lørdag 17. mars 2012

Utfordring

Her ser du noe av det du trenger for å lage vårruller. Du får kjøpt pakker med filodeig - tynne flak med deig som egner seg til vårruller. Det som ser ut som en avkappa finger er ingefær.

Siden vi på en måte har fått det over oss at vi er en av Norges beste kokkefamilier, fikk jeg litt prestasjonsangst da vi inviterte inn til familiemiddag. Plutselig følte jeg at lasagne fra Toro ble litt stusselig.  Selv om vi hadde tenkt til å servere både loff og salat til.


Så hva gjorde vi? Jo, vi laget vårruller!


Er det er butikk som som regel har åpent når alt annet er stengt, er det den butikken der de selger glassnudler, oyster sauce, koriander og filodeig. De fleste steder har en eller annen såkalt innvandrerbutikk eller asiabutikk, og der finner du det du trenger.

Vi handla inn, og fulgte en oppskrift fra VG.


Og vi fikk det til!

For et år siden ville jeg fått spader hvis noen hadde foreslått at jeg skulle lage vårruller. Men med trettenåringen som rolig optimist ved min side, fikk vi det faktisk helt fint til!

Det tok litt tid, men det var ikke så vanskelig som jeg hadde trodd.


Og det ble lasagne fra Toro, altså. Men herlige vårruller til forrett.

Det er faktisk ganske gøy å få til noe du aldri har prøvd deg på før.

Min utfordring til deg er: Lag noe til middag som du aldri før har prøvd deg på! Tar du`n?

Ha en utsøkt dag med eller uten vår!

28 kommentarer:

 1. Nam, Pia!
  De så virkelig strøkne og gode ut!
  BRA jobba!

  SvarSlett
 2. Ja har lagd vårruller! Liker sånne butikker. Brukte akkurat samme deigen, litt andre ingredienser inni. Du har fått dem jevne og fine, sleit litt med det sjøl, hehe! Gikk i klasse med en thailandsk dame i fjor, hun ga meg oppskriften . Helt noe annet enn de du kjøper frosne ja. Du er knallflinke !:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi brukte to lag med sånn deig, da var det lettere å få dem jevne.

   Slett
 3. Og fikk tips om at disse er det faktisk lettere å få til om man fryser dem før man friterer dem. Det gjorde ikke jeg, rett i frityren så da var det vel hver 7-8. Som løste seg opp. Neste gang jeg skulle lage, hadde jeg bedre tid og la dem i frysen. Da gikk det mye bedre, og brukte bare ett flak pr rull.

  SvarSlett
 4. De så gode ut - men nei, det er sjeldent jeg orker å stresse med noe slikt... Kanskje når barna blir større :)

  SvarSlett
 5. Jeg lærte å lage vårruller av en nydelig dame fra Malaysia og hun påpekte at man må lime de sammen med egg og la de ligge med skjøten ned på et matpapir en stund så åpner de seg ikke.Prøv en bit banan inni og server varm med litt karamellsaus og vaniljeis til, det er fasinerende godt til dessert!

  Ha en herlig løsrdag!
  Klem fra Grete

  SvarSlett
 6. Jeg tar utfordringa di! :) Vi spiste vårruller fra Kina'n her om dagen og snakket faktisk om å lage våre egne en gang. Kanskje en gang er nærmere enn jeg aner? :)
  Vårruller er jo utrolig godt!

  SvarSlett
 7. Mmmmm, det så godt ut!
  Tror det blir vårruller en dag til uka her i huset! :)
  Har aldri laget det før, men tar utfordringen din!

  SvarSlett
 8. Jeg har vår, men ikke vårruller. Jeg tror aldri at jeg har smakt hjemmelagde vårruller.

  Cecilie

  SvarSlett
 9. Så morro!!!!
  Vårruller er veldig godt, men jeg har ikke smakt hjemmelaget.. Har aldri prøvd å lage det, for har liksom sett for meg at jeg må ha sånn frityrgryte.. og det har vi jo ikke....

  Jeg er veldig glad i å prøve å lage nye ting, og eksperimenterer ofte når jeg får middagsgjester. hehe.. kanskje teit, men er jo morro å lage nye ting, og å kunne diske opp med litt ordentlig mat!

  SvarSlett
 10. Jeg er imponert! En stor pott husmorpoeng til deg, eventuelt kokkepoeng til trettenåringen. Jeg tar ikke utfordringen akkurat i dag. I dag skal andre lage middag til meg og jeg har spotta ytrefilet, scampi og brokkoli i kjøleskapet. Mmm, nå blei jeg sulten. Både på dagens middag og vårruller.

  SvarSlett
 11. Ja det er virkelig gøy å prøve noe nytt.....og ikke så vanskelig og tidkrevende å lage ting fra bunnen av og med ferske råvarer som mange tror...

  SvarSlett
 12. Du verden! De ble jo helt perfekt;)
  Her prøver vi stadig vekk på noe nytt.
  Har oppdaget Trines mektige matblogg, og blir såå inspirert:)

  Takk for bestillingen på Epla:) Kommer i posten over helgen..

  En fin helg til dere...

  SvarSlett
 13. Oj, jeg er imponert! Virkelig. :-)

  SvarSlett
 14. Så kjempegodt ut! Takk for oppskrift og tips! Tar ikke utfordringa akkurat i dag... lagt ut vaffeloppskrift, det får holde i første omgang ;)

  SvarSlett
 15. Vårruller lager jeg ofte faktisk.. bruker akkurat den filodeigen også :) Jeg regner med at du ikke brukte all deigen? Om du har rester så må dette ligge i plastikk og kan fryses :) Neste gang du har rester av en kyllingmiddag kan du prøve å lage vårruller med kyllingbiter, pesto og brie... mmmmm :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi brukte all deigen! Det var femti flak i pakka, tror jeg.

   Slett
 16. Helt perfekte, jo! Har aldri prøvd meg på vårruller. Antar at ikke frosne på pose regnes med?

  Og angående utfordringen din: Den tar jeg absolutt! Egentlig tar jeg den rett som det er. Men i dag blir det bare bursdagsrester. Funker greit det også... ;o)

  SvarSlett
 17. Siden jeg ikke har noe utstyr liggende her, så blir jeg heller med neste gang/senere/når jeg har landet på bena i ett nytt land (velg selv ;) )

  Men, jeg utfordrer dere til å lage raspeballer MED brunost..... ;) Og spise de...

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, vet ikke om jeg tar den utfordringen....

   Slett
 18. Den utfordringen tar jeg helt klart - en eller annen gang i løpet av neste uke. Kanskje det blir vårruller..? Det så i alle fall godt ut.

  SvarSlett
 19. Vårruller er blant favoritten hos oss også. Jeg prøver å stappe mest mulig grønnsaker inni og litt karbonadedeig. Guttene mine godtar heldigvis at jeg eksperimenterer på kjøkkenet. Er maten litt mislykket frister jeg med god dessert etterpå:-)

  SvarSlett
 20. Åh, jeg elsker vårruller, men har aldri prøvd å lage det selv. Men nå skal jeg jammen prøve meg på den oppskriften jeg også:) Takk for inspirasjon!
  Klem E

  SvarSlett
 21. Nam, dette så jo bare helt fantastisk godt ut :) Men må man ha frityrkoker, eller kan man steke de på annet vis? :) Takk for tipset, dette må prøves ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi brukte bare en vanlig kjele med olje oppi.

   Slett
 22. Dere er tøffe, og det så godt ut :-) Eldstetøtta laga nettopp vårruller selv, og de var unektelig bedre enn de jeg har kjøpt fra frysedisken.

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails