tirsdag 20. mars 2012

Mammutkjøp. Og elendig handel.

Jeg elsker mammutsalget. Men noe som jeg elsker enda mer, er tida etter mammutsalget. For da kan du få tak i bøker til halv pris av mammutprisen!

Vi dro av gårde og plukket med oss noen bøker. Da vi kom hjem, så jeg jo at jeg hadde tabba meg ut. Jeg hadde plukka ut bøker som overhodet ikke sto i stil med hverandre, ei heller med resten av interiøret i heimen! Jeg burde jo ha tatt med fargeprøver og tenkt meg bedre om da jeg plukka ut bøker. Jeg glemte meg liksom bare bort!  Jeg tok bare de bøkene jeg hadde lyst på, og en av sønnene fikk et par bøker om Djengis Khan. Jeg tenkte ikke på fargekoder, nyanser eller kontraster i det hele tatt!

Jeg skjemmes. Og jeg må ærlig stå fram og si at den fargesorterte bokhylla går en dyster framtid i møte.

Sorry. Jeg prøvde.

"Shantaram" har jeg lånt og lest tidligere, men den var såpass bra at den må jeg eie. Baugstø skriver både om Tanzania og Sri Lanka, og sånt elsker jeg. De to bøkene om knokler og buer (som egentlig handler om Djengis Khan) var det en elleveåring som gjerne ville ha. "Å bake kaker i Kigali" har jeg hørt skal være litt sånn Damenes Detektivbyrå-aktig, og de to andre bare tok jeg.

Gjort noen bokkupp i det siste?

Ha en lesende kveld med eller uten match!

29 kommentarer:

 1. Ærlig talt, Pia. Sånn kan du jo ikke holde på! Du som har nytt hus og greier. Skjerpings! Nuvel, du kan vel alltids skaffe noe stoff (tøy altså, don´t go there...) og sy noen snasne boktrekk. Det er jo så in for tiden! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kaster meg over symaskinen (som jeg ikke har) nå!

   Slett
 2. Elsker Mammutsalget selv, jeg, men dette ettersalget har gått meg hus forbi i alle disse årene! Er det mulig? Uansett - var veldig skuffa over årets salg, har nesten ikke handlet noen ting. Ikke en kokebok jeg hadde lyst på engang. Så da kan ettersalget bare ha det så godt :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Her selger de etterhvert restene til kilopris - herlig å kjøpe noen kilo barnebøker!

   Slett
 3. He, he, mamutsalget er oppskrytt...... Men jeg ville si at Shantaram er en god bok, men det visste du allerede!! Jeg har dvdéne fargesorter....det får holde. AnneK:-)

  SvarSlett
 4. Gosh så rotete det vil se ut i bokhylla...Løp og bytt de :o)

  SvarSlett
 5. Spanande! Er ikkje så oppdatert på bokfronten, men Shantaram har eg faktisk lest og kjøpt eg også :) Elskar å gå på boksal, men blir mest barnebøker eg handlar, sidan det er så stort utval på "vaksensida" at eg ikkje klarar å velja noko.. Evt. kjøper eg det som kan sjå bra ut.. Ein gong kjøpte eg den største boka eg fann på sal, berre for å ha lesestoff ei stund (er ganske glupsk når eg fyrst byrjar), og den var verkeleg DIGER! Ken Follett sin oppfylgjar til Stormenes tid, om du har høyrt om den. Kan anbefalast :) Elles reknar eg med du tek med fargekodar neste gong, om ikkje det allereie er for seint då...

  SvarSlett
 6. Gikk til innkjøp av De utrolige årene her om dagen, til full pris! Aiaiai... Men nå skal de bli skikk på disse unga, eller ikke....

  Ha en fin kveld! :)

  SvarSlett
 7. Oh no. Riv av omslagene så bøkene i det minste blir ensfargede. Fort, fort !

  SvarSlett
 8. O shit! Glemte du å ta med fargeprøver???
  Forøvrig, skulle jeg tatt utgangspunkt i fargeprøver på Coop'en, som er min nærmeste bokhandel, ville jeg kanskje endt opp med legeromaner og Sagaen om Isfolket. Ja, kanskje ikke Sagaen om Isfolket, da. Det var kanskje på 80-tallet det... Men noe tilsvarende.
  Så jeg droppa fargematch og tok med meg en bok av Kari Fossum til KUN 69,-. Det må være et kupp, sånn helt på siden av Mammut, liksom. Boka ble lest på et et par dager. Stakkars forsømte familien min.
  Ellers leser jeg Sherlock Holmes-bøkene. Ble så nysgjerrig etter den serien som gikk på tv. De er faktisk ganske gode. Holder på med den tredje nå.
  Ellen :)

  SvarSlett
 9. Nei, der dumma du deg ut, gitt. Halloooo, du må jo tenke på fargen på coveret, det er det viktigste!

  Selv kjøpte jeg bare barnebøker, de er en i annen bokhylle.

  SvarSlett
 10. Det var verkeligt ubetenksomt av deg Pia!

  Eg har stabla alle bøkene mine inntil veggen i stua for å få plass te stoffene i hyllene, så eg trenge heldigvis ikkje å bekymre meg for det. Eller kanskje eg burde...??

  Kjekt å hørra at ballen e blitt brukt forresten :o)

  SvarSlett
 11. Hurra!!

  Trodde jeg var spinnvill og alene om fenomenet da jeg sorterte bøker og dvd - er etter fargen på coveret
  ( Det mener Petrine mannen enda ) ...
  Det blir et mer ryddig uttrykk i alle hyllene hvor det matcher.
  Og så har vi en fargerik variant .. :0)

  Ha en god kveld og onsdag !

  SvarSlett
 12. Da legger du bare på et bokbind som matcher interiøret. Og så merker du permen med dymo:-)
  Eventuelt kan ikke - matchbare bøker settes i en kasse (som naturligvis matcher hyllen).
  For det MÅ matche!!

  Hilsen en som har polkadottpapir på Tatt av vinden *ler*. (Tragisk, men sant.)

  SvarSlett
 13. Mammutsalget er skumle greier, for det er så mye fristende å bruke penger på. Jeg gikk bananas og kjøpte 4 veldig fine insektbøker som jeg trur blir veldig bra i sommer.

  SvarSlett
 14. Tror jeg kjøpte Shantaram på mammut for to år siden, og enda har jeg ikke fått rotet meg til å lese den. Kunne jo ventet til nå med å kjøpe den jeg da... Tenk så mye jeg ville spart ;)!
  Hos oss har vi bare sorte album fra alle reisene våre i stua, de rotete bøkene står på soverommet:)!
  God kveld til deg;)
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 15. Jau då har nok som du vorre på mammutsalg og det vanlige mammutten. Masse deilig bøker har blitt med hjem. Det ble noen å lese, noen å høre, noen bare å bli inspirert og det ble bøker for alle i heimen fra 6 til 50 år. VI liker absolutt MAMMUTEN!!

  SvarSlett
 16. Du får gjøre som de hadde gjort på Ikea-bloggen; sette bøkene med ryggen inn mot veggen. Blir så lekkert atte. Og ikke minst praktisk.

  Kjøpte tre bøker om fluefiske og fluebinding til kjæresten inne på bokklubben.no, men dessverre tok han det ille opp. Typ "ka du mein? e æ så dåli te å få fisk at æ må ha nån andr te å fortæll mæ korsn æ ska træ på en krok". Oi da.. ;)

  SvarSlett
 17. Det er virkelig godt å se at jeg ikke er den eneste som har gått på Mammutt smellen. Har gått på smellen 3 ganger i løpet av perioden. Og DRIT stolt over at jeg klarte å gå ifra halv pris på mammutt salget for ett par dager siden! SUPERWOMAN må ha tatt over meg akkuratt der og da. Yeah!

  Når det gjelder farge sortering i bøker, så kan du bare legge det fra deg :P Bøker er kunstverk! Sier vi..

  SvarSlett
 18. Makan! Tenk å glemme matchinga!!!

  Jeg er skikkelig missunnelig på de som kan dra på bloggtreff med dere da. Det hadde vært utrolig gøy å være med på. Men så skal jeg noe annet akkurat den dagen. Nå virket den andre avtalen plutselig litt kjedelig...

  SvarSlett
 19. Det blir mange boktrekk å sy..... Tror du må innkalle syhjelp. ;)

  Har ikke kjøpt bøker på mammutsalg, men fant da noen andre bøker av interesse bla denne: http://www.egedenne.com/2012/03/alt-du-trenger-er-peke.html

  SvarSlett
 20. OMG! Nå må du virkelig begynne å vurdere hva du holder på med......

  Jeg kjøpte meg ei knallbra bok forrige uke, som jeg skal fortelle om en annen dag ;)
  KLÆM

  SvarSlett
 21. Der tabba du deg ut altså! ... Bøker er ikkje pynt. Hugsar du dei skrekkelige spraylakkerte bøkene frå 80-90-talet med tørka blomster inni og kanskje eit par antikke briller? Slike låg oppslåtte rundtomkring, til pynt, ofte i overmøblerte heimar... ;) Skrekk og gru!

  SvarSlett
 22. Du skal ha klapp på skuldra for at du tross alt prøvde da...
  Mammutsalg er genialt!

  SvarSlett
 23. LOL!!!! dette var virkelig uventet urutinert av en så erfaren interiørdame, altså! heheheheh! Jeg fikk tak i mange bøker til både meg, mannen og litjtuppa på Mammuten:) blir skikkelig glad når jeg kan kjøpe bøker billig:)
  Lykke til med bokhylla:)

  SvarSlett
 24. Såh! Neste blogginnlegg bør vise korleis du har kome deg ut av denne kinkige interiørblunderen!

  SvarSlett
 25. Det ettersalget på mamutsalget har jeg ikke visst om før. Jeg trodde bare de solgte ut det de hadde. Det er mange år siden jeg har vært på mamutsalget.

  Cecilie

  SvarSlett
 26. Bestilte Shantaram og Balansekunst i Bokklubben for et par dager sida. Skjønner at jeg burde kommet meg i en butikk i stedet...

  SvarSlett
 27. Jepp, handla nesten 40 bøker på fretex i Kirkenes... Ble bare 11 kg mer bagasje på tur hjem enn da vi dro opp ;) Måtte låne en bag av de vi bodde oss for å få med alt hjem. Hadde jo også vært i Finland og handla allergimat til junior... Også har jeg fått tak i noen bøker på ettermammutsalg. Og bokhylla er snart sprengt...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails