torsdag 6. september 2012

Massasje - himmel eller helvete?

Til jul fikk jeg et gavekort fra min kjære. Et gavekort på en spa-behandling. Og siden gavekortet straks gikk ut på dato, måtte jeg bare få skvist inn tid til denne spa-behandlingen.

Jeg kom, fikk den obligatoriske lille papirtrusa, og la meg ned.
"Du vil vel ha algepeelingen med salter?" sa massøsa. Jeg har jo særdeles liten erfaring med algepeeling med salter, men jeg tenkte at det sikkert var den man burde ta.

Nå la jeg ikke så veldig merke til verken alger eller salter. Jeg la veldig mye mer merke til den kraften kvinnen brukte når hun peelet meg. Hun raspet mine nybarberte legger med en ru stein, og jeg tenkte at jeg burde advare henne mot en litt utstikkende føflekk høyere opp, men hun peelet og peelet og jeg tenkte etterhvert at hun fikk bare ta`n.

Da hun nærmet seg strupehodet med den harde peelinga si, begynte jeg å få panikk. "Rasp meg på beina med ru stein, rivjern eller ostehøvel - I don`t care anymore, bare ikke rasp ansiktet mitt!", tenkte jeg, og gjorde meg klar til et velrettet slag mot massøsens steinarm, og deretter skulle jeg løpe skrikende iført en papir-g-streng nedover hotellkorridoren med blødende hud og en føflekk hengende i ei lita skinnfille.

Men hun stanset heldigvis ved øvre byste og jeg følte en enorm lettelse over at algepeelinga var over. Så fikk jeg roa nervene med en dusj, og så satte hun igang igjen. Og jeg burde jo ha skjønt at algepeelingen kun var en aldri så liten appetizer før helvetet brøt løs. Her hadde vi ei dame som la sjela si i jobben! Det var trykk og klem og press, og jeg prøvde å skjule stønn og smerte. "Kjenner du at det stråler mot hodet ditt nå?"  kvitret hun fornøyd. "Nei" stønnet jeg, men så tenkte jeg at hun kanskje ville at jeg skulle svare ja, men jeg rakk ikke å bytte mening, for hun bare fortsatte. "Nå løsner det!", sa hun glad, og jeg lurte på om en massasje skulle minne såpass mye om en fødsel.

Jeg var ihvertfall sjeleglad over at behandlinga var over.

Drømmer du om spa-behandling?

Ha en røff kveld med eller uten massasje!

24 kommentarer:

 1. Det hørtes deilig og avslappende ut, du...! Jeg drømmer om "hot stone massage", men det kan jo hende at drømmen er bedre enn virkeligheten.
  Ulrik vokser fort ja! Mannen prøver hardt på å ikke vokse så veldig. Mens jeg spiser pizza til kveldsmat hver kveld for å ikke forsvinne helt mens jeg ammer... Godt vi er forskjellige! ;)

  SvarSlett
 2. haha.......nei - jeg våget meg på ansiktsbehandling en gang. Som alle syns er sååååå deilig. Ikke deilig i det hele tatt syns jeg. Så spander ikke spa på meg er mitt motto :)

  SvarSlett
 3. Kanskje det var samme dama jeg var hos i fjor? Jeg hadde blåmerker oppover begge beina etter knaingen hennes... Slapp heldigvis algene dah

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde blåmerker på ryggen...

   Slett
 4. He, he, det er så godt å kose seg med skildringene dine :)

  Jeg drømmer om massasje, men ikke mishandling :)

  God kveld til deg

  SvarSlett
 5. Hahahaha! Det er akkurat slik eg opplever spa, massasje eller ka svarten det heiter...
  Og mannen kan ikkje forstå kvifor eg ikkje synst det er behageleg og deilig..

  SvarSlett
 6. Himmel og hav, Pia. Jeg ler og ler og ler. Så jeg rister! Eldstejenta (ja, hun er våken ennå, pokker...) tror det har klikket for meg. Men altså, bilder i hodet, vettu. Av Pia i vill flukt. *lerendamer*

  Spabehandling er deilig! Men kanskje den litt mildere sorten? Jeg er særlig begeistret for den delen der du er innsmurt med noe gørr, innpakket i håndklær, lyset er dempet, massøsen forlater rommet, og du kan bare døse! Ah, vil også ha gavekort! For det er jo da man unner seg sånn luksus.

