søndag 24. juni 2012

Det å kjede seg

Noen ganger kjeder gutta seg veldig. Det er ikke måte på hvor kjedelig de har det. Jeg tenker at det må da gå an å fingerhekle eller studere maur ute i det fri eller tegne en flott og fargerik fisk. Men nei, det er kjedelig. Jeg aner bare ikke hvor mye de kjeder seg. Og jeg aner ikke hvor mange teite, kjeeedelige forslag jeg kommer med. (Okei, jeg aner det litt)

Det eneste som ikke er kjedelig, er å få sitte ved en eller annen skjerm. Men noen ganger sier selv vi nei. Da får de heller kjede seg. Elleveåringen mener det er et brudd på menneskerettighetene at han nektes tid foran iPaden. Niåringen mener at han like så godt kan legge seg tidligere. Og trettenåringen synes det er rart at de ikke får sitte ved en skjerm så og si døgnet rundt når absolutt alle andre får lov.

Barn som kjeder seg. Foto: fatmonkey

Er dine barn ivrige etter å få tilbringe tid ved en eller annen skjerm?

Ha en kjedelig kveld med eller uten dumme foreldre!
Hvis du tilfeldigvis kjeder deg, kan du jo slenge deg med på dette - du har ca 25% sjanse til å stikke av med en kjøkkenmaskin:)

20 kommentarer:

 1. Å ja... min datter sitter med DVD bærbarspiller og ipod! Her jobbes det med begrensing... selv med autisme diagnose så får jeg høre av min datter hvor teit og dum jeg er når hun ikke får lov.
  Ja ja vi foreldre er vel bare helt teite!

  SvarSlett
 2. Mine gutter er VELDIG ivrige, og kjeder seg MYE, for vi (mor og far) går nemlig under klengenavnet "nazi-foreldre", for INGEN andre har så strenge foreldre når det kommer til data-tid....

  SvarSlett
  Svar
  1. Pussig - våre barn sier også at INGEN andre har det så strengt...

   Slett
  2. Nei, ingen andre som er så strenge..... :lol:

   Slett
 3. Ja, gjett om dette var til å kjenne att.
  Vi har vore fire dagar på hytta utan nett. 16 åringen holdtpå å kjede vettet av seg. Det er nok siste gongen han var med.

  SvarSlett
 4. ha, ha.. må bare le! Sikker på at du ikke var hjemme hos meg idag? Høres ihvertfall slik ut=:0)

  SvarSlett
 5. Jepp! Her er det spørsmål om å bruke pc eller iPad hver dag. Samtidig som Disney Channel med et eller annet idiotisk dubba fjasete program står på....

  Og vi er også de strenge og alle andre får lov. Men vi kjenner jo godt mange av de andre foreldrene og vet bedre.

  SvarSlett
 6. Merkelig fenomen det der, at ALLE ANDRE får lov :) Våre barn får ikke bruke ubegrenset med tid fremfor skjermen, enten det er tv, data eller spill i en eller annen annen form det er snakk om.. -og det er slettes ikke alltid det er like populært at den "superstrenge" mamma'n setter foten ned. Men vi får trøste oss med at èn dag, om maaange år, så vil de forhåpentligvis takke oss for at vi satte visse grenser for dem. Tror ikke du det? Jeg håper hvertfall det :)

  SvarSlett
 7. Takk, er akkurat sånn det er her det jo! hihi, godt å høre det er flere som kjeder seg. Og jeg tenker at de har så godt av det.

  SvarSlett
 8. Er det bekymringsverdig at jeg, som er mor til en åtte måneder gammel liten kæll, svarer ja? Datamaskinen gir han en lang marsj i, men smarttelefonene til mor og far? Djiiii! Han har to egne apper, som han får drive med når vi ikke har leker tilgjengelig og er "uttpå", men ellers er det ikke lov. Men hvor skal dette ende?

  SvarSlett
 9. Lille her kunne nok sittet foran tvèn hele dagen noen ganger, om han fikk lov. Og han får nok lov til å se litt for mye på tv også - jeg er visst ingen supermamma, så han får se på tv lenge og vel om morgenen, mens mor drar seg i sengen. Jeg gruer meg til han blir større og vil sitte foran datamaskinen hele dagen. Jeg sitter jo litt for mye foran skjermen selv, så jeg må vel stramme inn min egen skjermtid før vi kommer så langt :S

  SvarSlett
 10. Her er det i grunn ei som heller kjeftar litt på meg av og til, når det gjeld databruk..;) Ho er flink til å finna på andre ting, heldigvis. Men kan jo bli litt mykje tv i periodar då, spesielt når det er dårleg ver ute.

  SvarSlett
 11. godt å høre at de er flere. treåringen har begynt å bruke order kjedelig, men tror egentlig ikke hun vet hva det betyr. enda.

  SvarSlett
 12. Nei, da kjeder de seg ganske raskt, hehe!

  SvarSlett
 13. Oh yes, hos oss må de nærmest fysisk rives løs og kastes ut av huset... Går litt opp og ned, men ja, de tilbringer gjerne mye tid ved en skjerm om de får lov. Og når vi sier nei hjemme løper de opp til naboen og spiller tv-spill der... Av og til føles det litt som om "alle andre" faktisk får lov... Men det hjelper ikke.

  SvarSlett
 14. våre får ikke bare sitte foran en eller annen skjerm de heller nei, og klager de på at de kjeder seg pleier jeg å si "jaja, men det er sunt å kjede seg!", så ser de bare rart på meg...og gidder ikke å klage mer;) det er jo sunt for da tvinges de til å tenke ut noe å gjøre, være litt kreative:)

  SvarSlett
 15. Dette høres veldig velkjent ut egentlig.. Det er en vanskelig balanse, og veldig vanskelig når "alle andre" får spille mere.Jeg ender opp med å være den kjipe mora støtt og stadig. Hva skjedde med en runde kinasjakk lissom?!

  SvarSlett
 16. Her er det ikke lov å se tv og spille og leke samtidig for poden. Hater når jeg er på besøk og ungen eleker rundt omkring og det står på høylytte tv-programmer.
  At mor er på FB, spiller WF og ser tv samtidig som hun leser avis og snakker i telefonen er jo bare fordi man er mamma og må kunne gjøre alt samtidig.

  Kjede seg gjør duden sjelden - heldigvis. Men det kommer nok. Og det har barn SÅ godt av!

  SvarSlett
 17. JA! Med 3 gutter er det et helt klart JA herfra, og vi er SÅ DUMME når de ikke får lov for da har de jo INGEN TING de kan gjøre. Minstemann like heldigvis bedre å være ute og leke eller bygge lego, men også han vil ofter og ofter sette seg foran en skjerm.

  Det blir aldri slik det var da vi var små, det må vil vel bare innse. I tillegg lærer de jo faktisk utrolig mye foran dataskjemene også (bl.a språk), så noe positiv drar det jo også med seg.

  Ønsker dere en fin uke med feriebarn som kjeder seg ;)

  SvarSlett
 18. Ungane mine kunne sikkert ha sittet med ein eller anna skjerm heile dagen dersom dei fekk lov, men desverre så har dei foreldre som ikkje synest at dei små skal sitte og bli heilt firkanta i augene ;) Ofte finn ungane på andre ting, og dersom dei ein eller anna gong sit og kjeder seg så seier eg "Så bra!". Og seier til dei at dei har eit valg; dei kan velge å fortsette å kjede seg, eller dei kan velge å finne på noko så dei sleppe å kjede seg meir" :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails