torsdag 26. juli 2012

Et lykkelig sitat.

Mens vi var bortreist på ferie, fikk jeg meldinger om at jeg var sitert. I selveste Dagbladet. Det var i denne kronikken sitatet dukket opp. (Jeg beklager ustødig markering med gult her. Dårlig mus. Men det spriter litt opp, synes jeg)

Her kan det være litt uklart hva dette dette som gjør livet og hverdagen bra, egentlig er?
Er det det å legge ut fine bilder av barna som gjør livet mitt så innmari bra? Eller er det det at jeg debatterer heftig om kvaliteten på helsetjenestene som gjør hverdagen til en fest?
Det kan jo faktisk virke som om jeg er en lykkeblogger av rang, og at mammablogging, matoppskrifter, rosa bodyer og generell lykkeskriving og lykkelesing er selve livet for meg. Men her kommer en aldri så liten nyhet: å lese lykkelige mammablogger gjør meg ikke spesielt lykkelig! Jeg blir heller ikke særlig deprimert eller misunnelig av å lese om andres lykke. Det er ikke sånn at jeg går rundt og er gretten,  men så slenger jeg ut et nydelig bilde av et eller annet barn eller noe annet vakkert, og så synker jeg lettet sammen i designersofaen mens jeg tenker "Phu! Dagen er redda!" og så smiler jeg fram til jeg legger meg. Sovner sikkert med et smil om munnen også.
Nei, dette dette som da gjør livet og hverdagen så bra, er blant annet evnen til å se det humoristiske i stort sett alle situasjoner. Jeg har sakset ut fra innlegget mitt som riktig nok het "Happy". Det var vel tittelen der som fikk lykkevarsellampa til å lyse, tenker jeg.

Og jeg ser absolutt humoristisk på å bli litt malplassert sitert. Greit nok. Jeg skylder dere et syykt lykkelig innlegg fra ferieturen vår, jeg må bare finne på nok lykkeligheter å skrive om.

Så venter jeg spent på mitt neste sitat i Dagbladet. For å hjelpe dere til å finne fram til de virkelig dype, gjennomtenkte og seriøse sitatene, anbefaler jeg dere å lese noen av disse innleggene (som du da kommer til ved å klikke her)

Har du en lykkeblogg?

Ha en herlig aften med eller uten sitater!

22 kommentarer:

 1. haha - ja sitater kan virkelig være malplassert.
  Min blogg er full av lykke. Er ille lykkelig 25 timer i døgnet. Det er bare såååå utrolig deiiiilig ♥♥♥♥♥♥♥
  Gleder meg til lykkeferieinnlegg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, din blogg er full av lykke, ja:)

   Slett
 2. Jeg har ingen lykkeblogg, men en gledeblogg. Er det godt nok tror du? :p Føler at jeg bidrar ordentlig til mangfoldet innen bloggverdenen! ;) Nå vet du hvordan kjendisene har det, med siteringer som noen ganger er tatt ut av sammenheng, juhuh! Fortsatt god ferie! :)

  P.S. Gleder meg veldig til du får deg instagram, hehehe!

  SvarSlett
  Svar
  1. Gledeblogg er bra!
   Jeg er jo på instagram - sjekk piasverden;)

   Slett
 3. Lykke? Jeg vet ikke. Det må nesten du / dere si noe om. Legger linken inn på ett innlegg jeg har.


  Og så har jeg en liten giveaway...... ( lokke lokke )

  SvarSlett
 4. Eg er jo lykketrollet med stor L og 4 prolapsar, så dette kan eg uttale meg om! Men eg klarte å høyre på Bruce på Valle Hovin i halvannan time, og då var eg lykkeleg då! Det mest normale eg har gjort på 5 år! Og så gnika eg meg inntil Ty Pennington her om dagen, var jo lykkeleg nokre timar då også. Ellers har det regna i det siste.

  e

  SvarSlett
 5. Morsom artikkel i Dagbladet. Må innrømme at jeg ikke har orka å lese alt i denne mammalykkedebatten. Jeg har vel vært for opptatt med min egen lykke.........eller noe sånt.

  SvarSlett
 6. Tenk at de klarte å bruke deg og Mammadamen som eksempler på typiske "lykkemammablogger"! Det er jo nesten en bragd i seg selv å klare å komme med så lite passende eksempler. :)

  SvarSlett
 7. her er det så mye lykke og harmoni og høyglanspolerte unger at tastaturet gløder rosa...
  Jeg har fulgt med sånn halvveis på denne debatten, og er vel enig med Camulen - det er kanskje ikke de mest opplagte eksemplene...

  SvarSlett
 8. Hahaha, snakk om å ta ting litt ut av sammenhengen. :-D De ble nok lykkelige over den fine setningen din, seru. :-D

  SvarSlett
 9. Jeg reagerte litt på den uttalelsen i den sammenhengen ja. Men, men - det er vel ikke helheten som er viktigst når man skal hente sitater fra andre?

  Min blogg er vel kanskje en "borderline" lykkeblogg den da? Siden jeg bare deler fine stunder.
  Tror ikke det er så mange som er misunnelige likevel.

  (Og du; takk for at du er med hos meg men hvis du følger tror jeg du gjør det anonymt, du viser ikke i listen min)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, helheten er ikke så viktig, bare man får seg et sitat;)
   (Og jeg trodde oppriktig at jeg var følger for lengst...men nå er jeg ihvertfall det;)

   Slett
 10. Hahaha, sitering for siteringens skyld. Akkurat som kritikk for kritikkens skyld. Den artikkelen er en av de dårligste jeg har lest på lenge.

  Lykkeblogg? SELVFØLGELIG er Bustebloggen en lykkeblogg! Ikke en eneste hverdagsbetraktning uten femogtyve malplasserte hjerter og kyss og klemZ.
  Roooosa så langt øyet kan se, og nybakte køppkeiks hver dag.

  Litt mer seriøst, så liker jeg å tenke at Bustebloggen er en realistisk blogg, med små glimt fra vår hverdag. Og som jeg skrev i mitt debattinnlegg, så vektlegger jeg de positive glimtene fordi det er de det er flest av i løpet av en dag :-)

  SvarSlett
 11. Snakk om å plukke sitat..
  Godt du klare sjå det humoristiske i det ;-)

  God helg!!

  SvarSlett
 12. Helt fantastisk at de klarte å bruke det sitatet der som eksempel på lykkeblogging. De kunne jo ikke ha funnet mer upassende eksempel på klassisk lykkeblogger! Ikke at du skriver en ulykkelig blogg altså. Du skjønner hva jeg mener. ;-)

  Jeg lot meg provosere av innlegget i Dagbladet, og måtte jo rive litt kjeft i min egen blogg. Godt å få det ut, vettu.

  Ser frem til lykkeinnlegg fra Portugal-turen. U go girl!

  SvarSlett
 13. Da har jeg faktisk skrevet litt jeg også.
  http://www.bestemorshage.blogspot.no/2012/07/baksiden-av-medaljen.html

  SvarSlett
 14. du sprer lykke uansett synes jeg :)
  Gleder meg alltid til å titten inn i Pias hode :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, den titten kan sikkert være spennende til tider...;)

   Slett
 15. Jeg ble litt provosert av at nettopp din blogg ble sitert! Den er jo faktisk stikk motsatt av det jentene i Maddam-kolektivet skriver om i kronikken sin. Men, nå er jo de eplekjekke feminister i begynnelsen tjueåra av uten barn som tror de har løsningen på alt når det kommer til likestilling, så man kan vel ikke forvente for mye... Det er deilig å lese din blogg - om mammarollen, tidsklemme og hybelkaniner, men mest av alt flotte unger som får utfolde seg på ulikt vis. Får ikke prestasjonsangst i det hele tatt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for flott kommentar:)

   Slett
 16. Fantastisk at det var du som vart sitert. Fantastisk malplassert. Fantastisk grundig reserch før det vart skrive. Haha! Eg måtte le høgt når eg las det!
  Men bloggen din kan redde dagen, så litt lykkeblogg har du ;-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails