søndag 21. oktober 2012

En helg i bilder og ord. Temablogging

Jeg tenkte først å kjøre den alminnelige bloggvarianten med teksten "Ei herlig helg!" og så å pøse på med noen bilder. Men for det første har ikke helga vært spesielt herlig. Den har vært helt sånn vanlig. Og for det andre føler jeg for å kategorisere bildene, slik at jeg klarer å pense meg inn på flest mulig bloggemner. I ett og samme innlegg.
 
So here we go:
 
1. Interiør. Dette er nok den mest populære bloggsjangeren. Dessverre klarer jeg ikke å ta hvite, delikate interiørbilder, uansett hvor hardt jeg går inn for det. Dessuten er det leiker, unger og andre dingser uansett hvor jeg snur meg. Dette bildet er tatt fra kjøkkenet. Jeg speider ut mot stua. Jeg kunne liksom ikke retusjere bort barn som koser seg med dataspill, ei heller det barnet som ligger lettkledd og slapper av under et piratflagg. 
 
 
2. Outfits er også et meget populært bloggtema. Her har treåringen iført seg noen randome vinterplagg oventil.

3. Lek, kunst og litteratur. Jepp, et bilde kan uttrykke flere sjangre. På imponerende kort tid har imponerende mange kunstverk blitt produsert. Innimellom tegning har det vært lesing og lek. (Det har også vært noen slag med plasthammer fra et Tom og Jerry-blad. Slag mot rygg- og hoderegionen, sånn litt halvkjærlig/ondskapsfullt mellom søsknene. Men vold er liksom ikke helt et egnet bloggtema)

 4. Glede og beskyttelse. Ingen god blogg uten glede. Vi modne bloggere bør også skrive litt om beskyttelse som solbriller, solkrem, refleks og riktig sikring i bil. Nå vet jeg ikke helt hvorfor dette barnet jubler med solbriller inne en mørk og regntung oktoberdag. Men det er jo samme barnet som iførte seg piratflagget i punkt 1, outfittet i punkt 2 og sto for kunsten i punkt 3. Altså - helt uforståelig for voksne.

 5. Reklame og Buzzador. Jeg er jo så dum at jeg blir gira når jeg får tilsendt tre pakker gele og ei pakke sjokoladepudding. Ikke like gira er jeg når jeg skal videreformidle dette til andre. Jeg, som knapt nevner noe som helst på facebook, kan ikke plutselig skrive "Vi har hatt gele fra Piano i dag!" på veggen min. Ikke tar jeg med meg bilder på jobb heller, for å sitte og spre gelepropaganda rundt lunsjbordet. Og jeg klarer faktisk ikke å lage et eget geleinnlegg. Det blir litt kleint.

6.  Men vi fulgte faktisk tipsene vi fikk fra Buzzador om å stikke ut figurer i geleen. Artig? Jo, da. Kommer vi til å fortsette med det? Njaaaææ....

 7. Søsken og krangling. Søskenkrangling er ikke en hypping gjenganger i blogger eller på facebook. Hos oss er søskenkrangling et vanlig fenomen. Veldig vanlig.

 8. Katter. Dyr, særlig katter, gjør seg godt i blogginnlegg.

9. Nå har jeg ikke flere bilder fra helga. Ser jo at jeg burde hatt bilder av bakst/matlaging/trening og hagearbeid. Men det droppa vi akkurat denne helga.

Flere emner jeg har glemt? Og har du hatt ei fin helg?

Ha en interessant søndag med eller uten tema!

42 kommentarer:

 1. Jeg har hatt en strålende helg. kanskje mest fordi jeg har jobbet hele tiden og derfor ikke vært nok hjemme til å irritere meg over alt jeg burde gjort. Og i morgen kommer det et sprudlende innlegg om gleden ved å holde sykurs. jeg må bare samle opp noen ord først.

  SvarSlett
 2. Hvor er pent dekket bord og kaffekoppen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det får folk komme inn i din blogg for å se;)

   Slett
 3. Effektivt Pia - jeg bruker å spre det utover i uka jeg - slik at jeg skal ha noe å blogge om;D Du glemte DIY!

  Jeg har vært hos tannlegen i helga, lørdagen var ikke den beste nei.
  Ellers har helga vært fin du:)

  SvarSlett
  Svar
  1. DIY rakk jeg heller ikke akkurat denne helga...

   Slett
 4. Hvis du kikker på Face, så har jeg og andre tatt bilde av din nr 3. Han har også "kjørt kor" på en blues. Meget vellykket helg mao.

  SvarSlett
 5. Fantastisk! Sånn verden er...liksom..... ;)

  SvarSlett
 6. Så flott å se at det ikke er bare her i huset 3åring går rundt i bar overkropp det ene øyeblikket, for så å ha lue og ullvotter på seg i det neste :) Hos oss florerer det også av små kunstverk etter ungene, både på gulvet og bordene.. -og mamma selv vil jo ikke ødelegge den fine leken mellom søskenene med å begynne å mase om rydding og slike kjedelige ting. Hallo, det er jo sunt for barn å få utfolde seg fritt! Det er viktig at barn får være barn :) Du skriver på en sånn måte at man bare må smile når man leser bloggen din - du er god, Pia! Ønsker deg en fortsatt flott søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du hva? Jeg pleier å bli lettere brydd når jeg får ros. Enten overser jeg det (altså, jeg overser det absolutt ikke, men jeg later som ingenting. For jeg veit ikke helt åssen jeg skal svare) Eller så fjaser jeg det bort. Men tusen takk, jeg blir oppriktig glad for sånne kommentarer:)
   He he, her er det mye klesskift, mange artige plaggkombinasjoner, og en del lettkledd lek. (Ho minste - gutta synes jo det er sååå flaut - tenk om de får kompiser på besøk!)

   Slett
 7. Registrerer at det har vært lite lykke for deg og husbonden i helga. Slikt skal det skrives om på en blogg vettu. Lykke, lykke, lykke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Seffern har det vært lykke! Vi har nemlig hengt opp bilder på veggene! Er kjempehæppy! (Okei, er en del vegger og bilder som gjenstår, men...)

   Slett
 8. Hihi, likte godt dette temainnlegget! Særlig godt bildet av jublende barn! :D

  SvarSlett
 9. Pia då! Du har gløymt handarbeidsblogging. Vis meg handarbeidet ditt! Du har vel ein skappelgenser på gang eller noko qulitearbeid? ;)
  Ganske vanleg helg her. Det uvanlege, som skjer ein gong i året, var fårikålen til middag

  SvarSlett
  Svar
  1. Håndarbeidsblogging er stort, ja. Har dessverre intet å frenvise i den sjangeren...

   Slett
 10. Bilde nr 5 var da matlaging.

  SvarSlett
  Svar
  1. Klassifiserer det virkelig som matlaging når det er ferdiggele?

   Slett
 11. Ja, håndarbeid mangler. Hvor er veven din? Og hva med turgåing med tilhørende bål og grilling? Men ellers et veldig vakkert innlegg.

  SvarSlett
 12. Hehe ja, du har glemt ferie/reise blogging med barn, shopping med barn og hygiene/sjampoo og sånt. Hårstrikkene vesla bruker, og hvilke kammer etc ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ferie/reise klarte jeg ikke å få skvisa inn. Ei heller beauty..

   Slett
 13. Du har glemt dagens outfit! HVA har du hatt på deg hele helga?

  God søndag, og takk for nok et fnisfremkallende innlegg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har gått veldig mye rundt i ei svart joggebukse og en rød genser.

   Slett
 14. Skulle til å nevne både dagens outfit og noe lekkert på strikkepinnene, men ser noen andre kom meg i forkjøpet...shoot assa.
  Klem♥

  SvarSlett
 15. Ja himmel, du har jo glemt søndagstur !

  SvarSlett
 16. Jeg savner makeup-tips! Og lekre negler. Og så er det snart både halloween og jul! Jeezes og omg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Skriver jo ofte makeup-tips sånn ellers i bloggen da, så det gjør vel ikke noe om det kommer et makeupfritt innlegg? :p (Her prøvde jeg meg med en slags smiley, så at fotballfrue brukte sånne:/

   Slett
  2. Jepp, du og fotballfrue har mye til felles! Til og med smileys! ;o)

   Slett
 17. Men veldig fancy lamper på kjøkkenet da.. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, sånn interiørmessig burde dette holde.

   Slett
 18. Jeg heier på en lekende og helt normal helg :)

  (Og de lampene dine var råkule!! )

  SvarSlett
 19. Herlig Pia! Måtte humre litt for meg selv her nå. Trengte det. For jeg har bare være sur i dag. Så forbanna sur. Du vet, noen dager bare er sånn! Takk for at du ga meg noe å humre av. Og hvis du tar deg nær av at jeg bare humrer, ikke flirer meg halvt ihjel, så skyldes det utelukkende mitt i utgangspunktet dårlige humør. :-)

  SvarSlett
 20. Skikkelig bra innlegg! Deilig med normale familier :)

  SvarSlett
 21. Jeg blir rett og slett glad av å stikke innom deg! Herlig ;D

  SvarSlett
 22. Hvor har du kjøpt den grønne store puta? På en sånn kunne jeg også tenkt meg å ligge lettkledd.Uten flagg, riktignok ;-)

  SvarSlett
 23. Flott oppsummering, Pia! Du har et pent hjem, skjønne barn og en helt vidunderlig katt.

  SvarSlett
 24. Ser ut som ei herlig helg i en helt vanlig barnefamilie :)
  Var i litt tungt humør på mårran nå, jeg. Tenkte på alt jeg ikke rakk å gjøre i helga, men så ser jeg denne bloggen din og må bare le. Takk for titten! :D

  Her er et visdomsord - til alle med småbarn:
  "Good mums have sticky floors, dirty owens and happy kids".

  SvarSlett
 25. om ikkje innlegget ditt fekk tittelen " ei herlig helg" så ser det faktisk ganske herlig ut på innlegget. Ei god helg slik me liker det!
  Og kor flott hus du har.

  til info: så klør vossatassar IKKJE :)

  Fin dag ønskes deg.

  Henriette

  SvarSlett
 26. Gårsdagens tema for mitt vedkommende var TV-aksjonen. Jeg fulgte med fra begynnelse til slutt. Fasttelefonen kan jo ikke bare stå der og støve ned, så det ble ringt inn 200 kroner til et grønt telefonnummer fra den.

  Cecilie

  SvarSlett
 27. Hehehehe...
  Takk for god latter, igjen :D
  Likte figuren du har på det 1. bildet, med knivene i seg :D Slik kunne jeg hatt....

  SvarSlett
 28. Jeg bare digger bloggen din, Pia. Blir litt småkvalm av for mye av det pene, der alt er så perfekt på alle vis og alle er så lykkelige. Aner at det er en liten snert i det du skriver. Har sletta endel blogger fra lista mi fordi det ble for mye lykke og for mye pent. Men denne bloggen beholder jeg på lista. Stå på!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails