tirsdag 29. mai 2012

Moshi Monsters

Det er rart hvordan sånne kort fenger. Kort med figurer, krefter, poeng og stjerner. Sånt som jeg for lengst har gitt opp å skjønne.


Det har kommet noe nytt som heter Moshi Monsters, som da har hele pakka - kort, små figurer OG ei nettside der ungene kan gå inn og lage sine egne figurer. Vi fikk tilsendt litt informasjon om Moshi Monsters, sammen med noen kort, figurer og spill.

Inne på nettsida står det at "Moshi Monsters er et nytt, gratis nettspill for jenter og gutter der du kan lage ditt eget virtuelle kjæledyr og ta vare på det på nett sammen med vennene dine."

Dette er noe som høres rart ut for oss voksne, men dette er midt i blinken for vår niåring. Han har erfaring med lignende nettsider, og jeg ble også en gang lokket inn på en slik nettside, der jeg vandret rundt som mitt alter ego, Rødhåret Panda og spilte stein, saks, papir med andre pandaer.


Jeg synes barn kan få prøve seg på slike nettsider. I tillegg til at det er stas å kreere sitt eget nettkjæledyr og spille spill, er det også en fin måte å lære barna sine om nettvett. Det forutsetter selvfølgelig at du som forelder følger med! For selv på tilsynelatende barnevennlige spill kan det dukke opp mange fristelser og mange sjanser til å klikke på noe som ikke burde klikkes på eller skrive noe man ikke burde ha skrevet. Dette med at man aldri skal oppgi passordet sitt, er noe en fersk nettbruker bør lære seg.

Er barnet ditt opptatt av nettspill?

Ha en trygg dag med eller uten monstre!

10 kommentarer:

 1. Veldig enig. Barn bør få prøve seg. Men vi voksne bør ta oss tid til å sette oss litt inn i konseptet, stille spørsmål, vise interesse. Tror så gjerne at virtuelle kjæledyr fenger. Husker jo disse små, elektroniske kjæledyrene som var så populære for noen år siden. Tamagochi eller noe sånt? Dette er vel neste skritt.

  SvarSlett
 2. Jeg er jo saa gammeldags og konservativ av meg naar det gjelder slike nye maater aa leke paa... Mener at barn har best av aa leke ute, vaere i fysisk aktivitet, og bruke fantasien sin paa andre maater...
  Men jeg innser jo at vi lever i en annen tid enn da jeg vokste opp og en dag blir jeg vel nödt aa kaste inn haandkleet.
  Enn saa lenge er det bare litt tv-titting som gjelder for mine smaa. Marcus er jo bare 5 aar og Adrià 3, saa de har ikke mye erfaring med data eller iPads ennaa. Faktisk har vi bare 1 baerbar og ingen iPad. Heller ingen iPhone med spill og internett paa. Saa de er ikke akkurat godt vant til slik teknologi.
  Men det er jo bra aa kjenne til gode sider og "sunne" spill for barn naar den tid kommer;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig i at det er bedre å være ute og leke, være i fysisk aktivitet! Det er jo ikke nødvendig å pushe barna inn på nettsider hvis de ikke er interessert - bra å vente så lenge som mulig. For når de først starter, er det mange som blir hekta...;)

   Slett
 3. Sjuåringen synest også slikt er midt i blinken. Og sidan ho også likar å spele fotball og vere ute, gjer det ingenting om ho har noko å styra med inne også på late regnversdagar når mor ikkje finst kreativ i det heile tatt;) Dei der såg spanande ut!

  SvarSlett
 4. Det høres ut som min niåring :) Å spille spill på DS, data, TV er alltid en sikker vinner. Jeg prøver å redusere spillinga på DS for de blir helt hekta og kan holde på i det uendelige hvis ikke jeg begrenser det... Å lage slike "kjæledyr" virker jo i det minste litt kreativt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Man må begrense databruk og skjermbruk, ja...

   Slett
 5. Jeg tenker umiddelbart at dette er noe jeg må vise Ingvar. Men han er virkelig bare ALT FOR opptatt av nettspill. Her går det i 123spill o.l. Ingvar har seriøst store anlegg for å bli dataavhengig. Så vi prøver å kjøre strengt med datadager og makstid. Ikke alltid vi klarer å holde fortet :)
  Får vise ham dette i morra. Da er det ENDELIG datadag.
  Ellen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, kanskje ikke så lurt å introdusere ham for enda noe nytt:..;)

   Slett
 6. Ser spennende ut ja. Og enig ang. det du skriver om å lære nettvett tidlig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, synes det er viktig. Det er utallige nettsider som rettes mot barn, og det er lett å trå seg vill...

   Slett

Related Posts with Thumbnails