  Ha en fin kveld, Pia! :-)

  SvarSlett
 7. Hehe, tenker jeg holder meg til aromatherapi, høres mye tryggere ut. I alle fall er det MYE mer behagelig enn det du beskriver der. :-D

  SvarSlett
 8. Jeg kunne ikke vært mer enig! Sånne spagreier er ikke noe for meg. Jeg gikk til dagspa for å få stelt tåneglene mine når jeg var så høygravid at jeg ikke helt nådde ned. Jeg fikk sjokk da ho sa ho syns klørna var passe lange (!!!) og ho bare forma dem litt med ei fil (ho nekta å gjøre mer). På det tidspunktet var jeg usikker på om jeg gleda meg mest til å få fødselen overstått eller til å klippe tåneglene mine.

  Neste gang går jeg heller en tur enn å gå på spa. Skal vi gå i lag?

  SvarSlett
 9. Hehehe;) No veit eg at eg ikkje skal prøva det der altså;) Trur det kanskje er betre med sånn aromaterapi-greider, men har ikkje erfaring med det heller. Greitt å vita at du slepp bruka pengar på slikt då? ;)

  SvarSlett
 10. Føler ingen behov overhodet for å ta spa! Punktum komma strek!

  SvarSlett
 11. Jepp, i morgon den dag faktisk: 30 minutt thaimassasje for hode, nakke, skuldre... Gledar meg eg! :)

  SvarSlett
 12. Hahaha- det er akkurat slik det er. Det er det stikk motsatte av avslapping og luksus. Men det verste er at jeg likevel kan ta meg selv i å vurdere å prøve igjen..!!? Har liksom tenkt at det sikkert egentlig er bra, men at jeg tidligere har hatt feil innstilling..?

  SvarSlett
 13. eeeeh...jeg HAR drømt om det før, men nå så bare håper jeg at jeg kan slippe!!

  SvarSlett
 14. Herlig skrevet, og ganske sikkert ikke særlig herlig å ligge der.
  Dersom det blir massasje på meg, håper jeg på at vedkommende velger en mykere peeling selv om jeg sikkert kunne trengt en opprasping:)

  SvarSlett
 15. Hei Pia,

  Prøv Thai-massasje neste gang du. La deg ikke lure av de små damene, de er harde i klypa. Men du verden så godt det er - etterpå!

  SvarSlett
 16. Hehe, har aldri turt meg på noe massasje nei..Og hvertfall ikke etter dette innlegget :-P Grensen min går ved dyprens av ansikt. Og selv den behandlinga er grisevond til tider :-D (..men så er jeg jo en sart sjel også da)

  SvarSlett
 17. he he he!! Ja vondt skal vondt fordrive eller noe sånt ;)

  SvarSlett
 18. Godt skrevet Pia, hehe.
  Jeg har forsøkt flere typer massasje; triggerpunkt - dritvondt men det funker om du har knuter eller trenger å løsne opp litt her og der; Hot stone - deilig, Aromaterapi - behagelig deilig, Ansiktsbehandling - veldig behagelig. Peeling eller skrubb har jeg ikke forsøkt - tror jeg tar meg av det selv:)) Iallefall om det skal være slik du beskriver;)
  Mye forskjellig på markedet og som du kanskje skjønner er jeg en tilhenger av denne form for luksus når jeg er på tur:))
  Finfin helg til deg!!
  Klem

  SvarSlett
 19. Hmmm. NÅ kom jeg på at det ligger et slikt gavekort her også. Hva er det med menn og gavekort på spa forresten. Men etter å ha lest dette lurer jeg på om jeg skal sende en annen?

  SvarSlett
 20. Jeg drømmer ikke om spa-behandling, og lysten ble i hvert fall ikke større etter å ha lest dette innlegget. Jeg er ikke så glad i fysisk kontakt, så den slags er ikke det helt rette for meg. Jeg tok en ansiktsbehandling en gang. Det frister ikke til gjentakelse, for å si det sånn. Ha en fin helg, Pia, uten massasje! :-)

  Cecilie

  SvarSlett
 21. Hehe! Minner meg om da gubben dro meg med på spahotell og spanderte behandling. Jeg fikk også en eller annen slags peeling (tror ikke det var alger), og det hadde sikkert vært helt greit om det ikke var for at det svei så inni hampen på de nybarberte leggene..... Så jeg higer ikke akkurat etter sånn behandling. Klassisk massasje kan være ok, og i dag har jeg brukt et gavekort på ansiktsbehandling. Det var ok :-)

  SvarSlett
 22. Haha... Minner om min egen opplevelse av aromaterapi! Dritvondt! ALDRI mer for meg i alle fall.. ;o) Takk for nok et herlig innlegg!!

  Anita.

  SvarSlett
 23. Haha.. Takk for kveldens gode latter!!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails