tirsdag 3. april 2012

Overnatting i Sabeltanns verden!

Som foreldre slipper man ikke unna Sabeltann. Og gjengen hans. Vi har fulgt Sabeltann i rimelig mange år. Vi har vært vitne til Benjamins framgang, sett Grusomme Gabriels suksess, og sett at Tiger-Tim ikke helt slo an.


Vi har sitti utkledde som sjørøvere midt på natta inne i Dyreparken og latt oss henføre av effekter, musikk og sang. Sabeltannshowet som vises hver sommer, er absolutt noe man burde få med seg.

Nå har vi hatt Sabeltannpause noen år, men det siste året har Sabeltanns verden kommet tilbake for fullt. Vesla elsker Sabeltann. Og Ruben. Selv om hun er jente, lar hun seg absolutt fascinere av Sabeltanns univers.
Bildene fra Abra Havn har jeg funnet inne på Dyreparkens nettside.

Jeg begynte å gugle Dyreparken, for vi burde jo ta oss en tur igjen. Og da oppdager jeg det! Abra Havn! En hel sjørøververden der du kan overnatte åpner i slutten av mai! Vi har tidligere overnattet i Kardemomme By, og det har vært stor stas, både for voksne og barn. Men tenk å få overnatte i huset til Pelle og Pysa! Eller inne hos Langemann! Det er til og med mulighet for å leie selveste Sabeltanns bolig, men det virker som om hans bolig er utsolgt hele sesongen.

 Har barna dine vært opptatt av Sabeltann?

Ha en skummel kveld med eller uten pirater!

25 kommentarer:

 1. Ganske fantastisk ja! Vi skal en tur i dyreparken i sommer, men har ikke planer om å bo der.. leier hytte på Tromøya utenfor Arendal til en langt billigere penge.. Men hadde helt klart vært kult å sove i Abra Havn!

  SvarSlett
 2. JEG har vært (og er?) opptatt av Sabeltann. Teller det? ;-) Jeg vokste opp med den skumleste sjørøveren på de sju hav, og har vært på showene et par ganger. Har veldig lyst til å ta med veslekæll når han blir litt større også, og han er fullt inneforstått med hvem som eier verdenshavene :p Det blir liksom ikke ordentlig sommer uten Hiv og Hoi og Pinkys sang. Litt som En Solskinnsdag. Jeg er visst ikke riktig klok og innser at Bustemannen muligens har rett når han sier at jeg ikke er helt som jeg skal. På den annen side har jeg den fordelen at jeg ikke går lei når de samme sangene spilles for hundredeogfemtifemte gang på samme timen ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, er du så ung?! Jo, da, Sabeltann har vel eksistert i en evighet...

   Slett
  2. Jeg var faktisk på den første forestillinge med Sabeltan, ever..... Før det ble superpopulært og de startet med kveldsforestillingene faktisk.. Det var i 1989.. Jeg var 9 år gammle... Så ja, Sabeltann har snart holdt på en generasjon!

   Slett
 3. Jeg hadde ingen klare erindringer om det og måtte google. Da fant jeg ut at mine unger muligens er født litt for tidlig. De gledet seg stort over Kardemomme by da vi var i Dyreparken tidlig på 1990 tallet. Ja, jeg vet at Sabeltann var født da, men ikke noe vi måtte høre/gjøre.

  SvarSlett
 4. Jo, vi har overraskende nok gått glipp av det, til tross for at kuleste fetter (trademark) har absolutt dilla, og at vi for to år siden bodde i nabobyen og kunne besøke hele sommeren om vi ville. Men ninjaer og riddere og star wars og alskens annet snadder har vi i hele huset. Lillesøster og, gjerne som drage eller slem ninja.

  SvarSlett
 5. Smme her! Vesla er levende opptatt av her Sabeltann. Til sommeren går sutten fløyten- til nettopp mannen med fjærhatt og hvitmaling i trynet. Abra havn er fantastisk, men akk så syyykt dyrt. Vet ikke helt om det er verdt prisen.... Så for oss blir det med en dagstur... Ha en fin fin kveld! Klem Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg trodde inngang i parken var inkludert i den prisen. Men det var det ikke. Så det er dyrt, ja...

   Slett
  2. Synes ikke det var så dyrt jeg, men så reiser vi bare 2 stykker da, så vi skal bare i et lite hus ikke i et av tema husene og da ble det straks mye billigere.
   Jeg gleder meg noe helt sinnsykt skal nedover nå på fredag. Jeg så Kaptein Sabeltann første gang da jeg var 10 år det var i 1997 og har vært blodfan siden og nå er jeg 27 år så tiden går, om 3 år har jeg 30 års jubileum HURRA. Skal også se den nyeste forestillingen når vi er der nede, det har blitt mye skummlere siden jeg så det for ti år siden men nå syntes jeg det bare er kult.

   Slett
 6. Til sommeren er vår yngste like gammel som eldstemann var da vi var i Dyreparken sist. (Helt utrolig, for ni år var myyye eldre den gang enn det er nå.) Siden den gang har vi ikke vært der, men å overnatte i parken er kjempekjekt - noe du vet om du har bodd i Kardemomme by. Go for it! Hadde det vært mulig da våre var yngre, hadde vi sikkert kastet oss over muligheten, for her har alle vært hekta på Sabeltann!

  SvarSlett
 7. Så gøy! Her begynner vi å bli klare for en ny runde med Sabeltann:-)

  SvarSlett
 8. Har vært på forestilling ja - når minstegutten var liten. Fantastisk opplevelse! Mormorungen er veldig opptatt av Sabeltann, så blir nok tur dit igjen etterhvert. Tenk å kunne bo i huset hans! Her må det spares... ;)

  SvarSlett
 9. Var på min første Sabeltann forestilling sommeren 93. Har vært fan siden ;) Synes det er like stas nå som jeg er voksen.

  SvarSlett
 10. Oi så kult! har to sabeltann frelste gutter jeg og ja;) elr, di var..når di var små... nå er di 3 og 5 1/2 og laaaaangt ifra så fans lenger som di var når di var halvannet og han største var 3 1/2... nå er det litt teit og barnslig visstnok..jeg synes det er leit for vi var på showet da og jeg synes det var helt kanon! mest fordi ungene koste seg sånn men alikvel.. det var veldi bra og gøy:) heldige du som fortsatt har en fan i familien! nyt d! før hun vokser "opp";)
  god påskeklem fra meg:)

  SvarSlett
 11. Å jada. Veldig opptatt av Sabeltanns univers. Nå er det Eimund som er mest gira. Ingvar er mest opptatt av dyreparken, for han skal ha sin egen dyrepark når han blir stor.:) Vi har aldri vært i Dyreparken, men jeg tror det blir til sommeren.
  Ellen :)

  SvarSlett
 12. He he ja her har sabeltann rulet i 11 år! Å nå er lille bror i gang og regener med minste mann kommer om et par års tid også;);) Så er vel bare å holde ut;);)

  SvarSlett
 13. Iris digger Kaptein Sabeltann. Maja elsker serien om dyrepasserne. Mens jeg fantaserer om ferie i det store utland, er det ingen tvil om hva ungene ville satt mest pris på. Så det blir nok en svipp innom Kristiansand og kanskje Abra Havn.

  SvarSlett
 14. Det hadde vært drømmen for lille prinsen og meg , men bonden liker best å dra på villmarksturer ala Lars Monsen og siden vi er så glad i bonden blir vi med på disse utfluktene- men kanskje vi skal prøve å lure han nedover neste år hvis vi legger en listig slagplan!!

  SvarSlett
 15. Ja, vi liker Sabeltann selv om guttene nå er kommet dit hen at de er blitt litt for store og det litt flaut å innrømme at det er stas enda...Men til sommeren, da tar vi garantert en tur på besøk :)

  SvarSlett
 16. Jeg har to jenter på 22 og 18, som elsket Sabeltann. En sommer da de var små. i stilte vi opp sent på kvelden med striper gensere, lapp over øyet, pirattørkle på hodet. Flott show!!! Tenk at d fortsatt er like populært!!! Hiv o hoi!!!

  SvarSlett
 17. Ja her har det vært sabeltann i epoker, og siste turen var sommeren 2011. Da gikk tenåringene bare å slang og syns forsåvidt ikke det var så gøy lenger.. fikk spørsmål fra venner om å bli med i år igjen, men nå har vi takket nei, nå gjør vi noe annet et par år:)

  SvarSlett
 18. Oh yes, vi har fått vår dose Sabeltann. Sist sommeren 2011, da vi besøkte Dyreparken for første gang. For et fantastisk sted! Og Sabeltanns verden var en hit. Stor stas å reise med "Grevinnen". Abra havn hadde vært noe. Kanskje om noen år? Vi får se. Skal uansett tilbake til Dyreparken på et eller annet tidspunkt. :-)

  SvarSlett
 19. Hiv o'hoi - gutten vår som nå er åtte (og ikke bryr sæ så mye om Sabeltann lenger) var kjempe-hekta for en 4-5 år siden, og lillesøsteren som nå er tre følger i sin brors fotspor, i tykt og tynt :) Selveste Kaptein Sabeltann og Langemann er en stor favoritt, men i det siste har hun virkelig fått øynene opp for både Ben10, Spiderman og andre typiske gutte'figurer. Innimellom er det litt "rosa prinsesse" også, men tror nok hun i bunn & grunn synes det er mye mer spennende med de litt skumle figurene :)

  SvarSlett
 20. Vi er svært kjente med Sabeltann og hans gjeng. Veldig svært kjente! Og skal bli enda mer kjent.
  Har faktisk et innlegg liggende på vent om akkurat denne karen ;o)

  SvarSlett
 21. Aj aj! Men sist vi var der var han eldste veldig opptatt av kuer og han minste syklig opptatt av hunder, så vi har også en pasue;))

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails