tirsdag 11. september 2012

Modige Merida. Og Monsuno

Vi fikk ei pakke i posten, og treåringen kastet seg umiddelbart over den, siden hun tror at alle pakker er til henne. Inni pakka fant vi ei Merida-dukke.


Og for dere som ikke vet hvem Merida er, kan jeg opplyse om at hun er helten i den nyeste Disney/Pixar-filmen "Modig", som kan ses på kino nå. Tøffe jenter som hovedrolleinnehavere OG helter, liker vi. Mer om filmen Modig kan dere se her.

 Har dere sett filmen?


Resten av pakka inneholdt guttegreier. Sånne dingser som kan forvandles, snurre og kjempe. Sånt som jeg ikke skjønner stort av. Men gutter på ni år, fikser sånt umiddelbart.


Med lang og god erfaring fra Beyblade, Pokemon, Bakugan og Ninjago, fatter de poenget også med Monsuno, som den nye leken heter, og gyver løs. I infoskrivet som fulgte med, sto det at Monsuno har blitt kåra til "Boys toys of the year" i Australia.

Så får vi se om det vil slå like godt an i Norge.

Ha en modig kveld med eller uten leker!

14 kommentarer:

 1. Heldig barn.


  Jeg stiller meg til rådighet til å teste ut noe lekkert og godt nytt kjøkkenutstyr. Gjerne noe jeg ikke visste jeg hadde behov for.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg sliter veldig med å komme inn i både min og andres blogg. Klarte endelig å få ut dette innlegget her.

   Slett
  2. Hm, jeg har ikke hatt noen problemer. Kan det være en bøgg i din maskin?

   Slett
 2. Modige Merida kjenner eg ikkje. Men det er kanskje eit godt forbilde?
  Monsuno er også ukjent.
  Sukk! Det betyr vel at eg er blitt gammal...

  SvarSlett
 3. Mann og barn så denne filmen mens jeg var bortreist og observerte det tilhørende stæsjet i Disney-butikken i København. Mannen kosa seg han også, fascinert av 3D-effektene.

  SvarSlett
 4. Det var en hyggelig pakke å få:) Kos dere videre i kveld!

  SvarSlett
 5. Kjekk pakke!

  Gleder oss til å se Modig!

  SvarSlett
 6. Sykkelen min heiter Merida... Men eg har jo ikkje satt rumpa på setet på fleire år, sånn i tilfelle bekkenet dett sundt... Ikkje mykje modig m.a.o. Søt dokke, og sånne snurregreier er alltid ein suksess :) Lillebror og eg har rydda rom i det siste, og der er ting eg ikkje forstår korleis han brukar, sjølv etter at han har vist meg greiene fleire gongar. I rest my case.

  Fin veke vidare Pia!

  e

  SvarSlett
 7. Sigurd og jeg måtte gå halveis i filmen idag.
  Den ble for skummel for han. Skulle gjerne blitt lenger jeg.
  Synes den var fin. Digg med leker i posten!

  Ha det fint!

  SvarSlett
 8. Gler oss til å sjå modig, verkar bra! Heldig jente og heldige gutar du har;)

  SvarSlett
 9. Gleder meg til filmen. Den har ikke fått strålende kritikker men jeg er veldig enkel å glede når det gjelder tegnefilmer.
  Ellen :)

  SvarSlett
 10. Modig, jente OG bueskytter! Kan det bli bedre?!?

  SvarSlett
 11. Er ikke så glad i at leker enten skal være "jentegreier" eller "guttegreier". Tror særlig jentene våre reduserer sin horisont når alle leker skal være av "vakker prinsesse" eller "rosa"-typen. Selv om prinsessen er en tøff og modig heltinne... Møtte en liten 4-årig prinsesse i helgen som nektet å spise av en spiderman-tallerken.

  Tendensen er så massiv og "over alt" for barna. Hva lærer vi dem ubevisst om gutter og jenter, egentlig? Hvordan slår dette ut når "prinsessa" og "spider-man" blir unge voksne?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er langt på vei enig med deg, og har tidligere skrevet innlegg der jeg er for kjønnsnøytrale leker. Vi har prøvd å unngå å fore ungene våre med typiske gutte- eller jenteleker. Men jeg ser at etterhvert så velger gutta "gutteleker" og jenter tyr til "jenteleker". Vår treåring har oppdaget "prinsessegreier", men er like så opptatt av Sabeltannsverdet sitt. Så får vi se hvor lenge det varer...

   Slett

Related Posts with Thumbnails