onsdag 1. februar 2012

Fly med barn? Utstyrstips.

Siden jeg har vært litt i reisemodus, tenkte jeg å komme med et lite reisetips.

Når vi har vært ute og reist med små barn har vi
a) ikke hatt med vogn
b) hatt med ei godt brukt vogn som det ikke har vært så nøye med
c) leid/lånt vogn på feriestedet. Ofte ei vogn der man ikke kan legge ned ryggen eller ei vogn med sånne små hjul som ramler av
d) sendt den dyre, store vogna godt pakket inn i plast og håpet på det beste.

Det finnes jo noe som heter PramPack som beskytter vogna når den er ute og flyr, men det har jeg aldri tatt meg råd til å kjøpe.

Og nå hopper jeg rett på reisetipset:

Jeg fikk en mail fra Christina og Halvor som står bak firmaet BarnOmbord. De leier ut reiseutstyr for småbarnsfamilier. Blant annet sånne PramPacks. Du bestiller på nett, plukker utstyret opp på flyplassen, og leverer det på flyplassen når du kommer hjem igjen. Smart og lettvint.

En sånn reise-med-baby-dings jeg gjerne skulle hatt med på tur, er en slags babykøye som du også kan bruke som barnestol. Siden jeg ikke er så god på seriøs produktomtale, kan dere heller klikke dere inn til BarnOmbords nettsider og få mer saklig info der.

Har du noen erfaring med disse produktene?
Ha en reiselysten dag med eller uten utstyr!

15 kommentarer:

 1. Nei, ingen erfaring. Men trodde flyselskap hadde visse regler om barnesikring på fly?

  SvarSlett
 2. den så lur ut den der hengekøyedingsen, kunne tenkt meg en sånn selv i stor utgave for bedre søvn på altforlange flyturer på turistklasse

  SvarSlett
 3. Vi leide PramPack fra BarnOmbord i høst da vi var på Mallorca. Kjempekjekt og enkelt, bestiller på Finn i forkant, henter den på Gardermoen og leverer den samme sted. Billig var det og! Dessverre ble vogna vår ødelagt selv om den var pakket i PramPack, men siden den var det, så fikk vi tilbake ny vogn fra flyselskapet for vi hadde pakket den så forsvarlig vi kunne. Anbefaler flere å leie PramPack fra BarnOmbord!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig å høre Mia!

   Vi har nå nettbutikk på vår hjemmeside www.barnombord.no, slik at det nå er enda mer enkelt med bestilling og betaling! :)
   Se også nettbutikken vår i venstre meny inne på www.facebook.com/BarnOmbord

   Med vennlig hilsen

   Christina Holmgren
   BarnOmbord AS

   Slett
 4. Vi har stort sett tatt med eit gammalt rukkel av ei vogn. Det går heilt fint!
  Nå skal eg to turer ut og fly denne uka- uten unger! Det er jo enda enklere! Trenger ikkje vogn eller prampack eller noe da... :)

  SvarSlett
 5. vi kom nettopp hjem fra en reise med 5 timers flytur.etter tidligere turers marerittlignende tilstander med to små barn hoppet jeg av glede da jeg så BarnomBords produkt "cares flysele". jippi tenkte jeg og så for meg tre-åringen stroppet fast uten mulighet til å lugge personen foran eller kaste potetgull på de bak....eller sloss med storesøster på 5. Dengang ei. Selen var konstruert sånn at man brukte det vanlige setebeltet som "hovedlås" og alle vet jo hvor lett og ikke minst gøyalt det er å åpne for en liten tass.forslaget fra den hyggelige damen som driver BarnOmBord var å fortelle barnet med tyyyyydelig stemme at det ikke er lov å åpne selen...yeah right...

  men den hengekøya er genial sikkert opp til 1 år...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe Gunhild,

   Kjedelig at det ikke fungerte for dere med CARES selen vår, kanskje neste gang?
   Ja, det kan være en utfordring å få en 2-åring til å sitte i ro, og hvertfall om det er mamma eller pappa som sier det, men det er vel lov å prøve? :)
   (På grunn av sikkerheten er selen konstruert på den måten, dessverre

   FlyeBabyen (hengekøya) ble brukt av vår sønn på 17 måneder når vi reiste til Tenerife for noen uker siden. Sov som bare det! :)

   Du vet hvor du finner oss, om du ønsker å leie en gang til..

   Hilsen den hyggelige damen med den "tyyydlige stemmen" :)

   Christina Holmgren
   BarnOmbord AS
   www.barnombord.no

   Slett
 6. Vi har reist med Teutonia anno 2005. Den tåler "alt" og er god å trille i motsetning til endel paraplytriller. Hengekøye er sikkert fint når de er bittesmå. Men jeg savner noe som kan holde nede en toåring...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mildrid,

   Kanskje du skulle prøvd CARES-selen vår til neste reise?
   Håper du er mer heldig enn Gunhild over her.. :) Er mange som er fornøyde med den, og den er også mer sikker til de små barna under flyvningen, enn de beltene som er der fra før.

   (Ta gjerne en titt på www.facebook.com/BarnOmbord på bildene som ble lagt ut av CARES selen for ikke så lenge siden)

   Ta gjerne kontakt om du har spørsmål, jeg hjelper deg gjerne! :)

   Med vennlig hilsen

   Christina Holmgren
   BarnOmbord AS
   www.barnombord.no

   Slett
 7. Vi skal fly innenlands og dessverre er ikke barnombord over alt:( Så jeg sjekket opp det med vogn og hva skjer og den blir skadet eller ødelagt. Flyselskapet dekker det ikke, men det gjør forsikringselskapet vårt. Men den hengekøy saken kunne jeg veldig gjerne tenke meg i morge;);)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anine,

   Vi sender også FlyeBaby (hengekøyen) over hele landet.
   Denne kan også brukes som barnestol til barnet, så den kan brukes en god stund, og er virkelig et flott produkt.
   Maks vekt som fly-barneseng er 11 kg.

   Med vennlig hilsen

   Christina Holmgren
   BarnOmbord AS
   www.barnombord.no

   Slett
 8. Dette ser veldig lurt ut, men jeg er ikke innstilt på å få flere barn bare for å prøve. Jeg vet jeg er kjip, men sorry.

  SvarSlett
 9. Syns den så smart ut den der køya, for babyer. Fløy i 5 timer om natten sist sommer med minsta som da var 10 mnd. Hun sov hele veien, og det hadde vært fint for mor å få ledige armer ei lita stund i løpet av flyturen...

  Når det gjelder vogn, liker jeg å ha ei stor og god vogn. Mine har ligget mye i vogn, og da er det greit at den har både god plass og riktig liggestilling. Og med endel trasking, er det kjekt at den er god å trille og tåler et lass med vesker og poser ;o) Så vi tar med Emmaljungaen vår på ferier. Har egen Prampack, og det har sålangt fungert greit.
  Åh, nå fikk jeg litt reiselyst!

  SvarSlett
 10. Vi bruker å ta me vår billige trille, ingen verdens undergang om den går i stykker. Og så bestiller vi bag på flyet. Sånn som festes på veggen og ungen sover i. GENIALT! :D

  SvarSlett
 11. Takk Pia, for innlegget ditt! :)

  Til alle dere som ble nysgjerrige på firmaet vårt, BarnOmbord, les mer om oss på www.barnombord.no

  Nå er det enkelt å følge med på spennende nyheter fra oss ved å like oss på www.facebook.com/BarnOmbord

  Riktig god reise til alle som skal ut i den store verden med de små!

  Med vennlig hilsen

  Christina Holmgren
  BarnOmbord AS - smart og smidig for småfolk

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails