fredag 27. april 2012

Livet som hemmafru. (Eller hemma fru....)

Jeg er jo et av disse brødhuene som har valgt å jobbe deltid. Det innebærer at jeg har en dag i uka fri fra jobb.

Hva gjør du egentlig da, Pia, når du har en hel fridag, lissom?

Det burde jo være unødvendig å svare på det, for jeg gjør det absolutt alle andre hjemmeværende kvinner gjør. Jeg starter dagen med en avsugning, deretter tripper jeg inn på kjøkkenet der jeg baker speltbrød og cupcakes. Som jeg tar bilder av og blogger om. Og så legger jeg ut bilder av dem på facebook. (Ingen i familien liker speltbrød, så de kaster jeg bare. Baker mest for kosens skyld.)

Så kommer guttene prinsene hjem fra skolen, og da må de rett i dusjen. De gres, stelles og pudres, og så tar vi en god del bilder der de spiser en cupcake og drikker et temperert glass latte. Toåringen flyr hjem selv på sine englevinger når barnehagen stenger, og rekker akkurat en fotosession før hun legges. Så er det noe rødt i glasset. Med drømmeprinsen. Kos og lykke og så var dagen omme.

Bortsett fra i dag, da. I dag har jeg tatt ut av oppvaskmaskinen, forhindret en fluortablettoverdose og så skal vi i butikken. Det blir vel det vi rekker.
Et uskarpt bilde av en desperat toåring som tviholder på en fluortablettboks.

Hvis du er hjemme på en hverdag - rekker du mye?

Ha en opptatt dag med eller uten tull!

36 kommentarer:

 1. Pleier å rekke ein time pilats, joggetur, handletur for heile uka, manikyr, pedikyr, frisørtime, så må eg bare lage middagene klar for den kommende uka - og så blir det som regel god til til kaffi med gode venner. Så det er mykje kos og lite effektivt med slike dager. I dag er eg heima, ein bonusdag - for Elise har vannkopper, og ho er jo friks, og i godt humør - og når eg har vært borte mykje i det siste gjorde det godt med ein dag heime. Nå skal eg bake ut speltbrødene og knekkebrød som eg har laga deig til i dag tidlig. Seinere blir det husvask, hagearbeid og yoga.
  Ha ein fin dag Pia! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare kaffi med gode venner? Jeg lager alltid noe å bite til også. Mazariner og epleterter slår alltid an. Tapasen står også alltid fremme.

   Slett
  2. Når kaffibesøket kommer heim til meg så- for all del!- da disker eg opp med lekre speltvafler og lavkarbo sjokoladekaker. Dessuten: Elise er frisk - ikkje friks.
   Eller ganske frisk. sover nå kl 5 - kanskje eit tegn på ei litt slakk jente? Eller så vart det for tøft for ho å bli med på jobben eit par timer i dag...

   Slett
 2. Jeg skrev et innlegg med samme tittel i fjor der jeg redegjorde for saken. Meeeen! Det var FØR jeg fikk barn. Nå forholder det seg litt annerledes, siden det er en som alltid er a) sulten b) trøtt c) utålmodig eller som nå d) presser ut noe i bleia. Men jeg får gjort det jeg vil og må :-)

  SvarSlett
 3. Fridag ???? Et rotterace fra morgen til kveld. Alt som andre må ha fri til samles sammen på fridagen. Husker ikke siste gang jeg nadde noen timer ute å gjøre noe på en slik fridag - MEN det er godt allikevel.

  Kos dere med noen fridager :)

  SvarSlett
 4. Jeg også jobber deltid... å det er litt pga jeg har hatt en 100% jobb hjemme også pga barn m spesiell behov. MEN nå er jeg hjemme i permisjon. Å da har jeg hatt planer om å gjøre SÅ MYE! Vel planer er godt å ha, men blir dessverre ikke alltid utført. Jeg sier alltid at jeg har det aldri så travelt som når jeg er hjemme i permisjon;) Men men vi overlever:-D
  God helg.

  SvarSlett
 5. Jeg er hjemme mer enn en dag i uka ettersom at jeg jobber 50% natt. Det varierer veldig hvor mye jeg får gjort. Nå har sesongen i kolonihagen begynt, så da tilbringer jeg mye tid iblant ugress og (faktisk noen voksende spirer).

  Ellers pleier jeg å ha Emilie hjemme en dag i uka ettersom at hun begynner på skolen til høsten. Lillegutt har også fri iblant, men han får jo full mulighet til det til høsten. Jeg tenker det er viktig å mange ambisjoner for dagen, selv om kun en brøkdel blir gjort. Det gir iallefall meg et ekstra gir :)

  SvarSlett
 6. HAHAH!! :)
  Takk for en god latter sånn på morrakvisten!
  Jeg tar et glass champagne mens jeg jobber, for det kan vi nemlig gjøre her på jobben min som er den beste jobben i verden der alt er helt perfekt hele tiden og alle er glade hvert minutt av dagen.

  Det er en deilig verden vi lever i, hva?

  Skål!

  SvarSlett
 7. Jeg er og hjemme en dag i uka og jeg rekker vel omtrent det samme som deg. ;)
  Jeg liker å bake, så visst jeg har fått et av barna til å støvsuge kvelden før, blir det gjerne litt baking. Ellers blir det klesvask og alt som må/bør gjøres... Og noen ganger venninnetreff - det er høyt prioritert visst anledningen byr seg! :)

  SvarSlett
 8. Hehe...som Krøllemanne sa da han var hjemme med Frøkna en dag i uka da hun var mindre: "det er overraskende lite dautid når man skal ta seg av henne" Jada! sånn kan det gå.....

  SvarSlett
 9. Hmmm... tydelig jeg har gatt glipp av noe siden jeg aldri har hatt noen fridager hjemme. Men na vet jeg i allefall hva jeg har gatt glipp av av lattemoter, baking, hus-shining, selvpleie osv.... :-)

  SvarSlett
 10. Og akkurat derfor er jeg litt skeptisk til å jobbe deltid...

  SvarSlett
 11. Jeg tror ikke jeg blir noen 100% jobbedame. Kjenner jeg får angst bare ved tanken. Nå er jeg litt heldig som er student med tanke på fleksibel hverdag, men samtidig er det jo konstant jobbing i perioder med eksamen og skriverier og sånn. Jeg liker å bake da- mulig fordi det er noe jeg mestrer bra og når alt annet ryker så setter jeg på en brøddeig :)

  SvarSlett
 12. Hehehehehehehe hehehehehe. Ja sånn er det her også. Bare velstand og herlige dager. Jeg er alltid hjemme på hverdager jeg da, så KAN tro jeg får gjort masse her. Eller ikke.. :-D

  Herlig innlegg igjen!

  SvarSlett
 13. jeg rekker ikke en skjiiiiit!!!! Men jammen har vi det koselig, jeg og lilletuppa!!! Leker oss med megastore hybelkaniner og slikt!
  Fortsatt fin fredag:)

  SvarSlett
 14. Eg er jo trygda, det er ENDÅ bedre!!! Alle jenters barndomsdraum. Eg er det levende beviset på at NAV`ing er KULT! Stuller og steller med meg sjølv, og føler meg som verdens lykkelegaste! I dag har eg til og med laga dagens outfit-innlegg. Kan det bli bedre?

  Ta det kuli med den fluoren, upraktisk med eit sjølvlysande barn, plagsomt på natta meiner eg.

  God helg!
  E

  SvarSlett
 15. Hehe, hjemmedag idag her også og nå kan jeg ihvertfall krysse av dagens latter på to-do lista!:)

  SvarSlett
 16. :) Jeg har også en slik "fridag" i uken, der jeg i grunnen ikke får gjort mer enn halvparten av de tingene jeg hadde tenkt å få unna og sjeldent noe jeg har så veldig lyst til å gjøre..
  Status i dag: Rydda stuegulvet, feid unna et brett smuler etter frokosten, tatt ut av oppmaskinen, vaska tøy, rydda vekk reint tøy, fora og skifta bleier og inni her fikk jeg knipsa et par foto av en liten hissigpropp og planen er å få posta et innlegg på bloggen. Å stelle meg selv eller foring av meg selv har jeg ikke fått gjort enda. Tror jeg går og pusser tennene i tilfelle noen skulle ringe på og jeg må åpne døra - litt kjipt å bli slått i bakken av en fryktelig ånde...Nå er det langhelg og jeg gleder meg til at huset som nå er i presentabel stand kommer til å se ut som en slagmark atter en gang ;)
  Fin helg til deg :)

  SvarSlett
 17. Prima!!
  God helg fra Hemma FruMarit:)

  SvarSlett
 18. Selv uten 2 åring forsvinner sånne dager på et blunk.

  SvarSlett
 19. Haha måtte le her ja :) Du skriver så utrolig bra <3

  Jeg er i permisjon for tiden og dagene flyr avgårde uten jeg igrunnen har fått gjort så mye vettug. Setter jeg i gang med noe, skriker Lotte til å har gulpet, bæsjet eller noe så jeg må avslutte det jeg holder på med, å sånn går dagenen :))))

  Ha en riiiiiiiiiiiiktig god helg.

  Henriette

  SvarSlett
 20. Avsugning og støvsuging, det er liksom det det går i ja.... :))))

  SvarSlett
 21. Er du gal?? Tenker du ikke på pensjonen din, eller hva som vil skje hvis mannen din finner seg en yngre dame å stikke av med??
  Hihi, høres akkurat ut som min dag det der!

  SvarSlett
 22. Min mann hinta veldig tydelig i går om at jeg burde tørke støv i vinduskarmene i dag. Jeg forsikra ham om at det kan et av barna ta seg av, og at jeg nok kom til å gjøre litt husarbeid, men neppe så mye som han skulle ønske!! Og akkurat slik har det blitt, for først var det tannlegetime og så handletur. Men nå skal jeg slutte å lese blogger og komme igang med å rydde kjøkkenbenken....

  På handleturen i dag så jeg et veggskilt hvor det stod noe sånn som "En god mor har har skitne gulv, rotete hus og glade barn", på engelsk, altså. Og det er vel i grunnen ganske riktig ;-) Nyt fridagen, så orker du litt mer husarbeid i morgen!

  SvarSlett
 23. Hahahahaha!! Du har nettopp beskrevet MIN dag som hemma fru;-)) Men egentlig lurer jeg på hvor tiden blir av. Man skulle tro at jeg bare lå på sofaen og spiste konfekt hele dagen med de skarve resultatene jeg klarer å oppnå i løpet av en dag. Frustrerende! Men du har da i det minste avverget en fluortablettoverdose i dag - og det er da noe å skryte av, spør du meg!

  Fabuløs helg til deg og dine;-))

  SvarSlett
 24. Jeg trener når jeg har fri:-)

  SvarSlett
 25. Har hatt ein slik heimedag i mange år. I starten jobba eg meg halv ihel med husarbeid. Men lærte etterkvart å berre nyte dagen, og gjere det eg synst var kjekt'
  Lykke til på bloggtreffet i helga. Eg er med dokke i tankane.
  ShyB

  SvarSlett
 26. Herlig! Jeg er hjemmeværende hele tida og antall cupcakes jeg baker daglig kan andre bare drømme om! Nå leste jeg akkurat et flott innlegg i Klikk.no og jeg bærer selvfølgelig 23-åringen på armen og viser han fram også ♥

  SvarSlett
 27. He he... flott innlegg:)
  både jeg og mannen er hjemmeværende med permisjon for tiden da vi har fått to små fosterbarn, så vi har koselige dager for tiden, ellers pleier jeg å ha mange dager å ta av sånn til vanlig også siden jeg jobber 60%natt ..jeg er veldig glad i fridagene mine jeg.. da føler jeg at jeg lever litt i tillegg..får gjort masse i tillegg til å bare jobbe:)

  SvarSlett
 28. Ha ha :)))
  Morgenavsugingen er jo obligatorisk! Ingen god dag uten.......

  På en heldig dag får jeg kanskje gjort halvparten av det jeg tenkte på. Og slik går nå dagene ;)

  SvarSlett
 29. Jeg har hjemmekontor hver fredag, eller gjemmekontor som jeg kaller det. Prøver å gjemme meg for alle slags oppgaver, men de finner meg alltid. Ufint.

  SvarSlett
 30. NO comment!

  Bare god helg;)

  SvarSlett
 31. Jeg har ingen hjemme-hverdag, men om jeg hadde hatt, ville jeg fylt den med akkurat det samme som deg.

  SvarSlett
 32. Jeg har ingen fridag, men heller valgt å jobbe 100% Kunne jo ha jobbet 80% og hatt en dag fri for å gjøre husarbeid, men det synes jeg ville være så urettferdig. Skulle jeg tjenen mindre og ta alt husarbeidet (som jeg ikke liker) i tillegg. Nei, vi har da løst det på den måten av vi har vaskehjelp (kan jo bruke de "ekstra" pengene til det) og så rydder vi i fellesskap dagen før hun kommer. Ellers i uken flyter det mer eller mindre :-)
  En annen ting er jo å være hjemme for å kunne ha ungene hjemme en dag i uken, det er en fristende. MEN da hadde jeg ikke hatt råd til vaskehjelp og jeg mått gjøre husarbeid med ungene hjemme og da hadde jo noe av vitsen å ha de hjemme vært borte. Jobbe 80% en tid når den eldste var -1-2 år på grunn av lang vei til jobb, men det var tapsprosjekt økonomisk sett. Løsningen ble å flytte nærmere jobben og heler jobbe 100%.

  SvarSlett
 33. Hmm, jeg jobber heltid, men med vakter på 12 og 24 timer så blir det jo endel fridager innimellom. De går som regel til cafebesøk, trening (svært sjeldent) og husarbeid! Mannen din må være en av de heldigste? (hehe)

  Gørill/oss5ifamilien

  SvarSlett
 34. Hehe, hvert fall ingen avsugning:D
  Jeg sover en del siden jeg plages med dårlig søvnkvalitet. Og så syr jeg da vettu. Jeg skal egentlig hvile når jeg har fri. Men det er så fryktelig kjedelig.
  Ellen :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails