fredag 13. april 2012

SkyDrive. Og lagring av bilder.

På den gamle PCen min har jeg enormt mange bilder lagret. Som jeg en eller annet gang skal gjøre noe med. Gutta spiller på min gamle PC. Så begynner den å streike. Og da får jeg hastverk med å gjøre et eller annet med bildene mine.


Jeg har begynt å lagre bilder på Sky Drive. SkyDrive er en nettbasert lagringstjeneste. Du kan laste opp bilder (og andre filer) og da lagres bildene dine i en nettsky. Det er jo ikke så lett å fatte hva en nettsky er, men bildene dine skal være trygt forvarte der ute/ oppe et sted. Du får tilgang til bildene hvor som helst der det er nettilgang. De bildene jeg lagrer her på min PC, kan jeg se på hvis jeg reiser utenlands. Eller til Haugesund. Eller på jobb. Hvis jeg har lyst til å vise mora mi bilder, kan jeg med et enkelt klikk endre innstillingene mine inne på SkyDrive sånn at hun også kan få tilgang til bildene. Mye lettere enn å laste opp et og et bilde for deretter å sende via mail.

Jeg er i god gang med å lagre bilder på SkyDrive. Bildene legger seg i fine, oversiktlige mapper. Men dette tar tid! Og så bør du være nøye med å lage mapper inne på SkyDrive og legge bildene i riktige mapper. Der trøbler jeg litt.

Det er hyggelig å sitte og se på "gamle" bilder - man ser hvor fort tida går og hvordan ungene forandrer seg:) Disse bildene blogget jeg om her.

Du kan lese mer om SkyDrive her. Har du allerede en hotmailadresse, er det bare å prøve ut SkyDrive.

Lar du kun bildene dine ligge på PCen, eller har du en eller annen backup?

Ha en trygg dag med eller uten lagring!

Jeg er en av fire heldige bloggere som er plukket ut av Microsoft for å teste ut diverse programvare. Du kan lese mer om dette her.

12 kommentarer:

 1. Jeg lagrer alt på en ekstern minneboks eller hva det heter, i tillegg til pc'oppbevaring. Alle bilder jeg blogger blir i tillegg lagra på Picasa-nett. Før lagra jeg hos Foto Knudsen, men det tok så innmari lang tid å laste opp bildene. En minneboks lagrer veldig fort.
  Ellen :)

  SvarSlett
 2. SÅ lurt!!
  Vi er veldig flinke til å lagre bilder både her og der, på eksterne disker og på dvd'er i bankboksen.
  Kjempefint at du tar opp dette Pia, veldig mange er dårlige på å lagre bildene sine, og det er jo litt kjipt om pc'en tar kvelden...

  Ha en super fredag den 13:-)
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 3. Jeg er så gammeldags at jeg foretrekker stasjonær PC. Der har jeg to løse hardddisker. En for daglig bruk og en med kopi. Kopiere bilder gjør jeg vel når jeg kommer på at det er lenge siden sist. Det går ikke automatisk. Helt trygt er det jo ikke når begge harddiskene står i samme rommet.

  SvarSlett
 4. Man trenger faktisk ikke ha en hotmail-adresse så lenge man har en mailadresse koblet opp til Windows Live. ALtså den man bruker på MSN for eksempel. Jeg har gmail og det funker helt fint. :) Bare sånn forresten.

  SvarSlett
 5. Jeg har kjøpt meg en minneboks (som har ligget i skuffa i et år = superdårlig samvittighet) Jeg er så ødelagt etter å ha sett Gene Hackamn og "Enemy of the state" for evigheter siden at jeg er litt skeptisk til å legge bildene "ut i intet" :) .... Fin fredag til deg :)

  SvarSlett
 6. Gene Hackman skulle det selvsagt være... :)

  SvarSlett
 7. Takk for tips. Dette med å rydde og lagre bilder har vært en dårlig samvittighet de siste par åra. Burde gjort ferdig den fotoboka med sommerferiebilder 2010, sukk. Nå husker jeg jo ikke stedsnavnene jeg hadde tenkt å skrive inn heller...

  SvarSlett
 8. Takk for tips!
  Skal sjekkes ut!

  Her har vi ekstern lagring i tillegg til inne på pc.
  Jeg er litt rådvill nå som piknikk legger ned redigeringstjenesten sin.
  Hva bruker du?

  Fin hælg!
  Siw

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg bruker bare det redigeringsprogrammet som fulgte med PCen - windows live fotogalleri.

   Slett
 9. Nå pirker du i min dårlige samvittighet, Pia! Har lenge hatt store ambisjoner om å gjøre noe. Ikke gjort en dritt! Må vel teste ut iCloud, tenker jeg. Det befinner seg vel også der ute/oppe/borte et sted.

  God helg! :-)

  SvarSlett
 10. Har ramla av lasset med slik up in the sky lagring. Har mine bilder på ekstern harddisk.

  SvarSlett
 11. Nettsky er genialt. Jeg har begynt å bruke Dropbox. Ha en fin fredag den 13.!

  Cecilie

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails