fredag 22. juni 2012

Et pussig fenomen

Hva er egentlig greia med toåringer og skopåsetting? Sånn teoretisk sett burde skoene settes riktig på i ca femti prosent av tilfellene. Men det skjer ikke! Hun setter konsekvent feil fot i feil sko. Eller riktig fot i feil sko, blir det kanskje? Anyway, dere skjønner hva jeg mener. Jeg lurer på hvorfor de gjør dette? Ligger det i genene? Er det alderen? Eller, gud forby, er det bare mitt barn som har denne mildt sagt oppsiktsvekkende særheten?

Ha en pussig dag med eller uten sko!

30 kommentarer:

 1. fenomenet har jo et navn, så du kan trygt gå ut fra at det gjelder flere. Bananføtter heter det!

  SvarSlett
 2. he he... ja min sønn er sånn også. Kjempe flink å kle på seg skoa, men alltid på feil fot!!!!
  Jeg skylder på alderen;);)

  SvarSlett
 3. De kule skoene der duger i alle retninger.
  Tror mye av skylda for det også har med å gjøre at man alltid skal kjøpe romslige sko til barn og da går det jo.

  SvarSlett
 4. he he he ja slik er det her også, men de skoene var knall!!!
  Hvor er de kjøpt?

  SvarSlett
 5. Det er jo temmelig typisk for alderen og her i huset hadde vi en huskeregel: Skoene skal være venner! For om de peker mot hverandre er de venner og om de peker bort fra hverandre er de uvenner. :)

  Ja. Her feires det. Først bryllupsdag, så bursdag og til slutt St Hans. Man kan ikke klage på juni da :D

  Ha en kos helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, det var jo en lur huskeregel:)

   Slett
 6. Hi hi ;) Ja dette er jo en kjent sak for små tasser. Men du - jeg har også sett voksne ha dem slik også ... men det er sent på kvelden ;)
  God helg !

  SvarSlett
 7. Ikke bare ditt barn i hvertfall ;) Særdeles vanlig. Uansett om man setter skoene riktig foran barnet eller feil, så kommer de feil på. Kubein, kaller vi det ;)

  SvarSlett
 8. Ha-ha. Ikke bare toåringer. Hjemme hos meg er det sånn at jeg kommenterer: "Du har satt skoene på RIKTIG fot!" DET er sjelden, så jeg har stilt meg selv samme spørsmål som deg, ja, MANGE ganger. Hvis jeg kommenterer: Du har satt skoene på feil fot, er femåringen veldig kjekk. "Sånn! NÅ er det riktig" sier han og krysser beina....
  Elin.

  SvarSlett
 9. Har en kar på 3 år, som vel aldri har satt skoen på riktig bein hittil. Ihvertfall ikke så vidt jeg kan huske..

  SvarSlett
 10. Nydelige sko, bare for å ha sagt det først. Treåringen vår har begynt å få dreisen på det. Men det tror jeg kommer av huskeregler som "marihøna skal være på utsiden" og "blomstene skal være på samme side som lilletåa". Men nå har hun blitt veldig ivrig og vil kle på seg alt selv. og da kommer gjerne spørsmålet om sokkene: - er den på rett fot???

  SvarSlett
 11. Veldig kjent fenomen her i gården også:)

  SvarSlett
 12. Sånn er det for de fleste. tror det haller har noe med det å gjøre at de ser jo egentlig pokker meg helt like ut! Hvordan ser man hvem som skal sitte hvor? Hehehe.. Her hjemme hos oss bruker vi settningen " Er disse skoene venner?" hvis de peker mot hverandre er de "venner"--> riktig. Taddddaaaaaa :)

  SvarSlett
 13. Det bare er sånn, og tror jeg har litt faglig tyngde med meg her, jeg er førskolelærer. Har tenkt på at det hadde vært gøy å skrevet en master eller kanskje en doktorgrad om det en gang, hvis jeg skulle få lyst på litt videreutdanning. Da hadde vi kanskje fått svar... Men hvor viktig er det når poden er fornøyd...? :)

  SvarSlett
 14. Det er visst slik det er med unger i den alderen, noe med utviklingen av synet, tror jeg. Husker ikke pedagogforklaringen - lenge siden barna mine var så små og forklaringen den er borte.

  God helg, med eller uten sko!

  SvarSlett
 15. Noah påstår vesla har fått "nye po" ;)
  Her settes de også på feil 90% av av gangene. Er det noe feil på ditt barn lider mitt samme skjebne B)

  SvarSlett
 16. artig:)
  mine små er så småa t jeg fortsatt må hjelpe dem på med skoa! Så jeg vet ikke helt hva som er vanlig! men mange ganger blir det jo ofte feil:)

  sjarmerende da:)
  ha en herlig helg!
  klem ellemell

  SvarSlett
 17. Kule sko, et funn på finn!! Ja, det er vel et av livets fenomen, de bananføttene. Kanskje det oppleves som logisk for barna at bena peker fra hverandre og ikke mot hverandre? Mindre snubletendens i egne føtter?

  SvarSlett
 18. Her har det og vært litt ymse hvilket bein i hvilken fot på yngstemann. Men i det siste har det faktisk blitt mye bedre.
  Utrolig søte sko forresten!

  SvarSlett
 19. Hihi, det skal ikke være lett.. Her er det vel sånn ca 50/50, og helt tilfeldig

  SvarSlett
 20. Ja, dette er et merkelig fenomen, som jeg aldri har skjønt noe av! Våre tre barn har alle i tur og orden satt skoen på feil fot mye, mye oftere enn de har satt skoen på riktig fot. Vår yngste, på fire år, spør alltid i det hun er i ferd med å sette på seg første sko, "Er dette riktig?", og det er det jo som regel ikke! Så sier jeg "Nei, det er feil", og så tar hun skoen til den riktige foten, og spør "Er dette riktig?", og jeg sier "Ja" (og her lurer jeg veldig på om hun virkelig lurer på om forslag nr to er riktig, i og med at man ikke har flere enn to føtter. Det er også et merkelig fenomen...)! Kanskje det er behagelig å ha skoene på feil føtter?, når jeg tenker etter har jeg jo ikke prøvd det siden jeg var barn... God helg i alle fall!

  SvarSlett
 21. Det skjer fremdeles på fireåringen her. "er dette riktig mamma?"

  SvarSlett
 22. Vår fireåring setter fremdeles på skoene feil i 95% av tilfellene, så det er ikke sikkert det går over med det første.... Blinkesko, hvor poenget jo er at blinkinga skal syns, blir også stort sett alltid satt på feil. Blir det riktig, er det kun flaks.

  SvarSlett
 23. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 24. Dette har jeg også lurt på! Her setter både 5 åringen og snart 3 åringen alltid skoene på feil fot. Har prøvd å vise og forklare til ingen nytte. Nå har vi rett og slett tegnet på pil med svart tusj på skoene, det hjalp! Hehe :)

  SvarSlett
 25. Æ har hørt at d e høyre og venstre hjernehalvdel som ikke har lært å samarbeide enda! Akkurat som d at ungene ofte skriver tall og bokstaver feil vei, d e sånn d e! D e sånn d ska være og hjernen lærer etterhvert..
  De gjør altså konsekvent feil, fordi hjernen sier d e rett, eller no sånt :)

  SvarSlett
 26. Fordi venstre styrer høyre side og høyre styrer venstre side :) og den brua imellom :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails