onsdag 9. mai 2012

Arrgh!!

Er det noe som kan få (deler av) dagen min til å gå på tverke, er det disse matsøppelposene. Og jeg har gjort en interessant oppdagelse. De mørke posene ruler. De lyse suger. De lyse revner hver jæskla gang. Seriøst.

Jeg gir meg ikke. Jeg prøver pose etter pose etter pose. Til slutt har jeg fylt opp den lille grønne bøtta med poser. Og da er det ikke plass til noe matavfall. Og det er jo greit nok, for alt matavfall vil jo uansett tyte ut.


Men de mørke! Ah! En fryd! Jeg river, litt uvørent, av en pose. Setter den i den grønne, lille bøtta. Ingen rifter. Ingen spjæring. Bare å fylle på med middagsrester, myk agurk og muggen kneipp.

Har du gjort noen av de samme erfaringene? Er du fornøyd med kvaliteten på matavfallsposene i din kommune?

Ha en meningsfull dag med eller uten poser!

36 kommentarer:

 1. Har gjort samme oppdagelse! og det er såååå irriterende. Ikke minst så er det irriterende at de alltid lekker!! Alt i alt, en irriterende oppfinnelse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Greit at en revner, men når samtlige på rullen revner!! Why!!

   Slett
 2. Har forsket på nettopp det samme og kommet til samme konklusjon. Men hvorfor lages da de lyse? Kun for å irritere?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg fatter det ikke.

   Slett
  2. Kanskje for å holde plastinnsamlingen ved like?

   Slett
 3. Vel, i Oslo har vi supre blå til plast og like fine grønne til mat - de funker, og butikkene har alltid noen på lager :-) Endelig noe som er bra ! HURRA...
  Hilde

  SvarSlett
 4. Har ikkje kjeldesortering på matavfall, og ikkje kompost sjølv, så her går matavfallet i restavfallet. Sikkert ikkje så bra, men slepp i alle fall slike frustrerande ting;)

  SvarSlett
 5. Jepp, dette har jeg også erfart! De lyse smuldrer liksom opp, revner og sprekker! (typisk på vei ut med full pose..kaffegrut overalt...ikke stas) De mørke...supre!

  SvarSlett
 6. Her har dem ikke funnet opp sånne poser og sånn sortering enda... Bare plast, papir og vanlig søppel her. Ligger litt etter kan du si.

  SvarSlett
 7. Her i huttiheiti har vi akkurat kome i gang med plastsortering... Ligg litt etter. Men skal seie frå dersom vi skal til å sortere matavfall : HERR ORDFØRER! SÅNNE DRITTPOSAR SOM PIA IKKJE LIKAR KAN DU BERRE
  G L Ø Y M E!!!

  Takk for tipset!

  e

  SvarSlett
 8. Mannen i huset har samme problem som deg og det resulterer i ukvemsord og en matavfallsbøtte full av matavfallsposer.. Jeg har funnet ut at hvis man tar tak midt på posens ende og løsner posen fra rullen med et fast og bestemt RYKK så går det bra :)

  SvarSlett
 9. Her er er dei lysegrønne, og dei funkar!
  Håpet er lysegrønt, er det vel noko som heiter.
  ShyB

  SvarSlett
 10. Jeg er superfornøyd med de vi har her. Gråpapirposer! Revner aldri, og holder faktisk godt (nok) på fuktighet også. Så ja, veldig fornøyd. :-)

  SvarSlett
 11. Vi har noen lysegrønne som aldri har revnet, uansett hvor mye jeg har greid å trøkke ned i dem!
  Klag til kommunen! :=)

  Og lykke til med blodtrykket ;) Hihi!

  SvarSlett
 12. De vi får av kommunen funker fint,
  men av og til må jeg kjøpe i butikken, og der er det noen som ikke holder mål.
  Ekstra irriterende når jeg har betalt PENGER for dem..

  SvarSlett
 13. Har ikke gjort noen spesifikke erfaringer der, men irriterer meg grønn når disse maisposene ryker!

  Du, herlige innlegg under her. Søt jenta di er. Spesialisert seg på sjiraffer og elefanter; herlig! Og herlige bilder av dere i innlegget rett under her. Fine tanker og!

  Ønsker deg en fin kveld
  Klem Tonje

  SvarSlett
 14. For os uinnvidde; Er de lyse for en type avfall og de mørke for en annen? Får man utdelt begge typer hipp som happ, finnes det et system eller hva? Blir det bot eller fengsel om du gjør feil? Er det forbudt å bruke Rema-pose?

  Selv om jeg i teorien har et miljøvennlig sinn, så er jeg glad vår kommune ikke har kildesortering. Vi har ikke plass til fire forskjellige bøtter i skapet under vasken.

  SvarSlett
 15. He he. Ja kjenner til det problemet der. Vi hadde slike lyse poser tidligere som revnet og smeltet for et godt ord. Nå derimot har vi svart belte i kildesortering og ordentlige poser i alle regnbuens farger, 5 i tallet! Funker som bare det! :-)

  SvarSlett
 16. Øvre Romerike Avfallssortering, sier jeg. Ingen poser revner. Vi har bare grønne, og sekker til plast.

  SvarSlett
 17. fant nett noen her på Stord, med hanker... så du kan knytte sammen på vei ut. Så ingen ting faller ut på vei til bossdunken :)

  fornøyd med den :)

  henriette

  SvarSlett
 18. å du .... blei følger eg :) leser og koser meg med bloggen din nå.
  Kjekt å oppdage slike nye kjekke ærlige blogger.
  Kommer igjen !

  henriette

  SvarSlett
 19. Tromsø kommune har en fantastisk ordning! Optisk sortering! Vi får egne poser til like typer avfall, slenger alt i samme dunken, og posene sorteres på stasjonen (eller hvor det nå er de fraktes). Og best av alt: alle posene er av prima kvalitet, også matavfallsposen! Solid. Null drypping og revning her i gården! Sååå nice, for ja, minnes med gru de tynne møkkaposene fra våre to år bosatt i annen kommune nylig.

  SvarSlett
 20. Etter å ha lest alle kommentarene, så ser det ut som om Bergen er den eneste byen som ikke har kildesortering for matavfall...

  SvarSlett
 21. Helt enig :)
  Lyse er ubrukelige og de mørke geniale.

  SvarSlett
 22. Har ikke kildesortering på mat! Så det så!
  God natt :)

  SvarSlett
 23. Jeg bor i Oslo og vi har kjempebra system og god kvalitet på posene og håndtak så en får lukket de, grønne til mat, blå til plast og "remaposer ol." til restavfall. Optisk sortering, så alt i samme dunk..=)
  Er mye i Halden, der sorterer de bare mat og restavfall. Der bruker de papirposer til matavfallet, utrolig dårlig ide, matavfall er jo gjerne-VÅTT! søppeldunken blir jo en svinesti, både inne og ute..

  SvarSlett
 24. jaaaa.... her er det samme greia! De lyse er så tynne, men de mørke er fine! Hater de lyse jeg og, for de går jo ikke å ha oppi bøtta før de revner...! Foreldra mine bor i Oslo og har grønne litt tykkere poser, som jeg misunner litt.... ;) God torsdag!!

  SvarSlett
 25. Har bare prøvd de lyse.. men det er som du sier.. Noen av rullene er sånn at ALLE posene revner.. Aldri bare en liksom, men ALLE.. Må jo bety at det er noe feil i produksjonen noen ganger??? Eller???

  SvarSlett
 26. Jepp....irriterende grønnposer!! Selv når vi bodde på en liten øy i Lofoten med typ 200 innbyggere klarte de å praktisere grønnposer...OG der fikk man rødt kort hver gang man ikke sorterte riktig. Haha!

  SvarSlett
 27. Jepp....irriterende grønnposer!! Selv når vi bodde på en liten øy i Lofoten med typ 200 innbyggere klarte de å praktisere grønnposer...OG der fikk man rødt kort hver gang man ikke sorterte riktig. Haha!

  SvarSlett
 28. En gang i fjor fikk vi en lys rull som nok var litt gammel, så der revna alle(tørka??). Så fikk vi grønne Biobag, og de var helt supre! Men når vi gikk tom før påske kjøpte jeg Biobag på Rema, og de var hvite (like de på bildet ditt). Og vet du hva? De revner hvis de ikke blir behandla MEGET forsiktig!!! Brukes det blekemiddel som tørker dem ut???

  SvarSlett
 29. Her er det papirposer til matavfall,- fungerer utmerket!
  Lilly

  SvarSlett
 30. Disse posene har ikke så lang levetid- de er nedbrytbare må vite ;)
  Jadda...

  Nå har vi fått gråpapirposer, funker veldig bra:)

  SvarSlett
 31. Du må si i fra til renovasjonsselskapet ditt! Det skal ikke være slik at matavfallsposene revner. Her i Kristiansand hadde vi også lysegrønne poser før. De hadde elendig kvalitet, men nå har vi byttet til mørkegrå. De er mye bedre!

  SvarSlett
 32. Hei Pia! Jeg heter Pia og er journalist i sørnett. Har veldig lyst til å ta en prat med deg ang dette innlegget. Tenkte å lage en sak på de håpløse posene for matavfall! Kan du ta kontakt med med på p.l.skaanes@hotmail.com?

  SvarSlett
 33. Hei! Jeg bor i Kristiansand og har lysegrønne poser(som revner selv med to i en), og får ikke til å resirkulere men vil gjerne gjøre det. Vet du hvor får man tak i svarte poser som ikke revner?

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails