søndag 30. september 2012

Ut på tur! Som alle andre

Gutta mine prøver seg stadig med argumentet "Ja, men alle andre har!" (eller alle andre får eller alle andre gjør) Jeg veit at dette bare er tull.

Men sjøl føler jeg ofte at alle andre gjør. For eksempel tror jeg at alle andre går herlige, forfriskende turer i helgene. Vi gjør ytterst sjelden det. Men denne helga skulle vi. Ikke fordi jeg hadde behov for å skryte av det på facebook, men mest fordi jeg tror vi har godt av det. Og litt fordi jeg ønsker å opparbeide dokumentasjon som vi kan slenge fram når barna våre har blitt voksne og eventuelt skulle finne på å klage over barndommen sin.

Lørdag. Knallvær. En stakk på fotballtrening. Poenget var at vi skulle på tur hele familien, så vi fikk bare vente. Og vi ventet. Og da halve dagen var omme, begynte vi å gjøre oss klare. Fotballspilleren kom, vi spurte om han ville bli med, han svarte et høyt og tydelig NEI, og vi andre stakk ut. Vi gikk i to minutter. Så begynte det å pøsregne. Vi gikk hjem. Resten av ettermiddagen var det flott vær, vi chillaxa hjemme på sofaen med hver vår skjerm og treåringen tegna tjueåtte kunstverk, alle over samme tema, "Rosa og lilla klussing".

Søndag. I dag skulle vi. Og vi gjorde det! Dro tidlig av gårde, slepte treåringen oppover i ulendt terreng, besteg en aldri så liten fjelltopp, dansa Gangnam Style på toppen (helt til vi oppdaga at vi ikke var alene), spiste noen brødskiver og gikk ned igjen.


Ettermiddagen forløp slik som søndags ettermiddager pleier å forløpe, med krangling, masing og diskusjoner.

Men vi foreldre har en sånn god følelse av å ha gjort noe bra i dag.


Er dere på tur hver eneste søndag, sånn som alle andre?

Ha en sporty søndag med eller uten dans!

30 kommentarer:

 1. Flinke folk!
  Og litt Gangnam style har alle godt av! :)

  e

  SvarSlett
 2. Ut på tur skal vi, om vi skal grine etter tur!
  Nei, ikke hver søndag, men er det fint vær, ingen andre faste planer eller for mange migrenepasienter av husstanden på tre, så tar vi en tur. Små turer er ogsp turer, som Stormberg sier. Og om ikke annet får vi tilbragt litt tid sammen som familie.

  SvarSlett
 3. PÅ langt nær hver søndag nei. Men prøver å få det til av og til og da blir det ofte alt for ambisiøst og så blir det lenge til neste gang :)

  SvarSlett
 4. Jeg ble så fullstendig kurert mot søndagskur i barndommen at nå når jeg kan velge blir det ikke det. Men søndagene er vanligvis alltid aktive dager. I dag har vi tømt spisestua og låven for kjellerting. Det skulle bli 15.000 skritt tenker jeg.

  SvarSlett
 5. Vi er nok ikke ofte på tur vi heller.. Men egentlig liker både mannen, kona og de 3 barna å gå på tur i skog og fjell... Så rart man ikke klarer å prioritere det oftere... Fortsatt holder vi på med oppussingen av huset. I dag har snekkermannen fått panel på siste veggen! Så i morgen skal kona frem med beisekosten.. Kjekt å kunne bruke noen fridager i høstferien til det!

  SvarSlett
 6. Nei dessverre! "Gidd ikkje" e vel den rette begrunnelsen...

  SvarSlett
 7. Ja, det følest som om alle andre er på tur kvar søndag. Det er ikkje eg!

  SvarSlett
 8. Hver søndag er vel å skryte på seg litt...
  Men vi prøver i hvert fall annenhver helg.
  Her i huset er det vanskeligst å få med nordlendingen
  ut på tur...

  SvarSlett
 9. Var mye da ungene var små. Men bare fordi de ikke skulle klage på barndommen da de var voksne ;)

  SvarSlett
 10. Vi er ikke på tur hver helg. Eller, hvis en runde rundt huset kan klassifiseres som tur, så er jeg på laaang tur hver helg. Vi er i alle fall ute og får frisk luft, det får holde. Så får andre ta seg av de seriøse langturene. ;)

  Søndagsklem

  SvarSlett
 11. Vi er ikke på tur hver helg, men tror også ungene trenger å luftes med regelmessige mellomrom :)
  Nydelig natur der du bor da :)

  SvarSlett
 12. Velger heller mandag eller fredag jeg, for da er vi stort sett alene og bare pensjonister som ikke hører så godt at jeg lager alle mulig slags sanger og heiarop iblanda litt syting for å få de små opp og frem! ;)

  SvarSlett
 13. Her går det i rykk og napp. Når min kondis er elendig, får familien fri. Nå har jeg bestemt meg for at kondisen må bli bedre, så det kommer til å bli mange turer i høstferien.. Det er godt vi har en uke å forberede oss på. ;-)

  SvarSlett
 14. Vi er absolutt ikke på tur hver helg! Men det er noe jeg gjerne skulle fått til - og det er jo aldri for sent å begynne:) Det trenger jo heller ikke å være en hel dag!?
  Ser ut til at dere hadde en kjempefin tur.
  God ny uke til dere!

  SvarSlett
 15. Niks. Men skulle ønske vi kunne komme oss ut oftere. Sånn som "alle andre":) (Kommentar på fly-innlegget nedenfor også. Ja. Ikke at den er viktig.)

  SvarSlett
 16. Selvfølgelig ikke!
  Det er vel med søndagstur som med påskefjellet. Det høres ut som alle gjør det, men realitetene er noe helt annet........

  SvarSlett
 17. I dag har vi vært på en skikkelig fin tur på fjellet, med innlagt pølsegrilling. Og det var så flott, koselig og deilig slitsomt. Alle var enige om at det hadde vært en fin tur, he he Burde gjøres det oftere.

  SvarSlett
 18. Så fine bilder:-) Vi turer litt lite, mest fordi vi aldri får fingeren ut. Men det blir nok bedre når regntida er over her vest. Øh.

  SvarSlett
 19. herlige bilder - spesielt dansebildet :-) Vi prøver å komme oss på tur hver helg, men det er ikke alltid det går. Og nå er det en 15 åring i heimen, og hun er ikke alltid like lysten på friskluft :-P

  Må spørre om en ting - for ei stund tilbake la du ut en kollasj over Instagrambildene dine....hvordan gjorde du det? Jeg får ikke til å kopiere dem over til pc'n :-(

  Ha ei herlig høstuke - klem Siv

  SvarSlett
  Svar
  1. For å lage collager, kan du søke på collage og instagram i appstore. Det finnes flere gratis programmer, ala instacollage og sånn.

   Slett
 20. Du vi snakka faktisk om det i helga, at vi kanskje burde blitt flinkere til å gå på tur. Til nå har jeg brukt Eimund som unnskyldning. Han er jo sååååå liten. Kan ikke gå så langt med sååååå små bein. Jeg har innsett at det er en dårlig unnskyldning. Men det ble likevel ikke noe tur denne helga heller. Derimot fikk vi rydda på stabburet, der skal det bli leikerom til gutta. Og vi grilla pølser i hagen. Ikke verst det heller.
  Ellen :)

  SvarSlett
 21. vi går ikke på tur hver søndag, fordi det ikke er vær til å være ute i hver søndag. Ikke at vi forlanger sol og blå himmel, vi har mange fine turer på dager der det egentlig ikke ser særlig fristende ut fra stuevinduet... men i regn og kuling er det ingen som koser seg ute, og det har dessverre vært mye av den ene eller andre sorten nå i sommer. Det ER herlig å komme seg ut, her er det mannen som er den rastløse - men hele familien setter veldig stor pris på det. Ikke minst pga den føelsen du snakker om på slutten - å ha gjort noe som har verdi! :)

  SvarSlett
 22. Hvor var dere? Fint vær i alle fall!

  SvarSlett
 23. Ja, stort sett :) Vi er en slik kvalmende familie som er på tur uansett hver, vind og kidsa sin innstilling.. (og som har hytte på fjellet. Grei avveksling fra byfjellene rundt Bergen) Ikke alltid vi går så kjempelangt, men helg = tur.
  Metoden vi bruker på kidsa heter LLTT. (lokking, luring, tvang og trusler. I den rekkefølgen) :-))

  SvarSlett
 24. Jeg har veldig lyst. Men sjelden vi gjør det. En tur i Vangen er vel det vi oftest får til- det er en park med litt turløyper, ender og gjess og en diger lekeplass. I ganske flatt terreng.

  Har veldig dårlig samvittighet for å være så elendig på den fronten. men vi gjør mange andre ting!
  Innendørs. Huff. Som lekeland, badeland og kino. Skal virkelig skjerpe meg. Bli som alle andre.

  SvarSlett
 25. He he, ja, jeg har i hvetr fall planer om og lyst til å gå turer i helgene, men atfor ofte skjer det nok med oss (som med alle andre) tiden flyr sin vei og lite ble gjort.. Når det er sagt er jeg veldig glad i tur da, så det er jo dumt... men, men.. til helga kanskje??

  SvarSlett
  Svar
  1. Til helga, kanskje, ja;) Det sier vi ofte også:)

   Slett
 26. Vi er det altfor sjelden. Jeg jobber annenhver lørdag, og da forsvinner som regel søndagen i alt det som ikke er blitt gjort tidligere i uka, ute eller inne. Men vi snakka om det i går, at hvertfall den helga jeg har fri, skal vi bli flinkere å komme oss på tur. Vi har mange fine steder å gå til i nærheten, og vi koser oss jo skikkelig alle mann bare vi kommer oss på tur.

  SvarSlett
 27. Hehe. Vel, mange fine bevis på instagram hvertfall. Vi er, når sant skal sies, ofte nok på tur. I gamle dager var vi veldig glad i fjellturer, men så kom barnet og barnevognen...og all pakkingen! Men etter å ha innsett at man ikke trenger pinnebrød og sjokoladekake i sekken hver gang, men at brødskiver og vann også er god turmat, og at man ikke trenger å gå langt før man setter seg ned for å spise, er turgleden tilbake;)

  SvarSlett
 28. Her er det litt ulikt. Har som mål å lufte seg litt hver søndag, men ikke alltid det blir. Mange søndager blir det en rusletur i nabolaget. Har en runde på 20-30 minutter vi ofte går. Men i høstferien har vi besteget noen topper nord i fylket ditt, så vi kan hvis vi vil :-) (Men må lokke og lure 12-åringen!)

  Et tips for å komme seg ut, er å begynne med geocaching. Skattejakt med gps. Sjekk ut geocaching.com for registrering. Så laster du ned en app på telefonen (begynn med gratisversjonen for å teste ut), og så er det bare å legge i vei. Noen er veldig enkle, andre veldig vanskelige.

  God søndag!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails