søndag 26. februar 2012

Hva skal man tro?

Noen mennesker burde bli beskyttet mot seg selv. Nei, jeg tenker ikke på bloggere som for eksempel blogger om kjøkkenet sitt tre dager på rad. Jeg tenker på sånne som i fullt alvor snakker om engler som røyter fjær.

Å legge ut bare om engler var liksom greit. Da kunne vi smile tolerant og si ja, da, man må jo få tro på det man vil, og ja, da, det er sikkert mye mellom himmel og jord og alt sånt. Men når man forteller at man finner fjær etter englebesøk, da går det for langt. Da snakker vi tvangstrøye, spør du meg.

Her kommer jeg med noen episoder fra hverdagen, der noen sikkert ville trodd at Gabriel og co hadde vært på ferde, mens jeg har trodd noe helt annet:
¤ Jeg skiftet sengetøy. Da oppdaga jeg plutselig ei fjær på gulvet! Her kunne jeg enten tro at
A) fjæra var fra en engel
eller
B) jeg kunne tro at fjæra kom fra puta, som faktisk inneholdt gåsedun.


¤ Jeg fant en pose med nonstop på kjøkkenbenken som var åpnet og halvparten av innholdet var borte. Enten kunne jeg tenke at
 A) en engel hadde vært søtsugen
eller
B) en sønn hadde vært søtsugen.

¤ Akkurat nå hører jeg stemmer. Jeg kan for eksempel tro at
A) det er engler som snakker i koder og vil nå meg med et eller annet himmelsk budskap
eller jeg kan tro at
B) stemmene kommer fra sønnene mine, som faktisk sitter her i sofaen og diskuterer hvem som egentlig er kulest i Ringenes Herre.

Jeg er nok mer en sånn person som tror det meste har en logisk og grei forklaring. Altså, et B-menneske i disse tilfellene her.  Hva med deg?

Ha en tenkende kveld med eller uten logikk!

39 kommentarer:

 1. He he ja jeg er helt enig med deg...:)
  Blir litt vel "spesielt" for meg når en "finner" engel fjær over alt:-P

  SvarSlett
 2. Som jeg skulle sagt det selv - men det er nesten litt interessant med et slikt totalt fravær av kritisk sans.

  SvarSlett
 3. Du må ikke være så jordnær og pessimistisk Pia.
  Klart at engler finnes.

  Det finnes mye mellom himmel og jord.
  Jeg ble nemlig fortalt på en alternativmesse for 15 år siden at jeg har en engel ved min side.En indianer.

  Ikke rart jeg liker indianermusikk.
  Og det er ikke kødd en gang.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp.
   Så hos oss finner jeg kun farga fjær.
   Hvis jeg finner noen.

   Some day.

   Slett
 4. Ååååå - det hadde jeg tenkt å skrive om, hihi. Etter jeg leste en knallgod kommentar i Magasinet i Dagbladet i går. Der tok du'n!
  Men muligens det kommer et engeinnlegg allikkavæl ;)
  Selfølgelig finns det engler. Men uten fjær. Den var for drøy ;)

  SvarSlett
 5. Jeg skulle faktisk ønske at noen med litt faglig tyngde innenfor psykologi/psykiatri kunne gått ut i media og slått hardt ned på dette jeg!!! Jeg vet om to som har gått løpet ut med Märta, og i den forbindelse vet jeg litt hva de holder på med, og det er rett og slett hasardspill med sarte sjeler!!
  Ser forresten for meg fru Behn stå over gjengen som mediterer i åkern - med kniven godt planta i dunjakka mens hun sprer fjøra utover... hoho!
  Ønsker alle en jordnær kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. - og så får ikke folk gå bananas for at jeg skrev sarte sjeler - det var kun et uttrykk...

   Slett
 6. Jeg er i alle fall sikker på at det meste har en logisk forklaring......

  SvarSlett
 7. HAHAHAHAH!! :) Takk for kveldens latter!

  Jeg TROR at det finnes engler, men jeg tror IKKE de legger igjen fjær. Og nå tror jeg at ho Märtha sitter oppi Lommedalen og ler seg fillete fordi hun tjener penger på de som kjøper bøkene og kursene.

  God kveld! :)

  SvarSlett
 8. Hva gjør man ikke for å tjene penger, når man oppdager at det å være fysioterapeut faktisk innebærer å måtte TA på andre mennesker. Da er det mye bedre å sitte på "orkesterplass" og håve inn gode penger på vissvass! Herlig innlegg :-)

  SvarSlett
 9. Knis. Ja, jeg sier som jeg pleier: Alt med måte. Jeg tror det er mye mellom himmel og jord, som man sier, men det får være grenser på å ta av. Og om de nå får alle disse ville ideene----det går an å holde det for seg selv. :-D

  SvarSlett
 10. Hehe - så enig! Jeg liker å tro på noe mer enn jeg kan se, men den svarte fjæra på gulvet er jeg rimelig sikker kommer fra lillebrors Sabeltannhatt. Men det er jo en kjedelig historie, det blir ikke mediedekning av slikt. Så kanskje kommer det fra en veldig mørk engel...? Jau!
  *God bedring*

  Fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 11. Jeg har en haug med engler som bor i min sofa, helt sant! Der finner jeg fjær hele tiden. Og de er ikke fra den dritt "røytende" møkkaputa fra IKEA. Nei nei, vi snakker engler her.

  SvarSlett
 12. Ha ha ha, ja SÅNNE engler er stadig på ferde i godteskapet her også. De spiser derimot ikke gulrøtter eller brokkoli.

  SvarSlett
 13. Jeg tror mer på falne engler.

  SvarSlett
 14. Heller nok mer mot den nøkterne sida.
  Men..
  ..er litt åpen, da.

  SvarSlett
 15. Hihi;) Eg trur jo at det finst meir mellom himmel og jord enn det ein ser, men synest den verka litt søkt den teorien der ja! Må vere lov å le;)

  SvarSlett
 16. Ta det for det du synes det er :-) Har akkurat lest ferdig en trilogi om vikinger og de som tror på Tor og Odin og alle tegnene. Synes det er en spennende livsanskuelse.

  Her i huset har vi forresten nisser. Rotenisser, godterinisser, nisser som tømmer dorullen og ikke erstatter den osv.

  SvarSlett
 17. Jeg KUNNE ha TRENGT en ENGEL en gang i blant- men jeg finner verken hvite eller sorte fjær:( tung depresjon...

  SvarSlett
 18. Hehe, jeg tror faktisk på littebitt på at det finnes ting vi ikke kan forklare, men jeg føler ingen trang til å skrive bok om det eller forklare andre om det!

  Forøvrig hadde vel ikke dette vært så oppe i dagen, hadde ikke den ene engelen kommet fra en noe mer fasjonabel adresse enn oss andre ;-)

  Tro på hva man vil, men prakk det ikke på andre må vel være en grei regel? Både for det ene og det andre?

  Og mannen min: han er troendes til å skylde på både engler og demoner hvis han har kommet til skade for å spise opp feks M&M's ene mine :-)

  SvarSlett
 19. Jeg har opplevd diverse rare ting, så jeg klarer ikke helt å avskrive fjærene til Martha som noe tøys..

  Det blir forresten som å uttale seg om hvordan en skilsmisse oppleves. En klok person sa nemlig til meg, at mennesker som ikke har opplevd skilsmisse selv, de aner ikke hva det dreier seg om. Og siden jeg ikke har opplevd det med fjær, men om andre rare ting, så vil jeg ikke hive meg på den gjengen som hoverer over at det er humbug å finne fjær på steder det ikke fantes fjær... Sorry ass..

  SvarSlett
  Svar
  1. Men jeg ser liksom ikke helt koblinga mellom engler og fjær...

   Slett
  2. Fjær kan være ett symbol rett og slett. Akkurat som en spesiell lukt kan minne deg om en bestemt person.

   Ellers får de religiøse bøkene ta litt av skylden for de englevingene, som riktignok er ofte avbildet/malt i fjær.

   Slett
 20. Nei vet du hva, jeg tror det er andre enn gabriel som røyter fjær, jeg ja.

  SvarSlett
 21. Kanskje litt drøyt med den fjæren, ja, men jeg synes det er minst like drøyt å avfeie alt som ikke har en logisk forklaring. Men så er jeg en av disse naive menneskene som tror på Gud, da... Så da følger det vel med å tro på engler også:)
  Og til hun som skrev at psykologer/psykiatere burde slå hardt ned på dette: jeg er selv lege, og mye av grunnen til at jeg ikke kunne tenke meg å arbeide innenfor psykiatrien, er at man er nødt til å late som at det åndelige ikke finnes. Ja, for så trangt er det faktisk. Det er kun det vi kan ta og føle på og forklare som er hele virkeligheten. Virket jeg sur nå? Det var i såfall ikke meningen - jeg kan bare bli litt lei av at man skal avskrive alt som ikke har en umiddelbar logisk forklaring.

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, nei, du virket ikke sur. (Jeg tenker oft på om jeg virker sur. Og så prøver jeg å spe på med et sånt smilefjes for å understreke at jeg ikke er sur. Bare litt krass. Noen ganger;)

   Slett
 22. Hihi - herlig innlegg igjen! Du har en fantastisk gave som du gladelig videreformidler til oss - TAKK!

  SvarSlett
 23. Jeg har opplevd uforklarlige hendelser, men dette englefjærfenomenet, er på et litt for høyt plan for meg. Jeg er nok litt tilbøyelig til å tro at prinsessen har sprettet opp dunjakken sin og kastet fjær utover kursdeltakerne mens de har lagt på bakken i meditasjon med lukkede øyne.

  Cecilie

  SvarSlett
 24. B B B B B B, definitivt jeg også:) Går så langt som å si sludder og pølsevev jeg da;)
  Ha fin uke du Pia:)

  Trine......skeptikeren

  SvarSlett
 25. Siden jeg bor i et hus hvor proppen i vasken flyr vegg-i-mellom, radioen skrur seg på av seg selv, innholdet i klesskapet strøs utover gulvene når ingen er i rommet og slikt, så er jeg åpen for det meste (og tro du meg - det var jeg IKKE før vi flyttet til et hus som hadde vært snaskens for Åndenes Makt-gjengen), men å røyte fjær? Jeg tror nok heller på fjær-i-pute-teorien. Ett sted får liksom grensa gå... MEN! Respekt for at dama står for det HUN tror på! Det krever sin kvinne.

  SvarSlett
 26. Jeg tror det finnes mer mellom himmel og jord enn vi kan se. Men jeg satser vel også litt mer på det som har en logisk forklaring.

  Jeg fant forresten en hel pose med fargede fjær under en ryddesjau i går, og som jeg slettes ikke vet hvor kommer fra. Kanskje det har vært en inianerengel her også?

  SvarSlett
 27. Engler å engler......
  Ligger masse fjær under senga vår, og det har helt sikkert ikke noe med at vi har dobbel dundyne som vi herjer under....... ;)

  SvarSlett
 28. Jeg ser enormt fram til DNA-analysen av de fjæra! (Fjørne? Hvordan bøyes fjær...?)

  SvarSlett
 29. Who knows, ass!
  Jeg er sikker på at det finnes mer mellom himmel og jord enn vi kan se, ta og føle på. Men fjær...enig i at det er smådrøyt ;)

  SvarSlett
 30. Hehehe, kommentaren til lillesmor var jo knall :) "Med kniven godt planta i dunjakka"

  Ellers må jeg si at jeg har dårlig tro på engler, og jeg mener vel egentlig at folk har for lite å gjøre hvis de har tid til å overbevise seg selv om at de har hatt englebesøk når de finner fjær fra dyna.

  SvarSlett
 31. Noe har ihvertfall skjedd med headeren din? eller?

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, ser det jeg og. Den er borte? Ja, ja, får tru den dukker opp igjen...

   Slett

Related Posts with Thumbnails