lørdag 23. juni 2012

Makroner. Og skålding.

Nå som dagene plutselig ble atskillig roligere, dukker det opp merkelige lyster. Etter å ha vært innom diverse delikate bakeblogger der de detaljert forklarer framgangsmåter, ble jeg tent. Jeg fikk lyst til å bake! Makroner! Av alle ting.

Prøver du deg på makroner er du god. Og fikser du det, er du en fullverdig kvinne og vel så det.


Men ganske så tidlig i oppskriften støtte jeg på problemer. Det var begreper som mandler, gram og ikke minst skålding. Og disse grammene med skåldede mandler skulle i tillegg finmales! Da merker jeg at dette blir langt over det jeg evner. Makronlysten bare forsvant.

Makronbaking havner på den ganske så lange lista "Dette  er dessverre ikke noe for meg - dette får andre ta seg av"

Gir du opp før du har prøvd?

Ha en søt dag med eller uten bakst!

26 kommentarer:

 1. Du ska itj gi opp førri du har prøvd ( du skal ikke gi opp før du har prøvd ) sa bestandig min mor til meg ;)
  Prøver å leve opp til det da, he he ;)
  Men du, makroner er veeeldig godt å spise !!

  Ha en søt og fin dag Pia :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, det er nettopp det. De er gode å spise. Og jeg er enig i at man bør prøve før man gir opp. Men akkurat dette ble for mye for meg...;)

   Slett
 2. har hatt lyst til å bake sånne lenge.. men ikke turt enda rett og slett...... det er nok av samme årsaker som du gav opp av... Vi får se... kanskje en vakker dag :)

  SvarSlett
 3. Makroner har aldri vært noe behov hos meg, men kanskje du prøver etter at du har lest dette:
  Hvordan du skolder mandler:
  http://www.gardsjul.blogspot.no/search/label/Skolde%20mandler
  Hvordan du maler mandler:
  http://www.gardsjul.blogspot.no/search/label/Marsipan
  Det er jo bare bilde 1 + tekst du har behov for og den lille mandelkverna.

  SvarSlett
 4. Veldig greit å kjøpe ferdigmalte mandler på en helsekostbutikk!! ;) Det gjorde jeg...

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Men syns nå igrunn disse kakene er bedre å se på enn å spise jeg da :) Ganske så søte å klissete....

  SvarSlett
 7. Nå har jo mølleren (eller freia eller Toro ) nettopp lansert sånne 1-2-3 makroner, bare tilsett vann o.l ;-) Tror neppe det må tilsettes skålede, malte mandler :-)

  SvarSlett
 8. Kjøp ferdigmalt mandelmel ja! Synes du skal prøve!
  Jeg har laget det flere ganger. Og liker nok å prøve før jeg konstaterer at dette får jeg ikke til. :)

  SvarSlett
 9. Kjøpt ferdigmalt mandelmel, da tiåringen synes makroner er best i verden. Men etter tre mislykkes forsøk har vi lagt makronprosessene på is.. og gleder oss over de vi en sjelden gang kjøper hos konditoren :)
  Og jeg prøver nok før jeg konstanterer at jeg ikke får det til :)

  Ha en knallfin helg

  SvarSlett
 10. Jeg har ikke laget makroner fra bunn, ga litt opp etter å ha lest oppskriften jeg også... ;) Men vi har bakt makroner ala Møllerens (123-versjon eller blondine-versjon om du vil). Bare tilsett vann, smør og melk, og vips knallgode og fine makroner. Anbefales! :)
  God lørdag Pia!

  SvarSlett
 11. Har ikke en gang tenkt tanken å bake makroner, jeg, selv om verken skålding eller maling av mandler skulle by på problemer. Ha en deilig St.Hans i regnværet!

  SvarSlett
 12. Veit ikkje om eg har smakt makronar faktisk. Men eg gir aldri opp når eg først er i gang. Baking er kjekt, men vert sur om eg ikkje får det perfekt. Og lagar gjerne ei kake til....

  SvarSlett
 13. Har prøvd én gang. Malte mandler og greier. Men jeg droppa tørkeprosessen før makronene skulle inn i ovnen - tror jeg det var - og ikke veit jeg om det var årsaken til mislykketheten, men mislykket ble det iallefall! Ikke smakte det godt heller...

  SvarSlett
 14. Oooh, sånne har jeg lyst til å prøve meg på :) Det ser så godt ut. Har aldri smakt det før da ;)

  SvarSlett
 15. Ha, ha, jeg lurte på om du virkelig hadde prøvd deg på makroner:-)
  DA hadde jeg blitt imponert. Det holdt med å kikke gjennom oppskriften for min del og.
  Lysten forsvant på et blunk.

  SvarSlett
 16. Jeg har ikke en gang smakt en makron, jeg! Fine å se på og jeg lever i den trua at de kun er pene og ikke smaker så godt. Leste bakpå sånn ferdigpakke fra Møllerens i butikken i stad og syntes det hørtes slitsom nok ut med den der sprøyteposen. Men jeg kommer gjerne til deg og smaker makroner, altså. Om du ønsker å overbevise meg om at det er godt.

  SvarSlett
 17. Jeg vet sannelig ikke om jeg syns at makroner er verdt bryet med aa maale eksakte gram finmalte mandler og skaalding og slikt...
  Jeg er og blir en muffinsdame tror jeg.
  Skaaldefritt prosjekt ivertfall;)

  SvarSlett
 18. For min del er makroner noe som er fint å ta bilder av. Har smakt dem...syns ikke de var noe gode...ikke de jeg smakte i hvertfall! Så jeg er med deg...dette kan andre ta seg av: )

  SvarSlett
 19. Skålding og sånt er ikke noe problem, men jeg er livredd for å få lyst på mer enn nødvendig, så jeg tør ikke dmake på makroner!

  God helg Pia!

  SvarSlett
 20. Fikk endelig smakt makroner på en overpriset kaffebar. Har sjelden blitt så skuffet. Like greit at jeg ikke likte de, så slipper jeg å bli fristet til å lage de selv ;)

  SvarSlett
 21. Prøv min oppskrift.. Veldig enkelt!!
  Litt stress kanskje med skåldingen men la barna gjøre d.. De synes sikkert d er gøy..

  Og jeg kan love at det ikke er så vanskelig som det høres ut..
  Solhilsen fra Tyrkia

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, jeg forstår knapt hva skålding av mandler er...

   Slett
 22. Jeg forstår deg! Skålding av mandler er no' herk!

  SvarSlett
 23. det var noen lenger oppe som foreslo ferdig mandelmel, men det er IKKE det samme som malte mandler. Jeg tror de har fjernet fettet i det melet, så det er et helt annet produkt.

  SvarSlett
 24. Makroner som blir vellykket er noe av det beste som finnes! Jeg har prøvd fire ganger, to av gangene har det gått som en drøm, men en gang endte det i katastrofe da jeg hadde i kakaopulver i røren. Men følger du oppskriften til punkt og prikke så skal det gå bra. Det er også viktig å la makronene bli HELT kalde før du tar de av brettet. (Ja, det er vanskelig. jeg vet...)
  Her er min oppskrift: http://matmedmonkis.blogspot.no/2011/04/makroner-med-sjokoladefyll.html

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails