mandag 9. april 2012

Sponsing?

Jeg synes det er vanskelig dette med linking og sponsing og sånt. Det virker som om veldig mange tror at så mange bloggere er sponsa. (Og hva legger folk i begrepet "sponsing" egentlig?)


De aller fleste bloggere viser fram ting, skryter av ting, anbefaler ting fordi de synes det er en grei ting å gjøre. Jeg setter pris på tips jeg har fått i andres blogger. Jeg tror på det folk skriver. Noen ganger får noen bloggere tilbud om å motta et og annet produkt mot at man skriver om produktet i bloggen. Dette skal nevnes i bloggen. Man må merke innlegget på en eller annen måte.


Har jeg FÅTT noe, sånn gratis, liksom, nevner jeg det. Sånn som man skal gjøre. Men har jeg KJØPT noe sjøl, må jeg ha lov til å skryte av det jeg har kjøpt. Å vise fram noe, anbefale noe eller tipse om noe betyr ikke automatisk at man er sponsa.


Jeg fikk tilbud fra Alma og Lukke om jeg ville teste ut et par plagg for dem. Sånt sier sier jeg ja til. Problemet var bare at den nevnte nettbutikken hadde påsketilbud med 30 prosent avslag. Så i tillegg til de to plaggene jeg fikk, klarte jeg ikke å dy meg. Jeg måtte handle litt også.


Klærne i forrige innlegg hadde jeg KJØPT sjøl.

Klærne i dette innlegget, derimot, har jeg FÅTT.

Danske barneklær er topp, og dette settet er fra Aya Naya. Jeg digger farger og mønstermiks, og denne buksa og denne tunikaen synes jeg er skikkelige glade klær. Buksa har strikk nede ved beina, og det er nok ei bukse hun kan ha en stund.

Sterk sol (i går!) og en toåring som springer og hopper, kombinert med ikke akkurat en proff fotograf gjør at bildene blir så som så. Men klærne er supre!

Og jeg håper at innlegg som dette blir troverdige, selv om det vel kan havne i kategorien "sponsa innlegg". Hadde jeg skrevet det samme og vist bilder av et barn i leopard-tights og høyhæla glittersko, hadde det nok vært litt annerledes.


Hva mener du om sponsede innlegg? Blogger med massevis av reklame?
Hvis en blogger har en giveaway der bloggeren kan få gi bort et produkt uten at bloggeren får noe som helst - er det sponsing? Ville du selv ha sagt ja takk hvis du fikk tilbud om et eller annet produkt?

Ha en super mandag med eller uten sponsing!

43 kommentarer:

 1. Jeg syns det kommer litt an på hvordan det blir gjort egentlig. Dersom man klarer å få til et personlig innlegg, selv om det er sponset, så blir det jo interessant likevel. Blogger der man bare har sponsede innlegg blir litt kjedelig, gjør det ikke? Dersom det ikke gjøres noe med det?
  Og dersom det er GA uten at bloggeren får noe, er det vel på sett og vis sponsing det også? GA-er gir jo publisitet til bloggeren, og det får jo bloggeren med på kjøpet gjennom en GA. Eller?
  Reklame syns jeg også er greit, bare det ikke tar helt av. Selv tester jeg ut Google AdSense om dagen. Litt usikker på hva jeg syns, men helt OK. Og ja, jeg ville sagt ja dersom jeg fikk noe. Har forsåvidt gjort det også ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har man en giveaway uten at man får noe sjøl (bortsett fra evt publisitet), er det jo en form for sponsing, ja. Men mange ikke-bloggere tror at all sponsing er så veldig lukrativt - de skulle bare visst at mange bloggere skriver flotte innlegg og driver markedsføring for firmaer - uten å få noe som helst tilbake.

   Slett
 2. Jeg synes det er greit med sponsing, hvis det som du sier, blir nevnt i innlegget. Og jeg hadde gjerne tatt imot ting jeg:) Er ikke gald i blogger med mye reklame, mest pga. det estetiske - blir så rotete synes jeg.

  SvarSlett
 3. Jeg synes det er helt greit med sponsing. Og jeg synes det er helt greit at folk skryter av ting de har kjøpt selv. Men jeg er jo godtroende, så skriver de det ene eller det andre tror jeg på det. Men jeg setter pris på å vite om det er reklame for en butikk der man har fått prøve et par ting, eller om det er reklame fordi man har handlet noe man liker godt selv.
  Skjønte du?
  Hadde jeg fått tilbud om å teste noe for så å si litt om det hadde jeg takket pent JA :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønner hva du mener:) Jeg har skrevet mange innlegg der jeg på en måte reklamerer - fordi jeg vil det! Og så tenker jeg at her må jeg nesten nevne "Jeg er ikke sponsa, altså!", for man er redd for at andre skal tro det er skjult reklame... Men man skal jo ikke behøve å skrive at man IKKE er sponsa, det er jo når man faktisk ER sponsa at det skal nevnes...

   Slett
 4. Jeg synes sponsing er greit så lenge det holdes innenfor visse rammer.
  Jeg synes at så lenge det er grundig gjennomtenkt av den som blir sponset, at en merker innleggene med at det faktisk er sponsing og ikke later som om det er noe annet, og at det passer inn i bloggen...ja da er det helt greit. Jeg har takket nei til visse ting siden jeg ikke føler det passer inn med hva jeg blogger om. Jeg må også selv kunne gå god for de produktene jeg skriver om. Det er greit å holde en viss balanse mellom vanlige innlegg og sponsede innlegg. Dersom en til slutt bare lager sponsede innlegg har det tatt litt overhånd. Men det er min mening.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig med deg. Til å begynne med ble jeg jo ekstase da jeg fikk et og annet tilbud. Etterhvert kan man tillate seg å si nei til det som ikke passer eller det man ikke har noe interesse av å skrive om.

   Slett
 5. Aktuellt tema du tar opp.
  Jeg har jo hatt endel givaway i det siste, men jeg skriver alltid at det er i samarbeid med den og den produsenten.
  Er det ett produkt jeg kan gå god for, så sier jeg ja. Men jeg har sagt nei noen ganger også ;)
  Jeg mener, det skal ikke gå utover min integritet og mål med bloggen.

  klem fra Silje

  SvarSlett
  Svar
  1. Man bør gå god for produktet, ja.

   Slett
 6. Jeg synes det kommer an på,
  alt med måte, liksom.
  Og det må isåfall uansett være noe man skal kunne stå for selv..?

  SvarSlett
 7. Jeg har selv fått fine ting både til å teste ut og til å gi bort, og det synes jeg er kjempekjekt! Men synes som deg at da bør man nevne det i blogginnlegget og det pleier jeg også å gjøre. Mine giveaways er også noen ganger en blanding av ting jeg kjøper selv og ting jeg får av andre til å gi bort, og da skriver jeg i innlegget hvilke som er gitt/sponset. Jeg synes det kan bli for mye reklame på blogger også, når man knapt finner innlegg for bare annonser, har ikke så sansen for det, og synes det er knallirriterende med de bloggene som har reklamevindu som åpner seg hver gang man klikker på en link. Hver og en må gjøre som de selv synes er greit såklart, men det er jo mest ryddig å skrive det i klartekst når et innlegg er sponset synes jeg.

  SvarSlett
 8. Synes det er fint med sponsing jeg, så lenge man liker produktene man deler med andre.
  Hadde ikke vært helt det samme å reklamert for kappsager, nesehårtrimmere og glitterpumps om dette var ting man ikke hadde troa på at andre ville ha glede av. Men linker til fin fine nettbutikker som i tillegg har salg,, ja I LOVE IT! Å skulle til tider ønske at jeg ble sponsa litt selv også ;) hihi

  Stå på smuck

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er litt derfor jeg faktisk ville linke til denne nettbutikken nå, for å tipse om det påsketilbudet:)

   Slett
 9. Fine klær, enten de er kjøpt eller sponsa ;o)

  Helt greit med sponsing, synes jeg. Også i give aways. Men som de andre her også skriver - det bør stå noe om det i innlegget, og det bør ikke bli altfor mye av det. Om annethvert innlegg er av den kategorien, blir det litt meget. Men så kommer det jo også an på hvem som skriver det - om det blir litt personlig eller ikke.

  Reklamer er greit i små skala. Dersom det er store reklamebannere som flasher imot meg med det samme jeg åpner en side, kjenner jeg at jeg ikke får så lyst til å lese videre.

  SvarSlett
 10. Sånn litt både og her jeg. Liker dine sponsa innlegg for de har et artig vri og ikke minst personlig:) Men har vel ikke helt sansen for de som nesten bare har en blogg for å bli sponsa og å skrive reklame innlegg i hytt og pine for gud hjelpe for alt mulig rart.. Nei man må kunne stå for det sjøl. Selv har jeg ikke en blogg som blir rent ned av sponsorforespørsler...., ingen for være veldig ærlig, hvorfor ikke det egentlig???:):) Jeg som har verdens beste reklameobjekt hjemme med lille prinsen!! Han hadde nok vært villigheten selv til å stille opp i de vakreste kreasjoner:) Forøvrig digger vi modellene dine både den lille og de store:)

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, jeg blir heller ikke rent ned av forespørsler. Men etter et par år med daglig blogging, har det begynt å komme noen. Det føyses jo opp i media, dette med bloggere og sponsing - det kan da ikke gjelde så mange..

   Slett
 11. Ideelt sett bør det ikke være verken reklame eller sponsing knyttet opp til produkter (som jo også er reklame) i blogger, men jeg har full forståelse for at de som får tilbud takker ja. Det er selvsagt smigrende, samtidig som det er kjekt med litt ekstra greier som ikke går av lønnen.

  Det greieste ville jo være å få sponsorinntekter som ikke var knyttet opp mot produsenter eller produkter. Bare fordi noen med penger ville spytte i noen slanter for å sikre bloggens drift. Og bloggedamer med mer penger mellom hendene, vi sannsynligvis komme til å kjøpe mer - og skrive flere omtaler - helt av seg selv.

  Har du fått noe av en butikk eller produsent eller noe, så har de vel gjerne "tak" på deg i mer enn det ene innlegget du omtaler akkurat bare det du har fått, eller?

  Siden jeg er så heldig å aldri har blitt spurt om å få eller gi bort noe som helst, så har jeg kanskje ikke verdens beste grunnlag for å svare.. Aldri har jeg måtte si nei engang. Sukk... Fri bensin på sommerferien ville vært fint. Hvem melder seg, liksom..?

  Og ellers virker du som en fornuftig dame.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sjelden forespørslene har ført med seg noen krav - de fleste skriver at de setter pris på å få ærlig produktomtale - de legger ingen føringer på hvordan innlegget skal skrives. Men det er klart at de får et "tak" på meg fordi de er greie og vennlige mot meg, og jeg ønsker å være grei tilbake. Jeg får noen ganger forespørsel fra et firma som setter veldig krav til hvordan man skal linke og når det skal gjøres - det har jeg ikke så sansen for.

   Slett
 12. Så lenge det ikke blir for mye av det gode, og så lenge man kan stå inne for produktet, er det helt ålreit med litt sponsing.

  Kule klær, forresten!

  SvarSlett
 13. Så lenge det er noe man står inne for så er det greit for meg. Jeg kommer ikke til å reklamere for stridthoder eller nugatti for å si det sånn.

  Har blogget om bøker jeg får av Cappelen - og nytt innlegg kommer onsdag - og det blir både blogg og jobb og familiefritid, så det synes jeg er helt supert.

  Nå har jeg fått tilbud om å blogge om en annen sak, en ting, og gave til leserne. Spent på det, men det er noe jeg står inne for det også. SÅ FØLG MED!

  SvarSlett
  Svar
  1. SÅ lenge det er et produkt man elsker, er det jo topp! Å inngå et samarbeid med Cappelen må jo være supert:)

   Slett
 14. Jeg syns sponsing er helt greit, så lenge det ikke tar helt overhånd. Og ikke minst, jeg forventer at bloggeren følger markedsføringsloven og markerer sponsede innlegg. Leserne skal ikke være i tvil om hva som er sponsa eller ei. Bloggere som ikke overholdet lovverket tror jeg skyter seg selv i foten. Man mister troverdigheten.

  Du greier balansegangen helt utmerket, Pia! :-)

  SvarSlett
 15. Jeg synes det kan være greit å da si ifra om at det er sponset, men stort sett går det jo frem av innlegget. Når noen gir bort en støvsuger, da skal du være ganske rik eller veldig interessert i støvsugere for at ingen tror at et firma står bak.

  Jeg synes det er fint å høre andres mening om ting, selv om jeg synes feks buzzador er litt slitsomt, for da kommer det masse likegyldige blogginnlegg om samme suppepose på en gang, og ikke alt er like interessant å lese. Men da kan jeg jo fint hoppe over selv.

  Jeg har fått noen pussige henvendelser der firmaer vil at jeg skal skrive om dem uten vederlag, beste var vel et kaffemaskinfirma som ville at jeg skulle skrive noe om hva moro du kunne resirkulere kapslene til sammen med barna- hoho! Elendig skjult reklame. Og gratis?, men til nå er det kun Samlaget jeg har fått en bok av pga bloggen. Og den kom uten at de engang forventet omtale.

  SvarSlett
 16. Jeg syns det funker når du gjør det, du er veldig tydelig på det og da er det helt greit. Jeg har bestemt meg for å ikke ha reklame eller sponsing på blåggen min, der er det bare jeg og kommentatorer som får råde.

  SvarSlett
 17. Du tar veldig bra og artige bilder. Virkelig test av klærne. Søt jente også.

  Om noen spør meg så ville jeg tatt imot produkter og skrevet om dem forutsatt at det var noe jeg allerede har eller kunne tenkt meg å kjøpe.

  SvarSlett
 18. Jeg synes sponsede innlegg og blogger med reklame er helt greit, så lenge det kommer tydelig frem hva som er reklame og sponsing. Jeg synes du løser akkurat det på en fin måte og er ikke i tvil når jeg leser innleggene.
  Får man gaver for å gi bort, uten å få noe selv, så er det likevel sponsing. For det er du som får gavene, for å gi bort til en av dine lesere. Eller?

  At enkelte tror "alle" er sponset fikk jeg erfare etter at jeg hadde en gi-bort for litt siden. Jeg fikk en krass mail fra en leser om at gi-borten ikke var gyldig fordi jeg ikke hadde sagt hvem jeg samarbeidet med, hvem som hadde sponset gavene. Jeg måtte jo bare svare at siden mannen og jeg har felles økonomi så var det et samarbeid mellom oss to:S

  SvarSlett
 19. Gode spørsmål! Vanskeleg å ta stilling til. Eg er så sær, at eg takkar nei, viss eg ikkje kjenner firmaet frå før. Ellers er det ikkje så mange som spring etter meg forresten? Men eg synes det må vere heilt greit å reklamere og bli "sponsa". Du løyser jo dette suverent? Flotte klede by the way!

  e

  SvarSlett
 20. Herlig antrekk på vesla og takk for tips til en bra butikk :)
  Med andre ord - dette innlegget følte jeg ikke som verken reklame eller sponsing. Blogger med massevis av reklame har jeg ikke vært bort i.
  Hadde jeg blitt spurt om å skrive om noe jeg virkelig hadde likt sjøl, og i tillegg fått billig eller gratis produkt, hadde jeg selvfølgelig gjort det ja :)

  SvarSlett
 21. Hei Pia
  Nydelig frøkena di er. Likte klærne hennes!

  Jeg tror de fleste bloggerne kun reklamerer for det de selv synes er bra, håper i alle fall det:) om det er sponset, tror jeg kommer godt fram hos de fleste, som her.

  Håper dere har hatt en fin påske. Vi har fått mange gode rolige dager, akkurat som vi trengte :)
  Ønsker deg ei god ny uke
  Klem Tonje

  SvarSlett
 22. Herlige klær og heldig jente :)

  Sponsing hvor blogger ikke får noe (giweaways) det får jo egentlig bloggen svært lite utbytte av. Selv om det medfører litt mer besøk til bloggen. Så slik sponsing er det egentlig produsenten som tjener på (bloggen blir utnyttet... ) Sponsing hvor bloggen har fått noe til seg, og til å gi videre i giveaway, er mer rettferdig, både for produsent og blogger.

  Mye reklame: er noe sk### Men da tenker jeg på bannere på siden av bloggen. Reklame i enkelte innlegg, er ok. Men de skal merkes med ordet reklame, eller affiliatelink. Det er to ulike former for reklame det jeg har skjønt.

  Om jeg ville takket ja? Ja. Dersom tilbudet jeg fikk var noe jeg kunne stå for. Jeg ville ikke reklamert for produkter jeg ikke ville brukt om jeg så fikk de gratis.

  SvarSlett
 23. Bryr meg døyten om motereklame og sminkereklame og sånt, men reklame for ting eller klede som kan vere fine eller nyttige for meg eller borna, er ofte kjekt å få med seg. Så "reklamen" din set eg ofte pris på:) Men om du hadde drive med det kvar dag, hadde eg nok blitt lei... God veke til deg:)

  SvarSlett
 24. Hei! fine bilder!

  Jeg lurer veldig på hvor du har laget headeren din... hadde blitt veldig glad for svar! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan! Ei som heter Siri laget headeren for meg. Hun blogget tidligere, men nå finner jeg ikke bloggen hennes. Det er mange, særlig blant unge, bloggere som er flinke til å lage sånne headere - søk litt rundt på nettet, så finner du sikkert noen som kan hjelpe deg:)

   Slett
 25. Betre med sponseinnlegg enn med reklame. Reklame er ein uting. Men nokre bloggar er kvalmande mykje sponsa utan at dei viser takknemlighet for det dei har fått. Tenker at dersom ein hadde kjøpt produktet utan at det var sponsa so er det heilt greit.

  SvarSlett
 26. Blogger med masse reklame, liker jeg ikke. Det blir så forstyrrende, på en måte. Det var derfor jeg bytta fra blogg.no til blogspot.
  Det er vel sponsing eller reklame om man tar i mot produkt og forteller om dem. Men det synes jeg er greit om man kan stå inne for produktet. Jeg har jo gjort det et par ganger. Jeg har også sagt nei. Ble spurt om å ha en annonse for poker i bloggen min mot penger. Det sa jeg nei til.
  Jeg synes du er heldig som får slike fine ting og jeg synes det er greit at du skriver om det. Vi som leser blir selvfølgelig påvirka og Alma og Lukke får helt sikkert nye kunder. Hadde jeg hatt ei jente, ville jeg helt klart blitt frista til å handle etter dette innlegget, for eksempel. Nydelige klær. Likte spesielt godt blusen.
  Ellen :)

  SvarSlett
 27. Det kan jo bli litt for mye av det gode også..spør du meg! =}

  SvarSlett
 28. Finfine klær! Jeg synes det er supert med alle giveawayene som er ihvertfall, og hiver meg alltid med på de bloggene jeg leser. Helt greit at bloggerne blir sponset også, så lenge de følger reglene og nevner det. Hadde helt sikkert takket ja selv og, hvis jeg fikk tilbud om å prøve noen fine produkter. Men hadde ikke takket ja til hva som helst altså ;)

  SvarSlett
 29. Hei pa deg, na har jeg lest meg opp her hos deg etter over en uke uten blogg! Nar det gjelder sponsing sa er jeg enig at det ma oppgis. Jeg skriver ogsa om dette og hint av produkter innimellom, men har enda ikke takket ja til a skrive om et sponset produkt. Jeg har fatt flere henvendelser, men forelopig ikke gjort noe ut av det. Kanskje hvis det er noe jeg virkelig liker, sa gjor jeg det muligens... Synes de samme reglene for Giveaways bor gjelde - at man sier klart fra at dette er en sponset Giveaway. Er ikke noe glad for de med reklame, men det far bli opp til enhver blogger, synes na jeg!

  SvarSlett
 30. Dette innlegget som er spnset fungerer veldig godt det Pia :) Bildene er gode de også! Jeg syns det er helt ok med litt reklame, så lenge ikke det er flashende reklame. Jeg har kun blitt sponsa en gang, men det var jo en skikkelig bli-ny på håret dag også da for 1 år siden, fint det :)

  SvarSlett
 31. Sponsing er helt greit det:) og jeg syns du har fått til å vise produktene på en veldig fasinerende måte, jeg hadde også sikkert sakt ja om jeg ble spurt..i vertfall i starten ville jeg følt det veldig smigrende.. men jeg ville ikke reklamert for hva som helst. Ikke potetmoser, bind, dill og dall. Men å kunne plukke ut et klesplagg/leke til et av barna og deretter reklamere litt for det, høres helt topp ut. Bare JEG slipper å stille modell..

  SvarSlett
 32. Jeg kan gjerne skrive sponsede innlegg, men det må være for produkter som jeg liker og som jeg kan stå inne for. Du kommer aldri til å finne et innlegg hos meg, sponset eller ikke, som handler om sminke og barneklær.

  Cecilie

  SvarSlett
 33. jeg må bare takke for godt tips om en kjempefin nettbutikk. Jeg må innrømme at jeg ble litt hermegås og kjøpte lik bukse. Den var såååååå fin:) Så bare fortsett med fine tips! Jeg setter i alle fall pris på det. Om du har fått nån freebees eller ikke for å nevne produktene, bryr jeg meg ikke så mye om, jeg da! God kveld i stuggu!

  SvarSlett
  Svar
  1. Buksa er kjempeflott! Sånn myk og god, men ikke altfor tynn heller. Jeg fikk disse plaggene, men jeg får ikke noe mer om butikken selger mer eller ei. Men de har mye fint;)

   Slett

Related Posts with Thumbnails