mandag 13. februar 2012

Bursdagstradisjoner

Vi har våre familietradisjoner når noen har bursdag. Det er forbudt for bursdagsbarnet å stå opp. Vi andre samles i gangen. Vi hvisker. Vi gjør oss klare.


Vi sniker oss inn til bursdagsbarnet. Og så synger vi.

De siste gangene har "Hurra for deg!" måtte vike for "Gratulerer med dagen, gratulerer med dagen, gratulerer med dagen, gratuleyeyer, gratulerer med dagen, gratulerer med dagen, gratulerer med dagen for du er super!"

Toåringen begynner virkelig å få sansen for bursdagsfeiringer. Hun er jo våken noen timer før vi starter bursdagsmorgenseansen, og hun har god tid til å pynte seg.

Hun synes det er fantastisk stas å gi og gjerne åpne pakker. Forsyne seg av bursdagsbarnets godsaker.

Har dere noen spesielle tradisjoner når noen fyller år?

Ha en kul kveld med eller uten tradisjoner!

Dette er et innlegg jeg har hatt liggende klar et par uker. Jeg har fortsatt influensa og har lite overskudd til blogging. Men takk for alle hyggelige kommentarer - jeg leser alt:)

24 kommentarer:

 1. Høres ut akkurat som det der hos oss også Pia. Sikker stikk på god bursdagsstart:)

  SvarSlett
 2. Gratulerer med dagen!

  Jenta di får mye bursdagstrening, ikke rart hun synes det er stas.

  Og god bedring til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ingen bursdag i dag, altså, dette var et par uker siden...Men vesla får mye bursdagstrening, ja, og tenk når det en gang blir hennes tur:)

   Slett
 3. Kjedelig med influensa, god bedring! Artig bursdagsinnlegg. Og moro med intervju i dagbladet!!

  SvarSlett
 4. Jepp, samme tradisjonen som dere. Bursdagsbarnet må pent ligge i senga og kokkelure til vi andre får lusket oss inn med sang, en muffins eller to, og gaver. Stor stas! :-)

  SvarSlett
 5. HUFF da! god bedring til deg.

  He he vi har ikke fått inn noe tradisjon enda, får vente til jeg står opp før en av barna.

  SvarSlett
 6. Så koselig med bursdagstradisjon, og jeg tror nok gjerne 2åringen liker bursdager - uansett hvem det er sin :)
  Det er fint med snille storebrødre, som både tar imot hjelp til å pakke opp gaver og til å spise kake! Det synes nemlig jenta vår på 3 år også ;)
  Ønsker deg god bedring!

  SvarSlett
 7. FØrst og fremst - GOD bedring!!:-)
  Det er IKKE gøy å være syk, er det selv og syns skikkelig synd på meg selv...
  Og ang bursdager så har endelig storebror begynt å skjønne noe av det. Nå som lillesøsters bursdag nærmer seg, så er han ganske misunnelig fordi hun får så mye og ikke han...
  Men synge, det får vi se om vi rekker. Lillesøster har en tendens til å våkne først, og da er alle andre litt i koma. Får ta bursdagssangen for henne på flyet, på vei til Dubai, tror jeg:-) (Vi drar på 1 års dagen hennes...)

  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 8. Fantastisk fin bursdags-tradisjon. Føler liksom vi har lite tid til sånt på morran.. Men vi gir klemmer og gaver på morran til frokost. Også får bursdagsbarnet velge middag den dagen. Har sjelden barneselskap på dagen, men de får velge mat da også.

  SvarSlett
 9. Hehe, morsomme bilder:)Jeg har med meg de samme tradisjonene hjemmefra, og har videreført de sammen med mannen, både før og etter barnet. Faktisk:) hehe.

  SvarSlett
 10. God bedring! Men eg har slitt med spybeigen. Er ille det og, skal eg sei deg!
  Vi synger happybirthday. Ikkje når vi er sjuke altså, men når det er bursdager. Og ellers veldig likt din beskrivelse over her. :)

  SvarSlett
 11. Vi starter bursdagene på samme måte som dere :o) Kake, pakker og sang på senga ;o)

  God bedring!

  SvarSlett
 12. For en herlig gjeng dere er! Skjønner at det sjelden er stille i heimen ;)
  Vi har ingen sånne tradisjoner på morgenkvisten, men er skikkelig gode på kakeselskaper senere på dagen :)
  God bedring!!
  Klæm

  SvarSlett
 13. Flott med tradisjoner. Jeg har snart bursdag og det er plass i koret.

  SvarSlett
 14. Jepp, bursdagsbarnet holder sengen for så å bli servert nystekte vafler, saft og gaver :))) Alle får bursdagssang bortsett fra ho mor, fordi han far er for flau til å sette igang sangen ;) (Jeg kan jo selvfølgelig synge for meg selv, men det blir litt kleint)

  SvarSlett
 15. Æh, nei. Ikke sånne morgenritualer i hvert fall. Men vi har familieselskap hvor vi inviterer alle i familien. Tanter, onkler, søskenbarn, besteforeldre osv. Og de minste har jo selvfølgelig barneselskap.
  Jeg ser du prøver å tvinge på ungene din pasjon for oransje. :D
  Dere er en herlig gjeng, jeg tenker at det er masse kjærlighet i familien din. Masse!
  Håper du føler deg bedre snart.
  Ellen :)

  SvarSlett
 16. Vi har hatt liknande tradisjoner. Men no er det tynnt i rekkene tidleg om morgonen. Dei tre store gutane gidd ikkje møte opp på jenterommet tidleg ein morgon. Så det er berre jenta som feirer slik no. Eg og mannen snik oss inn med pakke, lys, og falsk sang , med morgonånde!

  SvarSlett
 17. Hihi, slik har vi pleid å gjøre det også, angret litt etterhvert som årene gikk, siden det er kjipt å stå opp klokken syv en lørdag lizzm, men tradisjoner må holdes;-) Eldstejenten vil ikke vekkes tidlig om bursdagen er i helgen, så der er tradisjonen litt på hell, men ellers er det opp og hopp med flagg og gaver.

  God bedring!

  SvarSlett
 18. Hørtes ut som en flott tradisjon! Ekstra stas å ha bursdag når man blir vekket med kaker og sang! :)

  PS Veldig kjekt med noen blogginnlegg som bare trenger å publiseres når man ligger med influensa - eller bare ikke gidder å skrive noe nytt. ;) God bedring!

  SvarSlett
 19. Koselig! Den lille snuppa di ser så sjarmerende ut! Hun er heldig som har så mange flotte storebrødre:-)
  God bedring til deg!

  SvarSlett
 20. Bursdagstradisjonen her hos oss er gave på senga, frokostbord og bursdagsbarnet får bestemme middag:)
  Jeg har også influensa:) Staaaaaakar oss:)

  Trine:)

  SvarSlett
 21. Vi har også samme tradisjon med frokost på sengekanten til bursdagsbarnet... Og i fjor fikk også mamma frokost på senga kl 0600 søndagsmorgen av en morgenfrisk prinsesse...:-) Heldigvis har den eldste bursdag i ferien, og han trenger vi ikke å vekke før etter 12 en gang..da er det mye lettere... :-) Så plukker jeg en blomst ute til sommer eller vårbarnet mens vinterbarnet får en kvist eller en del av en potteplante..he he..
  God bedring, håper du er bedre i dag!

  SvarSlett
 22. Tradisjonen her er at mor (meg) vekker barnet/ungdommen med kake og gaver på senga, samtidig som hun filmer og manøvrerer kakebrettet. (og det går som regel bra) Grunnen til at det bare er meg er at pappaen her i huset starter aaaaltfor tidlig på jobb og at begge barn er B-mennesker som heller vil sove enn å vekke søsken med kake de ikke får smake;)

  Men fin tradisjon.
  God bedring fra hun andre med influensa (15 år siden jeg sist hadde det..ille dette her,ille..)

  SvarSlett
 23. Har samme tradisjon vi. Men koret har krympet litt siste årene. Samma det. Bursdagsbarnet får kake eller krembolle og en Hæppy børsdei tu ju og det er stas. Glad jeg er ferdig med influensa, god bedring til deg!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails