søndag 22. april 2012

Vann er best, ingen protest!

Hva drikker barna deres når de er tørste? ble det spurt inne på Foreldre og Barns facebookside. Alle svarte vann. Det skjønner jeg jo godt, du hopper liksom ikke inn i alt vannet og brøler at du gir ungene sukkerholdig saft. Eller Cola Zero.

Vi holder oss også til vann. Mora smugdrikker Pepsi Max på kveldstid, men til frokost er det melk. Til middag er det vann. Vann er tørstedrikk. Selv på turdager har den onde mora sendt med dem ei vannflaske. Ikke så mye som tynn saft har de fått. (Okei, på vinterstid har de fått både kakao og solbærtoddy) Etter treninger har det vært vann. Selv om ALLE ANDRE (selvfølgelig...) får både saft og brus og Red Bull.

Jeg er glad for at vi har holdt oss på vannvogna. For jeg tror at med en gang du introduserer noe søtt, er det vanskelig å gå tilbake. Har du vent deg til å kjøpe påskemarsipan til halv pris, er det vanskelig å slutte med det. For eksempel.

I helger, i bursdager og andre festdager får ungene både brus og saft hvis de vil ha det. Men det gleder meg å se at de automatisk tar vann når de er tørste.

Så dagens lille foreldreråd fra meg er som følger: ikke begynn å gi ungene søte saker, søte drikker eller annet kun for å være grei! De får tidsnok smaken på det søte liv...

Her passer det med et bilde av vår nye vannmugge som vi er så heldige å ha fått gratis. Muggen (eller er det en kanne?) er fra Grand Cru Outdoor-kolleksjonen, en av Rosendahls vårnyheter.

Ha en vannrik dag med eller uten drikke!

19 kommentarer:

 1. Å du kloke kvinne. Her smugdrikkes det også Pepsi Max....eller det er vel ikke så mye smugdrikking lenger, barnet lar seg ikke lure. Men det er vann til middag. Unntaket er til pizzaen eller tacosen i helga, da er det brus for alle.

  SvarSlett
 2. Vann her og, men og en del juice... og det er jo ikke spes bedre enn feks saft. Eller brus. Men drikker veldig lite brus her da. Og så skader det jo heller ikke å servere vann fra en lekker vannkanne ser jeg! Heldig med den :D

  SvarSlett
 3. Her går det i vann til hverdags, og brus/ saft i helgene :) Juice/melk/vann til frokost, vann til middag. Jeg drikker nesten ikke brus, kun bris/farris, så vi har kjøpt oss soda stream og lager det på den, + brus til gutta i helgene. Det hender nok at jeg tar et glass bris på kvelden hvis jeg er lei av å drikke vann....

  SvarSlett
 4. Jepp, her går det mest vann. Vi har kjøpt kullsyremaskin og lager i blant vår egen farris!

  Ønsker deg en fin dag! Kos deg med påskemarsipan!

  Klem

  SvarSlett
 5. Samme her ja. Han får melk eller juice til frokost og kvelds, og en smoothie i helger (eller som bestikkelse hvis mor ønsker å oppnå noe), ellers er det vann som gjelder. Jeg er selv vokst opp med å bli servert vann som tørstesrikk, og det var slettes ikke så vanlig den gangen.
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Heldigvis er mine unger veldig glade i vann og drikker helst det når de er tørste. Og melk. De har aldri fått noe annet og etterspør det heller ikke. Jeg tror at dersom de får juice og saft fra de er små, er det vanskelig å få dem til å drikke rent vann. Jeg drikker også en del vann, og farris når det blir litt kjedelig med springvann.... ;-)

  SvarSlett
 7. Jeg drikker mest vann. Hvis jeg hadde barn, hadde jeg drøyd det så lenge som mulig med å introdusere dem for søte drikker.

  Cecilie

  SvarSlett
 8. Vi var veldig påpasselig med førstefrøkna, og introduserte saft og brus seint. Hun foretrekker vann selv med søtere alternativer. Vi var nok ikke like flinke med nummer to, og hun kunne nok godt tenke seg saft og brus til alle måltider... men det får hun ikke :D Selv hender det seg at jeg må ty til en Pepsi Max for å holde meg våken hvis jeg har sovet for lite... istedet for kaffe, liksom, som jeg ikke drikker. Men prøver å begrense brusdrikkingen til fredagskvelden.

  SvarSlett
 9. Hurra for deg! (Og dere andre som har kommentert her også forsåvidt!)Jeg heier på dere! :)

  Vi har ikke barn, men hadde vi hatt det hadde dette vært noe jeg virkelig hadde kjempet for å få til: utsettelse av sukkerintroduksjon og det å drikke vann! Jeg elsker vann og har startet hver dag med et stort glass så lenge jeg kan huske og jeg overraskes ofte over hvor fantastisk GODT det er. Jeg velger gjerne isvann foran brus.

  GOD søndag! :)

  SvarSlett
 10. Her går det også i vann til hverdags, selv om storebror presterte 4 glass cola, 5 sjokoladekakestykker, 1 porsjon tiramisu + 1 skål bær og frukt i bursdag i dag:-o

  SvarSlett
 11. Vann til hverdags, brus i helgene. Minstejenta foretrekker vann da også, mens broren hennes helst ikke ville hatt annet å leve på enn Pepsi Max.

  Men helt enig med deg Pia. Vann er best!

  De eldste fikk også helst vann, men nesteldste hadde en periode hun påstod hun ikke likte det. Som heldigvis gikk over....

  SvarSlett
 12. Er det nokon som gir ungane sine Red Bull?!

  Her går det i vatn og melk på kvardagen og saft/juice som laurdagsgodt. Mine likar heldigvis ikkje brus enno. Sjølv drikk eg for mykje brus, men også mykje vatn. Når ein verkeleg er tørst er det ingenting som smakar betre enn vatn! :)

  SvarSlett
 13. Her er det også vann. Melk til frokost og kvelds til de som tåler/liker det. I helgene vanker det juice til både frokost og middag - da skeier vi skikkelig ut!!

  SvarSlett
 14. Må innrømme at jeg sliter litt der..... Er ikke så veldig glad i vann selv, så da er det lett for å skli ut ;)

  SvarSlett
 15. Ser Monica her oppe (som jeg kjenner) har sagt akkurat det samme som jeg skulle til å skive. Vann er best! Barna mine er også veldig glad i Biola, så det blir ofte det istedet for melk. Vann er uansett hoveddrikken. Vi har "bobble"- maskin, så drikker endel bobblevann. Det er nydelig! God natt1

  SvarSlett
 16. Uff, jeg husker jeg hadde ei venninne med en datter i førskolealder som kom og sa at hun var så tørst på cola. Og da fikk hun en boks cola. Og det var ikke bare i helgene for å si det sånn. Jeg kan love at dette gikk ut over tennene og sønnen til samme venninne måtte trekke flere (melke)tenner før han begynte på skolen.

  Jeg smugdrakk Pepsi Max av kopper da unga var små, blåste på det og sa det var kaffe. Den løgnen gikk en stund. Nå drikkes det for det meste vann til middag, men maxen kommer nok litt for ofte fram på kveldstid. Men det er for det meste Mannen og jeg som er hekta, da...

  SvarSlett
 17. jeg kan godt si at vi har saft galde barn (Fun saft) men skal nå starte å trappe ned på det, er ikke bra :( he he så fy til oss!

  Ha en flott mandag!

  SvarSlett
 18. Her velger Linus ofte vann fremfor juice eller melk til måltidene. Mellom måltider er det alltid vann. Selv var jeg flinkere til å drikke vann hjemme før, nå blir det litt mye Pepsi Max, men på jobb er det STORE mengder med vann.

  SvarSlett
 19. Ingen kan vel være uenig om at vann er best. Ungene har nå vann på flasken på skolen, men slik har det ikke alltid vært - og overgangen var ikke veldig vanskelig som jeg fryktet. Noen hadde lyst å bli litt "sunnere" på skolen. Fredag er valgfri og de to eldste velger vann så sistemann er nok ikke langt etter heller. Har vannflasken halvfull med is og da synes jo de det er spennende. Eller så må jeg si at det ikke er alle middager som smaker like godt med vann, og da velger vi noen ganger saft og er det helg kommer kanskje brusflasken frem. Men er barna tørstige mellom måltider går de rett til springen. Slik at jeg tror ikke at fordi de synes saft eller brus er godt er det kun det de vil ha - slik er det iallefall ikke hjemme hos meg. Og når små er lagt kommer av og til Pepsi Max frem. Oppdager de det så sier jeg som sant er at "ja, det er urettferdig og når du blir voksen kan du også velge å drikke brus midt i uken".

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails