glade barn, håper jeg får mange barnebarn å leke med også:)..ikke for det...det er bra å ha voksenliv ved siden av altså.

  SvarSlett
 31. Aldri. Eller nesten alltid. Det er bare å innse at vi er ødelagt for alltid! ;-)

  SvarSlett
 32. Hehe. Og jeg har vel så mange ganger tenkt: Hva har de røyka før de lagde dette barne-tv programmet? ...
  Mulig det bare er i mitt hode at noenting blir litt rart, hehe.

  SvarSlett
 33. Nå måtte jeg ta meg skikkelig sammen så jeg ikke lo høyt - har en ett-åring som ligger og sover på sofaen med feber.. (Ellers så missliker jeg drømmehagen VELDIG! Men syns Postmann Pat er kjempekoselig). :)

  SvarSlett
 34. Fantastisk innlegg!! Fikk meg en god latter nå! Dette er en av de svært få bloggene som faktisk er underholdene å lese, i motsettning til alle de "rosabloggene" uten humor og ironi! Du er et godt forbilde, Pia, åpen, ærlig og med god humor!!

  SvarSlett
 35. haha jeg lar meg fenge med jeg også! Jeg gremmes over alt det animerte og digger det gamle og tegnede.. Heldigvis er det ikk emye tvtitting på Nanino enn så lenge. :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails